Νέος Team Manager στην Pramac Ducati

Αναβάθμιση και του Fonsi Nieto
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

27/12/2021

Νέος Team Manager στην Pramac Ducati

Αναβάθμιση και του Fonsi Nieto

Η Pramac Ducati ανακοίνωσε την πρόσληψη του Claudio Calabresi ως νέο Team Manager και αντικαταστάτη του Francesco Guidotti, μετά την αποχώρηση του τελευταίου για να αναλάβει τον αντίστοιχο ρόλο στην ΚΤΜ. Παράλληλα, ανακοινώθηκε και η αναβάθμιση του Fonsi Nieto, καθώς ο πρώην αγωνιζόμενος και νικητής των GP αφήνει τον ρόλο του coach αναβατών και γίνεται Αγωνιστικός Διευθυντής.

Να θυμίσουμε ότι η σεζόν του 2021 ήταν η καλύτερη σεζόν για την ομάδα της Pramac, κατακτώντας την πρώτη νίκη που πέτυχε δορυφορική ομάδα, με αναβάτη τον Jorge Martin, ενώ ο έτερος αναβάτης της, ο Johann Zarco, είτε τεθεί για λίγο διάστημα πρωτοπόρος στην βαθμολογία του πρωταθλήματος, τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση. Συνολικά μέσα στην χρονιά, η ομάδα πέτυχε οκτώ τερματισμούς στο βάθρο και πέντε pole positions.

Ο Calabresi έρχεται στην Pramac έχοντας στο βιογραφικό του εμπειρία από διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες ενέργειας παγκόσμιας εμβέλειας, ενώ η πιο πρόσφατη θέση του ήταν Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Εμπορικός Διευθυντής στην Eni Rifining & Marketing, ενώ έχει μέγάλο πάθος για τις μοτοσυκλέτες. Επιπλέον, ήταν και ο Team Manager της Pramac στην MotoE, από τότε που ξεκίνησε το project.

"Η εξέλιξη του Claudio μέσα στην ομάδα μας, είναι το καλύτερο τεκμήριο της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης που τρέφω προς το0 πρόσωπό του και είμαι πεπεισμένος πως μετά από τρεις σεζόν ως Tam Manager στην MotoE, θα ανταποκριθεί απόλυτα στη νέα και πολύ σημαντική αυτή πρόκληση", είπε ο ιδιοκτήτης της Pramac, Paolo Campinoti. "Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε μαζί αυτή τη νέα περιπέτεια, και είμαστε βέβαιοι ότι η Pramac Racing θα είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες και η επόμενη σεζόν θα μας φέρει πολλές επιτυχίες", συμπλήρωσε ο Campinoti, κλείνοντας με την πεποίθηση πως και η στενή συνεργασία με τον Nieto θα είναι ευεργετικλη.

Αντίστοιχα ο Calabresi δήλωσε πως νιώθει περήφανος για την εμπιστοσύνη που του δείχνει η ομάδα και πως οι δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια είναι ισχυροί και αμοιβαίοι. Είπε επίσης πως είναι απόλυτα αφοσιωμένος , ούτως ώστε αυτό το καινούργιο κεφάλαιο που ανοίγει και θα είναι γεμάτο από περιέργεια, πάθος και εμπειρία να διατηρήσει την ομάδα ως μία εκ των κορυφαίων του πρωταθλήματος.

Για το 2022, η Pramac θα αγωνιστεί με την ίδια σύνθεση αναβατών με μοτοσυκλέτες GP22 προερχόμενες απευθείας από την Ducati.

MotoGP: Ο Pol Espargaro θα αντικαταστήσει τον Vinales και στην Aragon

Θα αποτελέσει το δίδυμο της Tech3 με τον Enea Bastianini
espargaro
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/8/2026

Η Red Bull KTM Tech3 επιβεβαίωσε ότι ο Pol Espargaro θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την ομάδα στην Aragon, καθώς ο Maverick Vinales παραμένει επικεντρωμένος στην αποκατάστασή του.

Κατά την επιστροφή του στους αγώνες στο Silverstone για το Βρετανικό Grand Prix, ο Espargaro ήταν θετικός και κέρδισε τρεις βαθμούς στον αγώνα της Κυριακής και το προσεχές Σαββατοκύριακο θα αποτελέσει το δίδυμο της Red Bull KTM Tech3, μαζί με τον Enea Bastianini.

Ο Vinales συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με την ιατρική του ομάδα, την KTM και την Tech3, καθώς αφιερώνει τον χρόνο του στην πλήρη ανάρρωσή του. Η ομάδα διατηρεί την ελπίδα ότι ο Ισπανός θα μπορέσει να επιστρέψει στους αγώνες στο Misano.

Nicolas Goyon, Διευθυντής Ομάδας: Μαζί με τον Maverick και την KTM, αποφασίσαμε ότι ο Pol θα συνεχίσει μαζί μας στην Aragon, ώστε ο Maverick να μπορεί να συνεχίσει να επικεντρώνεται στην ανάρρωσή του. Ο Pol έκανε καλή δουλειά για την ομάδα στο Silverstone και χάρη στην εμπειρία του είναι σε καλή θέση να αναλάβει ξανά δράση αυτό το Σαββατοκύριακο.

"Το πιο σημαντικό για εμάς είναι ο Maverick να αφιερώσει τον χρόνο που χρειάζεται για να αναρρώσει πλήρως. Τον υποστηρίζουμε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας και παραμένουμε αισιόδοξοι ότι θα τον καλωσορίσουμε ξανά στο Misano. Μέχρι τότε, θα επικεντρωθούμε στην Aragon και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στον Pol και στον Enea την πλήρη υποστήριξή μας”.