Σπασμένο χέρι και ποινή για Marc Marquez – Δεν είναι αρκετή λέει ο Aleix Espargaro

«Πρέπει να χάσει τουλάχιστον έναν αγώνα»
MotoGP Portimao Race marquez
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

26/3/2023

Με ποινή δύο μεγάλων γύρων που θα εκτελεστεί στον επόμενο αγώνα, τιμωρήθηκε ο Marc Marquez μετά την απερισκεψία στα φρένα της τρίτης στροφής στον τρίτο γύρο στο Portimao.

Ο Marquez κατευθείαν απολογήθηκε για το σφάλμα που ευτυχώς δεν άφησε κάποιον τραυματισμό στον Oliveira ο οποίος βρισκόταν σε μεγάλο πόνο και δεν μπορούσε να σηκωθεί, αμέσως μετά το συμβάν.

Ο Aleix Espargaro από την άλλη, παρόλο που δεν είχε επαφή με το γκρουπ που ενεπλάκη στο συμβάν, πήρε θέση ζητώντας μεγαλύτερη ποινή για τον Marquez.

Ο Aleix είναι πάντα περισσότερο ευαισθητοποιημένος σε θέματα ασφαλείας, ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με συμπεριφορές αναβατών και όπως και ο Miller, δεν έχει καμία διάθεση να μετρήσει τα λόγια του.

Για αυτό και τόνισε πως για εκείνον το σωστό θα ήταν να τιμωρηθεί ο Marquez με αποκλεισμό για τουλάχιστον έναν αγώνα.

Ωστόσο ο Marquez μπορεί πράγματι να χάσει τον επόμενο αγώνα στην Αργεντινή καθώς υπάρχει περίπτωση να έχει κάταγμα στο μετακάρπιο στο αριστερό χέρι. Μετά τον αγώνα περπατούσε κουτσαίνοντας και εμφανίστηκε με κοντομάνικι μπλούζα χωρίς επιδέσμους, όμως λίγη ώρα αργότερα υπήρχε πόνος στην αριστερή παλάμη και τοποθετήθηκε νάρθηκας, ενώ θα εξεταστεί στην Βαρκελώνη για να εξακριβωθεί η ζημιά στο χέρι.

 

Ετικέτες

MotoGP: Ο Luca Marini τραυματίστηκε στον δεξιό καρπό του στο γαλλικό Grand Prix

Θα λάβει μέρος κανονικά στο ιταλικό Grand Prix
2
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/5/2023

Τελικά το ατύχημα του Luca Marini της Mooney VR46 στον τελευταίο αγώνα της Γαλλία είχε μεγαλύτερες συνέπιες, καθώς υπέστη τραυματισμό στο τραπεζοειδές οστό στον δεξιό του καρπό.

Οι τραυματισμοί των αναβατών της Ducati στο MotoGP δεν έχουν τέλος φέτος. Μετά τους Enea Bastianini και Francesco Bagnaia, ο Luca Marini πρόσθεσε το όνομα του και αυτός στην λίστα των τραυματιών. Μετά από την σύγκρουση που είχε με τον Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP) στο γαλλικό Grand Prix, o Marini υποβλήθηκε σε περαιτέρω ελέγχους στην Ιταλία καθώς είχε ενοχλήσεις στον δεξιό του καρπό.

Οι εξετάσεις έδειξαν πως ο αναβάτης της Mooney VR46 έχει υποστεί τραυματισμό στο τραπεζοειδές οστό στον δεξιό του καρπό. Η ομάδα επιβεβαίωσε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Luca Marini παρά τον τραυματισμό του θα συμμετάσχει κανονικά στο Grand Prix της Ιταλίας στις 11 Ιουνίου.