Prima Pramac Racing - Η τρίτη ιδιωτική ομάδα που κατακτά τον τίτλο στη βαθμολογία ομάδων του MotoGP

Μετά τις Honda Nastro Azzurro και Telefónica Movistar Honda MotoGP
motomag MotoGP – H Prima Pramac Racing γίνεται η τρίτη ιδιωτική ομάδα που κατακτά τον τίτλο στη βαθμολογία ομάδων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/11/2023

Χρειάστηκαν 19 χρόνια για να δούμε μία ιδιωτική ομάδα να κατακτά τον τίτλο στη βαθμολογία ομάδων, με την Prima Pramac Racing να γίνεται η τρίτη ομάδα που πετυχαίνει κάτι ανάλογο στη μεγάλη κατηγορία.

Οι βαθμοί που συγκέντρωσαν οι δύο αναβάτες της Prima Pramac Racing -Jorge Martin και Johann Zarco- στο GP του Qatar ήταν αρκετοί ώστε να χαρίσουν στην ομάδα τον φετινό τίτλο στην βαθμολογία των ομάδων με έναν γύρο ακόμη να απομένει για το τέλος της σεζόν. Η ιδιωτική ομάδα της Pramac αφήνοντας πίσω της στη δεύτερη θέση την εργοστασιακή Ducati Lenovo Team, κατάφερε να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα της στην ιστορία του MotoGP.

MotoGP – H Prima Pramac Racing γίνεται η τρίτη ιδιωτική ομάδα που κατακτά τον τίτλο στη βαθμολογία ομάδων

Με την κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου κατάφερε να γίνει η τρίτη ιδιωτική ομάδα που καταφέρνει τον συγκεκριμένο άθλο, μετά τις Honda Nastro Azzurro (2001) και Telefónica Movistar Honda MotoGP (2004). Φυσικά μιλάμε για άλλες εποχές καθώς τότε επί της ουσίας οι εργοστασιακές ομάδες δημιουργούσαν ιδιωτικές ομάδες ώστε να “χωρέσουν” τους αναβάτες οι οποίοι προέρχονταν από μικρότερες κατηγορίες όπως στην περίπτωση του Valentino Rossi το 2001 με τη Honda Nastro Azzuro και στην περίπτωση του Colin Edwards με την Telefónica Movistar Honda MotoGP το 2003.

Αν ο Jorge Martin καταφέρει το προσεχές Σαββατοκύριακο να κατακτήσει το Πρωτάθλημα Αναβατών τότε θα βάλει το όνομα του δίπλα στον πολυπρωταθλητή Valentino Rossi, καθώς ο Ιταλός κατάφερε το 2001 να κερδίσει τον τίτλο με την Honda Nastro Azzurro. Μένει να δούμε αν η ιστορία θα ξαναγραφεί από την Prima Pramac Racing και τον Jorge Martin.

MotoGP – H Prima Pramac Racing γίνεται η τρίτη ιδιωτική ομάδα που κατακτά τον τίτλο στη βαθμολογία ομάδων
Ετικέτες

Joan Mir - Υπέγραψε για δυο ακόμη χρόνια με το HRC

Παρά τις πτώσεις, τους μόλις 13 βαθμούς φέτος και τα παράπονα
Joan Mir - Για 2 ακόμη χρόνια στο HRC
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/7/2024

Ο Joan Mir και η Honda ανανέωσαν τη συνεργασία τους στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP για δύο ακόμη χρόνια, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP 2020 (έχει και έναν ακόμα τίτλο στη Moto3 το 17) να μένει με τους Ιάπωνες, παρά τη δυστοκία στην εξέλιξη της RC213V, που έχουν φέρει στον εργοστασιακό αναβάτη του HRC μόλις 13 βαθμούς σε 9 γύρους.

Ο Ισπανός αναβάτης που είχε διαπρέψει με τη Suzuki, πριν το Hamamatsu αποσυρθεί από τους αγώνες, έχει να θυμάται μια 5η θέση ως το καλύτερο αποτέλεσμά του το 2023 -στον αγώνα της Κυριακής στο GP της Ινδίας-, ενώ το 2024 η κατάσταση είναι δραματική, καθώς συνήθως ο Mir τερματίζει στις θέσεις 15-20, ενώ έχει συλλέξει πολλά DNF με επίσης πολλές τούμπες.

Joan Mir

Όπως και να έχει, η ιαπωνική ομάδα και ο ψηλός (1.81) αναβάτης από τη Μαγιόρκα θα βρίσκονται μαζί το 2025 και το 2026, με στόχο την επιτυχημένη εξέλιξη της RC213V ώστε να γίνει η εμβληματική big H και πάλι νικηφόρα.

Το συμβόλαιο Mir-Honda σημαίνει πως για το 2025 τουλάχιστον η σύνθεση της εργοστασιακής Honda θα παραμείνει ίδια, αφού και ο Marini (που φέτος έχει συλλέξει… έναν βαθμό) έχει υπογράψει νέα διετή συμφωνία.

Ετικέτες