MotoGP: Διαζύγιο KTM - Zarco

Στο αέρα το μέλλον του Γάλλου αναβάτη
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

12/8/2019

Το Red Bull Ring της Αυστρίας, εκτός από γεμάτο θέαμα και μάχες, που προσέφεραν οι αγώνες όλων των κατηγοριών ήταν επίσης γεμάτο εξελίξεις, προερχόμενες κυρίως απ’ την KTM. Η πορτοκαλί εταιρεία, ανακοίνωσε πως από το 2020 κι έπειτα θα σταματήσει να συμμετέχει στη Moto2, διότι τα μέτωπα που έχει ανοίξει είναι πάρα πολλά και απ’ το να τα κάνει όλα μέτρια, αποφάσισε να ασχοληθεί με λιγότερα και να τα κάνει πάρα πολύ καλά. Επίσης, ανακοίνωσε πως απ’ του χρόνου θα εισάγει την Husqvarna στη Moto3, ενισχύοντας τη θέση της και αναδεικνύοντας παράλληλα περισσότερα νέα ταλέντα. Σχετικά με τη κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος, τα πρώτα νέα ξεκίνησαν με τον Jorge Lorenzo και τις φήμες για την επιστροφή του στη Ducati και συγκεκριμένα στη Pramac, που απ’ το 2020 θα χρησιμοποιεί και αυτή εργοστασιακές μοτοσυκλέτες.

Τώρα μετά τον αγώνα, οι νέες εξελίξεις ήρθαν για άλλη μια φορά απ’ την KTM και τον Johann Zarco, που ανακοίνωσαν ότι με τη νέα χρονιά θα χωρίσουν οι δρόμοι τους. Η φετινή σεζόν ήταν πολύ δύσκολη για τον 29χρονο Zarco, καθώς δεν κατάφερε να φέρει τα ζητούμενα αποτελέσματα στην ομάδα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η μοτοσυκλέτα της KTM, η RC16 για να οδηγηθεί με ανταγωνιστικό ρυθμό χρειάζεται ένα διαμετρικά αντίθετο οδηγικό στυλ από αυτό του Zarco. Παρά τις προσπάθειες τόσο του Γάλλου αναβάτη όσο και της ομάδας, που έβαλε τα δυνατά της να προσαρμόσει την RC16 στα μέτρα του, δεν υπήξαν θετικά αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, το συμβόλαιο του Johann Zarco δεν θα ανανεωθεί την ερχόμενη χρονιά, και τώρα ο Γάλλος αναβάτης και η ομάδα εστιάζουν στο να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ετικέτες

MotoGP, Aragon, FP1: Ταχύτερος ο Marc Marquez, από κοντά ο Raul Fernandez

Πιο πίσω Bezzecchi και Alex Marquez
marquez
Από τον

Παύλο Καρατζά

28/8/2026

Ξεκίνησε λοιπόν η δράση στην Aragon με τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές, στην κορυφή των οποίων βρέθηκε ο Marc Marquez που αγωνίζεται σε μία από τις αγαπημένες του πίστες.

Το μεγάλο ευχάριστο της ημέρας είναι η επιστροφή στην αγωνιστική δράση για τον Johann Zarco, ενώ στον αντίποδα πτώση είχε με το καλημέρα ο Fabio Di Giannantonio.

Τα αδέρφια Marquez ήταν οι μόνοι αναβάτες που έγραψαν στην αρχή κάτω από 1:48, με τον Marc να είναι ο ταχύτερος. Πιο πίσω Pedro Acosta, Marco Bezzecchi και Fermin Aldeguer έκλειναν την πρώτη πεντάδα.

Στην συνέχεια ο Marc Marquez κατέβασε κι άλλο τον χρόνο του. Fernandez και Bezzecchi βελτίωσαν τους χρόνους τους ακριβώς πριν το τέλος των δοκιμών και ανέβηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, ενώ πτώση σημείωσε ο Acosta. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jorge Martin σημείωσε μόλις τον 18ο ταχύτερο χρόνο.

Ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό είναι πως ο Marc Marquez έχει κερδίσει 36 από τα 59 αριστερόστροφα GP (!) στην μεγάλη κατηγορία, κάτι που εξηγεί γιατί είναι πολυνίκης στην Aragon που έχει 10 αριστερές και 7 δεξιές στροφές.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τον ταχύτερο χρόνο ανά αναβάτη:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Marc Marquez

Ducati Lenovo Team

1:47.53

2

Raul Fernandez

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

1:47.56

3

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

1:47.75

4

Alex Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

1:47.79

5

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

1:48.24

6

Jack Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1:48.29

7

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1:48.37

8

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1:48.46

9

Fermin Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

1:48.49

10

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1:48.64

11

Johann Zarco

Castrol Honda LCR

1:48.64

12

Alex Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1:48.80

13

Diogo Moreira

Pro Honda LCR

1:48.82

14

Joan Mir

Honda HRC Castrol

1:48.88

15

Pol Espargaro

Red Bull KTM Tech3

1:49.00

16

Toprak Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1:49.10

17

Luca Marini

Honda HRC Castrol

1:49.11

18

Jorge Martin

Aprilia Racing

1:49.12

19

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

1:49.32

20

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

1:49.40

21

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

1:49.50

22

Lorenzo Savadori

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

1:50.31