O Pedrosa στην KTM

Συνεργασία για δύο χρόνια
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

26/10/2018

Μετά από 13 σεζόν συνεργασίας με τη Honda, ο Dani Pedrosa κλείνει το κεφάλαιο Big-H, αφού μετά τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος θα είναι “άνεργος”, καθώς δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του, αφήνοντας τις φήμες για το μέλλον του να οργιάζουν. Στην συνέντευξη τύπου που έγινε στον grand prix της Αυστραλίας, ο Dani απέφυγε για άλλη μια φορά να μιλήσει για τα σχέδια της καριέρας του, ενώ δήλωσε χαριτολογώντας πως θα σκεφτόταν να αναλάβει το ρόλο του σχολιαστή των αγώνων, καθώς ήταν ένα απ’ τα πράγματα που έκανε με μεγάλη ευχαρίστηση όταν ήταν μικρός μαζί με τον αδερφό του, παρακολουθώντας τους αγώνες. Παρόλα αυτά άφησε ανοιχτές πόρτες λέγοντας πως δεν θα σταματήσει να οδηγεί μοτοσυκλέτες, μιας και είναι κάτι που τον κάνει ευτυχισμένο. Η KTM απ’ την πλευρά της δεν άντεξε και εξέφρασε τον ενθουσιασμό της με την ανακοίνωση για τη συνεργασία της με τον Ισπανό αναβάτη ως οδηγό εξέλιξης μέχρι το 2020.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο Pit Beirer ανέφερε: “Το να έχουμε έναν αναβάτη με τις ικανότητες του και την εμπειρία του Dani σαν μέλος της ομάδας μας στα MotoGP, αποτελεί δυνατή ένδειξη πως κινούμαστε στην σωστή κατεύθυνση και προσπαθούμε όσο περισσότερο μπορούμε. Είδαμε φέτος το πόσο ανταγωνιστικό είναι το περιβάλλον στα MotoGP και πώς ένα κλάσμα του δευτερολέπτου μπορεί να κρύβει πραγματική πρόοδος και πολύτιμα μαθήματα. Ελπίζουμε –και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι- πως η προσθήκη του Dani παράλληλα με τον Mika Kallio και οι δύο παραπάνω ομάδες που θα έχουμε του χρόνου στο grid θα μας βοηθήσουν να κλείσουμε το κενό περισσότερο. Νομίζω πως μπορούμε να είμαστε πολύ αισιόδοξοι με τις πιθανότητες που έχουμε για τις επερχόμενες σεζόν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα στο εργοστάσιο, για τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε στους αγώνες και στις δοκιμές καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της δεύτερης χρονιάς. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το Dani που μας πιστεύει και μας εμπιστεύεται σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε.” Απ’ την άλλη ο αρχηγός της ομάδας των MotoGP Mike Leitner ανέφερε Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε και κλείσαμε τη συμφωνία με το Dani. Χάρη στις επιτυχίες του όλα αυτά τα χρόνια στα MotoGP πιστεύω πως θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας. Ο Dani είναι τρείς φορές παγκόσμιος, ενώ έχει έρθει τρείς φορές δεύτερος στο πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία και τον γνωρίζω πολύ καλά απ’ την συνεργασία μας στο παρελθόν. Είναι ακόμα πολύ ανταγωνιστικός και μπορεί να μας ευεργετήσει στην προσπάθειά μας στα MotoGP.”

 

Ετικέτες

MotoGP: Ο Carlos Ezpeleta διορίστηκε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος

Όλο και πιο οικογενειακή υπόθεση γίνεται το MotoGP
Carlos
Από τον

Παύλο Καρατζά

26/8/2026

Ο Όμιλος MotoGP διορίζει τον Carlos Ezpeleta ως Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, παράλληλα με τον πατέρα του και Διευθύνοντα Σύμβουλο Carmelo Ezpeleta, κάνοντας το MotoGP μάλλον οικογενειακή υπόθεση.

Ο Όμιλος MotoGP ανακοίνωσε τον διορισμό του Carlos Ezpeleta ως Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, ενώ ήταν μέχρι πρότινος Αθλητικός Διευθυντής. Ο Carlos δουλεύει στο MotoGP για περισσότερο από μια δεκαετία – γιος του αφεντικού λέμε - και έχει εργαστεί σε διαφορετικά πόστα ανά τα χρόνια.

Ο Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου MotoGP, δήλωσε: “Ο Carlos έχει διαδραματίσει θεμελιώδη ρόλο στην ανάπτυξη του MotoGP εδώ και πολλά χρόνια. Η εμπειρία του καλύπτει κάθε πτυχή της δραστηριότητάς μας, ενώ η ηγετική του ικανότητα, το όραμά του και το πάθος του για το άθλημα τον καθιστούν το κατάλληλο πρόσωπο για να οδηγήσει το MotoGP στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας του.”

Ο Derek Chang, Διευθύνων Σύμβουλος της Liberty Media, δήλωσε: “Το MotoGP έχει χτίσει μια ισχυρή παγκόσμια βάση και διαβλέπουμε μια τεράστια ευκαιρία να οδηγήσουμε το άθλημα στο επόμενο επίπεδο. Ο Carlos διαθέτει την εμπειρία, το όραμα και τη βαθιά κατανόηση του MotoGP για να ηγηθεί αυτής της μεταμόρφωσης και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τον υποστηρίξουμε καθώς αναλαμβάνει αυτή τη νέα θέση”.

Ο Carlos Ezpeleta, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου MotoGP, δήλωσε: “Είναι μεγάλη τιμή για μένα να αναλάβω αυτόν τον ρόλο σε μια τόσο συναρπαστική στιγμή για το MotoGP. Με απίστευτους οπαδούς και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, ανυπομονώ να συνεργαστώ με τη Liberty Media και ολόκληρη την κοινότητα του MotoGP για να προσεγγίσουμε νέο κοινό, να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες και να αξιοποιήσουμε πλήρως το δυναμικό του αθλήματος”.