MotoGP: Νέες φήμες επιστροφής Lorenzo στη Ducati (Pramac)

Στον αέρα είναι το συμβόλαιο του Miller
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

9/8/2019

Η φετινή χρονιά για το Jorge Lorenzo έχει αποδειχτεί μέχρι στιγμής μιας απ’ τις χειρότερές του και η αρχή της μονάχα ιδανική δεν ήταν. Πέρσι έφυγε απ’ τη Ducati τραυματισμένος και ανέβηκε στην RCV213 της Honda, όμως η ατυχία δεν έλεγε να σταματήσει καθώς συνέχιζε να τραυματίζεται απ’ τις πτώσεις του. Έτσι, στα μέσα του πρωταθλήματος ξεκίνησαν οι φήμες απ’ την “Gazzetta Dello Sprot” που ήθελαν τον Jorge Lorenzo να αποσύρεται απ’ τους αγώνες λόγω τόσο των απογοητευτικών αποτελεσμάτων του όσο και των τραυματισμών του. Ωστόσο, ο υπεύθυνος των συμβολαίων της εργοστασιακής ομάδας, Tetsuhiro Kuwata, φρόντισε να δώσει ένα (προσωρινό...) τέλος στις φήμες, ενώ το ίδιο έκανε και το περιβάλλον του Lorenzo λέγοντας πως το συμβόλαιό του με τη Honda ισχύει ως και το 2020.

Τώρα, πριν τον αγώνα στο Red Bull Ring  και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου των αναβατών, το όνομα του Lorenzo συζητήθηκε για άλλη μια φορά, παρά το γεγονός ότι απουσιάζει μετά την πτώση του στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Assen, που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί κάταγμα στους σπονδύλους Τ6 και Τ8. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά λένε. Η ‘προβληματική’ πορεία του Ισπανού αναβάτη στη σέλα της Honda είναι πέρα για πέρα αληθινή, καθώς η RCV213 δεν είναι τόσο εύκολη μοτοσυκλέτα όσο νόμιζε ο ίδιος και αρκετός κόσμος λόγω της κυριαρχίας του Marquez.

Τώρα, η "φωτιά" ξανανάβει μετά την συνέντευξη τύπου του Jack Miller της Pramac Ducati, που ρωτήθηκε για την καθηστέριση στην ανανέωση του συμβολαίου του και τις νέες φήμες που θέλουν τον Lorenzo να επιστρέφει στη σέλα της Desmosedici GP της Pramac αυτή τη φορά.  Για την ακρίβεια αυτές οι φήμες είχαν αρχίσει να ακούγονται τις προηγούμενες μέρες, όμως ο Miller δεν είχε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτές, διότι πίστευε πως η ανανέωση του συμβόλαιό του με τη Pramac Ducati είχε κολλήσει στα διαδικαστικά, καθώς η ομάδα θα χρησιμοποιεί απ’ του χρόνου εργοστασιακές μοτοσυκλέτες. Πλέον όμως θεωρεί πως η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε αυτό και πως η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει μόλις ο Lorenzo επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. “Προς το παρόν, δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και δεν αγχώνομαι. Πιστεύω πως αν συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό, θα βρίσκομαι και του χρόνου στην ομάδα. Όπως είπα, η Pramac θέλει να με κρατήσει και είχα μια βιντεοκλήση με τον Paolo σήμερα το πρωί που μου είπε πως είναι 100% σίγουρο ότι θα παραμείνω στην ομάδα και πως το μόνο που μένει είναι να ολοκληρωθούν οι λεπτομέρειες του συμβολαίου.” Είπε ο Miller. Στην ερώτηση για το τι θα έκανε σε περίπτωση που ο Lorenzo έπαιρνε τη θέση του και αν θα πήγαινε στη Honda απάντησε διπλωματικά λέγοντας πως είναι πολύ ευχαριστημένος με την ομάδα του και πως θέλει να παραμένει σε αυτή. Ωστόσο, αν αυτό δεν είναι δυνατόν θα προσπαθήσει να ψάξει για μια άλλη ομάδα αν και τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.

Ο Marc Marquez όταν ρωτήθηκε για την πιθανή μεταγραφή του ομόσταβλού του Jorge Lorenzo στη Pramac Ducati ήταν αρκετά δεικτικός στις δηλώσεις του. Ξεκίνησε με το δεδομένο πως ο Lorenzo έχει άλλο ένα χρόνο στο HRC κι έπειτα είπε: “Ο Jorge είναι αυτός που είναι και αυτό που λέει είναι ότι ‘δεν είμαι απλά ένας φοβερός αναβάτης είμαι πρωταθλητής’ και αν όντως είναι, έχει στη διάθεσή του μια μοτοσυκλέτα που έχει κερδίσει το πρωτάθλημα, οπότε θα πρέπει να επιστρέψει και να αποδείξει τις δυνατότητές του και να βρεθεί στην κορυφή με την Honda. Ο εγωισμός και οι φιλοδοξίες του, θα τον ωθήσουν να το προσπαθήσει, επειδή αν δεν το κάνει δεν θα εκπληρώσει τις φιλοδοξίες ή τα όνειρά του. Όταν έρχεσαι στο HRC με ένα σχέδιο είναι επειδή θες να νικήσεις και να παλέψεις για το πρωτάθλημα.”

Απ’ την άλλη η ‘διάγνωση’ του Valentino Rossi πάνω στο ίδιο θέμα –έχοντας υπάρξει teammate με τον Lorenzo- είναι πως τα προβληματικά αποτελέσματα του Lorenzo δικαιολογούνται καθώς αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες με την RCV213. Ωστόσο, ο Γιατρός πιστεύει πως αυτό που χρειάζεται ο Lorenzo είναι χρόνος και πως αν φέρει τη μοτοσυκλέτα στα μέτρα του θα μπορέσει να την οδηγήσει με ανταγωνιστικό ρυθμό.

MotoGP: COTA - H δράση ξεκινά στο Grand Prix του Τέξας

Δηλώσεις, ένταση και προσδοκίες πριν τον γύρο της Αμερικής στο Austin
COTA
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/3/2026

Από τη Νότια στη Βόρεια Αμερική και από τη μικρότερη στη μεγαλύτερη πίστα του ημερολογίου, το MotoGP φτάνει στο Austin για έναν ακόμη εκρηκτικό γύρο, με τους πρωταγωνιστές να δίνουν τον τόνο από την Πέμπτη.

Η δράση μεταφέρεται στο Circuit of the Americas στο Austin του Τέξας για το Grand Prix των ΗΠΑ, με τα MotoGP να ετοιμάζονται για ένα από τα πιο απαιτητικά και θεαματικά τριήμερα της χρονιάς. Πριν την έναρξη, το Media Day της Πέμπτης έδωσε τον πρώτο παλμό, με δηλώσεις, προσδοκίες και… ψυχολογικά παιχνίδια.

Στο επίκεντρο βρέθηκε ο Jorge Martin, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η φυσική κατάσταση αποτελεί ερωτηματικό μετά το απαιτητικό διπλό αγώνα. Ο αναβάτης της Aprilia εμφανίστηκε συγκρατημένος, τονίζοντας πως το COTA είναι από τις πιο σκληρές πίστες του πρωταθλήματος και πως μένει να φανεί πώς θα ανταποκριθεί το σώμα του στις πρώτες στροφές.

Martin

Την ίδια ώρα, ο Marc Marquez βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, σε μια πίστα που θεωρείται “σπίτι” του, έχοντας γράψει ιστορία με τις νίκες του στο Austin. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη ανέβει στο βάθρο σε αγώνα Κυριακής το 2026, ο αναβάτης της Ducati δείχνει κοντά στην επιστροφή στην κορυφή και αναζητά το τελευταίο βήμα για να επιστρέψει στα γνωστά του στάνταρ.

Απέναντί του, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Marco Bezzecchi γνωρίζει καλά την πρόκληση που έχει μπροστά του. Ο Ιταλός κυνηγά το εντυπωσιακό σερί πέντε συνεχόμενων νικών, ωστόσο αναγνωρίζει τη δυναμική του Marquez στο COTA, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως “έχει περισσότερες νίκες εδώ απ’ όσες εγώ σε όλη μου την καριέρα”, παρότι στην πραγματικότητα διαθέτει ήδη περισσότερες συνολικές νίκες.

Στο Media Day συμμετείχαν οι Fabio Di Giannantonio, Marco Bezzecchi και Marc Marquez, με τη συνέντευξη Τύπου να δίνει το στίγμα για το τί αναμένεται σε έναν γύρο γεμάτο ένταση, στρατηγική και υψηλές θερμοκρασίες, τόσο στην άσφαλτο όσο και στον ανταγωνισμό.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το Grand Prix των ΗΠΑ δεν απογοητεύει ποτέ. Και με το φετινό grid πιο ανταγωνιστικό από ποτέ, όλα δείχνουν ότι το “rodeo” της σεζόν στο Τέξας θα προσφέρει ακόμη ένα αξέχαστο κεφάλαιο στα MotoGP του 2026.