Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Τραυματίστηκε ο Marquez

Μια μικρής διάρκειας εξάρθρωση ώμου

Ο Marc Marquez είχε μια σύντομη εξάρθρωση του δεξιού του ώμου, κατά τη διάρκεια των ιδιωτικών δοκιμών της Repsol Honda στην πίστα της Jerez. Ο Ισπανός, μαζί με τον συμπατριώτη του και team mate Dani Pedrosa, ήταν σχεδιασμένο να πραγματοποιήσουν διήμερες δοκιμές, αλλά εξαιτίας της βροχής ακυρώθηκε η πρώτη από τις δύο μέρες. Τη δεύτερη μέρα, παρότι είχε συννεφιά, η πίστα παρέμεινε στεγνή και με σαφώς καλύτερες συνθήκες, γεγονός που επέτρεψε στους δύο αναβάτες να συνεχίσουν τις δοκιμές του big-bang κινητήρα.

Ο Marquez είχε μια πτώση στην έβδομη στροφή της πίστας μετά το μεσημεριανό διάλλειμα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο της πίστας όπου διαπιστώθηκε η εξάρθρωση του ώμου του, χωρίς καμία άλλη επίπτωση. Έτσι, με τά την επαναφορά του τραυματισμού, ο Marquez ξαναμπήκε στην πίστα και συνέχισε την δουλειά, ολοκληρώνοντας μεγάλο μέρος του προγράμματός του.

"Σε ό,τι με αφορά, ακόμη θεωρώ ότι κάτι λείπει από την πλευρά των ηλεκτρονικών"

Μάλιστα, μετά το πέρας των δοκιμών, δήλωσε πως ήταν μια παραγωγική μέρα, με πολλούς γύρους, που τους έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μεγάλο μέρος απ' ό,τι είχαν σχεδιάσει να κάνουν. Η πτώση και ο τραυματισμός, όπως είπε, δεν ήταν κάτι σοβαρό, οπότε το άμεσο μέλλον περιλαμβάνει τώρα ξεκούραση και προετοιμασία για τις επόμενες δοκιμές του Qatar. Να θυμίσουμε ότι ο Marquez είχε εξαρθρώσει τον άλλο ώμο του (τον αριστερό) στην Αυστρία τον περασμένο Αύγουστο, και στο Silverstone το 2013.

Σχετικά με τις δοκιμές, ο Pedrosa δήλωσε ικανοποιημένος από την ποσότητα της δουλειάς που έβγαλαν σε μία μόλις μέρα, παρά τις μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

Πάντως, το συμβάν με τον Marquez επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του παγκόσμιου πρωταθλητή σχετικά με τα προβλήματα της απόδοσης του κινητήρα που πρέπει να λυθούν, καθώς ο καινούργιος κινητήρας που σχεδίασε η Honda με τα άνισα διαστήματα της ανάφλεξης δεν έχει καταφέρει ακόμη να υπηρετήσει απόλυτα τον σκοπό για τον οποίο σχεδιάστηκε, να εκπολιτίσει δηλαδή τον ατίθασο χαρακτήρα του RC213V στις εξόδους των στροφών.

"Σε ό,τι με αφορά, ακόμη θεωρώ ότι κάτι λείπει από την πλευρά των ηλεκτρονικών", δήλωσε ο Marquez. "Είναι λες και ο κινητήρας με τα ηλεκτρονικά να έχουν εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Δεν συνεργάζονται. Είναι δύσκολο καθήκον, αλλά πρέπει το πρόβλημα να λυθεί." Αυτό ουσιαστικά που λείπει, είναι η σωστή επικοινωνία μεταξύ της γκαζιέρας, του κινητήρα και του πίσω ελαστικού, κάτι που κάνει τον Marquez να νιώθει άβολα.

Η πολύ καλή του επίδοση, ειδικά σε ότι αφορά την συνέπειά του στα γρήγορα γυρολόγια, οφείλεται στο γεγονός πώς η πίστα του Phillip Island έχει μια συνολική ροή, χωρίς πολλά σημεία απότομης επιτάχυνσης, εκεί δηλαδή που δυσκολεύονται τα Honda. Σε πίστες όμως με περισσότερα φρένα και πιο απότομο άνοιγμα του γκαζιού στην έξοδο, όπως η Jerez, τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά.