Red Bull GASGAS Tech3 2024 - Οι Pedro Acosta και Augusto Fernandez με τις κόκκινες RC16 [VIDEO]

Το ισπανικό δίδυμο παρουσίασε μέσω διαδικτύου τις μοτοσυκλέτες τους με κύριο χορηγό τη Red Bull, και σύνθημα το “Get on the gas”
motomag Red Bull GASGAS Tech3 – Παρουσιάστηκαν οι RC16 με την Red Bull να είναι ο κύριος χορηγός της ομάδας [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/1/2024

Η ομάδα της Red Bull GASGAS Tech3 προτίμησε τον δρόμο του διαδικτύου για την παρουσίαση των νέων χρωματισμών της RC16, με τους Pedro Acosta και Augusto Fernandez να αποτελούν το δίδυμο των αναβατών και τον Pol Espargaro να παραμένει στην ομάδα αναλαμβάνοντας χρέη δοκιμαστή.

Οι δύο GASGAS RC16 που εμφανίστηκαν ήταν βαμμένες όπως και πέρυσι στα κόκκινα ωστόσο η βασική διαφορά έγκειται στον τομέα των χορηγών. Τη φετινή χρονιά κύριος χορηγός της ομάδας θα είναι η γνωστή αυστριακή εταιρεία Red Bull η οποία εμπορεύεται το ομώνυμο ενεργειακό ποτό, με τη Motul να παίρνει με τη σειρά της στην RC16 τη θέση της εταιρείας λιπαντικών ELF η οποία υπήρχε ως χορηγός στην μοτοσυκλέτα του 2023.

Red Bull GASGAS Tech3 – Παρουσιάστηκαν οι RC16 με την Red Bull να είναι ο κύριος χορηγός της ομάδας [VIDEO]

Οι αναβάτες της Red Bull GASGAS Tech3 θα είναι ο 25χρονος Augusto Fernandez και ο 19χρονος rookie του MotoGP, Pedro Acosta. Όπως και πέρυσι αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας θα είναι ο Nicolas Goyon, με τον Hervé Poncharal να είναι ο επικεφαλής της ομάδας. Τη θέση του δοκιμαστή στην Red Bull GASGAS Tech3 αναλαμβάνει ο Pol Espargaro, με τον Ισπανό να μην βγαίνει τελικά στη σύνταξη.

Ο Augusto Fernandez δήλωσε: "Όλα ήταν καινούργια πέρυσι και είχα πολλά να μάθω, αλλά υπήρχαν σημεία προς το τέλος της σεζόν όπου ένιωθα γρήγορος. Ένιωθα άνετα οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα, αλλά ως πρωτάρης έπρεπε να είσαι πολύ υπομονετικός και να εμπιστευτείς τη διαδικασία εκμάθησης. Όταν τελείωσα το 2023 ανέλυσα τη σεζόν και είδα ότι είχα κάνει τα βήματα που έπρεπε να κάνω. Ανυπομονώ για τη φετινή χρονιά γιατί πλέον γνωρίζω τις πίστες. Είμαι υπερήφανος που συνεργάζομαι με τη Red Bull και που θα τους έχω στη μοτοσυκλέτα μου. Είναι ένα όνειρο και έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να αποδώσουμε. Είναι στα χέρια μας, οπότε ας το κυνηγήσουμε."

Red Bull GASGAS Tech3 – Παρουσιάστηκαν οι RC16 με την Red Bull να είναι ο κύριος χορηγός της ομάδας [VIDEO]

Ο Pedro Acosta με τη σειρά του ανέφερε: "Αν σκεφτώ την καριέρα μου και το ταξίδι μου μέχρι τώρα, τότε νιώθω πολύ ωραία! Είναι ωραίο να λέω ότι είχα την ευκαιρία να οδηγήσω για μια εργοστασιακή ομάδα στην πρώτη μου σεζόν, είναι ωραίο να λέω ότι κέρδισα δύο τίτλους σε τρία χρόνια, είναι ωραίο να λέω ότι έρχομαι σε μια εργοστασιακή ομάδα για την πρώτη σεζόν στο MotoGP. Αλλά είναι επίσης αρκετά δύσκολο να παίζεις με την πίεση, να παίζεις με τα σχόλια. Δεν θέλω να σκέφτομαι τα αποτελέσματα αυτή τη στιγμή. Έχω μόνο μια μέρα στη μοτοσυκλέτα και δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσω για αποτελέσματα ή στόχους, γιατί δεν είναι ρεαλιστικό. Θα προσπαθήσω να απολαύσω το τεστ της Μαλαισίας και θα προσπαθήσω να αποκτήσω όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες για να προσπαθήσω να είμαι ανταγωνιστικός στην αρχή της σεζόν, αλλά κατά τη διάρκεια αυτής πρέπει επίσης να πάρουμε την εμπειρία των αγώνων για να αναπτυχθούμε βήμα-βήμα".

Red Bull GASGAS Tech3 – Παρουσιάστηκαν οι RC16 με την Red Bull να είναι ο κύριος χορηγός της ομάδας [VIDEO]

Ο Nicolas Goyon, Διευθυντής ομάδας Red Bull GASGAS Tech3 είπε: "Το 2023 είχαμε πολλές αλλαγές. Είχαμε αυτή τη νέα μορφή Sprint και τη νέα δομή των ομάδων, αλλά αυτό σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι για την επόμενη σεζόν. Ο Augusto είναι δυνατός για τη νέα του σεζόν. Φυσικά, όλοι περιμένουμε να βελτιωθεί για το 2024. Είναι πολύ ήρεμος! Παίρνει πάντα λίγο χρόνο για να σκεφτεί τι συνέβη στην πίστα και στη συνέχεια να εξηγήσει την τεχνική και τα συναισθήματά του. Αυτό είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό για την ομάδα ώστε να αναπτύξει και να ρυθμίσει τη μοτοσυκλέτα. Ο Pedro είναι ένα μεγάλο ταλέντο, αλλά το μήνυμά μου για τους οπαδούς θα ήταν κάντε υπομονή. Ξέρετε, δεν είναι τόσο εύκολο για έναν πρωτάρη να αποδώσει. Είναι πολύπλοκο τώρα με τις συσκευές ύψους οδήγησης και τα πολλά ηλεκτρονικά. Η μορφή του Σαββατοκύριακου είναι επίσης περίπλοκη και είναι κάτι που πρέπει να μάθουμε. Ας του δώσουμε χρόνο. Για μένα, η σύνθεση της Red Bull GASGAS Tech3 του 2024 θα είναι ακόμα πιο κοντά στους οπαδούς. Και οι δύο αναβάτες είναι νέοι και ξέρουμε ότι αυτός είναι ο κύριος στόχος της GASGAS, να συνδεθεί και να ενθουσιάσει όλους εκείνους που παρακολουθούν το MotoGP."

Red Bull GASGAS Tech3 – Παρουσιάστηκαν οι RC16 με την Red Bull να είναι ο κύριος χορηγός της ομάδας [VIDEO]

Ο Hervé Poncharal, επικεφαλής της ομάδας Red Bull GASGAS Tech3 δήλωσε: "Ένα από τα πολύ συναρπαστικά πράγματα που συνέβησαν αυτό το χειμώνα είναι η επιστροφή της Red Bull με την Tech3 και είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που τους έχουμε και πάλι στη μοτοσυκλέτα μας. Η φετινή σεζόν θα είναι πιο συναρπαστική από ποτέ, με ένα πολύ ανταγωνιστικό grid οι αναβάτες και οι μοτοσυκλέτες είναι τόσο κοντά ο ένας στον άλλο, οπότε πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε έτοιμοι για ένα εκπληκτικό σόου. Ο Augusto Fernandez έμαθε πολλά πέρυσι και είναι έτοιμος να αποδώσει και να παλέψει για τις κορυφαίες θέσεις. Μία από τις πιο συναρπαστικές προοπτικές που γνώρισε το MotoGP τα τελευταία χρόνια, ο Pedro Acosta, βρίσκεται μαζί μας. Η πρώτη του μέρα στις δοκιμές της Valencia μας έδωσε την ασφάλεια ότι έχει όλα τα εχέγγυα για μια λαμπρή πρώτη σεζόν, και ανυπομονούμε να πάμε στη Sepang για να ξεκινήσουμε τα πράγματα!"

O Pit Beirer, διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού της GASGAS ανέφερε: "Ο Augusto ήρθε με μια εξαιρετική προσέγγιση είναι μαχητής και μας χάρισε μια κορυφαία στιγμή στο Le Mans με την 4η θέση του. Θεωρώ ότι η ομάδα προσαρμόστηκε πολύ καλά καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και ανυπομονώ να δω τι μπορεί να κάνει ο Augusto στη δεύτερη χρονιά του. Με τον Pedro νομίζω ότι όλο το paddock και η κοινότητα των αγώνων συμφωνούν ότι υπάρχει ένα διαμάντι που ανατέλλει σε αυτό το άθλημα. Είναι ένας πολύ ιδιαίτερος αναβάτης που έχει ήδη σπάσει τόσα πολλά ρεκόρ σε νεαρή ηλικία. ο Pedro θα μας κάνει καλύτερους και δυνατότερους για το μέλλον, οπότε είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε. Αισθάνομαι ότι η GASGAS είναι μια πολύ δυναμική μάρκα, και κοιτάζοντας το ομαδικό πνεύμα με αυτούς τους δύο φανταστικούς αθλητές είναι σίγουρα αυτή που πρέπει να προσέξουμε το 2024."

Red Bull GASGAS Tech3 – Παρουσιάστηκαν οι RC16 με την Red Bull να είναι ο κύριος χορηγός της ομάδας [VIDEO]

Ο Hubert Trunkenpolz, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Pierer Mobility AG δήλωσε: "Ένας από τους λόγους για τους οποίους μπήκαμε με το GASGAS στο MotoGP ήταν να δημιουργήσουμε αναγνωρισιμότητα της μάρκας και αυτό λειτούργησε τέλεια. Το MotoGP είναι, μακράν, η μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη πλατφόρμα, επειδή η αξία των μέσων ενημέρωσης και η προσέλευση του κοινού είναι τεράστια και είμαστε απόλυτα χαρούμενοι που κάναμε αυτή την κίνηση. Τώρα έχουμε έναν πολύ συναρπαστικό συνδυασμό του Augusto και του Pedro και μια μοτοσυκλέτα που έχει αποδείξει ότι είναι έτοιμη για τρόπαια. Ξέρουμε ότι θα είναι μια μακρά σεζόν και τα Sprints ήταν μια πρόκληση. Το πραγματικά θετικό είναι ότι οι οπαδοί εκτιμούν πραγματικά τα Sprints, τη δράση το Σάββατο, και ειλικρινά μιλώντας μου αρέσει επίσης. Στο τέλος της ημέρας τα παιδιά είναι αγωνιζόμενοι. Είναι σπουδαίο που έχουμε τη Red Bull μαζί μας φέτος και νομίζω ότι το χρώμα του 2024 δείχνει φανταστικό."

Ετικέτες

MV Agusta -Μετά τις KTM & GASGAS, και 3η εταιρεία του PIERER Group στο MotoGP!

Νέες δηλώσεις αυτή τη φορά από τον νέο CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz
motomag H MV Agusta θα είναι ο νέος κατασκευαστής που εισέρχεται στο MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό Motorrad Magazin, η ιταλική εταιρεία πρόκειται να γίνει ο όγδοος κατασκευαστής του MotoGP.

Όταν το PIERER Mobility Group στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna και GASGAS μεταξύ άλλων απέκτησε μετοχές της MV Agusta, ξεκίνησε μία φήμη η οποία ήθελε την ιταλική εταιρεία να εισέρχεται στο MotoGP ως ο νέος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM, αυτές οι φήμες γιγαντώθηκαν ενώ τώρα μέσω συνέντευξης του νέου CEO της MV Agusta Hubert Trunkepolz στο αυστριακό Motorrad Magazin τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον κορυφαίο θεσμό μοτοσυκλετών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Trunkepolz η MV Agusta η οποία έχει γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ και η δήλωση του Stefan Pierer μερικούς μήνες πριν πως δεν αποκλείει να κάνει η MV Agusta την εμφάνιση της στο MotoGP ως ξεχωριστή οντότητα το 2027, χρονιά που αλλάζουν οι κανονισμοί, συνηγορεί σε αυτό που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε πως η Dorna έχει “δεσμεύσει” τις δύο θέσεις μοτοσυκλετών που κατείχε η Suzuki όταν αυτή αποχώρησε σε περίπτωση που κάποιος νέος κατασκευαστής θελήσει να εισέλθει στο MotoGP.

Το να δούμε την MV Agusta στην μεγάλη κατηγορία θα είναι ευχής έργον καθώς θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης επιστροφής, ωστόσο μένει να αποδειχθεί πως αυτό δεν είναι μια απλή εικασία ή ένα τρικ το οποίο στοχεύει στο να φέρει εφήμερη προβολή στο PIERER Mobility Group όσον αφορά την MV Agusta. Κι αν τώρα όντως δούμε την MV Agusta στο MotoGP, είναι σίγουρο κατά 99,99% πως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει δεν θα είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά το γνωστό μας RC16 με νέα χρώματα.

Ετικέτες