Virtual MotoGP: Νικητής ο Alex Marquez!

Με επιτυχία ο εικονικός αγώνας
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

30/3/2020

Ο πρώτος εικονικός αγώνας των MotoGP ολοκληρώθηκε την Κυριακή και για όσους δεν τον είδαν, υπάρχει το video από ολόκληρο το event στο τέλος του άρθρου. Η διοργάνωση είχε υποσχεθεί ότι θα μας τραβήξει το ενδιαφέρον και θα μας κάνει να ξεχαστούμε απ’ την όλη κατάσταση και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Εκτός από τον αγώνα, το πρόγραμμα συμπεριελάμβανε ερωτήσεις στους αναβάτες που συμμετείχαν, είτε για την καθημερινότητά τους, είτε για την υγεία τους και φυσικά για το τι πιστεύουν για τον αγώνα. Ο Marc Marquez ανέφερε πως ο ώμος του πάει καλύτερα και δεν δίστασε να αστειευτεί, λέγοντας πως αν δεν τα πήγαινε καλά θα έφταιγε η μειωμένη αίσθηση των δακτύλων του, λόγω του χειρουργείου. Επίσης, γνώριζε εξ αρχής πως οι επιδόσεις του δεν θα ήταν αντίστοιχες όπως στην πραγματικότητα και ήταν σίγουρος πως ο αδερφός του θα ήταν ο νικητής του αγώνα.

Από την άλλη ο Alex Marquez, γεμάτος αυτοπεποίθηση, τόνισε πως απ’ το τίποτα η διεξαγωγή του εικονικού αγώνα μπορεί τουλάχιστον να αντισταθμίσει ελαφρώς το χαμένο ενδιαφέρον. Παράλληλα έριξε το γάντι στους Bagnaia, Quartararo, Vinales καθώς γνώριζε ότι και αυτοί έχουν επενδύσει αρκετό χρόνο στο videogame και είναι αρκετά ανταγωνιστικοί.

Ο Bagnaia απ’ την άλλη θεωρείται ο καλύτερος gamer της VR46 Riders Academy, ένας τίτλος που του έδωσε ο ίδιος ο Rossi! Ο Fabio Quartararo κέντρισε το ενδιαφέρον με τον μοχλό του, που είχε πρόσθετα πλήκτρα απ’ τους υπόλοιπους, με τον σχολιαστή μάλιστα να τον ανακρίνει. Ωστόσο, ο Γάλλος αναβάτης αποκάλυψε πως δεν του δίνουν κάποιο πλεονέκτημα στο MotoGP, αλλά στο… Fortnite και στο Call Of Duty, δηλαδή σε shoot-em up videogames.

Μετά τις συνεντεύξεις είχαμε τις κατατακτήριες δοκιμές, στις οποίες ο Quartararo κυριάρχησε με σχετική ευκολία. Στον αγώνα, ο νεαρός Γάλλος άργησε πολύ στα φρένα της Κ1 με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τον ομόσταβλό του από την επόμενη σεζόν, Maverick Vinales. Από εκεί κι έπειτα, οι επιθετικές προσπεράσεις, η επαφή μεταξύ αναβατών, οι πτώσεις και οι συγκρούσεις πήγαν σύννεφο – με τον αγώνα να μην έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Στόχος της διοργάνωσης, ήταν να διασκεδάσει τους θεατές και το κατάφερε με το παραπάνω, μέσα απ’ το χαβαλέ και τα γέλια που μας πρόσφεραν οι αναβάτες σχολιάζοντας τις πτώσεις τους! Όπως ακριβώς συμβαίνει όταν μια παρέα φίλων μαζεύεται σε ένα σπίτι και παίζουν το αγαπημένο τους videogame. Απολαύστε το event παρακάτω:

Η αναμετάδοση ξεκινά στο 5:14, ενώ τα δοκιμαστικά στο 13:10

Ετικέτες

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!

Θα περάσει ιατρικό έλεγχο - Τέλος τα σενάρια περί απόσυρσης
MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/5/2023

Ο αναβάτης της GASGAS Tech 3, Pol Espargaro θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις οι οποίες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό πότε θα ανέβει ξανά στην σέλα της RC16.

Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς ο Pol Espargaro είχε ένα σοβαρό ατύχημα με αποτέλεσμα να αποκτήσει ένα σπασμένο σαγόνι, κατάγματα σε δύο σπονδύλους καθώς και τραυματισμό στους πνεύμονες.

Ο Ισπανός ο οποίος βρίσκεται στην φάση αποθεραπείας δήλωσε στον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό TV3 πως αν οι γιατροί του το επιτρέψουν θα αγωνιστεί στο Mugello ειδάλλως θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για τους επόμενους αγώνες.

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!

Ο Espargaro εξέφρασε την έντονη επιθυμία να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και πάλι, με τον ίδιο να αναφέρει πως αυτός είναι ο λόγος που σηκώνεται από το κρεβάτι κάθε πρωί. Επιπρόσθετα σχολίασε και τις πρώτες ημέρες της αποθεραπείας του, που στην αρχή όπως είπε πολύ χαρακτηριστικά ήταν ένας αγώνας για την ζωή του καθώς δεν είχε επίγνωση της κατάστασης ενώ ήταν στη ΜΕΘ.

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σενάρια απόσυρσης που κυκλοφορούσαν. Ο Espargaro παραδέχτηκε πως πέρασε από το μυαλό του αυτό το σενάριο καθώς έβλεπε τον πόνο των κοντινών του ανθρώπων αλλά επικράτησε η αγωνιστική του φύση.

Η αγωνία της γυναίκας του για την πορεία της υγείας του ήταν ένα καμπανάκι για τον ίδιο, ωστόσο εκείνη του έδωσε δύναμη για να συνεχίσει καθώς τον γνώρισε σαν αναβάτη και είναι κάτι που τον κάνει ευτυχισμένο.

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!