Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Παρουσίαση MV Agusta Forward Racing Moto2

Η επικείμενη επιστροφή

Η παρουσίαση της MV Agusta Forward Racing έγινε παρέα φυσικά με τους αναβάτες της Stefano Mazni και Dominique Aegerter και τους υπόλοιπους συντελεστές της ομάδας σ’ ένα ξεχωριστό μέρος. Η αλήθεια είναι πως δεν θα μπορούσε να γίνει κάπου λιγότερο ξεχωριστά καθώς φέτος κάνει το ντεμπούτο της, επιστρέφοντας μετά από πολλά χρόνια απουσίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έτσι, πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό εργαστήρι της Agip, που πλέον έχει ανακαινιστεί κι ονομάζεται Garage Italia Custom. Η εμφάνιση των μοτοσυκλετών είναι πολύ κοντά στα σχέδια που είχαν δώθει στη δημοσιότητα πέρσι όταν ανακοινώθηκε η επιστροφή της MV Agusta στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των MotoGP. Οι ερυθρόλευκες μοτοσυκλέτες με το σωληνωτό πλαίσιο και τα ιταλικά περιφερειακά, όπως τα κορυφαία φρένα της Brembo και την εξάτμιση της SC Project, αναδεικνύουν ξεκάθαρα την εθνικότητα της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούν τον ενιαίο κινητήρα της Triumph για την Moto2.

Ο ιδιοκτήτης της Forward Racing, Giovanni Cuzari δήλωσε: “Είναι ένα όνειρο που επιτέλους πραγματοποιείται. Με την παρουσίαση σηματοδοτούμε επίσημα την αρχή της σεζόν που θα πρωταγωνιστήσουμε δίπλα στην MV Agusta. Φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε με τους μετρ τους είδους και πραγματικούς επαγγελματίες. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις υποχρεώσεις που έχουμε, αλλά ταυτόχρονα είμαστε περήφανοι και αισιόδοξοι για την ερχόμενη σεζόν."

Ο παλαιότερος αναβάτης της ομάδας, Stefano Mazni είπε: “Η ερχόμενη σεζόν θα είναι η δεύτερη που μετρώ μ’ αυτή την ομάδα. Θα είναι μια απίστευτη χρονιά που μας περιμένει και θα έχουμε την ευκαιρία να επιστρέψουμε στους αγώνες του πρωταθλήματος με την MV Agusta μετά από πολλά χρόνια της απουσίας της απ' αυτούς. Θα έχουμε μια ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα, σχεδιασμένη εξ ολοκλήρου απ’ την αρχή γεγονός που με ενθουσιάζει ιδιαίτερα και με γεμίζει ενέργεια. Δοκιμάσαμε ήδη την F2 στην πίστα και τα πήγε πολύ καλά απ' την πρώτη στιγμή. Αισθάνομαι άνετα στη μοτοσυκλέτα και ανυπομονώ να επιστρέψω στην πίστα στις δοκιμές της Ισπανίας.”

Απ’ την άλλη, ο Dominique Aegerter αποτελώντας το πιο πρόσφατο μέλος της ομάδας, εστίασε τις δηλώσεις του λέγοντας: “Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που είμαι μέλος της MV Agusta Forward Racing. Θα συνεισφέρω με τις ικανότητες και την εμπειρία μου στην εξέλιξη της νέας F2. Όλα είναι νέα για μένα, τόσο η μοτοσυκλέτα όσο και η ομάδα, αλλά οι πρώτες μου εντυπώσεις ήταν πολύ θετικές. Είναι πολύ ικανοί επαγγελματίες και είμαι σίγουρος πως θα συνεργαστούμε πολύ καλά καθ’ όλη τη χρονιά. Φέρουμε μεγάλη ευθύνη με την επιστροφή της εταιρείας στους αγώνες και βήμα βήμα θα κατευθυνθούμε στην καλύτερη πορεία αυτής της νέας περιπέτειας.”