Πρωτάθλημα για την Honda στα MotoGP

Κατέκτησε τον τίτλο στο Π.Π. Κατασκευαστών
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

30/10/2017

Μετά τον αγώνα της Μαλαισίας και την τέταρτη θέση που κατέκτησε ο Marc Marquez, η Honda εξασφάλισε τον τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έναν γύρο πριν το τέλος της σεζόν στην Valencia.

Στους αγώνες MotoGP, πέρα από το πρωτάθλημα των αναβατών, ο κάθε κατασκευαστής παίρνει τους πόντους από τον τερματισμό του καλύτερου αναβάτη του, και στο τέλος της χρονιάς το άθροισμα των βαθμών αναδεικνύει το εργοστάσιο που κατακτά τον τίτλο. Φέτος, οι τερματισμοί του Marquez, του Pedrosa και του Crutchlow –ο οποίος αγωνίζεται με εργοστασιακή μοτοσυκλέτα του HRC στην ομάδα LCR- χάρισαν το στέμμα στην Honda πριν την λήξη του πρωταθλήματος.

Ο πρώτος αντίστοιχος τίτλος για την Honda είχε έρθει το 1966, με το RC181 των 500cc, και έκτοτε η Big-H έχει κατακτήσει 23 συνολικά τίτλους κατασκευαστών στην κορυφαία κατηγορία. Η φετινή κατάταξη στον αντίστοιχο βαθμολογικό πίνακα, μετά και τον αγώνα στη Sepang, έχει ως εξής:

 

Θέση Κατασκευαστής Βαθμοί

1.     Honda       332

2.     Ducati        303

3.     Yamaha     301

4.     Suzuki       87

5.     Aprilia        64

6.     KTM  64

 

 

 

Όπως φαίνεται από την βαθμολογία, ο τελευταίος αγώνας στην Valencia θα κρίνει και την δεύτερη θέση, καθώς η διαφορά ανάμεσα στην Ducati και την Yamaha είναι μόλις δύο βαθμοί.

Για την Ιστορία, παραθέτουμε και τους 67 τίτλους κατασκευαστών που έχει πάρει η Honda σε όλες τις κατηγορίες των παγκόσμιων πρωταθλημάτων:

500cc/MotoGP     23 τίτλοι

350cc        6 τίτλοι

250cc        19 τίτλοι

125cc/Moto3       17 τίτλοι

50cc  2 τίτλοι

 

Ετικέτες

Pedro Acosta: Επιτυχημένη επέμβαση στον καρπό - Στόχος η επιστροφή στο Sachsenring

Επέμβαση για το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα μετά την εγκατάλειψη στο Assen
Acosta
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

30/6/2026

Ο Pedro Acosta υποβλήθηκε το πρωί της Τρίτης 30/6 σε επιτυχημένη μικρή επέμβαση στον δεξί καρπό για την αντιμετώπιση του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα, με την ομάδα του, Red Bull KTM Factory Racing, να εκφράζει αισιοδοξία ότι θα είναι έτοιμος για το Grand Prix της Γερμανίας στο Sachsenring.

Η επέμβαση κρίθηκε απαραίτητη μετά την εγκατάλειψή του στο Ολλανδικό Grand Prix στο Assen, όπου ο Ισπανός αναγκάστηκε να αποσυρθεί καθώς έχασε την αίσθηση στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του, δυσκολευόμενος να ελέγξει τη μανέτα του φρένου. Ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι το πρόβλημα τον ταλαιπωρούσε εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, όμως επιδεινώθηκε σημαντικά στον τελευταίο αγώνα.

Acosta

Η KTM επιβεβαίωσε ότι η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πως ο Acosta αναμένεται να επιστρέψει για το Grand Prix Γερμανίας (10-12 Ιουλίου), υπό την προϋπόθεση ότι θα περάσει επιτυχώς τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο την επόμενη εβδομάδα πριν από την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου.

Acosta