OnlyFans - Η πλατφόρμα ενήλικου περιεχομένου παραμένει βασικός χορηγός της American Racing Team στη Moto2 και το 2024
Με το όνομα της να βρίσκεται στον τίτλο της ομάδας
Από τον
Αλέξανδρο Λαμπράκη
22/11/2023
H American Racing Team, η μόνη αμερικανική ομάδα που αγωνίζεται στην Moto2 κατηγορία των MotoGP, επιβεβαίωσε τη συνέχιση της συνεργασίας της με τη συνδρομητική πλατφόρμα OnlyFans, μία συνεργασία που ξεκίνησε για πρώτη φορά την σεζόν του 2023.
Στις αρχές του 2023 είχε προκαλέσει αίσθηση η είδηση ότι η American Racing θα έχει ως βασικό χορηγό την πλατφόρμα OnlyFans, η οποία είναι κυρίως γνωστή για τη δημιουργία ενήλικου περιεχομένου, το οποίο προσφέρει με συνδρομή. Τώρα, η ομάδα της Moto2 επιβεβαίωσε τη συνέχιση της συνεργασίας της, με το όνομα της συνδρομητικής πλατφόρμας να φιγουράρει τόσο στα πλαστικά, όσο και στον τίτλο της ομάδας.
Ο αναβάτης της OnlyFans American Racing, Rory Skinner μάλιστα έχει δημιουργήσει τον δικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα -χωρίς... "πικάντικο" περιεχόμενο. Όπως δήλωσε ο ίδιος πολλοί αθλητές, influencers και γενικότερα άνθρωποι του χώρου του θεάματος στην Αμερική χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, προκειμένου να έρθουν πιο κοντά στους θαυμαστές τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Skinner, το OnlyFans στηρίζει γενικότερα αθλητές, αλλά και άλλους επαγγελματίες όπως τραγουδοποιούς κ.α.
Η αλήθεια είναι ότι το OnlyFans δεν είναι γνωστό για το αθλητικό του περιεχόμενο και ίσως παραξενεύει πολλούς το ότι βρίσκεται μέσα στον κόσμο των αγώνων μοτοσυκλέτας. Όπως όμως έχουμε αναφέρει ξανά, οι αγώνες χρειάζονται χρήματα και από την στιγμή που η συνδρομητική πλατφόρμα θέλει και μπορεί να στηρίξει οικονομικά μία ομάδα της Moto2, τότε είναι σίγουρο ότι θα βρει και μία θέση στην σχάρα εκκίνησης.
MotoGP: Απογοητευτικό ξεκίνημα στην Ταϊλάνδη για την Tech3 εν μέσω φημών για διαζύγιο με την ΚΤΜ
Εντυπωσιασμένος παρόλα αυτά ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας Guenther Steiner - Ντεμπούτο με πολλά ερωτηματικά στο Buriram
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
11/3/2026
Η πρώτη εμφάνιση της Tech3 στα MotoGP υπό τη νέα διοίκηση του Guenther Steiner συνοδεύτηκε από χαμηλές επιδόσεις, τεχνικά προβλήματα και μεγάλη απόσταση από την εργοστασιακή KTM, παρά τις αρχικές προσδοκίες για δυνατό ξεκίνημα στη σεζόν 2026.
Το ντεμπούτο της νέας εποχής της Tech3 στο MotoGP, με τον Guenther Steiner στο τιμόνι της ομάδας, μόνο ιδανικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Το Grand Prix της Ταϊλάνδης στην πίστα του Buriram αποτέλεσε μια σκληρή επιστροφή στην πραγματικότητα για την ομάδα, η οποία έφτασε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς με μεγάλες προσδοκίες, αλλά αποχώρησε με έντονη απογοήτευση.
Η είσοδος του πρώην επικεφαλής ομάδας της Formula 1 στο MotoGP είχε δημιουργήσει μεγάλο ενδιαφέρον στο paddock. Ο Steiner ηγείται της επενδυτικής ομάδας που εξαγόρασε την Tech3 το 2025, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής για την ιστορική γαλλική ομάδα που αγωνίζεται στο MotoGP από το 2001.
Πέρυσι, όταν ανακοινώθηκε στη Βαρκελώνη το σχέδιο εξαγοράς της Tech3, ο Steiner είχε πανηγυρίσει σχεδόν προφητικά το βάθρο του Enea Bastianini. Τότε ο Hervé Poncharal είχε αστειευτεί λέγοντας πως ο Steiner ήταν "τυχερός" που είδε βάθρο πριν καν ξεκινήσει επίσημα η νέα εποχή. Στον πρώτο αγώνα όμως της σεζόν 2026, η τύχη αυτή απουσίαζε εντελώς.
Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Nicolas Goyon, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το αποτέλεσμα του Σαββατοκύριακου.
"Είναι ξεκάθαρα μια απογοήτευση. Είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Guenther Steiner μαζί μας και το μόνο που μπορέσαμε να του προσφέρουμε ήταν ένα μάλλον επίπονο θέαμα," δήλωσε.
Η εικόνα της Tech3 στην πίστα έδειχνε μεγάλη προσπάθεια με ελάχιστο αποτέλεσμα. Η ομάδα κατάφερε να πάρει μόλις τέσσερις βαθμούς από τον αγώνα της Κυριακής, χάρη στη 12η θέση του Enea Bastianini.
Αυτό που επιβάρυνε περισσότερο την ανησυχία της ομάδας είναι η διαφορά από τις εργοστασιακές KTM. Την ώρα που οι Maverick Viñales και Enea Bastianini πάλευαν να μπουν στη βαθμολογούμενη εννιάδα του αγώνα Sprint, ο Pedro Acosta με την εργοστασιακή RC16 έφτανε στη νίκη και την πρωτοπορία του πρωταθλήματος.
"Είμαστε ξεκάθαρα απογοητευμένοι, ειδικά όταν βλέπουμε τα αποτελέσματα της εργοστασιακής ομάδας. Είναι αυτό που λέμε διπλό χτύπημα," εξήγησε ο Goyon.
Παρότι οι δοκιμές προετοιμασίας στη Sepang είχαν δώσει θετικά σημάδια, στο Buriram επανεμφανίστηκαν τα προβλήματα της περσινής χρονιάς. Το στήσιμο της μοτοσυκλέτας δεν λειτούργησε και οι κατατακτήριες δοκιμές αποδείχθηκαν ξανά το αδύναμο σημείο της ομάδας, με τους δύο αναβάτες να εκκινούν από τη 17η και τη 20ή θέση αντίστοιχα.
Προβλήματα σταθερότητας για τον Bastianini
Ο Enea Bastianini κατάφερε τελικά να διασώσει μια 12η θέση, όμως οι εντυπώσεις του από την RC16 ήταν αρνητικές. Ο Ιταλός αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα σταθερότητας, ιδιαίτερα στα γρήγορα κομμάτια της πίστας.
"Δυσκολεύτηκα πολύ στις ευθείες, γιατί η μοτοσυκλέτα κουνιόταν έντονα και χρειάστηκε να δοκιμάσουμε αρκετά πράγματα για να το αντισταθμίσουμε," δήλωσε μετά τον αγώνα.
Οι κραδασμοί ήταν τόσο έντονοι ώστε δεν μπορούσε καν να ανοίξει πλήρως το γκάζι στις μεγάλες ευθείες της πίστας. Όπως εξήγησε, μόλις περνούσε στην πέμπτη σχέση στο κιβώτιο, η μοτοσυκλέτα άρχιζε να ταλαντεύεται έντονα, αναγκάζοντάς τον να κλείνει το γκάζι για να αποφύγει την πτώση.
Εκτός βαθμών ο Viñales
Από την άλλη πλευρά του γκαράζ, ο Maverick Viñales τερμάτισε μόλις στη 16η θέση, εκτός βαθμών. Ο Ισπανός δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του τριημέρου να βρει ρυθμό και στάθηκε ιδιαίτερα στην έλλειψη πρόσφυσης από το μπροστινό ελαστικό.
"Έχασα περίπου ένα δευτερόλεπτο σε ρυθμό σε σχέση με τις δοκιμές. Δοκιμάσαμε πέντε διαφορετικά set-up μέσα στη μέρα για να καταλάβουμε τι συμβαίνει, αλλά στο τέλος είχα πολύ μικρή πρόσφυση μπροστά και έχανα πολύ χρόνο," εξήγησε.
Χωρίς εμπιστοσύνη στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας, ο Viñales δεν μπορούσε να στρίψει όπως ήθελε και συχνά άνοιγε τη γραμμή του στις στροφές.
Η πρώτη εμπειρία του Steiner στα MotoGP
Παρά τα δύσκολα αποτελέσματα, το πρώτο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο του Steiner στα MotoGP αποτέλεσε και μια εμπειρία γνωριμίας με τον τρόπο λειτουργίας του πρωταθλήματος. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι εντυπωσιάστηκε από το επίπεδο πίεσης και έντασης που βιώνουν οι αναβάτες κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.
Ο πρώην επικεφαλής ομάδας της Formula 1 τόνισε ότι η σωματική και πνευματική καταπόνηση που απαιτούν τα MotoGP είναι ιδιαίτερα υψηλή, επισημαίνοντας πως το επίπεδο συγκέντρωσης και στρες που αντιμετωπίζουν οι αναβάτες είναι εντυπωσιακό για έναν άνθρωπο που προέρχεται από τον κόσμο της F1.
Πολλή δουλειά μπροστά
Το πρώτο Grand Prix της χρονιάς άφησε έτσι την Tech3 με πολλά ερωτήματα και αρκετή δουλειά μπροστά της. Η νέα εποχή της ομάδας ξεκίνησε με πολύ πιο δύσκολο τρόπο από ό,τι περίμεναν στο γκαράζ, ενώ η μεγάλη απόσταση από την εργοστασιακή KTM δείχνει ότι η βελτίωση πρέπει να έρθει άμεσα ενόψει των επόμενων αγώνων της σεζόν.
Όλα στον αέρα
Η κατάσταση στο paddock των MotoGP θυμίζει “μουσικές καρέκλες”, με τις δορυφορικές ομάδες να βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων για το 2027. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η Tech3 ενδέχεται να αποχαιρετήσει την KTM αν οι Αυστριακοί δεν καταφέρουν να παραδώσουν μια πραγματικά ανταγωνιστική RC16 που να χτυπά στα ίσια την κορυφή.
Οι πληροφορίες θέλουν την Tech3 να μπαίνει σε τροχιά Ducati, παίρνοντας ουσιαστικά τη θέση της VR46 στο Borgo Panigale. Η ομάδα του Valentino Rossi φημολογείται έντονα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μεταπήδησης στην Aprilia (ή ακόμα και τη Yamaha), ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για μια αναπάντεχη συνεργασία της Tech3 με τους Ιταλούς, αν το project της KTM συνεχίσει να υπολείπεται των προσδοκιών.