Παρουσίαση MV Agusta Forward Racing Moto2

Η επικείμενη επιστροφή
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

14/2/2019

Η παρουσίαση της MV Agusta Forward Racing έγινε παρέα φυσικά με τους αναβάτες της Stefano Mazni και Dominique Aegerter και τους υπόλοιπους συντελεστές της ομάδας σ’ ένα ξεχωριστό μέρος. Η αλήθεια είναι πως δεν θα μπορούσε να γίνει κάπου λιγότερο ξεχωριστά καθώς φέτος κάνει το ντεμπούτο της, επιστρέφοντας μετά από πολλά χρόνια απουσίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έτσι, πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό εργαστήρι της Agip, που πλέον έχει ανακαινιστεί κι ονομάζεται Garage Italia Custom. Η εμφάνιση των μοτοσυκλετών είναι πολύ κοντά στα σχέδια που είχαν δώθει στη δημοσιότητα πέρσι όταν ανακοινώθηκε η επιστροφή της MV Agusta στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των MotoGP. Οι ερυθρόλευκες μοτοσυκλέτες με το σωληνωτό πλαίσιο και τα ιταλικά περιφερειακά, όπως τα κορυφαία φρένα της Brembo και την εξάτμιση της SC Project, αναδεικνύουν ξεκάθαρα την εθνικότητα της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούν τον ενιαίο κινητήρα της Triumph για την Moto2.

Ο ιδιοκτήτης της Forward Racing, Giovanni Cuzari δήλωσε: “Είναι ένα όνειρο που επιτέλους πραγματοποιείται. Με την παρουσίαση σηματοδοτούμε επίσημα την αρχή της σεζόν που θα πρωταγωνιστήσουμε δίπλα στην MV Agusta. Φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε με τους μετρ τους είδους και πραγματικούς επαγγελματίες. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις υποχρεώσεις που έχουμε, αλλά ταυτόχρονα είμαστε περήφανοι και αισιόδοξοι για την ερχόμενη σεζόν."

Ο παλαιότερος αναβάτης της ομάδας, Stefano Mazni είπε: “Η ερχόμενη σεζόν θα είναι η δεύτερη που μετρώ μ’ αυτή την ομάδα. Θα είναι μια απίστευτη χρονιά που μας περιμένει και θα έχουμε την ευκαιρία να επιστρέψουμε στους αγώνες του πρωταθλήματος με την MV Agusta μετά από πολλά χρόνια της απουσίας της απ' αυτούς. Θα έχουμε μια ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα, σχεδιασμένη εξ ολοκλήρου απ’ την αρχή γεγονός που με ενθουσιάζει ιδιαίτερα και με γεμίζει ενέργεια. Δοκιμάσαμε ήδη την F2 στην πίστα και τα πήγε πολύ καλά απ' την πρώτη στιγμή. Αισθάνομαι άνετα στη μοτοσυκλέτα και ανυπομονώ να επιστρέψω στην πίστα στις δοκιμές της Ισπανίας.”

Απ’ την άλλη, ο Dominique Aegerter αποτελώντας το πιο πρόσφατο μέλος της ομάδας, εστίασε τις δηλώσεις του λέγοντας: “Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που είμαι μέλος της MV Agusta Forward Racing. Θα συνεισφέρω με τις ικανότητες και την εμπειρία μου στην εξέλιξη της νέας F2. Όλα είναι νέα για μένα, τόσο η μοτοσυκλέτα όσο και η ομάδα, αλλά οι πρώτες μου εντυπώσεις ήταν πολύ θετικές. Είναι πολύ ικανοί επαγγελματίες και είμαι σίγουρος πως θα συνεργαστούμε πολύ καλά καθ’ όλη τη χρονιά. Φέρουμε μεγάλη ευθύνη με την επιστροφή της εταιρείας στους αγώνες και βήμα βήμα θα κατευθυνθούμε στην καλύτερη πορεία αυτής της νέας περιπέτειας.”

 

Ετικέτες

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria, 2ος γύρος: Απόλυτος κυρίαρχος ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος στην Ουγγαρία

Το απόλυτο πέτυχε το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο με δύο νίκες σε δύο αγώνες
Dinos31
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/6/2025

Ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και το απέδειξε ακόμη μία φορά το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην Ουγγαρία και συγκεκριμένα στην πίστα Pannonia Ring. Με Yamaha R7 o νεαρός αναβάτης πήρε την pole position με διαφορά μάλιστα 2,5 δευτερολέπτων από τον δεύτερο στην κατηγορία R7 CUP, δείχνοντας πως δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο στους συναθλητές του. Όντως έτσι κι έγινε, αφού πέτυχε δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες και παραμένει πρώτος στην βαθμολογία της κατηγορίας Sportbike.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

"DINOS 31 – Παρθενική & Κυριαρχική Εμφάνιση στην πίστα Pannonia Ring στην Ουγγαρία | 13-15 Ιουνίου 2025

Ο Πρωταθλητής Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος, γνωστός στον κόσμο των αγώνων ταχύτητας ως DINOS 31, πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση στην πίστα Pannonia Ring στην Ουγγαρία, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του με μια σειρά εμφανίσεων που ενθουσίασαν κοινό, ομάδες και ειδικούς του χώρου.

Παρασκευή 13 Ιουνίου – Εντυπωσιακό ξεκίνημα

Στην πρώτη του επαφή με τη συγκεκριμένη πίστα, κατά την ελεύθερη προπόνηση, ο Dinos 31 κυριάρχησε με χρόνο κατά 2,5 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο αναβάτη, χρόνο που διατήρησε και την επόμενη στα χρονομετρημένα, οδηγώντας μια stock Yamaha R7. Με σταθερότητα, τεχνική ωριμότητα και άψογη συνεργασία με την ομάδα και τον μηχανικό του Χρήστο Φράγκο, ο νεαρός οδηγός έδειξε από την αρχή πως δεν ήρθε για απλώς να συμμετάσχει, αλλά για να νικήσει.

Σάββατο 14 Ιουνίου – Κυρίαρχος στον πρώτο αγώνα

Η πρώτη αγωνιστική ημέρα επιβεβαίωσε την προπονητική υπεροχή: ο DINOS 31 επικράτησε με κυριαρχική εμφάνιση, κερδίζοντας τον αγώνα και το χειροκρότημα όλων. Η ομάδα του παρέδωσε ένα άψογο τεχνικά set-up που του επέτρεψε να οδηγήσει στα όρια και να επιβάλει πλήρως τον ρυθμό του.

Κυριακή 15 Ιουνίου – 2 στα 2 & Απόλυτη Επιβεβαίωση

Την Κυριακή, ο 16χρονος Πρωταθλητής ολοκλήρωσε το αγωνιστικό τριήμερο με μια ακόμη καθηλωτική νίκη, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά του με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Παρόλο που η εκκίνηση του δεν ήταν ιδανική, ο Dinos 31 διατήρησε την ψυχραιμία του, ανέκτησε την πρωτοπορία από την πρώτη κιόλας στροφή και χάραξε πορεία για μια ακόμη κορυφή.

Στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων είπε:

"Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την ομάδα μου και από την επίδοσή μου. Ό,τι έγινε είναι αποτέλεσμα σκληρής προπόνησης και προσήλωσης στον στόχο μου. Έχουμε δουλέψει πολύ με τον μηχανικό μου Χρήστο Φράγκο για να μπορώ και σήμερα να βγω στο τερματισμό με χαμόγελο."

Το βλέμμα στην Τσεχία

Με συνολικά 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, η ομάδα Arp Racing του Dinos 31 φεύγει και από την Ουγγαρία γεμάτη αισιοδοξία και συγκέντρωση. Επόμενος σταθμός, ο 3ος γύρος του Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στις 4-5-6 Ιουλίου 2025 στην ιστορική πίστα Brno της Τσεχίας. Ο δρόμος προς τον τίτλο συνεχίζεται δυναμικά – και ο DINOS 31 δείχνει αποφασισμένος να μείνει στην κορυφή!"