Νέος CEO για την FIM

Υπόσχεται την είσοδο νέας εποχής
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/1/2017

Η FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) ανακοινώνει ότι τον κ. Ignacio Verneda διαδέχεται πλέον ο κ. Steve Aeschlimann στην κορυφή της διοίκησης. Ο κ. Aeschlimann είναι 45 ετών και πριν ξεκινήσει την συνεργασία του με την FIM, τον Φεβρουάριο του 2011, ανήκε επί σειρά ετών στο διοικητικό συμβούλιο της UEFA.

Ελπίζουμε ότι ο κ. Aeschlimann δεν θα φέρει τίποτα από τον αέρα των ποδοσφαιρικών γηπέδων στους αγώνες μοτοσυκλέτας, που μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να αποφύγουμε, και θα εργαστεί σε αυτό που ο ίδιος είπε πως έχει θέσει ως προτεραιότητα: Την καλύτερη προβολή των αγώνων μοτοσυκλέτας και την υποστήριξη των 113 Εθνικών Ομοσπονδιών για την εξέλιξη των μοτοσυκλετιστικών αθλημάτων, παράλληλα με την προάσπιση των δικαιωμάτων των μοτοσυκλετιστών.

Ο πρόεδρος της FIM Vito Ippolito, τόνισε ότι ο διορισμός του Steve Aeschlimann είναι μέρος τους στρατηγικού σχεδιασμού του διοικητικού συμβουλίου, όπως αυτό τέθηκε χρόνια πριν. Αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι η πορεία του κ. Aeschlimann την προηγούμενη πενταετία, από τις κατώτερες θέσεις του διοικητικού συμβουλίου, αποτελούσε ουσιαστικά μία συνειδητή προετοιμασία για την κορυφή της διοίκησης. Ο κ. Ippolito δήλωσε επίσης βέβαιος, πώς ο νέος CEO θα εφαρμόσει πλήρως τον Στρατηγικό Σχεδιασμό που έχει ψηφιστεί από το διοικητικό συμβούλιο.

Παράλληλα η FIM, ευχαρίστησε τον κ. Verneda για τα σχεδόν 30 χρόνια που υπηρέτησε την Ομοσπονδία, ξεκινώντας από εθελοντής!

Ετικέτες

Pedro Acosta - O πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2 που κερδίζει και το Triumph Triple Trophy

Στο γκαράζ του πλέον, το ειδικά εξοπλισμένο Triumph Street Triple RS 765 του θεσμού
Ο Pedro Acosta κερδίζει το Triumph Trophy Award 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/12/2023

Πέρα από τον τίτλο της Moto2 το 2023, αλλά και μια θέση στη σχάρα εκκίνησης του MotoGP για το 2024, ο Pedro Acosta κέρδισε και τον θεσμό Triumph Triple Trophy, που είχε βραβείο ένα μοναδικό και ειδικά εξοπλισμένο από το Hinckley, Street Triple RS 765.

Ο Acosta γίνεται ο 4ος αναβάτης της Moto2 που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο, απ’ όταν η Triumph ανέλαβε να προμηθεύει με μοτοσυκλέτες την κατηγορία, ενώ είναι η πρώτη φορά που τη μοτοσυκλέτα του βραβείου κερδίζει Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Αντίθετα με το βραβείο M Award της BMW στη μεγάλη κατηγορία, που βραβεύει τον ταχύτερο αναβάτη των δοκιμαστικών, το βραβείο της Triumph είναι πολύ πιο σύνθετο, βαθμολογώντας τους αναβάτες σε τρεις διαφορετικούς τομείς:

  • 7 βαθμοί - Καλύτερη πρόοδος σε θέσεις από την έναρξη του αγώνα έως τον τερματισμό
  • 6 βαθμοί - Pole Position
  • 5 βαθμοί - Ταχύτερος γύρος αγώνα
Ο Pedro Acosta κερδίζει το Triumph Trophy Award 2023

Οι σταθερές κορυφαίες εμφανίσεις του Acosta καθ’ όλη τη χρονιά τον βοήθησε να βαθμολογηθεί σε 9 γύρους της σεζόν για το Triumph Triple Trophy, και να απομακρυνθεί απ’ όλους τους υπόλοιπους, με τον 2ο καλύτερο αναβάτη να βαθμολογείται σε 4 γύρους.

Ο Acosta πήρε 3 pole positions (Sachsenring, Silverstone και Red Bull Ring), ενώ σημείωσε ταχύτερο γύρο αγώνα… οκτώ φορές! Ο Ισπανός “σφράγισε” την κατάκτηση του βραβείου της Triumph στη Μαλαισία, όταν 2 αναβάτες ακόμα διεκδικούσαν τη μοτοσυκλέτα (Taiga Hada, Jake Dixon.

Pedro Acosta, Red Bull KTM Ajo Team: “Χαίρομαι που κέρδισα αυτό το βραβείο, στο τέλος της ημέρας μιλάμε για μια εκπληκτική μοτοσυκλέτα. Βλέπω πολλούς αναβάτες να την χαίρονται, και ίσως ήρθε τώρα η ώρα να πάρω κι εγώ το δίπλωμα οδήγησης, ώστε να μπορώ να βγαίνω μαζί της στον δρόμο. Φορά τον ίδιο κινητήρα που χρησιμοποιούμε στη Moto2 και όλοι ξέρουμε πόσο γρήγορη είναι η Moto2. Θα έχει πλάκα να κάνω σούζες και endo καβάλα στο βραβείο μου!

Ετικέτες