Virtual MotoGP: Νικητής ο Alex Marquez!

Με επιτυχία ο εικονικός αγώνας
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

30/3/2020

Ο πρώτος εικονικός αγώνας των MotoGP ολοκληρώθηκε την Κυριακή και για όσους δεν τον είδαν, υπάρχει το video από ολόκληρο το event στο τέλος του άρθρου. Η διοργάνωση είχε υποσχεθεί ότι θα μας τραβήξει το ενδιαφέρον και θα μας κάνει να ξεχαστούμε απ’ την όλη κατάσταση και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Εκτός από τον αγώνα, το πρόγραμμα συμπεριελάμβανε ερωτήσεις στους αναβάτες που συμμετείχαν, είτε για την καθημερινότητά τους, είτε για την υγεία τους και φυσικά για το τι πιστεύουν για τον αγώνα. Ο Marc Marquez ανέφερε πως ο ώμος του πάει καλύτερα και δεν δίστασε να αστειευτεί, λέγοντας πως αν δεν τα πήγαινε καλά θα έφταιγε η μειωμένη αίσθηση των δακτύλων του, λόγω του χειρουργείου. Επίσης, γνώριζε εξ αρχής πως οι επιδόσεις του δεν θα ήταν αντίστοιχες όπως στην πραγματικότητα και ήταν σίγουρος πως ο αδερφός του θα ήταν ο νικητής του αγώνα.

Από την άλλη ο Alex Marquez, γεμάτος αυτοπεποίθηση, τόνισε πως απ’ το τίποτα η διεξαγωγή του εικονικού αγώνα μπορεί τουλάχιστον να αντισταθμίσει ελαφρώς το χαμένο ενδιαφέρον. Παράλληλα έριξε το γάντι στους Bagnaia, Quartararo, Vinales καθώς γνώριζε ότι και αυτοί έχουν επενδύσει αρκετό χρόνο στο videogame και είναι αρκετά ανταγωνιστικοί.

Ο Bagnaia απ’ την άλλη θεωρείται ο καλύτερος gamer της VR46 Riders Academy, ένας τίτλος που του έδωσε ο ίδιος ο Rossi! Ο Fabio Quartararo κέντρισε το ενδιαφέρον με τον μοχλό του, που είχε πρόσθετα πλήκτρα απ’ τους υπόλοιπους, με τον σχολιαστή μάλιστα να τον ανακρίνει. Ωστόσο, ο Γάλλος αναβάτης αποκάλυψε πως δεν του δίνουν κάποιο πλεονέκτημα στο MotoGP, αλλά στο… Fortnite και στο Call Of Duty, δηλαδή σε shoot-em up videogames.

Μετά τις συνεντεύξεις είχαμε τις κατατακτήριες δοκιμές, στις οποίες ο Quartararo κυριάρχησε με σχετική ευκολία. Στον αγώνα, ο νεαρός Γάλλος άργησε πολύ στα φρένα της Κ1 με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τον ομόσταβλό του από την επόμενη σεζόν, Maverick Vinales. Από εκεί κι έπειτα, οι επιθετικές προσπεράσεις, η επαφή μεταξύ αναβατών, οι πτώσεις και οι συγκρούσεις πήγαν σύννεφο – με τον αγώνα να μην έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Στόχος της διοργάνωσης, ήταν να διασκεδάσει τους θεατές και το κατάφερε με το παραπάνω, μέσα απ’ το χαβαλέ και τα γέλια που μας πρόσφεραν οι αναβάτες σχολιάζοντας τις πτώσεις τους! Όπως ακριβώς συμβαίνει όταν μια παρέα φίλων μαζεύεται σε ένα σπίτι και παίζουν το αγαπημένο τους videogame. Απολαύστε το event παρακάτω:

Η αναμετάδοση ξεκινά στο 5:14, ενώ τα δοκιμαστικά στο 13:10

Ετικέτες

MotoGP Awards 2025: Αποδοκιμασίες προς τον Valentino Rossi από το κοινό - Τον υπερασπίστηκε ο Marc Marquez

Σεβασμό προς όλους ζήτησε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής
marc-rossi
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/11/2025

Η τελετή απονομής των βραβείων MotoGP έγινε φέτος στην πίστα της Βαλένθια μετά τη λήξη του τελευταίου αγώνα της σεζόν και επισκιάστηκε μερικώς από ένα περιστατικό με πρωταγωνιστές τους Valentino Rossi και μερίδας των καλεσμένων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια των MotoGP Awards 2025, η διοργάνωση παρουσίασε μερικές εικόνες και βίντεο από αναβάτες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον θεσμό και όσες φορές εμφανίστηκε το πρόσωπο του Rossi στην οθόνη, μερίδα των καλεσμένων που ήταν στην τελετή τον γιούχαραν επανειλημμένα.

Ο Marc Marquez, αν και έχασε και το GP της Βαλένθια όπως θα χάσει και τις δοκιμές που ξεκινάνε σήμερα, ήταν φυσικά παρόντας στην απονομή, μαζί με τον αδερφό του Alex αλλά και τους γονείς του. Μετά την προβολή του βίντεο και τις αποδοκιμασίες, ο φετινός Πρωταθλητής Marc Marquez ανέβηκε στην σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της καλύτερης προσπέρασης της χρονιάς. Ο Marquez είπε τότε χαρακτηριστικά: “Το μόνο που μπορώ να πω είναι να παρακαλέσω να σέβεστε τους πάντες”. Το πλήθος έμεινε σιωπηλό εκείνη τη στιγμή και μετά την ομιλία του φώναξε ρυθμικά το όνομά του, με τον Ισπανό να έχει δεχτεί φέτος επίσης αποδοκιμασίες από μερίδα θεατών σε Mugello και Misano.

marc

Ο Marquez θέλησε όχι μόνο να ρίξει τους τόνους και να μην πυροδοτήσει εκ νέου την “εμπόλεμη” κατάσταση μεταξύ εκείνου και του Rossi, αλλά να υπερασπιστεί τον Γιατρό και η προτροπή του για σεβασμό προς όλους έρχεται σε συνέχεια των προηγουμένων δηλώσεων που έκανε σχετικά πρόσφατα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Rossi δεν τον χρειάζεται, ούτε αυτός χρειάζεται τον Rossi, αλλά η μοτοσυκλέτα τους χρειάζεται και τους δύο (διαβάστε περισσότερα εδώ).