Προειδοποίηση για χαμηλή πίεση ελαστικών στο Qatar σε 4 ακόμα αναβάτες!

16 αναβάτες μέχρι σήμερα έχουν λάβει προειδοποίηση, με τον Aleix Espargaro να είναι ο μοναδικός μέχρι στιγμής που έχει δεχθεί ποινή χρόνου
motomag MotoGP – Οι Alex Marquez, Miller, Zarco και Fernandez δέχθηκαν προειδοποίηση για χαμηλή πίεση ελαστικών στο Qatar
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/11/2023

Στο GP του Qatar ακόμη τέσσερις αναβάτες προστέθηκαν στη λίστα όσων έχουν λάβει προειδοποίηση για χαμηλή πίεση ελαστικών, με τους Fabio Quartararo, Takaaki Nakagami, Brad Binder, Joan Mir, Fabio di Giannantonio, Alex Rins και Miguel Oliveira να είναι οι μόνοι οι οποίοι έχουν ξεφύγει από την συγκεκριμένη παράβαση.

Ο κανονισμός της πίεσης ελαστικών -1,9bar για το εμπρός ελαστικό και 1,7bar για το πίσω- τον οποίο έχει θέσει η Michelin, έχει προκαλέσει προβλήματα τόσο σε αναβάτες όσο και στις ομάδες καθώς ολοένα και πιο συχνά βλέπουμε παράπονα πως με αυτές τις πιέσεις είτε οι αγώνες καταστρέφονται είτε υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά την ασφάλεια. Μέχει στιγμής το αυτί των Dorna και Michelin δεν ιδρώνει, με τις προειδοποιήσεις για χαμηλή πίεση ελαστικών προς τους αναβάτες από το GP του Silverstone -εκεί είδαμε για πρώτη φορά να εφαρμόζεται ο κανονισμός στο φετινό πρωτάθλημα- και μετά να διαδέχονται η μία την άλλη.

Μέχρι το GP της Μαλαισίας, 12 αναβάτες -Maverick Viñales, Dani Pedrosa, Franco Morbidelli, Raul Fernandez, Aleix Espargaró, Marco Bezzecchi, Pol Espargaró, Jorge Martin, Marc Márquez, Luca Marini, Álvaro Bautista, Enea Bastianini, Iker Lecuona και Pecco Bagnaia- είχαν δεχθεί προειδοποίηση για χαμηλή πίεση ελαστικών, με τον Aleix Espargaro να είναι μόνος ο οποίος έχει δεχθεί ποινή τριών δευτερολέπτων, καθώς υπέπεσε για δεύτερη φορά στη συγκεκριμένη παράβαση. Μετά το τέλος του GP του Qatar έγινε γνωστό πως στη λίστα των παραβατών του κανονισμού προστέθηκαν τα ονόματα των Alex Marquez, Jack Miller, Johann Zarco και Augusto Fernandez, καθώς οι τέσσερις αυτοί αναβάτες δέχθηκαν την πρώτη τους προειδοποίηση για χαμηλή πίεση ελαστικών. Απόντες από τη συγκεκριμένη λίστα είναι οι Fabio Quartararo, Takaaki Nakagami, Brad Binder, Joan Mir, Fabio di Giannantonio, Alex Rins και Miguel Oliveira οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν απασχολήσει τους ανθρώπους της Michelin όσον αφορά τις πιέσεις των ελαστικών τους.

Το σημαντικότερο όλων είναι πως το προσεχές Σαββατοκύριακο διεξάγεται ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς στη Βαλένθια με τους Bagnaia και Martin να μάχονται μέχρι τελικής πτώσης για τον φετινό τίτλο και ένας λάθος υπολογισμός στην πίεση ελαστικών μπορεί να τα αλλάξει όλα!

Ετικέτες

Cal Crutchlow - Δεν θα αγωνιστεί στο Mugello

Επιπλοκές από εγχείρηση στο δεξί του χέρι δεν του επιτρέπουν να συμμετάσχει ως wildcard στον ιταλικό γύρο
motomagCal Crutchlow – Δεν θα τρέξει στο Mugello
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

21/5/2024

Η Yamaha ανακοίνωσε ότι ο Cal Crutchlow δεν θα αγωνιστεί τελικά ως wildcard συμμετοχή στην πίστα του Mugello το τριήμερο 31/5 – 2/6 εξαιτίας επιπλοκών που προέκυψαν μετά από εγχείρηση στο δεξί του χέρι.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, ο Cal Crutchlow αναμενόταν να κάνει τρεις wildcard συμμετοχές με την Yamaha στην διάρκεια του MotoGP 2024. Τελικά, η πρώτη εκ των τριών, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 31 Μαΐου μέχρι και 2 Ιουνίου, στα πλαίσια διεξαγωγής του ιταλικού GP στην πίστα του Mugello, ακυρώθηκε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Yamaha, της οποίας είναι αναβάτης εξέλιξης, αιτία για την απόσυρσή του είναι επιπλοκές που προέκυψαν μετά από εγχείρηση στο δεξί του χέρι. Ο λόγος του χειρουργείου ήταν κάποιοι πόνοι που ένιωθε ο Βρετανός εκεί -πιθανά να μιλάμε και σύνδρομο arm-pump, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλο και πιο συχνά οι αναβάτες των MotoGP.

Για την ώρα, οι δύο ακόμη εμφανίσεις του σε Silverstone (2-4/8) και San Marino (6-8/9) ισχύουν κανονικά. Μάλιστα, στο Misano προβλέπεται και ένα τεστ την Δευτέρα, μετά την ολοκλήρωση του αγωνιστικού τριημέρου, κάτι που δυστυχώς θα χάσει στο Mugello, όπου επίσης αναβάτες και ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να προβούν σε δοκιμές με την ολοκλήρωση του GP.