Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Τιμωρήθηκε ο Zarco στο Silverstone

Λόγω "ανεύθυνης οδήγησης"

Ο αγώνας του Silverstone ήταν καταστροφικός για την ΚΤΜ, μιας και αρκετά νωρίς (τον 10ο γύρο) ο Zarco έκανε μια επιθετική κίνηση που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του ίδιου αλλά και του Miguel Oliveira. Η αντίδραση της επιτροπής των αγωνοδικών του αγώνα (η οποία αποτελείται από τους Bill Cumbow, Freddie Spencer και Peter Goddard) ήταν άμεση καθώς πριν από λίγo, ανακοίνωσαν την απόφασή τους.


Βάσει αυτής λοιπόν, οι αγωνοδίκες διαπίστωσαν ότι στη 14η στροφή του 10ου γύρου ο Zarco οδήγησε με ανεύθυνο τρόπο προκαλώντας ατύχημα. Βασιζόμενοι στο άρθρο 1.21.2 του κανονισμού της FIM για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grand Prix, που αναφέρει ότι "οι αναβάτες πρέπει να οδηγούν με υπεύθυνο τρόπο που δεν θα προκαλεί κίνδυνο σε άλλους αγωνιζόμενους ή συμμετέχοντες, είτε εντός πίστας είτε στον χώρο των pits", του επέβαλλαν ποινή τριών θέσεων στην σχάρα εκκίνησης του επόμενου αγώνα.
Γι' αυτή την απόφαση ο Zarco έχει δικαίωμα να καταθέσει έφεση, αν και το σίγουρο είναι πως είτε το κάνει είτε όχι, η ήδη τεταμένη σχέση του με τους Αυστριακούς μπαίνει σε μια ακόμη πιο δύσκολη φάση.