Νέος CEO για την FIM

Υπόσχεται την είσοδο νέας εποχής
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/1/2017

Η FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) ανακοινώνει ότι τον κ. Ignacio Verneda διαδέχεται πλέον ο κ. Steve Aeschlimann στην κορυφή της διοίκησης. Ο κ. Aeschlimann είναι 45 ετών και πριν ξεκινήσει την συνεργασία του με την FIM, τον Φεβρουάριο του 2011, ανήκε επί σειρά ετών στο διοικητικό συμβούλιο της UEFA.

Ελπίζουμε ότι ο κ. Aeschlimann δεν θα φέρει τίποτα από τον αέρα των ποδοσφαιρικών γηπέδων στους αγώνες μοτοσυκλέτας, που μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να αποφύγουμε, και θα εργαστεί σε αυτό που ο ίδιος είπε πως έχει θέσει ως προτεραιότητα: Την καλύτερη προβολή των αγώνων μοτοσυκλέτας και την υποστήριξη των 113 Εθνικών Ομοσπονδιών για την εξέλιξη των μοτοσυκλετιστικών αθλημάτων, παράλληλα με την προάσπιση των δικαιωμάτων των μοτοσυκλετιστών.

Ο πρόεδρος της FIM Vito Ippolito, τόνισε ότι ο διορισμός του Steve Aeschlimann είναι μέρος τους στρατηγικού σχεδιασμού του διοικητικού συμβουλίου, όπως αυτό τέθηκε χρόνια πριν. Αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι η πορεία του κ. Aeschlimann την προηγούμενη πενταετία, από τις κατώτερες θέσεις του διοικητικού συμβουλίου, αποτελούσε ουσιαστικά μία συνειδητή προετοιμασία για την κορυφή της διοίκησης. Ο κ. Ippolito δήλωσε επίσης βέβαιος, πώς ο νέος CEO θα εφαρμόσει πλήρως τον Στρατηγικό Σχεδιασμό που έχει ψηφιστεί από το διοικητικό συμβούλιο.

Παράλληλα η FIM, ευχαρίστησε τον κ. Verneda για τα σχεδόν 30 χρόνια που υπηρέτησε την Ομοσπονδία, ξεκινώντας από εθελοντής!

Ετικέτες

MotoGP: KTM - Δοκιμές της πρωτότυπης των 850 κυβικών στη Jerez [VIDEO]

Για πρώτη φορά η μοτοσυκλέτα των Αυστριακών σε πίστα με τους Paul Espargaro και Dani Pedrosa
KTM 850 Jerez
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/12/2025

Η Red Bull KTM ολοκλήρωσε τα πρώτα χιλιόμετρα δοκιμών με τον νέο κινητήρα 850 κυβικών για την νέα εποχής του MotoGP, με τους Dani Pedrosa και Paul Espargaro ως δοκιμαστές

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα εποχή στην μεγάλη κατηγορία των αγώνων έχει αρχίσει. Η KTM έκανε το αποφασιστικό πρώτο βήμα προς τους κανονισμούς του 2027, δοκιμάζοντας στην πίστα της Jerez τον νέο κινητήρα 850 κυβικών των MotoGP.

Με τους κανονισμούς του 2027 να φέρνουν μεγάλες αλλαγές, κατάργηση συσκευών εκκίνησης, περιορισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα και, πάνω απ’ όλα, μείωση κυβισμού στα 850 κυβικά εκατοστά, με τους κατασκευαστές ήδη να προετοιμάζονται για τη μετάβαση. Παράλληλα, η ιταλική Pirelli θα γίνει ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών στην κατηγορία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η KTM φαίνεται να παίρνει προβάδισμα. Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, στη Jerez της νότιας Ισπανίας, οι δοκιμαστές Paul Espargaro και Dani Pedrosa έγραψαν τα πρώτα χιλιόμετρα με τον νέο κινητήρα 850cc. Ο κινητήρας είχε ήδη δοκιμαστεί στις εγκαταστάσεις του Matighofen, αυτή ήταν όμως η πρώτη του εμφάνιση σε πίστα.

Η μοτοσυκλέτα δοκιμών, βασισμένη στην RC16, έφερε μαύρο fairing και φτερά τόσο μπροστά όσο και πίσω, ενώ ηχητικά ξεχώριζε σημαντικά από τις σημερινές 1000cc μοτοσυκλέτες, ένας πιο κοφτός, διαφορετικός τόνος που πρόδιδε την αλλαγή.

Προς το παρόν δεν έχουν αποκαλυφθεί τεχνικές λεπτομέρειες για τις μοτοσυκλέτες των Paul Espargaro και Dani Pedrosa, όμως είναι σαφές πως η ανάπτυξη έχει μπει σε πλήρεις ρυθμούς. Ο επικεφαλής της KTM Racing, Pit Beirer, είχε ήδη δηλώσει ότι η εταιρεία δουλεύει εντατικά πάνω στη μοτοσυκλέτα της νέας εποχής.

Εν τω μεταξύ, την ώρα που η KTM έγραφε ιστορία με το πρώτο 850άρι της, ο Pedro Acosta συμμετείχε σε ιδιωτική προπόνηση με supersport 600 κυβικών δείχνoντας ότι η προετοιμασία για το μέλλον συνεχίζεται σε πολλά επίπεδα.