MotoGP: Διαζύγιο KTM - Zarco

Στο αέρα το μέλλον του Γάλλου αναβάτη
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

12/8/2019

Το Red Bull Ring της Αυστρίας, εκτός από γεμάτο θέαμα και μάχες, που προσέφεραν οι αγώνες όλων των κατηγοριών ήταν επίσης γεμάτο εξελίξεις, προερχόμενες κυρίως απ’ την KTM. Η πορτοκαλί εταιρεία, ανακοίνωσε πως από το 2020 κι έπειτα θα σταματήσει να συμμετέχει στη Moto2, διότι τα μέτωπα που έχει ανοίξει είναι πάρα πολλά και απ’ το να τα κάνει όλα μέτρια, αποφάσισε να ασχοληθεί με λιγότερα και να τα κάνει πάρα πολύ καλά. Επίσης, ανακοίνωσε πως απ’ του χρόνου θα εισάγει την Husqvarna στη Moto3, ενισχύοντας τη θέση της και αναδεικνύοντας παράλληλα περισσότερα νέα ταλέντα. Σχετικά με τη κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος, τα πρώτα νέα ξεκίνησαν με τον Jorge Lorenzo και τις φήμες για την επιστροφή του στη Ducati και συγκεκριμένα στη Pramac, που απ’ το 2020 θα χρησιμοποιεί και αυτή εργοστασιακές μοτοσυκλέτες.

Τώρα μετά τον αγώνα, οι νέες εξελίξεις ήρθαν για άλλη μια φορά απ’ την KTM και τον Johann Zarco, που ανακοίνωσαν ότι με τη νέα χρονιά θα χωρίσουν οι δρόμοι τους. Η φετινή σεζόν ήταν πολύ δύσκολη για τον 29χρονο Zarco, καθώς δεν κατάφερε να φέρει τα ζητούμενα αποτελέσματα στην ομάδα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η μοτοσυκλέτα της KTM, η RC16 για να οδηγηθεί με ανταγωνιστικό ρυθμό χρειάζεται ένα διαμετρικά αντίθετο οδηγικό στυλ από αυτό του Zarco. Παρά τις προσπάθειες τόσο του Γάλλου αναβάτη όσο και της ομάδας, που έβαλε τα δυνατά της να προσαρμόσει την RC16 στα μέτρα του, δεν υπήξαν θετικά αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, το συμβόλαιο του Johann Zarco δεν θα ανανεωθεί την ερχόμενη χρονιά, και τώρα ο Γάλλος αναβάτης και η ομάδα εστιάζουν στο να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ετικέτες

MotoGP: Ο Alex Rins σταματά τους αγώνες!

Ο Ισπανός επιβεβαίωσε ότι απέρριψε προσφορές από τα Superbike
rins
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/9/2026

Ο Ισπανός Alex Rins ανακοίνωσε πριν από το GP του Σαν Μαρίνο ότι αποσύρεται από τους αγώνες μετά το πέρας της τρέχουσας σεζόν 2026, αφού απέρριψε δύο καλές προτάσεις για να μεταπηδήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και άφησε να εννοηθεί ότι θα ασχοληθεί με τις τέσσερις ρόδες.

Ο Rins επιβεβαίωσε πως δεν θα μεταπηδήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes, αφότου απέρριψε δύο προσφορές. Ο 30χρονος οδηγός διαβεβαιώνει ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση, αφού έχει αφιερώσει τη ζωή του στο MotoGP, αλλά ότι είναι πολύ ικανοποιημένος με αυτό το νέο μακροπρόθεσμο σχέδιο. “Πρέπει να είμαι ικανοποιημένος με όσα έχω πετύχει. Είμαι εδώ και 14 χρόνια, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Είχα πολλές νίκες, πολλές μάχες, με την καλύτερη έννοια της λέξης. Αγωνίστηκα για τον τίτλο στη Moto3, τη Moto2 και το MotoGP. Δεν κατάφερα να τον κερδίσω, αλλά είχα την ευκαιρία και στις τρεις κατηγορίες”, δήλωσε ο Καταναλός.

Η πορεία του στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα ξεκίνησε στη Moto3 το 2012, όταν συμμετείχε με την ομάδα Estrella Galicia 0,0 ως πρωταθλητής Ισπανίας στην κατηγορία 125GP. Την πρώτη του χρονιά κατάφερε να ανέβει στο βάθρο και τερμάτισε πέμπτος ως καλύτερος rookie, ενώ την επόμενη σεζόν έχασε τον τίτλο από τον Maverick Viñales, τερματίζοντας δεύτερος με έξι νίκες.

Το 2015 ανέβηκε στη Moto2 και τερμάτισε δεύτερος, ενώ την επόμενη χρονιά βγήκε τρίτος, κάτι που του έδωσε το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία. Η καλύτερή του σεζόν ήταν το 2020, όταν με την ομάδα της Suzuki πήρε την 3η θέση στη χρονιά που ο ομόσταυλός του, Joan Mir, κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Συνολικά o Rins σημείωσε 18 νίκες, 58 βάθρα και 17 pole position σε όλες τις κατηγορίες.

Ετικέτες