Pertamina Enduro VR46 Racing Team - O Andrea Migno από την Moto3 σε ρόλο βοηθού προπονητή και αναλυτή βίντεο

Ο Ιταλός αναβάτης αντικαθιστά τον Roberto Locatelli στην ομάδα του Valentino Rossi
motomag Pertamina Enduro VR46 Racing Team
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/12/2023

Ο αναβάτης της Moto3 Andrea Migno καθώς δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την οικονομική υποστήριξη για να συνεχίσει την αγωνιστική του παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλετών, και πλέον αναλαμβάνει χρέη βοηθού προπονητή και αναλυτή βίντεο στην ομάδα του Valentino Rossi, Pertamina Enduro VR46 Racing Team.

O Ιταλός ο οποίος προέρχεται από την ακαδημία VR46, το 2023 αγωνίστηκε στους πρώτους επτά γύρους της Moto3, με τον ίδιο να μην μπορεί στη συνέχεια να βρει το απαραίτητο badget για να ολοκληρώσει τη χρονιά. Ο Migno ελέω της δυσκολίας εύρεσης οικονομικών πόρων εγκαταλείπει για την ώρα τους αγώνες αναλαμβάνοντας τον ρόλο του βοηθού προπονητή και αναλυτή βίντεο στην ομάδα Pertamina Enduro VR46 Racing Team, με στόχο να βοηθήσει τους Marco Bezzecchi και Fabio Di Giannantonio. Ο Ιταλός θα αντικαταστήσει τον Roberto Locatelli ο οποίος αναλαμβάνει τον ρόλο του Team Manager στην ομάδα της Fantic Racing στη Moto2.

Το MotoGP ψάχνει επιστροφή στην Ινδία μέσω εταιρείας του Karel Abraham

Η εταιρεία που σύστησε ο Τσέχος βετεράνος αναβάτης, Karel Abraham, έχει αναλάβει να επαναφέρει την Ινδία στον χάρτη του MotoGP.
india motogp buddh
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

24/2/2026

Πολύ πριν μάθουμε καν το όνομα Liberty Media, η Dorna Sports είχε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ινδική εταιρεία Fairstreet Sports για τη διοργάνωση αγώνα MotoGP στην Ινδία. Η αρχική συμφωνία κάλυπτε μια περίοδο επτά ετών, στην οποία το κορυφαίο πρωτάθλημα ταχύτητας το πλανήτη θα προσέθετε στο καλεντάρι του την πίστα Buddh International Circuit.

H ιστορία έγραψε πως ινδικό Grand Prix έγινε μόνο μια φορά το 2023 - με νικητή τον Marco Bezzecchi που τότε ήταν ακόμη αναβάτης της ομάδας VR46 - και έκτοτε το πρωτάθλημα δεν ξαναπήγε στη χώρα. Ακόμη και φέτος, μέχρι να ανακοινωθεί το τελικό πρόγραμμα του 2026 η Ινδία φερόταν ξανά ως υποψήφια για αγώνα MotoGP, αν και στο τέλος αυτό δεν συνέβη.

Όπως μάθαμε στην πορεία, η αιτία εντοπιζόταν σε οικονομικά ζητήματα και κυρίως σε οφειλές της Fairstreet Sports προς τη Dorna – που από φέτος έχει μετονομαστεί σε MotoGP Sports Entertainment Group. Έκτοτε έχει υπογραφεί ένα νέο τριετές μνημόνιο συνεργασίας απευθείας με την τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Uttar Pradesh, παρακάμπτοντας τη Fairstreet, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια αναζητήθηκε νέος διοργανωτής για τον αγώνα, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Κάπου εδώ έρχεται η AVW Global, εταιρεία ιδιοκτησίας του Karel Abraham, πρώην αναβάτη MotoGP και γιου του ιδιοκτήτη της πίστας του Brno της Τσεχίας. Η AVW μπήκε στο προσκήνιο ως διοργανώτρια αγώνων και ήδη συνεργάζεται με την Two Wheels Motor Racing, εταιρεία που κατέχει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος Asia Road Racing Championship (ARRC).

Αυτή η σύμπραξη έχει προκριθεί ως λύση για να επιστρέψει το Grand Prix της Ινδίας στην πίστα Buddh International Circuit και να ικανοποιήσει την πάγια θέληση της Liberty Media για επέκταση στη μεγαλύτερη αγορά δικύκλων του πλανήτη.

Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας συζητιέται ο αγώνας MotoGP, καθώς και η διοργάνωση αγώνα του ασιατικού πρωταθλήματος ταχύτητας ARRC, ενώ πίσω απ’ όλα βρίσκεται μια ακόμη προσπάθεια που αφορά στη Formula 1.

Η στρατηγική της Liberty Media εστιάζει στον Ινδό δισεκατομμυριούχο Karan Adani, ο όμιλος του οποίου (Adani Ports & SEZ Ltd) προσπαθεί, όχι απλώς να φέρει ξανά τη F1 στην Ινδία, αλλά να εξαγοράσει την πίστα Buddh από την τωρινή της ιδιοκτήτρια Jaiprakash Associates Ltd που φέρεται να έχει σοβαρά προβλήματα χρεών.

Σε αυτό το σενάριο λοιπόν, η Liberty Media βλέπει μια μαζική επιστροφή στα αγωνιστικά δρώμενα της Ινδίας με F1, MotoGP και ARRC σε σταθερή βάση. Από κει και πέρα, το χρονικό πλαίσιο παραμένει ασαφές καθώς ως αυτή τη στιγμή τίποτε δεν είναι οριστικό και σε πρώτη φάση κρατάμε τη δήλωση του Abraham πως θέλει την Ινδία στο πρόγραμμα του MotoGP “το ταχύτερο δυνατό”, κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να είναι νωρίτερα από το 2027.