Prima Pramac 2023 - Με τους Jorge Martin και Johann Zarco

Make or break χρονιά για τον Γάλλο, λιγότερη η πίεση για τον Ισπανό, αμφότεροι με Ducati Desmosedici Gp23
Prima Pramac 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/1/2023

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι Martin & Zarco παραμένουν στην περιφερειακή ομάδα της Ducati, ελπίζοντας πως το 2023 θα μπορέσουν επιτέλους να ξεχωρίσουν με τα αποτελέσματα τους.

Ο Johann Zarco μπορεί να είναι δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Moto2 (2015 & 2016), και να έχει εντυπωσιάσει σε αρκετούς αγώνες του MotoGP, όμως δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ούτε έναν αγώνα MotoGP στα έξι χρόνια που συμμετέχει στη μεγάλη κατηγορία του Πρωταθλήματος. Έφτασε τα 32, και όμως ακόμα παλεύει να ξεχωρίσει, έχοντας τερματίσει 6ος, 6ος, 18ος, 13ος, 5ος και 8ος αυτά τα έξι χρόνια συμμετοχής του. Στην προσπάθεια του να αποκτήσει νοοτροπία νικητή είχε μέχρι πρότινος στο πλευρό του ως προπονητή και εμψυχωτή και τον θρύλο των αγώνων MX (αλλά και της ασφάλτου) Jean-Michel Bayle, όμως όπως σας γράψαμε πρόσφατα, ο αναβάτης της Prima Pramac αποφάσισε να μην συνεχίσει μαζί του και το 2023. Η ευθύνη τώρα πέφτει στους ώμους του Γάλλου, με τη νέα χρονιά να είναι αυτή που είτε θα τον αναδείξει, είτε θα τον “θάψει”.

Δίπλα του, βρίσκεται ένας ακόμη αναβάτης με μεγάλο φυσικό ταλέντο και αντίστοιχη ταχύτητα, που επίσης δεν έχει καταφέρει να εκπληρώσει τις προσδοκίες των φαν και της ομάδας του -καθότι νεότερος όμως, έχει περισσότερα “ψωμιά” από τον Zarco. Ο “Martinator” είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3 (2018), ενώ είχε κερδίσει και το Red Bull Rookies Cup του 2014. Με την είσοδο του στο MotoGP το 2021, πήρε αμέσως νίκη, 4 pole positions και 4 βάθρα, τερματίζοντας στην 9η θέση, και παίρνοντας τον τίτλο του Rookie της χρονιάς. Είχε παράλληα όμως κι ένα σοβαρό ατύχημα απ’ το οποίο ευτυχώς τη γλίτωσε φθηνά. Κι εκεί που όλοι σκεφτόταν πως το 2022 το αστέρι του Martin θα έλαμπε, εκείνος ανέβηκε μεν ξανά 4 φορές στο βάθρο και πήρε 5 pole positions, όμως δεν πήρε καμία νίκη και τερμάτισε ξανά 9ος.

Για το 2023 οι Ducati Desmosedici Gp23 της Prima Pramac διατηρούν τον γνωστό χρωματικό συνδυασμό λευκού-κόκκινου-μοβ, ενώ αμφότεροι οι αναβάτες της ομάδας θα οδηγήσουν την τελευταία έκδοση της μοτοσυκλέτας

Ετικέτες

MotoGP, Aragon, Practice: Πρώτος ο Bezzecchi - Καταρρίφθηκε δύο φορές το ρεκόρ πίστας

Πριν τον Ιταλό, είχε κάνει ρεκόρ και ο Marc Marquez
bezzecchi
Από τον

Παύλο Καρατζά

28/8/2026

Το σημερινό Practice στην Aragon ήταν εκπληκτικό με τους αναβάτες να γράφουν εξαιρετικούς χρόνους, με το ρεκόρ πίστας να σπάει δύο φορές, αρχικά από τον Marc Marquez και στη συνέχεια από τον Marco Bezzecchi, που πήρε και την πρώτη θέση.

Ο Marc Marquez συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στις ελεύθερες δοκιμές και έγραψε γρήγορα χρόνο κάτω από το 1:47 και συγκεκριμένα 1:46:320. Τρία δέκατα πίσω του βρέθηκε ο Pedro Acosta και λίγο πιο πίσω ο Marco Bezzecchi. Την πρώτη πεντάδα έκλεισαν οι Jorge Martin και ο Alex Marquez. Ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Johann Zarco, που επέστρεψε μετά από πολύ καιρό και ανέβηκε έως και την έβδομη θέση.

Λίγο αργότερα, ο Fabio Di Giannantonio έκανε έναν πολύ γρήγορο γύρο και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από τον Marc Marquez. Γρήγορα ο Bezzecchi απάντησε στον συμπατριώτη του και πέρασε αυτός δεύτερος, ενώ αμέσως μετά απείλησε στα ίσια τον χρόνο του Marquez, αφού σημείωσε χρόνο μόλις 40 χιλιοστά πάνω από εκείνον του Ισπανού.

Στο τελευταίο τέταρτο, οι αναβάτες φόρεσαν φρέσκα ελαστικά για να γράψουν τον ταχύτερο δυνατό τους γύρο. Ο Fermin Aldeguer που βρισκόταν στην 11η θέση, έγραψε έναν απίστευτο γύρο και έγραψε 1:45:909, που ήταν πολύ κοντά στο ρεκόρ πίστας και πέρασε πρώτος, ενώ την ίδια στιγμή ο Jack Miller είχε πτώση. Ο Martin πέρασε δεύτερος και ο Acosta τρίτος, ενώ ο Bezzecchi πέρασε πρώτος για λίγο, αφού ο Marc Marquez έκανε νέο ρεκόρ πίστας- σπάζοντας το δικό του, με 1:45:493, με τον αδερφό του να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση.

Και εκεί που είχαμε πιστέψει πως ο Marc Marquez δεν θα κινδυνέψει μετά απ’ αυτό τον χρόνο, ήρθε ο Bezzecchi και έγραψε 1:45:455, κάνοντας νέο ρεκόρ πίστας, εκθρονίζοντας τον Marc Marquez από την κορυφή.

Ο Zarco μπήκε στην 10άδα την τελευταία στιγμή και πήρε την πρόκριση απευθείας για την Q2, την ώρα που ο Alex Marquez πέρασε στην δεύτερη θέση, μπροστά από τον Marc.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε τον ταχύτερο χρόνο ανά αναβάτη (οι δέκα πρώτοι αναβάτες προκρίνονται απευθείας στην Q2):

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

1:45.45

2

Alex Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

1:45.46

3

Marc Marquez

Ducati Lenovo Team

1:45.49

4

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1:45.75

5

Fermin Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

1:45.89

6

Raul Fernandez

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

1:45.95

7

Jorge Martin

Aprilia Racing

1:46.02

8

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

1:46.06

9

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1:46.21

10

Johann Zarco

Castrol Honda LCR

1:46.29

11

Diogo Moreira

Pro Honda LCR

1:46.30

12

Luca Marini

Honda HRC Castrol

1:46.37

13

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

1:46.48

14

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1:46.61

15

Joan Mir

Honda HRC Castrol

1:46.62

16

Alex Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1:46.70

17

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

1:46.94

18

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

1:47.00

19

Jack Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1:47.09

20

Pol Espargaro

Red Bull KTM Tech3

1:47.18

21

Toprak Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1:47.35

22

Lorenzo Savadori

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

1:47.70