Τrackhouse Racing MotoGP - Προσέλαβε τον Davide Brivio στην ομάδα!

Στην Aprilia τελικά κατέληξε ο θρυλικός Team Manager και όχι στη Honda
Davide Brivio returns to MotoGP
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/2/2024

Μετά το πρώτο ευχάριστο σοκ της εισόδου στο MotoGP μιας αμερικάνικης ομάδας, η Trackhouse Racing MotoGP 2024 δημιουργεί και πάλι αναταραχή, διορίζοντας έναν από τους πιο σεβαστούς αρχηγούς ομάδων στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως Team Manager.

Η φήμη και τα επιτεύγματα του Brivio στην κορυφή των αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος δικύκλων δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Μια εμβληματική φιγούρα, με πέντε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Αναβατών MotoGP και τέσσερις τίτλους Κατασκευαστών που πέτυχε υπό την επίβλεψή του -με δύο διαφορετικές εταιρείες, τη Yamaha και τη Suzuki- ο Davide Brivio φημολογούταν πως μετά τη σύντομη καριέρα του στην F1 θα επέστρεφε στη μοτοσυκλέτα, και τελικά οι πληροφορίες είχαν βάση. Με μια διαφορά, καθώς πολλοί ήθελαν τον Brivio να καταλήγει στη Honda, όμως με το εμπόδιο του Puig στην ιαπωνική ομάδα, βρέθηκε εν τέλει στην περιφερειακή ομάδα της Aprilia.

Θυμίζουμε πως ο Brivio είχε ρόλο-κλειδί στην αποχώρηση του Valentino Rossi από τη Honda και την προσχώρησή του στη Yamaha, με τον Ιταλό Team Manager να παίρνει με τον “γιατρό” 4 τίτλους αναβατών και κατασκευαστών και έναν ακόμη στις δυο κατηγορίες με τον Jorge Lorenzo. Το 2013 ο Brivio προσελήφθη ως Testing Team Manager για να προετοιμάσει την είσοδο της Suzuki στο MotoGP, είσοδο που θα γινόταν το 2015. Και μετά από 5 ακόμη χρόνια σκληρής προσπάθειας, το Hamamatsu πήρε τελικά τον τίτλο το 2020 με τον Joan Mir, τον πρώτο τίτλο της Suzuki από το 2000 και τον Kenny Roberts Jr. Το 2021 ο Brivio αποχώρησε από το MotoGP για να πάρει τη θέση του Αγωνιστικού Διευθυντή στην Alpine F1 Team, όμως εκεί τα πράγματα δεν θα πήγαιναν καλά για τον Ιταλό, αφού δεν κατάφερε ποτέ να “κολλήσει” με τους υπεύθυνους της ομάδας, που το 2022 τον μετακίνησαν στην επίβλεψη του προγράμματος νέων ταλέντων της, ενώ τον Δεκέμβριο του 2023 η ομάδα ανακοίνωσε την αποχώρηση του Brivio από τις τάξεις της.

Και εκεί, την κατάλληλη στιγμή, βρέθηκε στον δρόμο του Brivio ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Trackhouse, Justin Marks, που κάνει φέτος το ντεμπούτο του στο MotoGP με τους Miguel Oliveira και Raul Fernandez. Η εξασφάλιση των υπηρεσιών του Wilco Zeelenberg με ένα εξαιρετικά έμπειρο και επαγγελματικό πλήρωμα στο γκαράζ των πιτ, η σύνδεση των πόρων του εμπορικού τμήματος και του τμήματος marketing της Trackhouse στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στο Nashville του Tennessee και των πόρων αγωνιστικής διαχείρισης της Ομάδας από το αγωνιστικό της κατάστημα στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας ήταν τα επόμενα βήματα του Marks. Τώρα, η πρόσληψη ενός αποδεδειγμένου ηγέτη στο MotoGP είναι η τελευταία κίνηση του, η οποία διαμορφώνεται εσπευσμένα, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του pre-season test της Sepang

Ετικέτες

MotoGP - Ο Simon Crafar νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Αγωνοδικών

Αφήνει τα μικρόφωνα και αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της επιτήρησης των κανόνων στο MotoGP
motomag MotoGP – Ο Simon Crafar νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Αγωνοδικών
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/7/2024

O πρώην αγωνιζόμενος και νυν ρεπόρτερ του MotoGP Simon Crafar θα αναλάβει από την επόμενη χρονιά τον ρόλο του Προέδρου της Επιτροπής Αγωνοδικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλετών διαδεχόμενος τον Freddie Spencer -για τον οποίο είχαν υπάρξει πολλά παράπονα σχετικά με τις αποφάσεις του- ο οποίος θα αποχωρήσει από αυτή την θέση στο τέλος του 2024.

Ο Νεοζηλανδός ο οποίος είναι νικητής Grand Prix την εποχή των 500 κυβικών του MotoGP, προτάθηκε από την ένωση ομάδων (IRTA), από τη FIM και από το Μόνιμο Συμβούλιο ενώ δίπλα στον Crafar θα βρεθούν οι μέχρι πρότινος αγωνοδίκες Andrés Somolinos και Tamara Matko. Να θυμήσουμε πως ο Freddie “Fast” Spencer βρίσκεται στην θέση του Προέδρου της Επιτροπής Αγωνοδικών από το 2019 όταν η εν λόγω θέση έγινε αυτόνομη. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός πως η Επιτροπή Αγωνοδικών συστάθηκε μετά το γνωστό συμβάν μεταξύ Valentino Rossi και Marc Marquez στη Sepang το 2015 όταν ο manager της Dorna, Javier Alonso κατηγορήθηκε πως επηρέασε τις αποφάσεις του Διευθυντή Αγώνα Mike Webb για εμπορικούς λόγους, ώστε το Πρωτάθλημα να κριθεί στο φινάλε της Valencia. Θυμίζουμε πως τότε ο Rossi είχε πάρει ποινή για το συμβάν με τον Marquez, και ξεκίνησε από την τελευταία θέση στον αγώνα της Valenica, ενώ ο Marquez δεν είχε δεχθεί καμία ποινή. Κάπως έτσι, ο Lorenzo ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής με 330 βαθμούς, με τον Rossi να "μένει" στα 9 Πρωταθλήματα, τερματίζοντας 2ος με 325 βαθμούς.

MotoGP – Ο Simon Crafar νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Αγωνοδικών

Ο Simon Crafar ανέφερε μετά την ανακοίνωση πως θα αναλάβει τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Αγωνοδικών: “Ανυπομονώ πραγματικά να αναλάβω αυτή τη νέα πρόκληση. Ήταν δύσκολο να αποφασίσω αυτή την αλλαγή και να αποδεχτώ αυτή τη νέα θέση, καθώς σημαίνει ότι αφήνω έναν ρόλο που μου άρεσε πολύ, αλλά μετά από επτά χρόνια στο MotoGP ως ρεπόρτερ είμαι έτοιμος για κάτι νέο. Θα προσεγγίσω αυτή τη νέα θέση αξιοποιώντας την εμπειρία μου εντός και εκτός της μοτοσυκλέτας, ως αναβάτης, τεχνικός, προπονητής και δημοσιογράφος, αλλά κυρίως με την αγάπη μου για το άθλημά μας και τον σεβασμό για τους ανταγωνιστές του. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που μου εμπιστεύονται αυτή την ευθύνη”.

O Freddie Spencer δήλωσε με τη σειρά του: “Ήταν χαρά μου που ήμουν ο πρώτος Πρόεδρος της Eπιτροπής και που εργάστηκα για να θέσουμε σε εφαρμογή τις διαδικασίες που έχουμε τώρα. Όταν μου ζητήθηκε να γίνω πρόεδρος, δέχτηκα καθώς ήθελα να συνεισφέρω στο άθλημα και είμαι περήφανος για τη θητεία μου. Ανυπομονώ για το τι θα φέρει το μέλλον και ξέρω ότι η ομάδα θα είναι σε καλά χέρια με τον Simon”.

Για να δούμε αν θα τα καταφέρει στο νέο του έργο ο Simon Crafar.

Ετικέτες