Τραυματίστηκε ο Marquez

Μια μικρής διάρκειας εξάρθρωση ώμου
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

28/2/2017

Ο Marc Marquez είχε μια σύντομη εξάρθρωση του δεξιού του ώμου, κατά τη διάρκεια των ιδιωτικών δοκιμών της Repsol Honda στην πίστα της Jerez. Ο Ισπανός, μαζί με τον συμπατριώτη του και team mate Dani Pedrosa, ήταν σχεδιασμένο να πραγματοποιήσουν διήμερες δοκιμές, αλλά εξαιτίας της βροχής ακυρώθηκε η πρώτη από τις δύο μέρες. Τη δεύτερη μέρα, παρότι είχε συννεφιά, η πίστα παρέμεινε στεγνή και με σαφώς καλύτερες συνθήκες, γεγονός που επέτρεψε στους δύο αναβάτες να συνεχίσουν τις δοκιμές του big-bang κινητήρα.

Ο Marquez είχε μια πτώση στην έβδομη στροφή της πίστας μετά το μεσημεριανό διάλλειμα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο της πίστας όπου διαπιστώθηκε η εξάρθρωση του ώμου του, χωρίς καμία άλλη επίπτωση. Έτσι, με τά την επαναφορά του τραυματισμού, ο Marquez ξαναμπήκε στην πίστα και συνέχισε την δουλειά, ολοκληρώνοντας μεγάλο μέρος του προγράμματός του.

"Σε ό,τι με αφορά, ακόμη θεωρώ ότι κάτι λείπει από την πλευρά των ηλεκτρονικών"

Μάλιστα, μετά το πέρας των δοκιμών, δήλωσε πως ήταν μια παραγωγική μέρα, με πολλούς γύρους, που τους έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μεγάλο μέρος απ' ό,τι είχαν σχεδιάσει να κάνουν. Η πτώση και ο τραυματισμός, όπως είπε, δεν ήταν κάτι σοβαρό, οπότε το άμεσο μέλλον περιλαμβάνει τώρα ξεκούραση και προετοιμασία για τις επόμενες δοκιμές του Qatar. Να θυμίσουμε ότι ο Marquez είχε εξαρθρώσει τον άλλο ώμο του (τον αριστερό) στην Αυστρία τον περασμένο Αύγουστο, και στο Silverstone το 2013.

Σχετικά με τις δοκιμές, ο Pedrosa δήλωσε ικανοποιημένος από την ποσότητα της δουλειάς που έβγαλαν σε μία μόλις μέρα, παρά τις μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

Πάντως, το συμβάν με τον Marquez επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του παγκόσμιου πρωταθλητή σχετικά με τα προβλήματα της απόδοσης του κινητήρα που πρέπει να λυθούν, καθώς ο καινούργιος κινητήρας που σχεδίασε η Honda με τα άνισα διαστήματα της ανάφλεξης δεν έχει καταφέρει ακόμη να υπηρετήσει απόλυτα τον σκοπό για τον οποίο σχεδιάστηκε, να εκπολιτίσει δηλαδή τον ατίθασο χαρακτήρα του RC213V στις εξόδους των στροφών.

"Σε ό,τι με αφορά, ακόμη θεωρώ ότι κάτι λείπει από την πλευρά των ηλεκτρονικών", δήλωσε ο Marquez. "Είναι λες και ο κινητήρας με τα ηλεκτρονικά να έχουν εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Δεν συνεργάζονται. Είναι δύσκολο καθήκον, αλλά πρέπει το πρόβλημα να λυθεί." Αυτό ουσιαστικά που λείπει, είναι η σωστή επικοινωνία μεταξύ της γκαζιέρας, του κινητήρα και του πίσω ελαστικού, κάτι που κάνει τον Marquez να νιώθει άβολα.

Η πολύ καλή του επίδοση, ειδικά σε ότι αφορά την συνέπειά του στα γρήγορα γυρολόγια, οφείλεται στο γεγονός πώς η πίστα του Phillip Island έχει μια συνολική ροή, χωρίς πολλά σημεία απότομης επιτάχυνσης, εκεί δηλαδή που δυσκολεύονται τα Honda. Σε πίστες όμως με περισσότερα φρένα και πιο απότομο άνοιγμα του γκαζιού στην έξοδο, όπως η Jerez, τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά.

Ετικέτες

MotoGP: Δοκιμές Sepang

Άνοιξε η αυλαία για το 2023
sepang
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

6/2/2023

Όπως πάντα οι τρεις πρώτες μέρες των επισήμων δοκιμαστικών της νέας σεζόν των MotoGP είναι αποκλειστικά για τους δοκιμαστές των εργοστασίων και τους rookies της κατηγορίας. Οπότε και φέτος η πίστα της Μαλαισίας άνοιξε τις πύλες της και οι ήχοι των εξατμίσεων από τους κινητήρες του 2023 αναστάτωσαν την περιοχή.

Μέχρι να κάνουν τις πρώτες βόλτες τους οι εργοστασιακοί αναβάτες τις επόμενες ημέρες, τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στον Cal Crutchlow και το box της Yamaha, καθώς μετά τις δοκιμές της Valencia την επόμενη ημέρα του τελευταίου αγώνα του 2022, ο Fabio Quartararo είχε δηλώσει πως ο κινητήρας του 2023 δεν είχε καμία βελτίωση, ενώ όταν των είχαν δοκιμάσει για πρώτη φορά στο Misano λίγους μήνες πριν έμοιαζε πολύ πιο ανταγωνιστικός.

1

Και όταν λέμε ανταγωνιστικός για την περίπτωση της Yamaha, εννοούμε φυσικά την δύναμη ψηλά και την επίτευξη υψηλής τελικής ταχύτητας χωρίς τη βοήθεια slipstreaming. Στους υπόλοιπους τομείς η M1 ήταν άκρως ανταγωνιστική και έως το 2021 αποτελούσε την πιο ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα. Όμως το 2022 φάνηκε πως σε συνθήκες χρονομετρημένων και αγώνα ήταν αναγκασμένοι σε πολλές πίστες να θυσιάζουν την ομοιογένεια της μοτοσυκλέτας για την επίτευξή υψηλότερης τελικής και αυτό είναι σοβαρές επιπτώσεις στη συμπεριφορά των ελαστικών. Τα παράπονα όλων των αναβατών για έλλειψη πρόσφυσης του πίσω τροχού, αλλά και η υπερπροσπάθεια του Fabio Quartararo από τη μέση του πρωταθλήματος και μετά να μείνει στην κορυφή της βαθμολογίας ήταν εξόφθαλμη.

Τώρα στη Sepang ο Cal Crutchlow κατάφερε να επιτύχει τελική ταχύτητα 330km/h που είναι 3km/h παραπάνω από τα 327km/h που πέτυχαν την προηγούμενη σεζόν στη Μαλαισία. Υπολείπονται ακόμα 8km/h τελικής από την μέγιστη των Ducati, όμως οι συνθήκες στην πίστα δεν ήταν ιδανικές καθώς ήταν βρεγμένη για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι χρόνοι ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο αργοί από πέρσι λόγω της βρώμικης πίστας και της βροχής, οπότε αναμένουμε να δούμε ακόμα υψηλότερη τελικής ταχύτητα από τις Yamaha όταν η πρόσφυση της ασφάλτου επιτρέψει μεγαλύτερες ταχύτητες εξόδου και πιο οριακά φρεναρίσματα στις ευθείες.

2

Σε κάθε περίπτωση η επίτευξη υψηλότερης τελικής ταχύτητας είναι ένα καλό δείγμα βελτίωσης της δύναμη του κινητήρα για το 2023, αλλά και της αεροδυναμικής του φαίρινγκ. Ο βρετανός αναβάτης έχει να δοκιμάσει δύο μοτοσυκλέτες με τον καινούριο κινητήρα του 2023 και μία με κινητήρα του 2022. Προφανώς οι δύο καινούριες με τον κινητήρα του 2023 έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις ηλεκτρονικών και διαχείρισης της τροφοδοσίας ώστε να δουν πόσο επηρεάζεται η συμπεριφορά των ελαστικών στη διάρκεια του αγώνα και τον έναν γρήγορο γύρο των χρονομετρημένων και η μοτοσυκλέτα του 2022 είναι εκεί για να έχουν άμεση σύγκριση στις ίδιες ακριβώς συνθήκες.

Πέρα από την Yamaha, ενδιαφέρον είχε και η πρώτη παρουσία του πρωταθλητή 2022 της Moto2 Augousto Fernandez πάνω στη σέλα της κόκκινης GASGAS, σημειώνοντας μάλιστα τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο μετά τον Crutchlow με μόλις 0,185’ διαφορά. Το παρόν στη Μαλαισία έδωσαν και οι δύο δοκιμαστές της KTM, όπου η δουλειά του Dani Petrosa ήταν να βρίσκεται στην ομάδα του Jack Miller βοηθώντας την προσαρμογή του Αυστραλού στη εντελώς διαφορετική αυστριακή μοτοσυκλέτα.

3

Στη Honda είχε πολύ δουλειά προετοιμασίας να κάνει ο Stefan Bradl πριν καβαλήσουν τις νέες μοτοσυκλέτες ο Marc Marquez, ο Alex Rins και ο Joan Mir. Όπως και οι υπόλοιποι κατασκευαστές, το HRC είχε για τον Bradl δύο μοτοσυκλέτες του 2023, όπου η κάθε μία από αυτές είχε διαφορετικό πλαίσιο και ένα νέο φαίρινγκ και εξατμίσεις που δεν τα είχαμε δει στα δοκιμαστικά της Valancia.

Για την Aprilia τα δοκιμαστικά δεν ξεκίνησαν καλά, καθώς αντιμετώπισαν αρκετά τεχνικά προβλήματα που κράτησαν τις μοτοσυκλέτες για αρκετή ώρα εκτός πίστας. Οπότε πέραν του νέου φαίρινγκ δεν είχαν την ευκαιρία να μας δείξουν τι άλλο καινούριο έχουν για το 2023.

Όμως ακόμα η Ducati που θεωρητικά έχει το μικρότερο άγχος για την βελτίωση των μοτοσυκλετών της, έφερε ένα νέο φαίρινγκ και σίγουρα θα δούμε να δοκιμάζει διάφορα εξαρτήματα τις επόμενες ημέρες με τους αναβάτες της, όπως είχε κάνει και πέρσι τέτοια εποχή.

4