MotoGP: Νέες φήμες επιστροφής Lorenzo στη Ducati (Pramac)

Στον αέρα είναι το συμβόλαιο του Miller
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

9/8/2019

Η φετινή χρονιά για το Jorge Lorenzo έχει αποδειχτεί μέχρι στιγμής μιας απ’ τις χειρότερές του και η αρχή της μονάχα ιδανική δεν ήταν. Πέρσι έφυγε απ’ τη Ducati τραυματισμένος και ανέβηκε στην RCV213 της Honda, όμως η ατυχία δεν έλεγε να σταματήσει καθώς συνέχιζε να τραυματίζεται απ’ τις πτώσεις του. Έτσι, στα μέσα του πρωταθλήματος ξεκίνησαν οι φήμες απ’ την “Gazzetta Dello Sprot” που ήθελαν τον Jorge Lorenzo να αποσύρεται απ’ τους αγώνες λόγω τόσο των απογοητευτικών αποτελεσμάτων του όσο και των τραυματισμών του. Ωστόσο, ο υπεύθυνος των συμβολαίων της εργοστασιακής ομάδας, Tetsuhiro Kuwata, φρόντισε να δώσει ένα (προσωρινό...) τέλος στις φήμες, ενώ το ίδιο έκανε και το περιβάλλον του Lorenzo λέγοντας πως το συμβόλαιό του με τη Honda ισχύει ως και το 2020.

Τώρα, πριν τον αγώνα στο Red Bull Ring  και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου των αναβατών, το όνομα του Lorenzo συζητήθηκε για άλλη μια φορά, παρά το γεγονός ότι απουσιάζει μετά την πτώση του στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Assen, που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί κάταγμα στους σπονδύλους Τ6 και Τ8. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά λένε. Η ‘προβληματική’ πορεία του Ισπανού αναβάτη στη σέλα της Honda είναι πέρα για πέρα αληθινή, καθώς η RCV213 δεν είναι τόσο εύκολη μοτοσυκλέτα όσο νόμιζε ο ίδιος και αρκετός κόσμος λόγω της κυριαρχίας του Marquez.

Τώρα, η "φωτιά" ξανανάβει μετά την συνέντευξη τύπου του Jack Miller της Pramac Ducati, που ρωτήθηκε για την καθηστέριση στην ανανέωση του συμβολαίου του και τις νέες φήμες που θέλουν τον Lorenzo να επιστρέφει στη σέλα της Desmosedici GP της Pramac αυτή τη φορά.  Για την ακρίβεια αυτές οι φήμες είχαν αρχίσει να ακούγονται τις προηγούμενες μέρες, όμως ο Miller δεν είχε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτές, διότι πίστευε πως η ανανέωση του συμβόλαιό του με τη Pramac Ducati είχε κολλήσει στα διαδικαστικά, καθώς η ομάδα θα χρησιμοποιεί απ’ του χρόνου εργοστασιακές μοτοσυκλέτες. Πλέον όμως θεωρεί πως η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε αυτό και πως η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει μόλις ο Lorenzo επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. “Προς το παρόν, δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και δεν αγχώνομαι. Πιστεύω πως αν συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό, θα βρίσκομαι και του χρόνου στην ομάδα. Όπως είπα, η Pramac θέλει να με κρατήσει και είχα μια βιντεοκλήση με τον Paolo σήμερα το πρωί που μου είπε πως είναι 100% σίγουρο ότι θα παραμείνω στην ομάδα και πως το μόνο που μένει είναι να ολοκληρωθούν οι λεπτομέρειες του συμβολαίου.” Είπε ο Miller. Στην ερώτηση για το τι θα έκανε σε περίπτωση που ο Lorenzo έπαιρνε τη θέση του και αν θα πήγαινε στη Honda απάντησε διπλωματικά λέγοντας πως είναι πολύ ευχαριστημένος με την ομάδα του και πως θέλει να παραμένει σε αυτή. Ωστόσο, αν αυτό δεν είναι δυνατόν θα προσπαθήσει να ψάξει για μια άλλη ομάδα αν και τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.

Ο Marc Marquez όταν ρωτήθηκε για την πιθανή μεταγραφή του ομόσταβλού του Jorge Lorenzo στη Pramac Ducati ήταν αρκετά δεικτικός στις δηλώσεις του. Ξεκίνησε με το δεδομένο πως ο Lorenzo έχει άλλο ένα χρόνο στο HRC κι έπειτα είπε: “Ο Jorge είναι αυτός που είναι και αυτό που λέει είναι ότι ‘δεν είμαι απλά ένας φοβερός αναβάτης είμαι πρωταθλητής’ και αν όντως είναι, έχει στη διάθεσή του μια μοτοσυκλέτα που έχει κερδίσει το πρωτάθλημα, οπότε θα πρέπει να επιστρέψει και να αποδείξει τις δυνατότητές του και να βρεθεί στην κορυφή με την Honda. Ο εγωισμός και οι φιλοδοξίες του, θα τον ωθήσουν να το προσπαθήσει, επειδή αν δεν το κάνει δεν θα εκπληρώσει τις φιλοδοξίες ή τα όνειρά του. Όταν έρχεσαι στο HRC με ένα σχέδιο είναι επειδή θες να νικήσεις και να παλέψεις για το πρωτάθλημα.”

Απ’ την άλλη η ‘διάγνωση’ του Valentino Rossi πάνω στο ίδιο θέμα –έχοντας υπάρξει teammate με τον Lorenzo- είναι πως τα προβληματικά αποτελέσματα του Lorenzo δικαιολογούνται καθώς αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες με την RCV213. Ωστόσο, ο Γιατρός πιστεύει πως αυτό που χρειάζεται ο Lorenzo είναι χρόνος και πως αν φέρει τη μοτοσυκλέτα στα μέτρα του θα μπορέσει να την οδηγήσει με ανταγωνιστικό ρυθμό.

MotoGP, Aragon Sprint: Άνετη νίκη για Marc Marquez - Μια ανάσα από τη 2η θέση του πρωταθλήματος

Οικογενειακή υπόθεση των Marquez το βάθρο με δεύτερο τον Alex - Τρίτος ο Marco Bezzecchi
MM93
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

29/8/2026

Με την εκκίνηση του σύντομου αγώνα 11 γύρων, ο Bezzecchi (Aprilia) έκανε καλή εκκίνηση αλλά τα χάλασε στα φρένα της ευθείας, όπου έδωσε την ευκαιρία στους αδελφούς Marquez να τον περάσουν εύκολα. Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε με τον Marc (Ducati) πρώτο και τον Alex (Ducati) δεύτερο μπροστά από τον Bezzecchi, καθώς ο Luca Marini (Honda) είχε ήδη αποχαιρετήσει με μια ανώδυνη πτώση από μπροστινό.

Επίσης πριν κλείσει ο πρώτος γύρος, ο Pedro Acosta (KTM) έκανε μία εντυπωσιακή κίνηση καθαρίζοντας πακέτο τις Aprilia των Raul Fernandez και Jorge Martin και πέρασε τέταρτος. Στην αναμπουμπούλα αυτής της κίνησης μάλιστα ο Martin κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Fernandez.

Στον τρίτο γύρο έπεσε ο Fabio d Giannantonio (Ducati) εκτός αγώνα, καθώς στο μεταξύ ο Acosta άρχισε να χάνει επαφή με την τριάδα που οδηγούσε σε σχετικά κλειστό σχηματισμό. Βλέποντάς το αυτό ο Martin άρχισε να πιέζει τον Ισπανό της ΚΤΜ και στο κλείσιμο του τρίτου γύρου τον πέρασε για τα προσπαθήσει να πλησιάσει στη μάχη για το βάθρο. Ένα λάθος του στα φρένα στον 6ο γύρο του αγώνα όμως έδωσε την ευκαιρία στον Acosta να τον ξαναπεράσει, την ίδια ώρα που αρκετές θέσεις πιο πίσω ο Fabio Quartararo (Yamaha) αναγκαζόταν να εγκαταλείψει με σπασμένο κινητήρα. 

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα δεν συνέβησαν και πολλά, καθώς ο Marc Marquez παρέμεινε πρώτος με διαφορά που ουδέποτε ξεπέρασε το δευτερόλεπτο από τον αδερφό του, ο οποίος επίσης δεν ανησύχησε ιδιαίτερα, ομοίως και ο Bezzecchi που όσο δεν έδειχνε απειλητικός άλλο τόσο δεν αγχωνόταν από τον Acosta που ποτέ δεν πλησίασε αρκετά.

Το ενδιαφέρον στον τελευταίο γύρο του αγώνα επικεντρώθηκε στη μάχη της έκτης θέσης, αρκετά πίσω από τον Martin, όπου οι Fermin Aldeguer (Ducati), Diogo Moreira (Honda), Raul Fernandez (Aprilia) και Johann Zarco (Honda) πάλεψαν για την καλύτερη κατάταξή τους στην καρό σημαία, με τον Aldeguer να επικρατεί.

Καλό αγώνα έκανε ο Toprak Razgatlioglu (Yamaha) σήμερα, τερματίζοντας 13ος πίσω από τον Alex Rins (Yamaha) και, το κυριότερο, προσπερνώντας αρκετούς εμπειρότερους αναβάτες όπως οι Enea Bastianini (KTM), Brad Binder (KTM), Joan Mir (Honda) και Franco Morbidelli (Ducati).

Για τον Marc Marquez το χατ-τρικ που δεν έκανε στις pole positions επιτεύχθηκε στους αγώνες Sprint, επαναλαμβάνοντας τους θριάμβους του 2024 και 2025. Με τη νίκη του αυτή ο πρωταθλητής μπήκε ακόμα πιο απειλητικά στη διεκδίκηση του τίτλου, καθώς προσπέρασε τον απόντα Ai Ogura (Aprilia) και ανέβηκε τρίτος στην κατάταξη, απέχοντας μόλις τέσσερις βαθμούς από τον Bezzecchi.

Αυτό σημαίνει ότι με νίκη αύριο ο Marc μπορεί να περάσει δεύτερος στη βαθμολογία. Ο πρωτοπόρος Martin έχει μετά το Sprint διαφορά 29 βαθμών από τη δεύτερη θέση του Bezzecchi, άρα θα φύγει από το αυριανό αγώνα πρώτος στο πρωτάθλημα ό,τι και να γίνει.

Σημειώνουμε επίσης πως ο Marc Marquez με αυτή τη νίκη έγινε ο πολυνίκης στα Sprint φτάνοντας τις 20 νίκες και αφήνοντας δεύτερο τον Martin που έχει 19.

Aragon Grand Prix - Αποτελέσματα Sprint Race

#

Αναβάτης

Μοτοσυκλέτα

Χρόνος (sec)

Διαφορά (sec)

1

Marc MARQUEZ

DUCATI

19'37.995

 

2

Alex MARQUEZ

DUCATI

19'39.135

1.140

3

Marco BEZZECCHI

APRILIA

19'40.084

2.089

4

Pedro ACOSTA

KTM

19'40.643

2.648

5

Jorge MARTIN

APRILIA

19'44.232

6.237

6

Fermin ALDEGUER

DUCATI

19'48.470

10.475

7

Diogo MOREIRA

HONDA

19'49.066

11.071

8

Raul FERNANDEZ

APRILIA

19'49.208

11.213

9

Johann ZARCO

HONDA

19'50.016

12.021

10

Jack MILLER

YAMAHA

19'50.161

12.166

11

Francesco BAGNAIA

DUCATI

19'52.570

14.575

12

Alex RINS

YAMAHA

19'52.643

14.648

13

Toprak RAZGATLIOGLU

YAMAHA

19'53.771

15.776

14

Enea BASTIANINI

KTM

19'54.046

16.051

15

Brad BINDER

KTM

19'54.756

16.761

16

Joan MIR

HONDA

19'57.840

19.845

17

Pol ESPARGARO

KTM

20'01.155

23.160

18

Franco MORBIDELLI

DUCATI

20'03.069

25074

19

Lorenzo SAVADORI

APRILIA

20'05.793

27.798

 

Δεν τερμάτισαν

 

 

 

 

Fabio QUARTARARO

YAMAHA

7'19.131

7 γύροι

 

Fabio DI GIANNANTONIO

DUCATI

1'51.730

10 γύροι

 

Luca MARINI

HONDA