Τα Bagger εισβάλλουν στο MotoGP!

Ως υποστηρικτική κατηγορία στο GP της COTA
Baggers invade MotoGP
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/2/2024

Η απίθανη κατηγορία των Baggers, την οποία έχουμε γνωρίσει από το Πρωτάθλημα MotoAmerica έρχεται και στο MotoGP, ως υποστηρικτική κατηγορία στο Red Bull Grand Prix of The Americas 2024!

Οι αμερικάνικες μοτοσυκλέτες της Harley-Davidson και Indian, κομπλέ με τις βαλίτσες και τα τεράστια Bat-wing φαίρινγκ τους, χαρίζουν εδώ και κάποια χρόνια χορταστικό θέαμα στους Αμερικανούς που παρακολουθούν το Εθνικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας των Η.Π.Α. (MotoAmerica). Γιατί είναι άλλο πράγμα να βλέπεις στην πίστα μοτοσυκλέτες που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για αυτό τον σκοπό, και άλλο να χαζεύεις τουριστικά μεγαθήρια να ξύνουν βαλίτσες και να σηκώνονται σούζα στις εξόδους από φουρκέτες. Ακριβώς επειδή είναι “αταίριαστες” στον χώρο, είναι που ιντριγκάρουν και περισσότερο. Τώρα, η κατηγορία των Baggers θα κάνει το ντεμπούτο της και στο MotoGP, στις 12-14 Απριλίου του 2024. Τα μεγαθήρια με τα V2 θα συμμετέχουν σε δύο αγώνες στον αμερικάνικο γύρο του MotoGP, την Παρασκευή και το Σάββατο. Ελαφρώς ως “freak show”, που παρόλα αυτά μας αρέσει πολύ, και δίνει και πάτημα στις αμερικάνικες εταιρείες και σε διεθνές κοινό μέσω των τηλεοπτικών μεταδόσεων.

Ετικέτες

MotoGP: Η Ducati κυριαρχεί στο Red Bull Ring, εκεί που ο Marc Marquez δεν έχει κερδίσει ποτέ!

Ο Bagnaia έχει πάρει την καρό σημαία εδώ τις τρεις τελευταίες φορές
Marc
Από τον

Παύλο Καρατζά

14/8/2025

Η πίστα Red Bull Ring, κατασκευασμένη στις πράσινες πλαγιές της Αυστρίας, έχει για χρόνια αποτελέσει κάστρο της εταιρείας από το Borgo Panigale, καθώς έχει κερδίσει τους 8 από τους 9 τελευταίους αγώνες της μεγάλης κατηγορίας.

Ωστόσο, ο Marc Marquez δεν έχει γευτεί ποτέ τη χαρά της νίκης στο Red Bull Ring και μένει να δούμε αν θα σπάσει φέτος αυτή την “κατάρα”, αφού διανύει μία απίστευτη σεζόν και προέρχεται και από πέντε σερί νίκες.

Ο Marquez δήλωσε: “Δεν μπορώ να περιμένω να επιστρέψω στην πίστα μετά τις διακοπές — ξεκουράστηκα και ήμουν έτοιμος. Η αυστριακή πίστα δεν μου έχει δώσει ποτέ μεγάλη ικανοποίηση, αλλά έχει δώσει πολλούς συναρπαστικούς αγώνες μέχρι την τελευταία στροφή, στο τελευταίο μέτρο πριν τη σημαία. Είμαι έτοιμος να επιτεθώ σε αυτό το δεύτερο μισό της σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”

Δηλώσεις έκανε και ο Francesco Bagnaia που είπε: “Αυτή η πίστα ήταν πάντα πολύ ευνοϊκή για τη Ducati και τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε πετύχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Χαίρομαι που επιστρέφω εδώ και ξεκινάμε ξανά το δεύτερο μισό της σεζόν. Πολλές από τις αγαπημένες μου πίστες μας περιμένουν· τεχνικές, αλλά και θεαματικές! Ανυπομονώ να βγω στην πίστα”.