Ο Rossi στην προπόνηση του Portimao με τους Ιταλούς αναβάτες και υπό το βλέμμα των Marquez

Στο ίδιο μέρος αλλά για διαφορετικό λόγο βρέθηκαν Rossi και Marquez
motomag Rossi – Marquez, βίοι αντίθετοι στο Portimao
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

30/1/2024

Το Portimao φιλοξενεί χθες και σήμερα τις δοκιμές των ομάδων του Motul WSBK, ενώ στην πορτογαλική πίστα βρίσκονται αρκετοί αναβάτες της VR46 Academy μαζί με τον ίδιο τον Valentino Rossi, καθώς και τα αδέρφια Alex και Marc Marquez της ομάδας της Gresini με τις προτεραιότητες πλέον να έχουν αλλάξει για όλους.

Η ακαδημία του Valentino Rossi με πρώτο τον ίδιο, περνά τελευταίες ημέρες τόσο πάνω σε δύο όσο και σε τέσσερις τροχούς. Πριν βρεθούν όλοι μαζί στην πορτογαλική πίστα, η VR46 Academy πραγματοποίησε έναν φιλικό αγώνα karting επί ιταλικού εδάφους με στόχο την διασκέδαση αλλά και την ανύψωση του ομαδικού πνεύματος, ενώ την επόμενη μέρα σχεδόν όλη η ομάδα αναχώρησε για τις δοκιμές του Portimao.

VR 46

Είναι σαφές πως οι αναβάτες της ακαδημίας του Rossi βρέθηκαν στο Portimao για να βρουν ρυθμό πριν από τις δοκιμές της Sepang για το MotoGP, με τους Pecco Bagnaia, Luca Marini, Marco Bezzecchi, Franco Morbidelli, Fabio Di Giannantonio, Andrea Migno και Celestino Vietti να βρίσκονται καβάλα στις πολιτικές Ducati Panigale V4 S. Το ίδιο ισχύει και για τα δύο αδέρφια Alex και Marc Marquez τα οποία πριν βρεθούν στην Πορτογαλία πραγματοποιούσαν καθημερινά προπόνηση με μοτοσυκλέτες motocross, με τον Marc Marquez να συνεχίζει να αναρρώνει από την επέμβαση arm pump που έκανε πριν λίγο καιρό.

Από την άλλη ο Valentino Rossi βρέθηκε στο Portimao με την προσωπική του Yamaha R1 για να κάνει κάποιους γύρους καθώς το τελευταίο διάστημα ο Ιταλός οδηγεί μόνο στο ράντσο του στην Tavullia ενώ λόγω της πλήρης εμπλοκής του ως εργοστασιακός οδηγός της BMW στους αγώνες αντοχής αυτοκινήτου τα δύο τελευταία έτη ο χρόνος για να βρεθεί στην πίστα με την R1 είναι ελάχιστος. Εκτός των άλλων να μην ξεχνάμε πως ο “Γιατρός” καθοδηγεί τους αναβάτες της ακαδημίας με πρακτικό τρόπο οδηγώντας μαζί τους και όχι θεωρητικό, αποτελώντας τον μέντορα τους. Δεν είναι τυχαίο πως οι περισσότεροι θεωρούν τον Valentino ως πατέρα-καριέρας και φίλο καθώς τους έχει βοηθήσει από τα πρώτα αγωνιστικά βήματα της καριέρας τους.

Rossi – Marquez, βίοι αντίθετοι στο Portimao

Είναι δεδομένο πως οι χρόνοι των δοκιμών αποτελούν μία πρώτη ένδειξη, ακόμη και με πολιτικές superbike μοτοσυκλέτες, ενώ η ύπαρξη αυτών των δύο μεγάλων αντιπάλων στην ίδια πίστα έδωσε την υπόσχεση ακόμη και στα στελέχη των ομάδων εκεί, πως θα δούμε μία ακόμη τελευταία κοντρά, όμως αυτό το ενδεχόμενο γκρεμίστηκε αμέσως. Φρόντισαν να μην βγουν στον ίδιο γύρο ενώ επίσης ο Marquez δεν χρησιμοποιούσε σένσορα της πίστας στην Panigale V4 S οπότε οι χρόνοι που έγραψε θα μείνουν στην Gresini και μόνο. Το επικρατέστερο σενάριο είναι πως ο Ισπανός και η ομάδα του δεν ήθελαν να ανακοινώσουν χρόνους για να μην χρειαστεί να διαβάζουν αναλύσεις και σχόλια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και όχι γιατί έχουν δεν θέλουν την αντιπαράθεση.

Rossi – Marquez, βίοι αντίθετοι στο Portimao

Οι υπόλοιποι μας έχουν δώσει εικόνα του πώς τα πήγαν και μπορεί ο ταχύτερος όλων από τους αστέρες του MotoGP που βρέθηκαν στο Portimao να ήταν ο Bagnaia, ωστόσο αν παρατηρήσουμε καλά όλοι οι αναβάτες της ακαδημίας του Rossi ήταν πολύ κοντά σε χρόνους. Xαρακτηριστικό ήταν πως oι Marini, Morbidelli, Bezzecchi, Bastianini, Vietti και Di Giannantonio είχαν διαφορά λιγότερο από 6,5 δέκατα του δευτερολέπτου από τον Ιταλό πρωταθλητή του MotoGP. Ο Valentino Rossi που εδώ και πολύ καιρό έχει διαφορετικές προτεραιότητες με συνεχώς αυξανόμενες επαγγελματικές δραστηριότητες που απαιτούν συνεχή ενασχόληση, έδειξε πως δεν έχει σβήσει ούτε η όρεξη, ούτε και η μνήμη της φανταστικότερης πίστας (δική μας άποψη) και έτσι κρατήθηκε μέσα στο Portimao μόλις 1,6 δευτερόλεπτα πίσω από τους νεότερους των MotoGP και μάλιστα με διαφορετική μοτοσυκλέτα, μία τουλάχιστον καλή επίδοση!

Το Portimao έδωσε την ευκαιρία για ένα πρώτο ζέσταμα με τον Rossi ξανά σε πιο ενεργό ρόλο και σε μία σπάνια εικόνα, καθώς ρόλο στα MotoGP έχει και μάλιστα σημαντικό με δική του ομάδα, ενώ οι άνθρωποι εκεί έκαναν λόγο για ουσιαστική δουλειά που βοήθησε τους αναβάτες να βρουν τη φόρμα τους υπό την καθοδήγηση του μέντορά τους.

Rossi – Marquez, βίοι αντίθετοι στο PortimaoRossi – Marquez, βίοι αντίθετοι στο Portimao

 

MV Agusta -Μετά τις KTM & GASGAS, και 3η εταιρεία του PIERER Group στο MotoGP!

Νέες δηλώσεις αυτή τη φορά από τον νέο CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz
motomag H MV Agusta θα είναι ο νέος κατασκευαστής που εισέρχεται στο MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό Motorrad Magazin, η ιταλική εταιρεία πρόκειται να γίνει ο όγδοος κατασκευαστής του MotoGP.

Όταν το PIERER Mobility Group στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna και GASGAS μεταξύ άλλων απέκτησε μετοχές της MV Agusta, ξεκίνησε μία φήμη η οποία ήθελε την ιταλική εταιρεία να εισέρχεται στο MotoGP ως ο νέος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM, αυτές οι φήμες γιγαντώθηκαν ενώ τώρα μέσω συνέντευξης του νέου CEO της MV Agusta Hubert Trunkepolz στο αυστριακό Motorrad Magazin τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον κορυφαίο θεσμό μοτοσυκλετών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Trunkepolz η MV Agusta η οποία έχει γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ και η δήλωση του Stefan Pierer μερικούς μήνες πριν πως δεν αποκλείει να κάνει η MV Agusta την εμφάνιση της στο MotoGP ως ξεχωριστή οντότητα το 2027, χρονιά που αλλάζουν οι κανονισμοί, συνηγορεί σε αυτό που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε πως η Dorna έχει “δεσμεύσει” τις δύο θέσεις μοτοσυκλετών που κατείχε η Suzuki όταν αυτή αποχώρησε σε περίπτωση που κάποιος νέος κατασκευαστής θελήσει να εισέλθει στο MotoGP.

Το να δούμε την MV Agusta στην μεγάλη κατηγορία θα είναι ευχής έργον καθώς θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης επιστροφής, ωστόσο μένει να αποδειχθεί πως αυτό δεν είναι μια απλή εικασία ή ένα τρικ το οποίο στοχεύει στο να φέρει εφήμερη προβολή στο PIERER Mobility Group όσον αφορά την MV Agusta. Κι αν τώρα όντως δούμε την MV Agusta στο MotoGP, είναι σίγουρο κατά 99,99% πως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει δεν θα είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά το γνωστό μας RC16 με νέα χρώματα.

Ετικέτες