Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Δεν αποσύρεται ο Lorenzo!

Διαψεύδει τις φήμες το HRC

Τον τελευταίο καιρό –και ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση του Melandri ότι σταματά τους αγώνες- κυκλοφόρησαν έντονες φήμες σχετικά με την απόσυρση και του Jorge Lorenzo, σε συνδυασμό με τα απογοητευτικά του αποτελέσματα και τους τραυματισμούς που τον ταλαιπωρούν.
Σε αυτές ακριβώς τις φήμες και τον ντόρο που είχε προκληθεί, ανέλαβε να απαντήσει ο Tetsuhiro Kuwata. Ο Ιάπωνας είναι αυτός που έχει αναλάβει τα συμβόλαια της ομάδας με τους αναβάτες, μετά την αποχώρηση του Shuhei Nakamoto από τα ηνία του HRC, ενώ έχει και μεγάλη εμπειρία στο marketing. Με άλλα λόγα, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος που θα μπορούσε να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση απέναντι σ' αυτήν την έντονη φημολογία.


Όλα ξεκίνησαν όταν η "Gazzetta dello Sport" έγραψε στο κυριακάτικο φύλλο της ότι ο Ισπανός σκέφτεται σοβαρά να τερματίσει την καριέρα του στο τέλος της φετινής σεζόν. Μάλιστα, η εφημερίδα πρότεινε και ως αντικαταστάτη του στην ομάδα της Repsol Honda τον Takaaki Nakagami, ο οποίος αγωνίζεται τώρα με την δορυφορική LCR Honda, με τον Alex Marquez να ανεβαίνει από την Moto2 και να παίρνει τη θέση του Ιάπωνα στην LCR. Το νέο αναπαράχθηκε κι από το διαδικτυακό gpone.com και άλλα sites, λέγοντας μάλιστα ότι ο Lorenzo θα πήγαινε στο σπίτι του στην Mallorca για να ζυγίσει τις επιλογές του και τον τρόπο που θα αποχαιρετούσε το σπορ, αποδίδοντάς του και φράσεις όπως "το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν ότι έφυγα από την Yamaha".
Η ισπανική εφημερίδα Marca επικοινώνησε με το περιβάλλον του Lorenzo και πήρε μια αυστηρή απάντηση: "Έχουμε συμβόλαιο με την Honda ως το 2021". Η αντίδραση της ομάδας όταν ρωτήθηκε στον αγώνα του Sachsenring ήταν αντίστοιχη. "Δεν γνωρίζω τίποτα γι' αυτό", απάντησε ο Alberto Puig. Ο Kuwata ήταν ακόμη πιο σαφής και αποστομωτικός. "Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τον πιστεύουμε και πάντοτε σεβόμαστε τα συμβόλαιά μας. Είμαστε επικεντρωμένοι στο να πετύχουμε τους στόχους μας μαζί του και δεν σκεφτόμαστε να τραβήξουμε ξεχωριστούς δρόμους. Στο πρωτάθλημα αναβτών έχουμε δύο αναβάτες κι όχι έναν και θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε μαζί και με τον Lorenzo."

Ο Lorenzo ενώ παρακολυθεί τον αγώνα του Sachsenring από το σπίτι του


Ο Kuwata δεν ήθελε να μπει σε λεπτομέρειες αν υπάρχουν ρήτρες για σπάσιμο του συμβολαίου, που να σχετίζονται με τις κακές επιδόσεις του Ισπανού, αλλά ξεκαθάρισε ότι θα έχουν τον Lorenzo μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι ίδιες πεποιθήσεις επικρατούν και από την πλευρά του Jorge. "Δεν μπορώ να μιλήσω για το συμβόλαιο, αυτό εννοείται, δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες γύρω από αυτό και πρέπει να το σεβαστούμε", συμπλήρωσε ο Ιάπωνας.
Μέσα στην ομάδα του Lorenzo υπάρχει η παραδοχή ότι διανύει μια δύσκολη περίοδο, λόγω των τραυματισμών του κι αυτό είναι κάτι που το κατανοούν, αλλά πιστεύουν ότι έχουν αρχίσει να βρίσκουν λύσεις στους τομείς που τον δυσκολεύουν και έχει αρχίσει να βελτιώνεται η κατάσταση. Άπαντες στην ομάδα υπολογίζουν την επιστροφή του στο GP της Τσεχίας, τον Αύγουστο στην πίστα του Brno. Μάλιστα, μετά τον αγώνα θα γίνουν δοκιμές στην ίδια πίστα όπου ελπίζουν πως θα βρουν ακόμη περισσότερα στοιχεία που θα βελτιώσουν τις επιδόσεις του Lorenzo.