Τα Bagger εισβάλλουν στο MotoGP!

Ως υποστηρικτική κατηγορία στο GP της COTA
Baggers invade MotoGP
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/2/2024

Η απίθανη κατηγορία των Baggers, την οποία έχουμε γνωρίσει από το Πρωτάθλημα MotoAmerica έρχεται και στο MotoGP, ως υποστηρικτική κατηγορία στο Red Bull Grand Prix of The Americas 2024!

Οι αμερικάνικες μοτοσυκλέτες της Harley-Davidson και Indian, κομπλέ με τις βαλίτσες και τα τεράστια Bat-wing φαίρινγκ τους, χαρίζουν εδώ και κάποια χρόνια χορταστικό θέαμα στους Αμερικανούς που παρακολουθούν το Εθνικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας των Η.Π.Α. (MotoAmerica). Γιατί είναι άλλο πράγμα να βλέπεις στην πίστα μοτοσυκλέτες που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για αυτό τον σκοπό, και άλλο να χαζεύεις τουριστικά μεγαθήρια να ξύνουν βαλίτσες και να σηκώνονται σούζα στις εξόδους από φουρκέτες. Ακριβώς επειδή είναι “αταίριαστες” στον χώρο, είναι που ιντριγκάρουν και περισσότερο. Τώρα, η κατηγορία των Baggers θα κάνει το ντεμπούτο της και στο MotoGP, στις 12-14 Απριλίου του 2024. Τα μεγαθήρια με τα V2 θα συμμετέχουν σε δύο αγώνες στον αμερικάνικο γύρο του MotoGP, την Παρασκευή και το Σάββατο. Ελαφρώς ως “freak show”, που παρόλα αυτά μας αρέσει πολύ, και δίνει και πάτημα στις αμερικάνικες εταιρείες και σε διεθνές κοινό μέσω των τηλεοπτικών μεταδόσεων.

Ετικέτες

MotoGP - Bastianini & Vinales στην KTM Tech3 για το 2025!

Τέλος οι κόκκινες μοτοσυκλέτες με τα λογότυπα GASGAS, το Pierer Group τα βάφει όλα πορτοκαλί
KTM Red Bull 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/6/2024

Καλή η προσπάθεια προώθησης και της GASGAS στο MotoGP, όμως καθώς όλοι οι πιλότοι προτιμούν την KTM, το Pierer Group θα έχει από το 2025 και τα τέσσερα RC16 βαμμένα στα πορτοκαλί και με λογότυπα ΚΤΜ, με τους Acosta & Binder στην εργοστασιακή ομάδα και τους Bastianini & Vinales στην Tech3.

Η υπογραφή του Marc Marquez με την εργοστασιακή Ducati και η μεταγραφή Martin στην Aprilia, έφεραν ως συνέπεια δυο ακόμα μεγάλες αλλαγές για τη σχάρα εκκίνησης 2025 του MotoGP, καθώς η ΚΤΜ ανακοίνωσε πως στις τάξεις της προσχωρούν από του χρόνου ο Enea Bastianini της εργοστασιακής Ducati και ο Maverick Vinales, το πρώην μεγάλο αστέρι της Aprilia.

KTM MotoGP

Και για να μη δυσαρεστήσει Vinales & Bastianini που το πιθανότερο είναι πως έβλεπαν την οδήγηση των κόκκινων GASGAS ως υποβιβασμό σε σχέση με την εργοστασιακή ΚΤΜ, το Pierer Group πήρε την απόφαση να σταματήσει να προωθεί την ισπανική εταιρεία, και να ποντάρει ξανά τα πάντα… στο πορτοκαλί.

Σημειώστε πως παρόλο που η “πρώτη” ομάδα των πορτοκαλί έχει το συνθετικό “factory” μπροστά της, και οι 4 μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ θα είναι ίδιες όσον αφορά στην εξέλιξή τους.

Όσον αφορά στις δυο μεγάλες μεταγραφές της ΚΤΜ για την Tech 3, ο Enea Bastianini που έχει κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 10 χρόνια πριν, με ένα KTM RC4, σημείωσε 6 νίκες και περισσότερα από 30 βάθρα στις κατηγορίες Moto3 & Moto2, ενώ πήρε και τον τίτλο της Moto2 το 2020. Ξεκίνησε την εμπλοκή του στη μεγάλη κατηγορία το 2021, σε ηλικία 23 ετών, και μέχρι σήμερα έχει σημειώσει 5 νίκες και 12 βάθρα.

Ο Maverick Vinales έχει καταφέρει να πάρει νίκες στο MotoGP με 3 διαφορετικούς κατασκευαστές -ο πρώτος αναβάτης στη σύγχρονη ιστορία του θεσμού-, ενώ ήταν ο 2ος Πρωταθλητής Moto3 στην ιστορία της ΚΤΜ το 2013. Ο Ισπανός έχει τερματίσει δυο φορές στην πρώτη τριάδα σε σεζόν Moto3 & Moto2, ενώ ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία το 2015 όπου έχει 35 βάθρα και 10 νίκες μέχρι σήμερα.

Μεγάλος χορηγός για το 2025 τόσο για την factory team της ΚΤΜ όσο και για την Tech 3 θα είναι η Red Bull.

Σημειώνουμε το παράδοξο πως την ανακοίνωση της μεταγραφής των δυο αναβατών συνοδεύουν φωτογραφίες με τον Vinales, αλλά όχι με τον Bastianini -μπορεί ο τελευταίος να είχε κάποια άλλη υποχρέωση την ώρα της φωτογράφησης.

Ετικέτες