Pertamina Enduro VR46 Racing Team - O Andrea Migno από την Moto3 σε ρόλο βοηθού προπονητή και αναλυτή βίντεο

Ο Ιταλός αναβάτης αντικαθιστά τον Roberto Locatelli στην ομάδα του Valentino Rossi
motomag Pertamina Enduro VR46 Racing Team
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/12/2023

Ο αναβάτης της Moto3 Andrea Migno καθώς δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την οικονομική υποστήριξη για να συνεχίσει την αγωνιστική του παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλετών, και πλέον αναλαμβάνει χρέη βοηθού προπονητή και αναλυτή βίντεο στην ομάδα του Valentino Rossi, Pertamina Enduro VR46 Racing Team.

O Ιταλός ο οποίος προέρχεται από την ακαδημία VR46, το 2023 αγωνίστηκε στους πρώτους επτά γύρους της Moto3, με τον ίδιο να μην μπορεί στη συνέχεια να βρει το απαραίτητο badget για να ολοκληρώσει τη χρονιά. Ο Migno ελέω της δυσκολίας εύρεσης οικονομικών πόρων εγκαταλείπει για την ώρα τους αγώνες αναλαμβάνοντας τον ρόλο του βοηθού προπονητή και αναλυτή βίντεο στην ομάδα Pertamina Enduro VR46 Racing Team, με στόχο να βοηθήσει τους Marco Bezzecchi και Fabio Di Giannantonio. Ο Ιταλός θα αντικαταστήσει τον Roberto Locatelli ο οποίος αναλαμβάνει τον ρόλο του Team Manager στην ομάδα της Fantic Racing στη Moto2.

MotoGP: H VR46 αποχαιρετά τον Franco Morbidelli – Από ώρα σε ώρα ανακοινώνεται ο Nicolo Bulega [Video]

Αυτό που ήταν κοινό μυστικό είναι πλέον επίσημη είδηση
franco-morbidelli
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

8/9/2026

Η σύνθεση του πρωταθλήματος MotoGP 2027 σιγά-σιγά ολοκληρώνεται, καθώς H VR46 Racing Team ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα πως δεν θα ανανεώσει τη συνεργασία της με τον Frankie Morbidelli.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω των κοινωνικών μέσων της ομάδας και περιορίζεται σε μια πολύ σύντομη πρόταση: “Στο τέλος της φετινής σεζόν η πορεία μας με τον Frankie Morbidelli θα φτάσει στο τέλος της.”

Αυτό προφανώς δεν συνιστά έκπληξη, καθώς είναι γνωστό καιρό τώρα πως ο Ιταλοβραζιλιάνος αναβάτης δεν θα είναι στο MotoGP του χρόνου, ενώ γνωρίζουμε και ποιος θα τον διαδεχτεί στη δεύτερη Ducati δίπλα στον Fermin Aldeguer. Αυτός θα είναι κατά 99,9% ο Nicolo Bulega, ο οποίος αναμένεται να κατακτήσει πανηγυρικά φέτος το παγκόσμιο WSBK (ενδεχομένως και στον επόμενο αγώνα της Cremona) και έχει ήδη εξασφαλισμένο συμβόλαιο με τη Ducati Corse με προορισμό μια Desmosedici GP27 στην ομάδα VR46 του Valentino Rossi.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η ανακοίνωση ένταξης του Bulega στη VR46 είναι πλέον θέμα ωρών ή, το πολύ, ημερών.

Έτσι ουσιαστικά η σύνθεση του πρωταθλήματος της ερχόμενης χρονιάς έχει δύο μόνο εκκρεμότητες ακόμη να διευθετήσει. Πρώτον, απομένει μια κενή σέλα στη Red Bull KTM Tech3 δίπλα στον Luca Marini, η οποία παίζεται μεταξύ δύο αναβατών της Moto2, τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ισπανό Manuel Gonzalez ή τον Αυστραλό Senna Agius, με φαβορί τον δεύτερο.

Έπειτα, απομένει η κατανομή των δύο Honda μεταξύ των Diogo Moreira και David Alonso, καθώς ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα αναλάβει την εργοστασιακή μοτοσυκλέτα της Honda HRC Castrol παρέα με τον Fabio Quartararo και ποιος τη δορυφορική της Castrol Honda LCR με τον Johann Zarco.

Όσο για τον Morbidelli, ο πιθανότερος προορισμός του είναι το WSBK και η εργοστασιακή ομάδα της Ducati, καθώς είναι δεδομένο πως θέλουν Ιταλό αναβάτη – έχοντας γεμίσει με Ισπανούς τόσο στο MotoGP (Marc Marquez, Pedro Acosta), όσο και στο WSBK (Iker Lecuona). Ιταλικά δημοσιεύματα μάλιστα προσφέρουν μερικές παραπάνω λεπτομέρειες για τη συνεργασία αυτή, αναφέροντας πως ο Morbidelli θα υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με τη Ducati για το 2027, καλούμενος να αποδείξει αν έχει τα φόντα να παραμείνει περισσότερο μαζί της στο WSBK.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pertamina Enduro VR46 Racing Team (@vr46racingteam)