Προειδοποίηση για χαμηλή πίεση ελαστικών στο Qatar σε 4 ακόμα αναβάτες!

16 αναβάτες μέχρι σήμερα έχουν λάβει προειδοποίηση, με τον Aleix Espargaro να είναι ο μοναδικός μέχρι στιγμής που έχει δεχθεί ποινή χρόνου
motomag MotoGP – Οι Alex Marquez, Miller, Zarco και Fernandez δέχθηκαν προειδοποίηση για χαμηλή πίεση ελαστικών στο Qatar
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/11/2023

Στο GP του Qatar ακόμη τέσσερις αναβάτες προστέθηκαν στη λίστα όσων έχουν λάβει προειδοποίηση για χαμηλή πίεση ελαστικών, με τους Fabio Quartararo, Takaaki Nakagami, Brad Binder, Joan Mir, Fabio di Giannantonio, Alex Rins και Miguel Oliveira να είναι οι μόνοι οι οποίοι έχουν ξεφύγει από την συγκεκριμένη παράβαση.

Ο κανονισμός της πίεσης ελαστικών -1,9bar για το εμπρός ελαστικό και 1,7bar για το πίσω- τον οποίο έχει θέσει η Michelin, έχει προκαλέσει προβλήματα τόσο σε αναβάτες όσο και στις ομάδες καθώς ολοένα και πιο συχνά βλέπουμε παράπονα πως με αυτές τις πιέσεις είτε οι αγώνες καταστρέφονται είτε υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά την ασφάλεια. Μέχει στιγμής το αυτί των Dorna και Michelin δεν ιδρώνει, με τις προειδοποιήσεις για χαμηλή πίεση ελαστικών προς τους αναβάτες από το GP του Silverstone -εκεί είδαμε για πρώτη φορά να εφαρμόζεται ο κανονισμός στο φετινό πρωτάθλημα- και μετά να διαδέχονται η μία την άλλη.

Μέχρι το GP της Μαλαισίας, 12 αναβάτες -Maverick Viñales, Dani Pedrosa, Franco Morbidelli, Raul Fernandez, Aleix Espargaró, Marco Bezzecchi, Pol Espargaró, Jorge Martin, Marc Márquez, Luca Marini, Álvaro Bautista, Enea Bastianini, Iker Lecuona και Pecco Bagnaia- είχαν δεχθεί προειδοποίηση για χαμηλή πίεση ελαστικών, με τον Aleix Espargaro να είναι μόνος ο οποίος έχει δεχθεί ποινή τριών δευτερολέπτων, καθώς υπέπεσε για δεύτερη φορά στη συγκεκριμένη παράβαση. Μετά το τέλος του GP του Qatar έγινε γνωστό πως στη λίστα των παραβατών του κανονισμού προστέθηκαν τα ονόματα των Alex Marquez, Jack Miller, Johann Zarco και Augusto Fernandez, καθώς οι τέσσερις αυτοί αναβάτες δέχθηκαν την πρώτη τους προειδοποίηση για χαμηλή πίεση ελαστικών. Απόντες από τη συγκεκριμένη λίστα είναι οι Fabio Quartararo, Takaaki Nakagami, Brad Binder, Joan Mir, Fabio di Giannantonio, Alex Rins και Miguel Oliveira οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν απασχολήσει τους ανθρώπους της Michelin όσον αφορά τις πιέσεις των ελαστικών τους.

Το σημαντικότερο όλων είναι πως το προσεχές Σαββατοκύριακο διεξάγεται ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς στη Βαλένθια με τους Bagnaia και Martin να μάχονται μέχρι τελικής πτώσης για τον φετινό τίτλο και ένας λάθος υπολογισμός στην πίεση ελαστικών μπορεί να τα αλλάξει όλα!

Ετικέτες

MotoGP – Η MotorLand Aragon παίρνει αγώνα το 2027 και συνεχίζει ως ρεζέρβα για μια τετραετία

Επισήμως πλέον το Aragon Grand Prix προστίθεται στο καλεντάρι της επόμενης χρονιάς
aragon
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/6/2026

Σε μια τελετή που έλαβε χώρα στην ισπανική πόλη Zaragosa, η διοίκηση της πίστας MotorLand Aragon και η διοργανώτρια MotoGP Sports Entertainment Group  ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για ένταξη της πίστας στο πρόγραμμα αγώνων του MotoGP.

Η συμφωνία προβλέπει αγώνα στην Aragon μόνο το 2027, ενώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, 2028-2031, θα παραμείνει στους κόλπους του πρωταθλήματος ως εφεδρική, σε περίπτωση δηλαδή που για οποιονδήποτε λόγο προκύψει κώλυμα με κάποια άλλη πίστα του προγράμματος.

aragon

Η ανακοίνωση πάντως δεν κάνει λόγο για το αν η ένταξη της Aragon το 2027 θα γίνει εις βάρος κάποιας άλλης πίστας ή αν πρόκειται για έναν επιπλέον αγώνα, κάτι που λογικά θα αποσαφηνιστεί το αργότερο όταν ανακοινωθεί το πρόγραμμα του 2027.

Στη MotorLand Aragon έχει γίνει μια επένδυση 12 εκατομμυρίων ευρώ για να συμμορφωθεί με τις απαραίτητες προδιαγραφές ενός αγώνα Grand Prix, χρήματα που κατά τη διοίκησή της θα επιστραφούν πολλαπλάσια χάρη στο MotoGP.

Η εκτίμηση υπολογίζει ετήσια έσοδα της τάξης των 50 εκατομμυρίων, τόσο άμεσα στην πίστα όσο και έμμεσα στην τοπική οικονομία της περιοχής, με περίπου τα μισά εξ αυτών να προέρχονται από το MotoGP Grand Prix.