Valentino Rossi – Δύο παρεκτοπισμένα κατάγματα

Η Yamaha επιβεβαιώνει την ανάγκη χειρουργικής αποκατάστασης
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/9/2017

Τα πράγματα δεν εξελίσσονται με τον καλύτερο τρόπο για τον Valentino Rossi. Όπως είχαμε ενημερώσει χθες εδώ, ο Rossi είχε ατύχημα σε προπόνηση Enduro όταν το πόδι του σκάλωσε σε πέτρα. Από την πρώτη στιγμή ο στενός οικογενειακός του κύκλος έκανε λόγο για σοβαρό κάταγμα, με την έννοια ότι θα αναγκαστεί να χάσει αγώνες, σ’ ένα πρωτάθλημα που φέτος έχει αλλάξει ρότα αρκετές φορές και ο ίδιος διατηρούσε ελπίδες ότι μπορεί και να το κερδίσει.

Η επίσημη ανακοίνωση επιβεβαιώνει το πρώτο check-up, την κλινική εικόνα, βάση της οποίας μιλούσαν και οι συγγενείς που από εχθές αργά συγκεντρώθηκαν στο 'Ospedale Civile di Urbino'. Ο Rossi έχει παρεκτοπισμένο κάταγμα σε κνήμη και περόνη, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται χειρουργική αποκατάσταση, ώστε να ενωθούν τα άκρα. Η χειρουργική αποκατάσταση θα γίνει άμεσα, με την περίπτωσή του να κρίνεται ιδιάζουσα καθώς πρόκειται για το πόδι που είχε σπάσει το 2010 σε προπόνηση, αφήνοντάς τον εκτός αγωνιστικής δράσης για 41 μέρες.

Η Yamaha επιβεβαιώνει πως η χειρουργική αποκαταστάση θα γίνει «όσο το δυνατόν νωρίτερα»!

Από εχθές σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και στα σχόλια που βλέπουμε στους δικούς μας social media λογαριασμούς, υπάρχει μία αντίδραση σχετικά με την απόφαση του Rossi να προπονηθεί με Enduro μοτοσυκλέτα, θεωρώντας κάποιοι πως έκανε απερισκεψία. Ιδιαίτερα από την στιγμή που πριν λίγο καιρό, είχε τραυματιστεί κάνοντας Motocross εκείνη τη φορά.

Τόσο το Enduro, όσο και το Motocross αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησης για τους αναβάτες, στο ίδιο επίπεδο με το τρέξιμο και την υπόλοιπη εκγύμναση. Οι αναβάτες δεν σπαταλούν χρόνο κάνοντας Enduro και Motocross, ούτε την ¨πλάκα¨ τους, και είναι απαραίτητο να συνεχίσουν με το πρόγραμμά τους μέχρι λίγο πριν τις ημέρες του αγώνα. Αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησης λοιπόν, όπως το τρέξιμο και το ποδήλατο, και ατυχία μεγάλη το διπλό παρεκτοπισμένο κάταγμα σε κνήμη και περόνη.

 

 

 

 

 

 

---UPDATE---

Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Rossi σε νοσοκομείο της Ancona. Μεταφέρθηκε μέσα στην νύχτα με τους γιατρούς να δίνουν άλλο όνομα νοσοκομείου αρχικά για να τον προστατέψουν από τους οπαδούς. Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για 45 μέρες αποχής από τους αγώνες

Valentino Rossi – Επίσημη ιατρική ανακοίνωση για το χειρουργείο

Ετικέτες

MotoGP - Ο Gardner θα αντικαταστήσει τον Crutchlow στο Silverstone

Ο Βρετανός χάνει την wilcdard εμφάνιση λόγω τραυματισμού στο χέρι
Remy Gardner
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/7/2024

Η Yamaha ανακοίνωσε ότι ο Cal Crutchlow δεν θα μπορέσει να οδηγήσει ως wildcard στο βρετανικό GP λόγω τραυματισμού στο χέρι. Ο Crutchlow θα αντικατασταθεί από τον Remy Gardner, ο οποίος έχει ήδη αποκτήσει εμπειρία στο Γερμανικό GP όταν αντικατέστησε τον Álex Rins, με τον τελευταίο να αναμένεται να έχει αναρρώσει πλήρως για το Silverstone.

Cal Crutchlow: 
"Δυστυχώς, δεν είμαι σε θέση να συμμετάσχω ως wildcard στο Silverstone φέτος. Έκανα χειρουργική επέμβαση στο χέρι πριν από δύο μήνες και η ανάρρωση δεν πήγε καθόλου όπως αναμενόταν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνω μια νέα επέμβαση και να υπάρξουν επιπλοκές. Είναι σημαντικό να αφήσω το χέρι μου να επουλωθεί πλήρως πριν προσπαθήσω να οδηγήσω μια MotoGP μοτοσυκλέτα. Ανυπομονώ να επιστρέψω και να οδηγήσω με την ομάδα δοκιμών της Yamaha Factory Racing MotoGP το συντομότερο δυνατό, ώστε να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας για τη βελτίωση της μοτοσυκλέτας της Monster Energy Yamaha MotoGP. Φέτος έχουμε ήδη δει κάποια βελτίωση χάρη στην ατελείωτη δουλειά όλων στη Yamaha και την ομάδα. Ελπίζω να παρακολουθήσουμε ένα συναρπαστικό Βρετανικό GP φέτος και όλοι να περάσουν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο. Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ στον Remy καλή τύχη και να διασκεδάσει. Έχει εμπειρία με την Μ1 και πήρε μια επιπρόσθετη γεύση στη Γερμανία στον τελευταίο αγώνα.

Remy Gardner

Remy Gardner: "Πρώτα απ' όλα, θέλω να πω ότι ελπίζω ο Cal να γίνει σύντομα καλά. Τον είδα την περασμένη εβδομάδα και ελπίζω να μπορέσει να επιστρέψει στην οδήγηση και να βοηθήσει το project του MotoGP της Yamaha να προχωρήσει. Προφανώς, είναι μια ωραία ευκαιρία να οδηγήσω ξανά την Μ1, οπότε είμαι πραγματικά χαρούμενος. Το Silverstone είναι μια πίστα που μου αρέσει και ελπίζω να μπορέσω να κάνω μερικές χρήσιμες παρατηρήσεις για το project και να συνεχίσω να απολαμβάνω τη στιγμή. Ευχαριστώ όλους στη Yamaha και ανυπομονώ να οδηγήσω ξανά!"