Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Valentino Rossi – Δύο παρεκτοπισμένα κατάγματα

Η Yamaha επιβεβαιώνει την ανάγκη χειρουργικής αποκατάστασης

Τα πράγματα δεν εξελίσσονται με τον καλύτερο τρόπο για τον Valentino Rossi. Όπως είχαμε ενημερώσει χθες εδώ, ο Rossi είχε ατύχημα σε προπόνηση Enduro όταν το πόδι του σκάλωσε σε πέτρα. Από την πρώτη στιγμή ο στενός οικογενειακός του κύκλος έκανε λόγο για σοβαρό κάταγμα, με την έννοια ότι θα αναγκαστεί να χάσει αγώνες, σ’ ένα πρωτάθλημα που φέτος έχει αλλάξει ρότα αρκετές φορές και ο ίδιος διατηρούσε ελπίδες ότι μπορεί και να το κερδίσει.

Η επίσημη ανακοίνωση επιβεβαιώνει το πρώτο check-up, την κλινική εικόνα, βάση της οποίας μιλούσαν και οι συγγενείς που από εχθές αργά συγκεντρώθηκαν στο 'Ospedale Civile di Urbino'. Ο Rossi έχει παρεκτοπισμένο κάταγμα σε κνήμη και περόνη, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται χειρουργική αποκατάσταση, ώστε να ενωθούν τα άκρα. Η χειρουργική αποκατάσταση θα γίνει άμεσα, με την περίπτωσή του να κρίνεται ιδιάζουσα καθώς πρόκειται για το πόδι που είχε σπάσει το 2010 σε προπόνηση, αφήνοντάς τον εκτός αγωνιστικής δράσης για 41 μέρες.

Η Yamaha επιβεβαιώνει πως η χειρουργική αποκαταστάση θα γίνει «όσο το δυνατόν νωρίτερα»!

Από εχθές σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και στα σχόλια που βλέπουμε στους δικούς μας social media λογαριασμούς, υπάρχει μία αντίδραση σχετικά με την απόφαση του Rossi να προπονηθεί με Enduro μοτοσυκλέτα, θεωρώντας κάποιοι πως έκανε απερισκεψία. Ιδιαίτερα από την στιγμή που πριν λίγο καιρό, είχε τραυματιστεί κάνοντας Motocross εκείνη τη φορά.

Τόσο το Enduro, όσο και το Motocross αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησης για τους αναβάτες, στο ίδιο επίπεδο με το τρέξιμο και την υπόλοιπη εκγύμναση. Οι αναβάτες δεν σπαταλούν χρόνο κάνοντας Enduro και Motocross, ούτε την ¨πλάκα¨ τους, και είναι απαραίτητο να συνεχίσουν με το πρόγραμμά τους μέχρι λίγο πριν τις ημέρες του αγώνα. Αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησης λοιπόν, όπως το τρέξιμο και το ποδήλατο, και ατυχία μεγάλη το διπλό παρεκτοπισμένο κάταγμα σε κνήμη και περόνη.

 

 

 

 

 

 

---UPDATE---

Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Rossi σε νοσοκομείο της Ancona. Μεταφέρθηκε μέσα στην νύχτα με τους γιατρούς να δίνουν άλλο όνομα νοσοκομείου αρχικά για να τον προστατέψουν από τους οπαδούς. Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για 45 μέρες αποχής από τους αγώνες

Valentino Rossi – Επίσημη ιατρική ανακοίνωση για το χειρουργείο