Virtual MotoGP: Νικητής ο Alex Marquez!

Με επιτυχία ο εικονικός αγώνας
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

30/3/2020

Ο πρώτος εικονικός αγώνας των MotoGP ολοκληρώθηκε την Κυριακή και για όσους δεν τον είδαν, υπάρχει το video από ολόκληρο το event στο τέλος του άρθρου. Η διοργάνωση είχε υποσχεθεί ότι θα μας τραβήξει το ενδιαφέρον και θα μας κάνει να ξεχαστούμε απ’ την όλη κατάσταση και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Εκτός από τον αγώνα, το πρόγραμμα συμπεριελάμβανε ερωτήσεις στους αναβάτες που συμμετείχαν, είτε για την καθημερινότητά τους, είτε για την υγεία τους και φυσικά για το τι πιστεύουν για τον αγώνα. Ο Marc Marquez ανέφερε πως ο ώμος του πάει καλύτερα και δεν δίστασε να αστειευτεί, λέγοντας πως αν δεν τα πήγαινε καλά θα έφταιγε η μειωμένη αίσθηση των δακτύλων του, λόγω του χειρουργείου. Επίσης, γνώριζε εξ αρχής πως οι επιδόσεις του δεν θα ήταν αντίστοιχες όπως στην πραγματικότητα και ήταν σίγουρος πως ο αδερφός του θα ήταν ο νικητής του αγώνα.

Από την άλλη ο Alex Marquez, γεμάτος αυτοπεποίθηση, τόνισε πως απ’ το τίποτα η διεξαγωγή του εικονικού αγώνα μπορεί τουλάχιστον να αντισταθμίσει ελαφρώς το χαμένο ενδιαφέρον. Παράλληλα έριξε το γάντι στους Bagnaia, Quartararo, Vinales καθώς γνώριζε ότι και αυτοί έχουν επενδύσει αρκετό χρόνο στο videogame και είναι αρκετά ανταγωνιστικοί.

Ο Bagnaia απ’ την άλλη θεωρείται ο καλύτερος gamer της VR46 Riders Academy, ένας τίτλος που του έδωσε ο ίδιος ο Rossi! Ο Fabio Quartararo κέντρισε το ενδιαφέρον με τον μοχλό του, που είχε πρόσθετα πλήκτρα απ’ τους υπόλοιπους, με τον σχολιαστή μάλιστα να τον ανακρίνει. Ωστόσο, ο Γάλλος αναβάτης αποκάλυψε πως δεν του δίνουν κάποιο πλεονέκτημα στο MotoGP, αλλά στο… Fortnite και στο Call Of Duty, δηλαδή σε shoot-em up videogames.

Μετά τις συνεντεύξεις είχαμε τις κατατακτήριες δοκιμές, στις οποίες ο Quartararo κυριάρχησε με σχετική ευκολία. Στον αγώνα, ο νεαρός Γάλλος άργησε πολύ στα φρένα της Κ1 με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τον ομόσταβλό του από την επόμενη σεζόν, Maverick Vinales. Από εκεί κι έπειτα, οι επιθετικές προσπεράσεις, η επαφή μεταξύ αναβατών, οι πτώσεις και οι συγκρούσεις πήγαν σύννεφο – με τον αγώνα να μην έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Στόχος της διοργάνωσης, ήταν να διασκεδάσει τους θεατές και το κατάφερε με το παραπάνω, μέσα απ’ το χαβαλέ και τα γέλια που μας πρόσφεραν οι αναβάτες σχολιάζοντας τις πτώσεις τους! Όπως ακριβώς συμβαίνει όταν μια παρέα φίλων μαζεύεται σε ένα σπίτι και παίζουν το αγαπημένο τους videogame. Απολαύστε το event παρακάτω:

Η αναμετάδοση ξεκινά στο 5:14, ενώ τα δοκιμαστικά στο 13:10

Ετικέτες

MotoGP: Οι εθνικότητες των αναβατών δημιουργούν πρόβλημα στη Liberty Media

Ιταλοί και Ισπανοί αποτελούν σχεδόν το 60% του grid
motogp
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/4/2026

Πάνω από το 40% των αναβατών στο MotoGP είναι Ισπανοί, ενώ αν προσθέσουμε και τους Ιταλούς, το συνολικό ποσοστό φτάνει σχεδόν το 60%, κάτι που τελικά δημιουργεί πρόβλημα στους διοργανωτές.

Επί του παρόντος, το MotoGP έχει τρεις κατηγορίες και συνολικά 76 αναβάτες, 22 απ’ αυτούς στην κορυφαία κατηγορία, συγκεντρώνοντας συνολικά 21 διαφορετικές εθνικότητες.

Το στοιχείο που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι πως από αυτούς τους 76 αναβάτες, οι 32 είναι Ισπανοί και οι 12 Ιταλοί, κάτι που αντιπροσωπεύει το 58% του συνολικού grid και στις τρεις κατηγορίες. Αυτό παράλληλα σημαίνει πως το 42% του grid είναι Ισπανοί. Μάλιστα στη μεγάλη κατηγορία οι 15 από τους 22 αναβάτες είναι Ιταλοί και Ισπανοί και το φαινόμενο αυτό δημιουργεί σίγουρα ιδιαίτερες δυναμικές στον θεσμό.

Αυτό που αναζητούν πλέον οι ομάδες και οι διοργανωτές είναι αναβάτες όπως οι Diogo Moreira (Βραζιλία) και David Alonso (Κολομβία) που κατάγονται από όχι και τόσο “δημοφιλείς” χώρες στο MotoGP και μπορούν να φέρουν νέο κοινό στο άθλημα, όπως και νέους χορηγούς.

Βέβαια, η προσέγγιση αυτή δεν φέρνει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα και αρκεί να ανατρέξουμε μόλις στην περσινή σεζόν και τον Ταϊλανδό Somkiat Chantra που “ανέβηκε με το ζόρι” από τη Moto2 στα MotoGP, αφού δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή της σεζόν να δικαιολογήσει την κίνηση αυτή της Honda.

Πρόσφατα άλλωστε ο Άγγλος αναβάτης Scott Redding αναφέρθηκε το θέμα αυτό, εστιάζοντας από τη δική του οπτική γωνία στην απουσία συμπατριωτών του από το κορυφαίο πρωτάθλημα ταχύτητας του πλανήτη.

Ετικέτες