Νέος CEO για την FIM

Υπόσχεται την είσοδο νέας εποχής
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/1/2017

Η FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) ανακοινώνει ότι τον κ. Ignacio Verneda διαδέχεται πλέον ο κ. Steve Aeschlimann στην κορυφή της διοίκησης. Ο κ. Aeschlimann είναι 45 ετών και πριν ξεκινήσει την συνεργασία του με την FIM, τον Φεβρουάριο του 2011, ανήκε επί σειρά ετών στο διοικητικό συμβούλιο της UEFA.

Ελπίζουμε ότι ο κ. Aeschlimann δεν θα φέρει τίποτα από τον αέρα των ποδοσφαιρικών γηπέδων στους αγώνες μοτοσυκλέτας, που μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να αποφύγουμε, και θα εργαστεί σε αυτό που ο ίδιος είπε πως έχει θέσει ως προτεραιότητα: Την καλύτερη προβολή των αγώνων μοτοσυκλέτας και την υποστήριξη των 113 Εθνικών Ομοσπονδιών για την εξέλιξη των μοτοσυκλετιστικών αθλημάτων, παράλληλα με την προάσπιση των δικαιωμάτων των μοτοσυκλετιστών.

Ο πρόεδρος της FIM Vito Ippolito, τόνισε ότι ο διορισμός του Steve Aeschlimann είναι μέρος τους στρατηγικού σχεδιασμού του διοικητικού συμβουλίου, όπως αυτό τέθηκε χρόνια πριν. Αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι η πορεία του κ. Aeschlimann την προηγούμενη πενταετία, από τις κατώτερες θέσεις του διοικητικού συμβουλίου, αποτελούσε ουσιαστικά μία συνειδητή προετοιμασία για την κορυφή της διοίκησης. Ο κ. Ippolito δήλωσε επίσης βέβαιος, πώς ο νέος CEO θα εφαρμόσει πλήρως τον Στρατηγικό Σχεδιασμό που έχει ψηφιστεί από το διοικητικό συμβούλιο.

Παράλληλα η FIM, ευχαρίστησε τον κ. Verneda για τα σχεδόν 30 χρόνια που υπηρέτησε την Ομοσπονδία, ξεκινώντας από εθελοντής!

Ετικέτες

Michael Dunlop: Δεν θα αγωνιστεί με τη νέα Ducati V4R στο North West 200

Μένει να δούμε με τι θα αγωνιστεί στο Isle of Man TT
dunlop
Από τον

Παύλο Καρατζά

6/5/2026

Ο Michael Dunlop δηλώνει ότι η νέα του Ducati V4R προδιαγραφών WorldSBK χρειάζεται περαιτέρω δοκιμές πριν αγωνιστεί μαζί της στους αγώνες.

Σας είχαμε ενημερώσει πως ο Βορειοϊρλανδός αναβάτης άφησε τη BMW M 1000 RR για χάρη της νέας Panigale V4 R, όμως όπως ανακοίνωσε μόλις σήμερα, χρειάζεται περισσότερο χρόνο για δοκιμές με την Ducati και έτσι τελικά θα αγωνιστεί με την BMW στο North West 200, με τους αγώνες να ξεκινούν αύριο και να διαρκούν έως το Σάββατο 9 Μαΐου.

Ο record man του Isle of Man TT ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του στα κοινωνικά δίκτυα: “Δεδομένου ότι αυτή η νέα πλήρης έκδοση της WSBK Ducati V4R έφτασε στην ομάδα πριν λίγο καιρό, θεωρούμε σκόπιμο η ομάδα να συνεχίσει τις δοκιμές τις επόμενες εβδομάδες και να αναπτύξει περαιτέρω τη μοτοσυκλέτα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Ducati, ώστε να φέρουμε το project σε καλό σημείο και να ολοκληρώσουμε τις δοκιμές πριν τη βγάλουμε στους δρόμους στο μέλλον.

Μένει να δούμε με τι θα τρέξει στο Isle of Man TT 2026 που θα διεξαχθεί από 25 Μαΐου έως και 6 Ιουνίου και εάν ο Michael Dunlop θα διαλέξει την παλιά γνωστή του BMW M 1000 RR ή θα προλάβει να φέρει τη νέα Panigale V4 R στα μέτρα του.