Νέος CEO για την FIM

Υπόσχεται την είσοδο νέας εποχής
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/1/2017

Η FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) ανακοινώνει ότι τον κ. Ignacio Verneda διαδέχεται πλέον ο κ. Steve Aeschlimann στην κορυφή της διοίκησης. Ο κ. Aeschlimann είναι 45 ετών και πριν ξεκινήσει την συνεργασία του με την FIM, τον Φεβρουάριο του 2011, ανήκε επί σειρά ετών στο διοικητικό συμβούλιο της UEFA.

Ελπίζουμε ότι ο κ. Aeschlimann δεν θα φέρει τίποτα από τον αέρα των ποδοσφαιρικών γηπέδων στους αγώνες μοτοσυκλέτας, που μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να αποφύγουμε, και θα εργαστεί σε αυτό που ο ίδιος είπε πως έχει θέσει ως προτεραιότητα: Την καλύτερη προβολή των αγώνων μοτοσυκλέτας και την υποστήριξη των 113 Εθνικών Ομοσπονδιών για την εξέλιξη των μοτοσυκλετιστικών αθλημάτων, παράλληλα με την προάσπιση των δικαιωμάτων των μοτοσυκλετιστών.

Ο πρόεδρος της FIM Vito Ippolito, τόνισε ότι ο διορισμός του Steve Aeschlimann είναι μέρος τους στρατηγικού σχεδιασμού του διοικητικού συμβουλίου, όπως αυτό τέθηκε χρόνια πριν. Αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι η πορεία του κ. Aeschlimann την προηγούμενη πενταετία, από τις κατώτερες θέσεις του διοικητικού συμβουλίου, αποτελούσε ουσιαστικά μία συνειδητή προετοιμασία για την κορυφή της διοίκησης. Ο κ. Ippolito δήλωσε επίσης βέβαιος, πώς ο νέος CEO θα εφαρμόσει πλήρως τον Στρατηγικό Σχεδιασμό που έχει ψηφιστεί από το διοικητικό συμβούλιο.

Παράλληλα η FIM, ευχαρίστησε τον κ. Verneda για τα σχεδόν 30 χρόνια που υπηρέτησε την Ομοσπονδία, ξεκινώντας από εθελοντής!

Ετικέτες

MotoGP - Αδελαΐδα: Έτσι θα είναι η τελική μορφή της νέας πίστας - Δείτε τη σε video

Εικονικός γύρος μας "ξεναγεί" στην πίστα - Με 4,13 χλμ. μήκος και 15 στροφές
adelaide
Από τον

Παύλο Καρατζά

31/8/2026

Η πίστα της Αδελαΐδας θα βρίσκεται στο καλεντάρι του MotoGP από το 2027 – στη θέση του Phillip Island και η διοργάνωση παρουσίασε ένα video εικονικού γύρου, δείχνοντάς μας μ’ αυτόν τρόπο, τη νέα πίστα.

Η επίσημη πίστα της Αδελαΐδας, η οποία θα φιλοξενήσει το GP της Αυστραλίας από το 2027, παρουσιάστηκε σήμερα από τον πρωθυπουργό της Νότιας Αυστραλίας, Peter Malinauskas, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία προς την υλοποίηση του πρώτου αγώνα MotoGP στον κόσμο που θα διεξαχθεί στο κέντρο μιας πόλης.

Η νέα πίστα θα εκτείνεται μέσα στο μεγάλο Victoria Park στο κέντρο της πόλης, κάτι που έχει προκαλέσει εντονότατες διαμαρτυρίες, αφού πολλά δέντρα θα κοπούν για να στρωθεί η διαδρομή της πίστας.

Το συνολικό κόστος της πίστας υπολογίζεται στα 96 εκατομμύρια δολάρια και θα είναι η μοναδική πίστα που πραγματοποιείται σε δημόσιους δρόμους στο καλεντάρι του MotoGP. Αγώνες πάντως γίνονται και έχουν γίνει στην Αδελαΐδα, που την δεκαετία του '80 και του '90 φιλοξενούσε ακόμη και αγώνες Formula 1.

Η νέα της σχεδίαση έχει 15 στροφές, με συνολικό μήκος 4,13 χιλιόμετρα και παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα video εικονικού γύρου.

 

 

O Carlos Ezpeleta, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου MotoGP, δήλωσε: “Περάσαμε πολλούς μήνες συνεργαζόμενοι στενά με τη FIM και τους συναδέλφους μας στην Αδελαΐδα για να σχεδιάσουμε μια πίστα MotoGP που να είναι τόσο συναρπαστική όσο και, το πιο σημαντικό, ασφαλής.

Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για αυτό που έχει επιτευχθεί και είμαστε βέβαιοι ότι θα προσφέρει μια εντελώς νέα και συναρπαστική εμπειρία στους αναβάτες, τις ομάδες και τους οπαδούς μας.

Από την πρώτη μέρα, συνεργαστήκαμε στενά με τους τοπικούς φορείς για να διασφαλίσουμε ότι η πίστα θα προσφέρει θετικά αποτελέσματα για την κοινότητα και το περιβάλλον, καθώς και αγώνες παγκόσμιας κλάσης. Κατανοούμε ότι ένα έργο αυτής της κλίμακας θα προκαλέσει κάποιες αναταράξεις, αλλά στόχος μας είναι οι κάτοικοι της Αδελαΐδας να αισθάνονται υπερήφανοι που φιλοξενούν το MotoGP και να νιώθουν πραγματική σύνδεση με την εκδήλωση”.

adelaide

Ο ηγέτης της Νότιας Αυστραλίας, Peter Malinauskas, δήλωσε: Για περισσότερα από 40 χρόνια, η πίστα δρόμου της Αδελαΐδας έχει προσφέρει μερικές από τις πιο διάσημες εικόνες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το ελαστικό του Mansell που έσκασε. Ο Senna  και ο Prost  στο βάθρο μετά την τελευταία νίκη του Senna  στη F1. Ο Craig Lowndes που κέρδισε ξεκινώντας από την τελευταία θέση της εκκίνησης. Η θεαματική ανατροπή του Jason Bright στη πρώτη στροφή.

Στη νέα του εποχή, θα προσφέρουμε κάτι πραγματικά παγκόσμιας κλάσης – συνδυάζοντας ταχύτητα, ασφάλεια και θεαματικούς αγώνες τόσο για το MotoGP όσο και για τα Supercars, που θα προσελκύσουν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη και την πολιτεία μας και θα προβάλλουν τη Νότια Αυστραλία σε ένα παγκόσμιο κοινό άνω των 630 εκατομμυρίων ανθρώπων.”