Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Τρίζει πάλι η καρέκλα του Lorenzo, λόγω Zarco

Η "νεκρανάσταση" του γάλλου ανάβει πάλι φωτιές στο HRC

Το γεγονός πως ο πρόεδρος της Dorna έδωσε συγχαρητήρια στον Zarco για την απόδοσή του στον αγώνα της Sepang, δεν πέρασε απαρατήρητο από τους “κουτσομπόληδες” των paddock των MotoGP. Ούτε βέβαια πέρασε απαρατήρητο το γεγονός πως ο team manager της Repsol Honda Alberto Puig, έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσα γινόντουσαν στο box της LCR καθ΄όλη τη διάρκεια του τριημέρου στην Μαλαισία. Η αλήθεια είναι πως ο Zarco με την RCV-213 του 2018 ήταν η δεύτερη ταχύτερη Honda και γενικά πιο γρήγορος από τον Cal Crutchlow με την full-spec  RCV-213 του 2019. Η πρόοδος του γάλλου από τη στιγμή που πήγε στη δορυφορική ομάδα της Honda είναι σχεδόν εντυπωσιακή. Μετά από μόλις τρεις αγώνες βρέθηκε να “παίζει” στα ίσια με την πρώτη επτάδα, την ίδια ώρα που ο Lorenzo δεν έχει ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας και ο Cal Crutchlow έχει απόδοση-ασανσέρ.

Το HRC έχει διαψεύσει με κάθε δυνατό τρόπο όσους υποστηρίζουν πως θα διακόψει πρόωρα το συμβόλαιο του Lorenzo, όμως τα κουτσομπολιά επανέρχονται κάθε φορά που τα ευνοούν οι συνθήκες. Οι δηλώσεις του Zarco μετά τον αγώνα της Sepang καθρεπτίζουν την αλλαγή της ψυχολογίας του Γάλλου: “Επέστρεψα στο επίπεδο των κορυφαίων αναβατών της κατηγορίας κι αυτό ήταν ένα τεράστιο βήμα εμπρός… δεν διεκδικώ τίποτα βαθμολογικά σε αυτό το πρωτάθλημα και το σημαντικό για μένα είναι πως με τη δουλειά, πλησιάζω σιγά-σιγά τον αληθινό ρυθμό των γρήγορων αναβατών.” Και συμπλήρωσε: “Ο μοναδικός στόχος μου για τον τελευταίο αγώνα της Valencia είναι να περάσω κατευθείαν στο Q2 και να φτάσω στο σημείο να οδηγώ αυθόρμητα τη μοτοσυκλέτα, όπως κάνει ο Marquez και να μην χρειάζεται να σκέφτομαι την κάθε κίνηση που κάνω πάνω στη μοτοσυκλέτα “.

Μέχρι στιγμής το μέλλον του Zarco δεν έχει ξεκαθαρίσει. Έχουν ακουστεί σενάρια για να συνεχίσει ως δοκιμαστής στα MotoGP σε κάποια εργοστασιακή ομάδα ή να επιστρέψει στην Moto2. Όλα έχουν πέσει πάνω στο τραπέζι και όλα έχουν συζητηθεί.