VR46 Agency - Η νέα εταιρεία του Rossi μπαίνει στον κόσμο του μάρκετινγκ και των χορηγιών

Το VR46 Agency μετρά ήδη έναν πελάτη που δεν είναι άλλος από την εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Pertamina, μεγάλος χορηγός της VR46 στο MotoGP 2024
motomag VR46 Agency – Η νέα εταιρεία του Rossi μπαίνει στον κόσμο του μάρκετινγκ και των χορηγιών
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/1/2024

O Valentino Rossi δεν είναι μόνο γνωστός για την αγωνιστική του παρουσία τόσο στους δύο όσο και στους τέσσερις τροχούς, αλλά και για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο. Ο Ιταλός εδώ και πολλά χρόνια έχει καταφέρει να διαπρέψει στον επιχειρηματικό τομέα, με τις δύο εταιρείες VR46 Team και VR46 Racing Apparel να καταγράφουν συνεχώς κέρδη. Τώρα ο "Γιατρός" πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με το μάρκετινγκ και τις χορηγίες και για τον λόγο αυτό ίδρυσε τη νέα εταιρεία VR46 Agency.

VR46 Agency – Η νέα εταιρεία του Rossi μπαίνει στον κόσμο του μάρκετινγκ και των χορηγιών

O θρύλος του MotoGP, ο οποίος εκτός των άλλων είναι ιδιοκτήτης και της Pertamina Enduro της ομάδας VR46 με το νέο του επιχειρηματικό άνοιγμα μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά καθώς ο ανταγωνισμός σε αυτόν τον τομέα είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Η νέα εταιρεία VR46 Agency θα ασχολείται με το μάρκετινγκ, την έρευνα χορηγών, την ανάλυση αγοράς, και τη δημιουργία εικόνας και προσωπικοτήτων από τον κόσμο του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας. O Rossi για ακόμη μία φορά επέλεξε τον επί πολλά χρόνια συνεργάτη του Gianluca Falcioni για την θέση του διευθυντή στην VR46 Agency. Ο Falcioni ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν διευθυντής στις εταιρείες VR46 Team και VR46 Racing Apparel αλλά και μάνατζερ του Pecco Bagnaia στην νεότευκτη εταιρεία του Rossi θα είναι το “πρώτο βιολί” όσον αφορά τoν στρατηγικό σχεδιασμό στο πλάνο του μάρκετινγκ και των χορηγιών. Ο Ιταλός μετρά ήδη έναν πελάτη καθώς ήταν αυτός που έφερε την ινδονησιακή κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου με έδρα την Τζακάρτα Pertamina ως χορηγό ονομασίας αντικαθιστώντας τη Mooney στην ομάδα του Ιταλού στο MotoGP.

Αν κρίνουμε από τα μέχρι τώρα επιχειρηματικά βήματα του Rossi, η νέα του εταιρεία VR46 Agency αναμένεται να προσελκύσει πολλούς πελάτες τόσο του μηχανοκίνητου χώρου όσο και εκτός αυτού.

VR46 Agency – Η νέα εταιρεία του Rossi μπαίνει στον κόσμο του μάρκετινγκ και των χορηγιών

Αποκαλύφθηκε η νέα Yamaha V4 MotoGP στο Brno! Dovizioso – Fernandez έκαναν δοκιμές!

Οι πρώτες φωτογραφίες της V4 εποχής της Yamaha!
Οι πρώτες φωτογραφίες της V4 εποχής της Yamaha!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/7/2025

Περιμέναμε υπομονετικά αρκετό καιρό, όχι για επιβεβαίωση αλλά για να δώσουμε εικόνα στην πληροφορία που ήταν ήδη γνωστή. Σήμερα αυτό έγινε εφικτό, έχουμε τις πρώτες φωτογραφίες μιας αρκετά προχωρημένης σε δοκιμές έκδοσης της νέας V4 μοτοσυκλέτας της Yamaha.

Μαζί με την Honda, βρέθηκαν για μία ιδιωτική δοκιμή στην πίστα της Τσεχίας στο πλαίσιο των ειδικών κανονισμών που ισχύουν για τις δοκιμές τους και έτσι εκεί ήταν και ο Luca Marini με την RC213V που οδηγεί για πρώτη φορά μετά την τρομακτική του πτώση και αυτό θα τον βοηθήσει να ετοιμαστεί και για τον αγώνα στο Sachsenring.

Όπως έχουμε πει στο παρελθόν υπάρχει ένας λογικός στόχος να προετοιμαστεί μία V4 σε αυτό τον κυβισμό και με αυτές τις προδιαγραφές ώστε να έχει η Yamaha αντίστοιχα δεδομένα με τις υπόλοιπες εταιρείες για την σεζόν του 2027, διαφορετικά θα βρεθεί και τότε ένα βήμα πίσω.

Η νέα μοτοσυκλέτα είναι σημαντικά στενότερη εμπρός συγκριτικά με την YZR-M1, πράγμα λογικό καθώς στενότερος είναι και ο V4 κινητήρας ως διάταξη και αντίστοιχα πρέπει να γίνουν και οι αλλαγές στα αεροδυναμικά.

Οι πρώτες φωτογραφίες της V4 εποχής της Yamaha!

Ειδικά πίσω αυτά ξεχωρίζουν στην πρωτότυπη αγωνιστική και χρειάζονται πολλές αλλαγές ακόμη.

Για αυτό και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία που η νέα V4 ήταν σημαντικά πιο αργή από τις M1 που επίσης βρέθηκαν στο Brno και έγραψαν χρόνους τις ίδιες ημέρες στις ίδιες συνθήκες. Το σημαντικό ήταν πως οι δοκιμές αυτές έδειξαν πως η Yamaha είναι σε ένα σωστό δρόμο και τα βήματα που έχει κάνει έως εδώ στην V4 εποχή, είναι σωστά και μπορεί να στηριχθεί επάνω τους για την επόμενη εποχή των MotoGP.

Οι εικόνες που σήμερα βλέπουμε, φανερώνουν πως η Yamaha έχει κάνει τις επενδύσεις που πρέπει και βρίσκεται στο σωστό μονοπάτι για να είναι πιο ανταγωνιστική την μεθεπόμενη σεζόν. Μαζί με την επένδυση στον Toprak, που ταυτόχρονα είναι και στοίχημα, προετοιμάζεται από τώρα για το 2027 καθώς αυτές οι κινήσεις έρχονται το 2026 αλλά μόνο ως προετοιμασία, σε ένα επίσης σωστό πλάνο που είναι ικανό να δημιουργήσει τις ευκαιρίες που χρειάζονται!