Θρήνος στα MotoGP: Πέθανε ο Fausto Gresini

Νικήθηκε από τον κορωνοϊό
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

23/2/2021

Τις τελευταίες ώρες υπήρχε μια έντονη φημολογία σχετικά με την κατάσταση του Fausto Gresini, ο οποίος νοσηλευόταν από τον περασμένο Δεκέμβριο στο νοσοκομείο, έχοντας νοσήσει από τον covid-19. Αρχικά υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο θρύλος των GP και μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες των paddock, είχε φύγει από τη ζωή, αλλά ήρθε η διάψευση από τον γιο του, ο οποίος ανέφερε πως ο πατέρας του ήταν εν ζωή, αλλά η υγεία του είχε επιδεινωθεί δραματικά για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα να ξαναμπεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας και σε τεχνητό κώμα.

Σήμερα όμως ήρθαν τα χειρότερα νέα κι αυτό που όλοι απεύχονταν. Ο Fausto Gresini άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Bologna, βυθίζοντας όχι μόνο τους οικείους του, αλλά όλη την κοινότητα των Grand Prix στο πένθος.

Ο Fausot Gresini ξεκίνησε να αγωνίζεται στην κατηγορία των 125cc του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 1983 και πήρε την πρώτη του νίκη την επόμενη χρονιά. Το 1985 κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο, ενώ το 1986 τερμάτισε δεύτερος στην βαθμολογία, πριν χριστεί ξανά παγκόσμιος πρωταθλητής το 1987.

Ο Gresini παρέμεινε στην ενεργό δράση μέχρι το 1994, έχοντας στο βιογραφικό του 21 νίκες, γεγονός που τον καθιστά ως έναν από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες της κατηγορίας. Αφού κρέμασε την φόρμα του, παρέμεινε στο σύμπαν των GP, αλλά αυτή την φορά από την άλλη μεριά του τοίχου των πιτς.

Το 1997 ξεκίνησε την καριέρα του ως Team Manager και η ομάδα του, η Gresini Team, κατέκτησε τον τίτλο για πρώτη φορά το 2001 με τον αείμνηστο Ιάπωνα αναβάτη Daijiro Kato, στην κατηγορία των 250cc. Το παλαμαρές της Gresini Team εμπλουτίστηκε με τον τίτλο στην Moto2 το 2010 και αναβάτη τον Toni Elias, με τον τίτλο στην Moto3 το 2018 και αναβάτη τον Jorge Martin, ενώ το 2019 κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα της FIM Enel MotoE με τον Matteo Ferrari. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο, ότι οι ομάδες που φέρουν το όνομά του, θα αγωνιστούν σε όλες τις κατηγορίες του πρωταθλήματος το 2021, από τα MotoGP μέχρι και την Moto3, αλλά και την MotoE, τιμώντας τη μνήμη του αδικοχαμένου θρύλου.

Ο Carmelo Ezpeleta, CEO της Dorna Sports εξέφρασε τη θλίψη του και τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του, τονίζοντας το τεράστιο κενό που θα αφήσει η απώλειά του.

Ετικέτες

MotoGP: Ο Pol Espargaro θα αντικαταστήσει τον Vinales και στην Aragon

Θα αποτελέσει το δίδυμο της Tech3 με τον Enea Bastianini
espargaro
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/8/2026

Η Red Bull KTM Tech3 επιβεβαίωσε ότι ο Pol Espargaro θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την ομάδα στην Aragon, καθώς ο Maverick Vinales παραμένει επικεντρωμένος στην αποκατάστασή του.

Κατά την επιστροφή του στους αγώνες στο Silverstone για το Βρετανικό Grand Prix, ο Espargaro ήταν θετικός και κέρδισε τρεις βαθμούς στον αγώνα της Κυριακής και το προσεχές Σαββατοκύριακο θα αποτελέσει το δίδυμο της Red Bull KTM Tech3, μαζί με τον Enea Bastianini.

Ο Vinales συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με την ιατρική του ομάδα, την KTM και την Tech3, καθώς αφιερώνει τον χρόνο του στην πλήρη ανάρρωσή του. Η ομάδα διατηρεί την ελπίδα ότι ο Ισπανός θα μπορέσει να επιστρέψει στους αγώνες στο Misano.

Nicolas Goyon, Διευθυντής Ομάδας: Μαζί με τον Maverick και την KTM, αποφασίσαμε ότι ο Pol θα συνεχίσει μαζί μας στην Aragon, ώστε ο Maverick να μπορεί να συνεχίσει να επικεντρώνεται στην ανάρρωσή του. Ο Pol έκανε καλή δουλειά για την ομάδα στο Silverstone και χάρη στην εμπειρία του είναι σε καλή θέση να αναλάβει ξανά δράση αυτό το Σαββατοκύριακο.

"Το πιο σημαντικό για εμάς είναι ο Maverick να αφιερώσει τον χρόνο που χρειάζεται για να αναρρώσει πλήρως. Τον υποστηρίζουμε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας και παραμένουμε αισιόδοξοι ότι θα τον καλωσορίσουμε ξανά στο Misano. Μέχρι τότε, θα επικεντρωθούμε στην Aragon και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στον Pol και στον Enea την πλήρη υποστήριξή μας”.