Virtual MotoGP -2ος αγώνας: Νικητής ο Bagnaia! [video]

Τα πράγματα σοβαρεύουν
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

13/4/2020

Μετά τον πρώτο virtual αγώνα των MotoGP, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, διοργανώθηκε ο επόμενος στο εικονικό περιβάλλον του Red Bull Ring της Αυστρίας, με πέντε νέους αναβάτες να παίρνουν μέρος, ενώ παράλληλα η διάρκεια αυξήθηκε από τους έξι στους δέκα γύρους. Κλασσικά, πριν την έναρξη των δοκιμών, είχαμε τις ερωτήσεις απ’ τον παρουσιαστή, με τους Danilo Petrucci και Takaaki Nakagami να αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν καμία εμπειρία με το παιχνίδι, καθώς πριν από λίγες μέρες αγόρασαν την κονσόλα ώστε να λάβουν μέρος

Το γεγονός αυτό δεν μείωσε το ενδιαφέρον, αλλά αντιθέτως το αύξησε, με τις πτώσεις να αλλάζουν την έκβαση του αγώνα και να προσφέρουν αρκετή διασκέδαση. Από την άλλη, ο Valentino Rossi ανέφερε πώς το γεγονός ότι είναι ο μεγαλύτερος στο εικονικό grid θα λειτουργήσει εις βάρος του, απέναντι στη στρατιά των αναβατών της νέας γενιάς που έχουν επενδύσει περισσότερο χρόνο στα videogames.

Όπως ήταν αναμενόμενο στα δοκιμαστικά είχαμε μπόλικες πτώσεις απ’ τους νέους gamers – Petrucci, Nakagami και Pirro – αλλά και απ’ τους πιο έμπειρους στο παιχνίδι όπως τους Vinales και Quartararo, με το κλίμα να έχει περισσότερη ένταση απ’ την προηγούμενη φορά. Ο μόνος που ήταν σχετικά χαλαρός και γελούσε ήταν ο Rossi, που έπαιζε έχοντας δίπλα του την αρραβωνιαστικιά του, Francesca, η οποία μάλιστα σχολίασε και το πόσο καλός είναι Pecco Bganaia που κέρδισε την pole -και όπως αποδείχτηκε και τον αγώνα.

Με το που έσβησαν τα φώτα η εκκίνηση ήταν άκρως δραματική, με τους περισσότερους αναβάτες να πέφτουν στην πρώτη στροφή και τον Nakagami να εντυπωσιάζει παίρνοντας τα ηνία, ενώ οι αναβάτες συνέχισαν να σημειώνουν πολλές πτώσεις. Η Dorna κατάφερε να ψυχαγωγήσει για άλλη μια φορά το κοινό μέσα απ’ τις αστείες στιγμές που εξελίχθηκαν, αλλά και μέσα απ’ τους νέους αναβάτες που συμμετείχαν. Τα σχόλια έπεφταν βροχή κατά τη διάρκεια του αγώνα με τους περισσότερους να ζητωκραυγάζουν για τους Rossi και Marc Marquez. Ακολουθεί το βίντεο με ολόκληρο τον αγώνα. 

 Η αναμετάδοση ξεκινά στο 5:37, τα δοκιμαστικά στο 12:36 και ο αγώνας στο 22:58

 

Ετικέτες

Repsol Honda Team - Ζητά από τη FIM να πάρει πίσω την ποινή του Marc Marquez!

Τεχνικά το αίτημα έχει βάση, όμως την ίδια στιγμή δείχνει να περιφρονεί αθλητικό πνεύμα και το κοινό περί δικαίου αίσθημα
HRC ένσταση εναντίον FIM
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/3/2023

Βασιζόμενη σε μια τεχνική λεπτομέρεια, η Repsol Honda Team κατέθεσε μια -ντροπιαστική κατά την άποψη μας- ένσταση στη FIM, για να πάρει πίσω η τελευταία την ποινή (2 long laps) με την οποία τιμώρησε τον Marc Marquez.

Σε σήριαλ έχει εξελιχθεί το συμβάν της σύγκρουσης του Marc Marquez με τον Miguel Oliveira στο Portimao, όπου αρχικά η FIM είχε τιμωρήσει τον Ισπανό με ποινή 2 long laps για τον αγώνα της Αργεντινής για ανεύθυνη / επικίνδυνη οδήγηση.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν την ποινή “χάδι”, με την RNF Aprilia να εκδίδει ανακοίνωση στην οποία διαμαρτυρόταν για την ελαφριά ποινή του Marquez, ενώ την αντίδραση τους εξέφρασαν πολλοί αναβάτες όπως ο Aleix Espargaro, ο Jorge Martin, κ.α.

Λανθασμένα η FIM δημοσίευσε την ποινή αναφέροντας συγκεκριμένα πως ο Marc Marquez θα τιμωρηθεί “στο GP της Αργεντινής”.

Όμως λίγο αργότερα, η Repsol Honda Team ανακοίνωσε πως λόγω κατάγματος στον αντίχειρα του Marquez, ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν θα λάβει μέρος στο event της Αργεντινής.

Κατόπιν τούτου, σπεύδει η FIM να διορθώσει τη διατύπωση της ποινής του Marquez, εκδίδοντας νέα ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει πως η ποινή θα εκτελεστεί όποτε επιστρέψει ο Ισπανός στους αγώνες.

Και εδώ έρχεται η Repsol Honda να καταθέσει τη δική της ένσταση, αναφέροντας τα εξής: "Σε σχέση με την ποινή που επιβλήθηκε από τη FIM στον Marc Marquez για το αγωνιστικό συμβάν που έλαβε χώρα στο πορτογαλικό Grand Prix, η Repsol Honda Team θεωρεί ότι η τροποποίηση της ποινής αφορά σε αλλαγή των κριτηρίων σχετικά με το πότε πρέπει να εφαρμοστεί η ποινή και ότι η τροποποίηση αυτή εκδόθηκε από τη FIM δύο ημέρες μετά την οριστικοποίηση της αρχικής ποινής, κάτι που αντίκειται στους ισχύοντες κανονισμούς της FIM για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Για τον λόγο αυτό, η Repsol Honda Team σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα προσφυγής που προσφέρουν οι ισχύοντες κανονισμοί ώστε να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντά της, τα οποία θεωρεί ότι παραβιάστηκαν ως αποτέλεσμα της τελευταίας απόφασης που εκδόθηκε, και εν προκειμένω έχει υποβάλει έφεση ενώπιον των Αγωνοδικών Εφέσεων της FIM".

Πιθανώς η Honda να έχει δίκιο βάσει του γράμματος των κανονισμών, και να μην επιτρέπεται η μεταφορά της ποινής σε επόμενο αγώνα από εκείνον που αρχικά είχε ανακοινωθεί, όμως η ένσταση αυτή δείχει να αγνοεί αθλητικό πνεύμα και αίσθημα δικαίου.

Φανταζόμαστε πως το HRC θεωρεί πως ο Marquez τιμωρήθηκε ήδη αρκετά με έναν χαμένο αγώνα λόγω της απερισκεψίας του που οδήγησε στον τραυματισμό και του ιδίου, όμως την ίδια στιγμή δεν λαμβάνει υπόψη του τον τραυματία Oliveira που έχασε τόσο την όποια πιθανότητα διάκρισης είχε για το Portimao, όσο και τον αγώνα της Αργεντινής, από λάθος του Marc.

Τέλος, η ένσταση της Honda δείχνει να αγνοεί παντελώς την εικόνα που προβάλλει η ομάδα, καθώς το κοινό βλέπει το HRC να κάνει τα πάντα για να διακριθεί ο πιλότος της, παραμερίζοντας τις ευθύνες του στον βωμό των βαθμών.

Είμαστε περίεργοι να μάθουμε αν συμφωνεί ο Marquez με την απόφαση της Honda, και περιμένουμε να δούμε την απάντηση της FIM, στον… επόμενο κύκλο επεισοδίων της σειράς

Ετικέτες