MotoGP: Διαζύγιο KTM - Zarco

Στο αέρα το μέλλον του Γάλλου αναβάτη
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

12/8/2019

Το Red Bull Ring της Αυστρίας, εκτός από γεμάτο θέαμα και μάχες, που προσέφεραν οι αγώνες όλων των κατηγοριών ήταν επίσης γεμάτο εξελίξεις, προερχόμενες κυρίως απ’ την KTM. Η πορτοκαλί εταιρεία, ανακοίνωσε πως από το 2020 κι έπειτα θα σταματήσει να συμμετέχει στη Moto2, διότι τα μέτωπα που έχει ανοίξει είναι πάρα πολλά και απ’ το να τα κάνει όλα μέτρια, αποφάσισε να ασχοληθεί με λιγότερα και να τα κάνει πάρα πολύ καλά. Επίσης, ανακοίνωσε πως απ’ του χρόνου θα εισάγει την Husqvarna στη Moto3, ενισχύοντας τη θέση της και αναδεικνύοντας παράλληλα περισσότερα νέα ταλέντα. Σχετικά με τη κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος, τα πρώτα νέα ξεκίνησαν με τον Jorge Lorenzo και τις φήμες για την επιστροφή του στη Ducati και συγκεκριμένα στη Pramac, που απ’ το 2020 θα χρησιμοποιεί και αυτή εργοστασιακές μοτοσυκλέτες.

Τώρα μετά τον αγώνα, οι νέες εξελίξεις ήρθαν για άλλη μια φορά απ’ την KTM και τον Johann Zarco, που ανακοίνωσαν ότι με τη νέα χρονιά θα χωρίσουν οι δρόμοι τους. Η φετινή σεζόν ήταν πολύ δύσκολη για τον 29χρονο Zarco, καθώς δεν κατάφερε να φέρει τα ζητούμενα αποτελέσματα στην ομάδα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η μοτοσυκλέτα της KTM, η RC16 για να οδηγηθεί με ανταγωνιστικό ρυθμό χρειάζεται ένα διαμετρικά αντίθετο οδηγικό στυλ από αυτό του Zarco. Παρά τις προσπάθειες τόσο του Γάλλου αναβάτη όσο και της ομάδας, που έβαλε τα δυνατά της να προσαρμόσει την RC16 στα μέτρα του, δεν υπήξαν θετικά αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, το συμβόλαιο του Johann Zarco δεν θα ανανεωθεί την ερχόμενη χρονιά, και τώρα ο Γάλλος αναβάτης και η ομάδα εστιάζουν στο να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ετικέτες

MotoGP: Φανταστικό [VIDEO] με Marc Marquez και όλη την ομάδα Ducati για όσα έγιναν στην Ταϊλάνδη!

Η εξαιρετική σειρά βίντεο της Ducati συνεχίζει στα ίδια υψηλά πρότυπα - Οι διάλογοι, τα προβλήματα, τα αστεία, η αγωνία...
I broke the rim
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/3/2026

Μετά από την πρώτη σεζόν, στην οποία η Ducati μας έδωσε μια υπέροχη σειρά βίντεο με όλα τα παραλειπόμενα από κάθε αγώνα MotoGP, το INSIDE Ducati Lenovo Team επιστρέφει στη δεύτερη έκδοσή του. Στο πρώτο επεισόδιο, θα δείτε όλα τα παραλειπόμενα του γύρου της Ταϊλάνδης, ενός γύρου που εξελίχθηκε πολύ άσχημα για την εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale, με σειρά προβλημάτων και συμβάντων.

Στο βίντεο θα δείτε τις αντιδράσεις του Marc Marquez μετά από τα δυο συμβάντα που είχε στον αγώνα Sprint και σε εκείνον της Κυριακής, στον πρώτο με την αμφιλεγόμενη προσπέραση στον Binder που απέφερε ποινή μιας θέσης στον Πρωταθλητή του 2025, και στον δεύτερο όταν το ελαστικό της Michelin έσκασε, και η πίσω ζάντα στράβωσε όταν ο Marc πέρασε πάνω από το κέρμπ.

Pecco

Πέρα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Ισπανός, προβλήματα διαφορετικής φύσης είχε και ο Pecco Bagnaia, με τον Ιταλό να μην μπορεί να βρει τον καλό του εαυτό, και να παραπονιέται για τη μοτοσυκλέτα του, η οποία "σπίναρε μέχρι και την 5η ταχύτητα".

Pecco angry

Στο βίντεο θα δείτε και τη συγκινητική στιγμή που ο Marc συναντιέται με τον "παλιόφιλο" Santi Hernandez, τον μηχανικό του που παρέμεινε στη Honda όταν ο #93 πήρε μεταγραφή στην Ducati, θα μάθετε την... αηδιαστική αγαπημένη πίτσα του Pecco, θα χαζέψετε τον Marc να περπατά σαν τον σκύλο του και σε άλλη στιγμή να κάνει πλάκα με μηχανικό του για την "ψόφια" χειραψία που του έκανε -πήρε και πληρωμένη απάντηση από τον γεροδεμένο μηχανικό: "αν σου έσφιγγα το χέρι όπως θέλεις, θα στο έσπαγα".

Ducati

Οι πλάκες, η αγωνία, και τα συναισθήματα των αναβατών και των ομάδων κρατούν το ενδιαφέρον ζωντανό μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, ενώ τα εύσημα ανήκουν και στην ομάδα που γυρίζει και μοντάρει τα βίντεο της Ducati.

Ετικέτες