Νέος Team Manager στην Pramac Ducati

Αναβάθμιση και του Fonsi Nieto
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

27/12/2021

Νέος Team Manager στην Pramac Ducati

Αναβάθμιση και του Fonsi Nieto

Η Pramac Ducati ανακοίνωσε την πρόσληψη του Claudio Calabresi ως νέο Team Manager και αντικαταστάτη του Francesco Guidotti, μετά την αποχώρηση του τελευταίου για να αναλάβει τον αντίστοιχο ρόλο στην ΚΤΜ. Παράλληλα, ανακοινώθηκε και η αναβάθμιση του Fonsi Nieto, καθώς ο πρώην αγωνιζόμενος και νικητής των GP αφήνει τον ρόλο του coach αναβατών και γίνεται Αγωνιστικός Διευθυντής.

Να θυμίσουμε ότι η σεζόν του 2021 ήταν η καλύτερη σεζόν για την ομάδα της Pramac, κατακτώντας την πρώτη νίκη που πέτυχε δορυφορική ομάδα, με αναβάτη τον Jorge Martin, ενώ ο έτερος αναβάτης της, ο Johann Zarco, είτε τεθεί για λίγο διάστημα πρωτοπόρος στην βαθμολογία του πρωταθλήματος, τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση. Συνολικά μέσα στην χρονιά, η ομάδα πέτυχε οκτώ τερματισμούς στο βάθρο και πέντε pole positions.

Ο Calabresi έρχεται στην Pramac έχοντας στο βιογραφικό του εμπειρία από διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες ενέργειας παγκόσμιας εμβέλειας, ενώ η πιο πρόσφατη θέση του ήταν Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Εμπορικός Διευθυντής στην Eni Rifining & Marketing, ενώ έχει μέγάλο πάθος για τις μοτοσυκλέτες. Επιπλέον, ήταν και ο Team Manager της Pramac στην MotoE, από τότε που ξεκίνησε το project.

"Η εξέλιξη του Claudio μέσα στην ομάδα μας, είναι το καλύτερο τεκμήριο της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης που τρέφω προς το0 πρόσωπό του και είμαι πεπεισμένος πως μετά από τρεις σεζόν ως Tam Manager στην MotoE, θα ανταποκριθεί απόλυτα στη νέα και πολύ σημαντική αυτή πρόκληση", είπε ο ιδιοκτήτης της Pramac, Paolo Campinoti. "Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε μαζί αυτή τη νέα περιπέτεια, και είμαστε βέβαιοι ότι η Pramac Racing θα είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες και η επόμενη σεζόν θα μας φέρει πολλές επιτυχίες", συμπλήρωσε ο Campinoti, κλείνοντας με την πεποίθηση πως και η στενή συνεργασία με τον Nieto θα είναι ευεργετικλη.

Αντίστοιχα ο Calabresi δήλωσε πως νιώθει περήφανος για την εμπιστοσύνη που του δείχνει η ομάδα και πως οι δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια είναι ισχυροί και αμοιβαίοι. Είπε επίσης πως είναι απόλυτα αφοσιωμένος , ούτως ώστε αυτό το καινούργιο κεφάλαιο που ανοίγει και θα είναι γεμάτο από περιέργεια, πάθος και εμπειρία να διατηρήσει την ομάδα ως μία εκ των κορυφαίων του πρωταθλήματος.

Για το 2022, η Pramac θα αγωνιστεί με την ίδια σύνθεση αναβατών με μοτοσυκλέτες GP22 προερχόμενες απευθείας από την Ducati.

MotoGP: Τον Ιανουάριο τα αποκαλυπτήρια της Pramac

Τον ερχόμενο μήνα είναι προγραμματισμένη η επίσημη παρουσίαση της ομάδας για το 2026
Yamaha Prima Pramac
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

10/12/2025

Η Pramac Yamaha θα είναι η πρώτη ομάδα που παρουσιάζει τη μοτοσικλέτα και τα χρώματά της για το 2026, επιβεβαιώνοντας ότι η παρουσίαση θα γίνει τον Ιανουάριο.

Η ιταλική ομάδα μπαίνει στη δεύτερη χρονιά, της τουλάχιστον επταετούς, συνεργασίας της με τη Yamaha, μετά τη μετάβαση από τη Ducati το 2025. Μέχρι τότε ήταν μακροχρόνιος συνεργάτης της Ducati και είχε κατορθώσει το 2024 να γίνει η μοναδική έως τώρα ομάδα, πέρα από τις εργοστασιακές, που κατακτά τον τίτλο με τον Jorge Martin.

Παρότι υπήρχε επιλογή να παραμείνει στη Ducati και μετά το 2024, η Pramac αποφάσισε να στραφεί στη Yamaha, μια κίνηση που έγινε αφού ο Marc Márquez απέρριψε δημόσια την προοπτική εργοστασιακής μοτοσικλέτας από την Pramac, στοχεύοντας σε θέση στο επίσημο εργοστάσιο.

Η πρώτη σεζόν με τη Yamaha δεν ήταν εύκολη για την ομάδα που συγκέντρωσε 125 βαθμούς και τερμάτισε τελευταία στη βαθμολογία των ομάδων. Με τους Jack Miller και Miguel Oliveira στη σύνθεση, το καλύτερο αποτέλεσμα ήταν μια πέμπτη θέση του Miller στο Grand Prix των ΗΠΑ.

Για το 2026, η Pramac προχωρά σε σημαντικές αλλαγές, καθώς το καλοκαίρι προκάλεσε έντονες συζητήσεις όταν επιβεβαίωσε τη συμφωνία με τον τρις Παγκόσμιο Πρωταθλητή Superbike, Toprak Razgatlioglu, ο οποίος κάνει το μεγάλο βήμα προς τα MotoGP.