VR46 Agency - Η νέα εταιρεία του Rossi μπαίνει στον κόσμο του μάρκετινγκ και των χορηγιών

Το VR46 Agency μετρά ήδη έναν πελάτη που δεν είναι άλλος από την εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Pertamina, μεγάλος χορηγός της VR46 στο MotoGP 2024
motomag VR46 Agency – Η νέα εταιρεία του Rossi μπαίνει στον κόσμο του μάρκετινγκ και των χορηγιών
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/1/2024

O Valentino Rossi δεν είναι μόνο γνωστός για την αγωνιστική του παρουσία τόσο στους δύο όσο και στους τέσσερις τροχούς, αλλά και για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο. Ο Ιταλός εδώ και πολλά χρόνια έχει καταφέρει να διαπρέψει στον επιχειρηματικό τομέα, με τις δύο εταιρείες VR46 Team και VR46 Racing Apparel να καταγράφουν συνεχώς κέρδη. Τώρα ο "Γιατρός" πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με το μάρκετινγκ και τις χορηγίες και για τον λόγο αυτό ίδρυσε τη νέα εταιρεία VR46 Agency.

VR46 Agency – Η νέα εταιρεία του Rossi μπαίνει στον κόσμο του μάρκετινγκ και των χορηγιών

O θρύλος του MotoGP, ο οποίος εκτός των άλλων είναι ιδιοκτήτης και της Pertamina Enduro της ομάδας VR46 με το νέο του επιχειρηματικό άνοιγμα μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά καθώς ο ανταγωνισμός σε αυτόν τον τομέα είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Η νέα εταιρεία VR46 Agency θα ασχολείται με το μάρκετινγκ, την έρευνα χορηγών, την ανάλυση αγοράς, και τη δημιουργία εικόνας και προσωπικοτήτων από τον κόσμο του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας. O Rossi για ακόμη μία φορά επέλεξε τον επί πολλά χρόνια συνεργάτη του Gianluca Falcioni για την θέση του διευθυντή στην VR46 Agency. Ο Falcioni ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν διευθυντής στις εταιρείες VR46 Team και VR46 Racing Apparel αλλά και μάνατζερ του Pecco Bagnaia στην νεότευκτη εταιρεία του Rossi θα είναι το “πρώτο βιολί” όσον αφορά τoν στρατηγικό σχεδιασμό στο πλάνο του μάρκετινγκ και των χορηγιών. Ο Ιταλός μετρά ήδη έναν πελάτη καθώς ήταν αυτός που έφερε την ινδονησιακή κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου με έδρα την Τζακάρτα Pertamina ως χορηγό ονομασίας αντικαθιστώντας τη Mooney στην ομάδα του Ιταλού στο MotoGP.

Αν κρίνουμε από τα μέχρι τώρα επιχειρηματικά βήματα του Rossi, η νέα του εταιρεία VR46 Agency αναμένεται να προσελκύσει πολλούς πελάτες τόσο του μηχανοκίνητου χώρου όσο και εκτός αυτού.

VR46 Agency – Η νέα εταιρεία του Rossi μπαίνει στον κόσμο του μάρκετινγκ και των χορηγιών

Jorge ‘Aspar' Martinez και CFMOTO για MotoGP – Καραμπόλα με Tech3 που μιλά με Honda

Μια ακόμη σημαντική εξέλιξη ψήνεται στο παρασκήνιο του MotoGP ενόψει της νέας εποχής των 850 cc
aspar
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

30/4/2026

Ο Jorge Martinez, γνωστός και από το αγωνιστικό του παρατσούκλι Aspar, εκτός από τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής στις κατηγορίες 80 και 125 κυβικών των Grand Prix τη δεκαετία του 1980, είναι ιδιοκτήτης των δύο ομάδων CFMOTO Aspar Team σε Moto3 και Moto2.

Μετά από μια πορεία γεμάτη με σημαντικές επιτυχίες, ο Aspar εύλογα σκέφτεται την επέκταση στην κορυφαία κλάση MotoGP και οι πληροφορίες που κυκλοφορούν αυτόν τον καιρό στο paddock του παγκοσμίου πρωταθλήματος μιλούν ακριβώς γι’ αυτό.

aspar

Υπάρχουν λοιπόν σοβαρότατες πιθανότητες να δούμε ομάδα CFMOTO Aspar Racing στη μεγάλη κατηγορία MotoGP με μοτοσυκλέτες προερχόμενες από την ΚΤΜ, συνεργάτιδα της κινέζικης εταιρείας εδώ και χρόνια τόσο στα μοντέλα παραγωγής, όσο και στις δύο μικρότερες κλάσεις των Grand Prix.

Για να γίνει αυτό ωστόσο, θα πρέπει να βρεθεί χώρος και αυτός μαθαίνουμε πως ενδέχεται να δημιουργηθεί με την αποχώρηση της Tech 3 από το σχήμα της ΚΤΜ. Η Tech 3 μάλιστα φέρεται να είναι σε συζητήσεις με τη Honda για συνεργασία από το 2027 και μετά, στο οποίο σενάριο η ομάδα του Aspar θα σπεύσει να αναλάβει τις δύο KTM RC16 που τρέχει σήμερα η γαλλική ομάδα με Maverick Vinales και Enea Bastianini.

aspar
O Jorge Martinez με τον David Alonso

Ο Jorge Martinez έχει χτίσει μια σπουδαία υποδομή στη Βαλένθια με επίκεντρο την ιδιόκτητη πίστα Aspar Circuit, στην οποία θα βρει κανείς συχνά όλους τους μεγάλους Ισπανούς πρωταθλητές (αδελφοί Marquez, Jorge Martin κ.ά.) να προπονούνται, αλλά η σημαντικότερη δουλειά που γίνεται εκεί είναι σε επίπεδο ακαδημιών, καθώς ο Aspar έχει ήδη αναδείξει πολλά ταλέντα μέσω του εκπαιδευτικού του προγράμματος και του MIR Racing Aspar Cup.

aspar
Max Quilles

Πρόκειται για έναν θεσμό που συγκεντρώνει νεαρούς αναβάτες από δεκάδες χώρες του κόσμου και μέχρι τώρα έχει χαρίσει στην Ισπανία έναν παγκόσμιο πρωταθλητή, τον David Alonso που το 2024 έφερε στη CFMOTO έναν σπουδαίο τίτλο τιμής: το πρώτο πρωτάθλημα Grand Prix (Moto3) για κινέζικη ομάδα, έστω και με μοτοσυκλέτα ΚΤΜ. Επιπλέον, από το ίδιο πρόγραμμα έχει βγει ένα από τα νέα μεγάλα ταλέντα της Ισπανίας, ο Max Quilles που αυτή τη στιγμή προηγείται στην κατάταξη της Moto3 και μοιάζει με το μεγαλύτερο φαβορί για τον φετινό τίτλο – και είναι επίσης προστατευόμενος του Marc Marquez και τακτικός παρτενέρ του στις προπονήσεις – ενώ δύο ακόμη αναβάτες που έχουν φτάσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα μέσω του προγράμματος του Aspar είναι οι Dani Holgado και Marco Morelli.

aspar
Dani Holgado

Φέτος μάλιστα ο Aspar επέκτεινε το πρόγραμμα αυτό στην Ασία με τη συνεργασία της CFMOTO, αναζητώντας τα επόμενα μεγάλα ταλέντα των Grand Prix στην άλλη άκρη του κόσμου και πρωτίστως στην Κίνα, μια χώρα ουσιαστικά “παρθένα” για τον κόσμο του MotoGP και διακαής πόθος της Liberty Media.

Όλα μοιάζουν να δένουν όμορφα και τακτικά, καθώς το όραμα Aspar και CFMOTO ευθυγραμμίζεται ιδανικά με τα θέλω των διοργανωτών, Libery Media και Moto Grand Prix Sports Entertainment (Dorna), τόσο που αρχίζει να μοιάζει περισσότερο με θέμα χρόνου παρά με φήμη.