Prima Pramac Racing - Η τρίτη ιδιωτική ομάδα που κατακτά τον τίτλο στη βαθμολογία ομάδων του MotoGP

Μετά τις Honda Nastro Azzurro και Telefónica Movistar Honda MotoGP
motomag MotoGP – H Prima Pramac Racing γίνεται η τρίτη ιδιωτική ομάδα που κατακτά τον τίτλο στη βαθμολογία ομάδων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/11/2023

Χρειάστηκαν 19 χρόνια για να δούμε μία ιδιωτική ομάδα να κατακτά τον τίτλο στη βαθμολογία ομάδων, με την Prima Pramac Racing να γίνεται η τρίτη ομάδα που πετυχαίνει κάτι ανάλογο στη μεγάλη κατηγορία.

Οι βαθμοί που συγκέντρωσαν οι δύο αναβάτες της Prima Pramac Racing -Jorge Martin και Johann Zarco- στο GP του Qatar ήταν αρκετοί ώστε να χαρίσουν στην ομάδα τον φετινό τίτλο στην βαθμολογία των ομάδων με έναν γύρο ακόμη να απομένει για το τέλος της σεζόν. Η ιδιωτική ομάδα της Pramac αφήνοντας πίσω της στη δεύτερη θέση την εργοστασιακή Ducati Lenovo Team, κατάφερε να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα της στην ιστορία του MotoGP.

MotoGP – H Prima Pramac Racing γίνεται η τρίτη ιδιωτική ομάδα που κατακτά τον τίτλο στη βαθμολογία ομάδων

Με την κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου κατάφερε να γίνει η τρίτη ιδιωτική ομάδα που καταφέρνει τον συγκεκριμένο άθλο, μετά τις Honda Nastro Azzurro (2001) και Telefónica Movistar Honda MotoGP (2004). Φυσικά μιλάμε για άλλες εποχές καθώς τότε επί της ουσίας οι εργοστασιακές ομάδες δημιουργούσαν ιδιωτικές ομάδες ώστε να “χωρέσουν” τους αναβάτες οι οποίοι προέρχονταν από μικρότερες κατηγορίες όπως στην περίπτωση του Valentino Rossi το 2001 με τη Honda Nastro Azzuro και στην περίπτωση του Colin Edwards με την Telefónica Movistar Honda MotoGP το 2003.

Αν ο Jorge Martin καταφέρει το προσεχές Σαββατοκύριακο να κατακτήσει το Πρωτάθλημα Αναβατών τότε θα βάλει το όνομα του δίπλα στον πολυπρωταθλητή Valentino Rossi, καθώς ο Ιταλός κατάφερε το 2001 να κερδίσει τον τίτλο με την Honda Nastro Azzurro. Μένει να δούμε αν η ιστορία θα ξαναγραφεί από την Prima Pramac Racing και τον Jorge Martin.

MotoGP – H Prima Pramac Racing γίνεται η τρίτη ιδιωτική ομάδα που κατακτά τον τίτλο στη βαθμολογία ομάδων
Ετικέτες

MotoGP - Μικροπτώση για τον Marc Marquez σε προπόνηση MX / Flat Track λίγο πριν τον αγώνα της Καταλονίας

Δεν αναμένεται να επηρεάσει την απόδοση του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο GP της πατρίδας του
motomag MotoGP – Μικροπτώση για τον Marc Marquez σε προπόνηση motocross λίγο πριν τον αγώνα της Καταλονίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Είναι σύνηθες να βλέπουμε τους αναβάτες του MotoGP να προπονούνται με motocross μοτοσυκλέτες, τόσο σε flat-track πίστες ακονίζοντας τις αντιδράσεις τους στην πλαγιολίσθηση, όσο και στο MX, για βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης. 

Ένας από τους αναβάτες που αρέσκεται να προπονείται με αυτό τον τρόπο είναι και ο Marc Marquez ο οποίος συχνά πυκνά ενημερώνει το κοινό του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα που διατηρεί για αυτές τις προπονήσεις. Η τελευταία του κοινοποίηση ωστόσο ήταν λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες καθώς ο αναβάτης της Gresini Racing Team, έκανε γνωστό πως κατά τη διάρκεια προπόνησης στην πίστα Circuit Alcarras, κοντά στη γενέτειρά του, τη Cervera είχε μία πτώση η οποία ευτυχώς του έδωσε ως παράσημο μόνο μερικές γρατζουνιές στο αριστερό του χέρι.

Ο Marquez πόσταρε αυτή τη φωτογραφία με χιουμοριστική διάθεση καθώς δεν έπαθε τίποτα σημαντικό ενώ στις υπόλοιπες φωτογραφίες είδαμε τον ίδιο να μας ενημερώνει για το πως κύλησε η εβδομάδα του λίγο πριν βρεθεί στο Grand Prix της Καταλονίας. Μαζί με τον Marc Marquez, προπονήθηκε ο αδερφός του Alex Marquez αλλά και ο Diogo Moreira αναβάτης ο οποίος αγωνίζεται στη Moto2.

Άνευ σημασίας λοιπόν η πτώση του Marc Marquez στην προπόνηση, με τον Ισπανό να δείχνει ολοένα και περισσότερο πως από την ημέρα που βρίσκεται στην ομάδα της Gresini Racing Team και την Ducati απολαμβάνει την ζωή τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

Ετικέτες