Τrackhouse Racing MotoGP - Προσέλαβε τον Davide Brivio στην ομάδα!

Στην Aprilia τελικά κατέληξε ο θρυλικός Team Manager και όχι στη Honda
Davide Brivio returns to MotoGP
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/2/2024

Μετά το πρώτο ευχάριστο σοκ της εισόδου στο MotoGP μιας αμερικάνικης ομάδας, η Trackhouse Racing MotoGP 2024 δημιουργεί και πάλι αναταραχή, διορίζοντας έναν από τους πιο σεβαστούς αρχηγούς ομάδων στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως Team Manager.

Η φήμη και τα επιτεύγματα του Brivio στην κορυφή των αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος δικύκλων δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Μια εμβληματική φιγούρα, με πέντε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Αναβατών MotoGP και τέσσερις τίτλους Κατασκευαστών που πέτυχε υπό την επίβλεψή του -με δύο διαφορετικές εταιρείες, τη Yamaha και τη Suzuki- ο Davide Brivio φημολογούταν πως μετά τη σύντομη καριέρα του στην F1 θα επέστρεφε στη μοτοσυκλέτα, και τελικά οι πληροφορίες είχαν βάση. Με μια διαφορά, καθώς πολλοί ήθελαν τον Brivio να καταλήγει στη Honda, όμως με το εμπόδιο του Puig στην ιαπωνική ομάδα, βρέθηκε εν τέλει στην περιφερειακή ομάδα της Aprilia.

Θυμίζουμε πως ο Brivio είχε ρόλο-κλειδί στην αποχώρηση του Valentino Rossi από τη Honda και την προσχώρησή του στη Yamaha, με τον Ιταλό Team Manager να παίρνει με τον “γιατρό” 4 τίτλους αναβατών και κατασκευαστών και έναν ακόμη στις δυο κατηγορίες με τον Jorge Lorenzo. Το 2013 ο Brivio προσελήφθη ως Testing Team Manager για να προετοιμάσει την είσοδο της Suzuki στο MotoGP, είσοδο που θα γινόταν το 2015. Και μετά από 5 ακόμη χρόνια σκληρής προσπάθειας, το Hamamatsu πήρε τελικά τον τίτλο το 2020 με τον Joan Mir, τον πρώτο τίτλο της Suzuki από το 2000 και τον Kenny Roberts Jr. Το 2021 ο Brivio αποχώρησε από το MotoGP για να πάρει τη θέση του Αγωνιστικού Διευθυντή στην Alpine F1 Team, όμως εκεί τα πράγματα δεν θα πήγαιναν καλά για τον Ιταλό, αφού δεν κατάφερε ποτέ να “κολλήσει” με τους υπεύθυνους της ομάδας, που το 2022 τον μετακίνησαν στην επίβλεψη του προγράμματος νέων ταλέντων της, ενώ τον Δεκέμβριο του 2023 η ομάδα ανακοίνωσε την αποχώρηση του Brivio από τις τάξεις της.

Και εκεί, την κατάλληλη στιγμή, βρέθηκε στον δρόμο του Brivio ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Trackhouse, Justin Marks, που κάνει φέτος το ντεμπούτο του στο MotoGP με τους Miguel Oliveira και Raul Fernandez. Η εξασφάλιση των υπηρεσιών του Wilco Zeelenberg με ένα εξαιρετικά έμπειρο και επαγγελματικό πλήρωμα στο γκαράζ των πιτ, η σύνδεση των πόρων του εμπορικού τμήματος και του τμήματος marketing της Trackhouse στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στο Nashville του Tennessee και των πόρων αγωνιστικής διαχείρισης της Ομάδας από το αγωνιστικό της κατάστημα στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας ήταν τα επόμενα βήματα του Marks. Τώρα, η πρόσληψη ενός αποδεδειγμένου ηγέτη στο MotoGP είναι η τελευταία κίνηση του, η οποία διαμορφώνεται εσπευσμένα, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του pre-season test της Sepang

Ετικέτες

Jorge Martin - Χάνει και τα δυο τεστ της Sepang αναρρώνοντας από χειρουργεία

Τη θέση του θα πάρει στις δοκιμές ο αναβάτης εξέλιξης Lorenzo Savadori - Δεν ξεκινά καλά η σεζόν για τον Ισπανό
Jorge Martin
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/1/2026

Η Aprilia Racing επιβεβαίωσε ότι ο Jorge Martin δεν θα συμμετάσχει στις δοκιμές της Sepang, με τον δοκιμαστή Lorenzo Savadori να αναλαμβάνει τη θέση του. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2024 συνεχίζει το πρόγραμμα αποκατάστασης μετά από δύο επιπλέον επεμβάσεις στα μέσα Δεκεμβρίου: μία στο αριστερό σκαφοειδές και μία στη δεξιά κλείδα.

Η ομάδα τονίζει ότι η απόφαση στοχεύει στη διασφάλιση της πλήρους ανάρρωσης και της μέγιστης φυσικής ετοιμότητας του Martin ενόψει της έναρξης της σεζόν. Παρά την απουσία του από την πίστα, ο αναβάτης με το #89 θα βρίσκεται κανονικά στη Μαλαισία, παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της RS-GP26 και την προετοιμασία της ομάδας.

Το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού της Aprilia είναι το Shakedown Test, όπου θα συμμετάσχει ο επίσημος δοκιμαστής Lorenzo Savadori. Στη συνέχεια, από τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί το επίσημο Sepang Test, με τον Marco Bezzecchi να βρίσκεται στην πίστα μαζί με τον Savadori, ο οποίος θα συνεχίσει να αντικαθιστά τον Martin. Δυστυχώς ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψει στη δράση ο Ισπανός, ο οποίος εδώ και έναν χρόνο προσπαθεί ανεπιτυχώς να κάνει εκείνο το "καταραμένο" restart με την Aprilia, μετά τον τίτλο του με την Ducati το 2024.

Ετικέτες