Virtual MotoGP: Νικητής ο Alex Marquez!

Με επιτυχία ο εικονικός αγώνας
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

30/3/2020

Ο πρώτος εικονικός αγώνας των MotoGP ολοκληρώθηκε την Κυριακή και για όσους δεν τον είδαν, υπάρχει το video από ολόκληρο το event στο τέλος του άρθρου. Η διοργάνωση είχε υποσχεθεί ότι θα μας τραβήξει το ενδιαφέρον και θα μας κάνει να ξεχαστούμε απ’ την όλη κατάσταση και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Εκτός από τον αγώνα, το πρόγραμμα συμπεριελάμβανε ερωτήσεις στους αναβάτες που συμμετείχαν, είτε για την καθημερινότητά τους, είτε για την υγεία τους και φυσικά για το τι πιστεύουν για τον αγώνα. Ο Marc Marquez ανέφερε πως ο ώμος του πάει καλύτερα και δεν δίστασε να αστειευτεί, λέγοντας πως αν δεν τα πήγαινε καλά θα έφταιγε η μειωμένη αίσθηση των δακτύλων του, λόγω του χειρουργείου. Επίσης, γνώριζε εξ αρχής πως οι επιδόσεις του δεν θα ήταν αντίστοιχες όπως στην πραγματικότητα και ήταν σίγουρος πως ο αδερφός του θα ήταν ο νικητής του αγώνα.

Από την άλλη ο Alex Marquez, γεμάτος αυτοπεποίθηση, τόνισε πως απ’ το τίποτα η διεξαγωγή του εικονικού αγώνα μπορεί τουλάχιστον να αντισταθμίσει ελαφρώς το χαμένο ενδιαφέρον. Παράλληλα έριξε το γάντι στους Bagnaia, Quartararo, Vinales καθώς γνώριζε ότι και αυτοί έχουν επενδύσει αρκετό χρόνο στο videogame και είναι αρκετά ανταγωνιστικοί.

Ο Bagnaia απ’ την άλλη θεωρείται ο καλύτερος gamer της VR46 Riders Academy, ένας τίτλος που του έδωσε ο ίδιος ο Rossi! Ο Fabio Quartararo κέντρισε το ενδιαφέρον με τον μοχλό του, που είχε πρόσθετα πλήκτρα απ’ τους υπόλοιπους, με τον σχολιαστή μάλιστα να τον ανακρίνει. Ωστόσο, ο Γάλλος αναβάτης αποκάλυψε πως δεν του δίνουν κάποιο πλεονέκτημα στο MotoGP, αλλά στο… Fortnite και στο Call Of Duty, δηλαδή σε shoot-em up videogames.

Μετά τις συνεντεύξεις είχαμε τις κατατακτήριες δοκιμές, στις οποίες ο Quartararo κυριάρχησε με σχετική ευκολία. Στον αγώνα, ο νεαρός Γάλλος άργησε πολύ στα φρένα της Κ1 με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τον ομόσταβλό του από την επόμενη σεζόν, Maverick Vinales. Από εκεί κι έπειτα, οι επιθετικές προσπεράσεις, η επαφή μεταξύ αναβατών, οι πτώσεις και οι συγκρούσεις πήγαν σύννεφο – με τον αγώνα να μην έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Στόχος της διοργάνωσης, ήταν να διασκεδάσει τους θεατές και το κατάφερε με το παραπάνω, μέσα απ’ το χαβαλέ και τα γέλια που μας πρόσφεραν οι αναβάτες σχολιάζοντας τις πτώσεις τους! Όπως ακριβώς συμβαίνει όταν μια παρέα φίλων μαζεύεται σε ένα σπίτι και παίζουν το αγαπημένο τους videogame. Απολαύστε το event παρακάτω:

Η αναμετάδοση ξεκινά στο 5:14, ενώ τα δοκιμαστικά στο 13:10

Ετικέτες

MotoGP - Bastianini & Vinales στην KTM Tech3 για το 2025!

Τέλος οι κόκκινες μοτοσυκλέτες με τα λογότυπα GASGAS, το Pierer Group τα βάφει όλα πορτοκαλί
KTM Red Bull 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/6/2024

Καλή η προσπάθεια προώθησης και της GASGAS στο MotoGP, όμως καθώς όλοι οι πιλότοι προτιμούν την KTM, το Pierer Group θα έχει από το 2025 και τα τέσσερα RC16 βαμμένα στα πορτοκαλί και με λογότυπα ΚΤΜ, με τους Acosta & Binder στην εργοστασιακή ομάδα και τους Bastianini & Vinales στην Tech3.

Η υπογραφή του Marc Marquez με την εργοστασιακή Ducati και η μεταγραφή Martin στην Aprilia, έφεραν ως συνέπεια δυο ακόμα μεγάλες αλλαγές για τη σχάρα εκκίνησης 2025 του MotoGP, καθώς η ΚΤΜ ανακοίνωσε πως στις τάξεις της προσχωρούν από του χρόνου ο Enea Bastianini της εργοστασιακής Ducati και ο Maverick Vinales, το πρώην μεγάλο αστέρι της Aprilia.

KTM MotoGP

Και για να μη δυσαρεστήσει Vinales & Bastianini που το πιθανότερο είναι πως έβλεπαν την οδήγηση των κόκκινων GASGAS ως υποβιβασμό σε σχέση με την εργοστασιακή ΚΤΜ, το Pierer Group πήρε την απόφαση να σταματήσει να προωθεί την ισπανική εταιρεία, και να ποντάρει ξανά τα πάντα… στο πορτοκαλί.

Σημειώστε πως παρόλο που η “πρώτη” ομάδα των πορτοκαλί έχει το συνθετικό “factory” μπροστά της, και οι 4 μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ θα είναι ίδιες όσον αφορά στην εξέλιξή τους.

Όσον αφορά στις δυο μεγάλες μεταγραφές της ΚΤΜ για την Tech 3, ο Enea Bastianini που έχει κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 10 χρόνια πριν, με ένα KTM RC4, σημείωσε 6 νίκες και περισσότερα από 30 βάθρα στις κατηγορίες Moto3 & Moto2, ενώ πήρε και τον τίτλο της Moto2 το 2020. Ξεκίνησε την εμπλοκή του στη μεγάλη κατηγορία το 2021, σε ηλικία 23 ετών, και μέχρι σήμερα έχει σημειώσει 5 νίκες και 12 βάθρα.

Ο Maverick Vinales έχει καταφέρει να πάρει νίκες στο MotoGP με 3 διαφορετικούς κατασκευαστές -ο πρώτος αναβάτης στη σύγχρονη ιστορία του θεσμού-, ενώ ήταν ο 2ος Πρωταθλητής Moto3 στην ιστορία της ΚΤΜ το 2013. Ο Ισπανός έχει τερματίσει δυο φορές στην πρώτη τριάδα σε σεζόν Moto3 & Moto2, ενώ ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία το 2015 όπου έχει 35 βάθρα και 10 νίκες μέχρι σήμερα.

Μεγάλος χορηγός για το 2025 τόσο για την factory team της ΚΤΜ όσο και για την Tech 3 θα είναι η Red Bull.

Σημειώνουμε το παράδοξο πως την ανακοίνωση της μεταγραφής των δυο αναβατών συνοδεύουν φωτογραφίες με τον Vinales, αλλά όχι με τον Bastianini -μπορεί ο τελευταίος να είχε κάποια άλλη υποχρέωση την ώρα της φωτογράφησης.

Ετικέτες