Valentino Rossi – Δύο παρεκτοπισμένα κατάγματα

Η Yamaha επιβεβαιώνει την ανάγκη χειρουργικής αποκατάστασης
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/9/2017

Τα πράγματα δεν εξελίσσονται με τον καλύτερο τρόπο για τον Valentino Rossi. Όπως είχαμε ενημερώσει χθες εδώ, ο Rossi είχε ατύχημα σε προπόνηση Enduro όταν το πόδι του σκάλωσε σε πέτρα. Από την πρώτη στιγμή ο στενός οικογενειακός του κύκλος έκανε λόγο για σοβαρό κάταγμα, με την έννοια ότι θα αναγκαστεί να χάσει αγώνες, σ’ ένα πρωτάθλημα που φέτος έχει αλλάξει ρότα αρκετές φορές και ο ίδιος διατηρούσε ελπίδες ότι μπορεί και να το κερδίσει.

Η επίσημη ανακοίνωση επιβεβαιώνει το πρώτο check-up, την κλινική εικόνα, βάση της οποίας μιλούσαν και οι συγγενείς που από εχθές αργά συγκεντρώθηκαν στο 'Ospedale Civile di Urbino'. Ο Rossi έχει παρεκτοπισμένο κάταγμα σε κνήμη και περόνη, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται χειρουργική αποκατάσταση, ώστε να ενωθούν τα άκρα. Η χειρουργική αποκατάσταση θα γίνει άμεσα, με την περίπτωσή του να κρίνεται ιδιάζουσα καθώς πρόκειται για το πόδι που είχε σπάσει το 2010 σε προπόνηση, αφήνοντάς τον εκτός αγωνιστικής δράσης για 41 μέρες.

Η Yamaha επιβεβαιώνει πως η χειρουργική αποκαταστάση θα γίνει «όσο το δυνατόν νωρίτερα»!

Από εχθές σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και στα σχόλια που βλέπουμε στους δικούς μας social media λογαριασμούς, υπάρχει μία αντίδραση σχετικά με την απόφαση του Rossi να προπονηθεί με Enduro μοτοσυκλέτα, θεωρώντας κάποιοι πως έκανε απερισκεψία. Ιδιαίτερα από την στιγμή που πριν λίγο καιρό, είχε τραυματιστεί κάνοντας Motocross εκείνη τη φορά.

Τόσο το Enduro, όσο και το Motocross αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησης για τους αναβάτες, στο ίδιο επίπεδο με το τρέξιμο και την υπόλοιπη εκγύμναση. Οι αναβάτες δεν σπαταλούν χρόνο κάνοντας Enduro και Motocross, ούτε την ¨πλάκα¨ τους, και είναι απαραίτητο να συνεχίσουν με το πρόγραμμά τους μέχρι λίγο πριν τις ημέρες του αγώνα. Αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησης λοιπόν, όπως το τρέξιμο και το ποδήλατο, και ατυχία μεγάλη το διπλό παρεκτοπισμένο κάταγμα σε κνήμη και περόνη.

 

 

 

 

 

 

---UPDATE---

Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Rossi σε νοσοκομείο της Ancona. Μεταφέρθηκε μέσα στην νύχτα με τους γιατρούς να δίνουν άλλο όνομα νοσοκομείου αρχικά για να τον προστατέψουν από τους οπαδούς. Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για 45 μέρες αποχής από τους αγώνες

Valentino Rossi – Επίσημη ιατρική ανακοίνωση για το χειρουργείο

Ετικέτες

Pedro Acosta - O πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2 που κερδίζει και το Triumph Triple Trophy

Στο γκαράζ του πλέον, το ειδικά εξοπλισμένο Triumph Street Triple RS 765 του θεσμού
Ο Pedro Acosta κερδίζει το Triumph Trophy Award 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/12/2023

Πέρα από τον τίτλο της Moto2 το 2023, αλλά και μια θέση στη σχάρα εκκίνησης του MotoGP για το 2024, ο Pedro Acosta κέρδισε και τον θεσμό Triumph Triple Trophy, που είχε βραβείο ένα μοναδικό και ειδικά εξοπλισμένο από το Hinckley, Street Triple RS 765.

Ο Acosta γίνεται ο 4ος αναβάτης της Moto2 που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο, απ’ όταν η Triumph ανέλαβε να προμηθεύει με μοτοσυκλέτες την κατηγορία, ενώ είναι η πρώτη φορά που τη μοτοσυκλέτα του βραβείου κερδίζει Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Αντίθετα με το βραβείο M Award της BMW στη μεγάλη κατηγορία, που βραβεύει τον ταχύτερο αναβάτη των δοκιμαστικών, το βραβείο της Triumph είναι πολύ πιο σύνθετο, βαθμολογώντας τους αναβάτες σε τρεις διαφορετικούς τομείς:

  • 7 βαθμοί - Καλύτερη πρόοδος σε θέσεις από την έναρξη του αγώνα έως τον τερματισμό
  • 6 βαθμοί - Pole Position
  • 5 βαθμοί - Ταχύτερος γύρος αγώνα
Ο Pedro Acosta κερδίζει το Triumph Trophy Award 2023

Οι σταθερές κορυφαίες εμφανίσεις του Acosta καθ’ όλη τη χρονιά τον βοήθησε να βαθμολογηθεί σε 9 γύρους της σεζόν για το Triumph Triple Trophy, και να απομακρυνθεί απ’ όλους τους υπόλοιπους, με τον 2ο καλύτερο αναβάτη να βαθμολογείται σε 4 γύρους.

Ο Acosta πήρε 3 pole positions (Sachsenring, Silverstone και Red Bull Ring), ενώ σημείωσε ταχύτερο γύρο αγώνα… οκτώ φορές! Ο Ισπανός “σφράγισε” την κατάκτηση του βραβείου της Triumph στη Μαλαισία, όταν 2 αναβάτες ακόμα διεκδικούσαν τη μοτοσυκλέτα (Taiga Hada, Jake Dixon.

Pedro Acosta, Red Bull KTM Ajo Team: “Χαίρομαι που κέρδισα αυτό το βραβείο, στο τέλος της ημέρας μιλάμε για μια εκπληκτική μοτοσυκλέτα. Βλέπω πολλούς αναβάτες να την χαίρονται, και ίσως ήρθε τώρα η ώρα να πάρω κι εγώ το δίπλωμα οδήγησης, ώστε να μπορώ να βγαίνω μαζί της στον δρόμο. Φορά τον ίδιο κινητήρα που χρησιμοποιούμε στη Moto2 και όλοι ξέρουμε πόσο γρήγορη είναι η Moto2. Θα έχει πλάκα να κάνω σούζες και endo καβάλα στο βραβείο μου!

Ετικέτες