Ο Rossi θα απέχει από την συνέντευξη τύπου - UPDATE-

Ώρα με την ώρα οι αποφάσεις για τον Valentino Rossi
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/6/2017

Ο Valentino Rossi εκτιμά την κατάστασή του, ώρα με την ώρα, για να δει τι θα κάνει με τα δοκιμαστικά της Παρασκευής αλλά και με τον αγώνα του Mugello. Ο Rossi είχε τραυματιστεί πριν από μία βδομάδα κατά την διάρκεια προπόνησης με motocross στην πίστα της Cavallara, από όπου μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο του Rimini, και τελικά χρειάστηκε να παραμείνει όλο το βράδυ. Αυτό αμέσως δημιούργησε μία σειρά από διάφορες «ειδήσεις» και φήμες για σπασμένα πλευρά και τραυματισμούς στον θώρακα, που όμως τίποτα από αυτά δεν προέκυπτε από κάποια πηγή, παρά μόνο από εικασίες. Η Movistar Yamaha Racing έκανε ωστόσο εξαιρετική δουλειά για να περιορίσει τις φήμες, αναγγέλλοντας τους χρόνους των επίσημων ενημερώσεων, βγάζοντας χρονοδιάγραμμα και ανοίγοντας δίαυλο επικοινωνίας στα social media, καταφέρνοντας πράγματι να περιορίσει εικασίες και φήμες.

Το γεγονός όμως ότι η ομάδα απέφευγε να αναφέρεται στον αγώνα της Κυριακής, πόσο μάλιστα στα δοκιμαστικά πριν από αυτόν, άρχισε να δημιουργεί νέες εντυπώσεις, μήπως και θέλουν με τρόπο να πουν ότι ο Rossi δεν θα αγωνιστεί στο Mugello… Ωστόσο το τελευταίο ανακοινωθέν της Yamaha μιλά ξεκάθαρα για το Mugello και την συμμετοχή του Rossi με την ελπίδα να δουν τους δύο δικούς τους αναβάτες να παλεύουν για την πρώτη θέση και να βρίσκονται τελικά στις δύο πρώτες θέσεις του βάθρου. Χωρίς κατάγματα, αλλά με εσωτερικούς τραυματισμούς, ο Valentino Rossi τις τελευταίες μέρες πήγαινε βήμα-βήμα τις αποφάσεις, περιμένοντας να δει αν θα προλάβει να είναι έτοιμος για τον αγώνα. Με την κατάστασή του να βελτιώνεται μέρα με την μέρα, κανείς δεν μπορούσε - και τελικά ακόμα δεν μπορεί, να ξέρει τι θα γίνει αυτή την Κυριακή στον αγώνα. Το πρώτο ΟΚ θα πρέπει να δοθεί σήμερα από την διοργάνωση. Όπως όλοι οι αθλητές, ο Rossi θα περάσει από την διαδικασία των ιατρικών εξετάσεων σήμερα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ομάδας, θα λάβει το ΟΚ από τους γιατρούς για να αγωνιστεί. Θέλοντας η ομάδα να του δώσει τον περισσότερο χρόνο που γίνεται για να προχωρήσει γρήγορα η επούλωση, απέσυρε την παρουσία του από την σημερινή συνέντευξη τύπου. Αντί για αυτό, ο Rossi θα δώσει μία γρήγορη δήλωση στις κάμερες, ώστε να υποστεί την λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία. Αν πάρει το τελικό ΟΚ, τότε θα περιμένει τα δοκιμαστικά της Παρασκευής για να δει αν μπορεί να αγωνιστεί. Οι μελανιές σε συκώτι, νεφρά κτλ, απόρροια του δυνατού χτυπήματος χρειάζονται συνήθως δύο εβδομάδες για να υποχωρήσουν πλήρως, με τον αγώνα να πέφτει στις δέκα μέρες μετά τον τραυματισμό του, πράγμα που σημαίνει ότι ο πόνος δεν θα έχει υποχωρήσει πλήρως. Ειδικά για την ημέρα του αγώνα η φαρμακευτική αγωγή που επιτρέπεται για έναν τραυματισμένο αναβάτη, ώστε να μειωθεί ο πόνος, είναι η ελάχιστη δυνατή κι έτσι ακόμα κι αν αγωνιστεί, ο Rossi θα πρέπει να παλέψει διπλά, κάνοντας υπερπροσπάθεια.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς αγώνα στο Mugello χωρίς Rossi, όμως θα πρέπει να εκλάβουμε την απουσία του από την συνέντευξη τύπου ως θετικό στοιχείο, αφού η ομάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάθε τι που θα τον βοηθήσει να αναρρώσει γρηγορότερα. Αν τελικά πάρει το σημερινό ΟΚ από την διοργάνωση, ο Rossi θα κληθεί να κάνει έναν μικρό άθλο ήδη από τα δοκιμαστικά της Παρασκευής… Ο ίδιος δήλωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Δυστυχώς ο πόνος από το ατύχημα στην κοιλιακή χώρα και στον θώρακα, παραμένει οξύς. Ευτυχώς όμως μέρα με την μέρα υπάρχει βελτίωση και αρχίζω να ελπίζω ότι θα αγωνιστώ στο Mugello, πράγμα για το οποίο πασχίζω και θα κάνω ότι είναι δυνατόν, ώστε να είμαι την Κυριακή στην εκκίνηση». 

 

--UPDATE--

Ο διευθυντής του ιατρικούς τμήματος της FIM, Dr Giancarlo Di Filippo, ο ελεγκτής ιατρός του ιατρείου της πίστας του Mugello, Dr Remo Barbagli και ο διευθυντής του ιατρικούς τμήματος της διοργανώτριας αρχής των MotoGP, Dr Angel Charte έδωσαν πριν λίγο το ΟΚ στον Rossi για να συμμετάσχει στον αγώνα. Αύριο θα βρίσκεται στα δοκιμαστικά της Παρασκευής

Ετικέτες

MotoGP - ΚΤΜ και Red Bull σε κοινή γραμμή για να "κλέψουν" τον Jorge Martin απ' την Ducati

Λογικό είναι όλες οι ομάδες να θέλουν να κάνουν τον Martinator δικό τους από το 2025
Jorge Martin
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/5/2024

Το που θα πάει ο Jorge Martin το 2025 αποτελεί ένα τεράστιο ερωτηματικό καθώς ολοένα και πληθαίνουν οι φήμες πως τελικά αυτός θα βρεθεί εκτός Ducati. Μην ξεχνάμε πως ο Martin έχει δηλώσει πως τον ενδιαφέρει μόνο να βρει θέση σε εργοστασιακή ομάδα και τίποτα παραπάνω.

Τώρα σύμφωνα με την Ισπανική Marca, στο μεταγραφικό παιχνίδι έχει μπει εκτός από την Aprilia και η KTM η οποία όπως φαίνεται θέλει να ντύσει στα πορτοκαλί τoν Ισπανό αναβάτη. Φυσικά Honda και Yamaha θα ήθελαν να φέρουν τον Martin στις ομάδες τους ωστόσο η μη ανταγωνιστικότητα τους είναι ένας απαγορευτικός παράγοντας για τον αναβάτη της Prima Pramac Racing που θέλει μεν εργοστασιακή ομάδα, αλλά παράλληλα έχει εθιστεί στις νίκες.

Θα αναρωτηθείτε εύλογα μα καλά τι κάνει η Ducati; Αυτό που έκανε πάντα… περιμένει στη γωνία ζυγίζοντας τα δεδομένα. Με τον Marc Marquez να βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματα του και να εντυπωσιάζει με την GP23, το να τον δούμε στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati Lenovo Team δίπλα στον Pecco Bagnaia από το 2025 είναι πλέον πολύ πιθανό. Από την άλλη οι πιθανότητες να κρατήσει ο Enea Bastianini την θέση του στην ομάδα μάλλον θα λέγαμε πως είναι πολύ μικρές αν σκεφτούμε πως ο ερχομός του Marquez στην ομάδα θα έφερνε και αύξηση στη δημοφιλία της ιταλικής ομάδας.

MotoGP - ΚΤΜ και Red Bull σε κοινή γραμμή για να φέρουν τον Jorge Martin στην ομάδα

Στον αντίποδα ο Jorge Martin ο οποίος και φέτος εντυπωσιάζει με τα αποτελέσματα του -μην ξεχνάμε πριν από μερικές ημέρες κέρδισε και τους δύο αγώνες στο Le Mans- βλέπει πως η εργοστασιακή θέση στην Ducati συνεχώς απομακρύνεται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, οπότε μία αλλαγή στρατοπέδου δεν θα ήταν καθόλου παράξενη. Αν τώρα πάλι μιλήσουμε για Aprilia και KTM τότε είναι δεδομένο πως η Aprilia δεν έχει το οικονομικό μέγεθος για να φέρει τον Martin στην ομάδα της. Από την άλλη η KTM έχει τους πόρους ενώ έχει και την Red Bull η οποία θα βάλει χείρα βοηθείας στο οικονομικό κομμάτι.

Ωστόσο εκτός από το οικονομικό κομμάτι στην εξίσωση για την μεταγραφή του Martin στην ΚΤΜ πρέπει να βάλουμε και τον Pedro Acosta ο οποίος μπορεί να είναι αναβάτης της GASGAS ωστόσο προορίζεται για την εργοστασιακή ΚΤΜ. Με τον Brad Binder να έχει εξασφαλισμένη την θέση του για το επόμενο έτος, η δεύτερη θέση στην ομάδα θα παραμείνει ανοικτή -η αυστριακή εταιρεία δεν προτίθεται να ανανεώσει το συμβόλαιο του Jack Miller ο οποίος ενδεχομένως να μετακομίσει και πάλι στην Honda στην οποία έκανε τα πρώτα του βήματα στο MotoGP.

Οι επόμενοι αγώνες θα ξεκαθαρίσουν πολλά στα μεταγραφικά σενάρια του MotoGP, ενώ οι μάνατζερ των αναβατών ακονίζουν ήδη τα μαχαίρια τους καθώς πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο πολλές φορές παίζεται χωρίς ίσους όρους.