Virtual MotoGP: Νικητής ο Alex Marquez!

Με επιτυχία ο εικονικός αγώνας
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

30/3/2020

Ο πρώτος εικονικός αγώνας των MotoGP ολοκληρώθηκε την Κυριακή και για όσους δεν τον είδαν, υπάρχει το video από ολόκληρο το event στο τέλος του άρθρου. Η διοργάνωση είχε υποσχεθεί ότι θα μας τραβήξει το ενδιαφέρον και θα μας κάνει να ξεχαστούμε απ’ την όλη κατάσταση και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Εκτός από τον αγώνα, το πρόγραμμα συμπεριελάμβανε ερωτήσεις στους αναβάτες που συμμετείχαν, είτε για την καθημερινότητά τους, είτε για την υγεία τους και φυσικά για το τι πιστεύουν για τον αγώνα. Ο Marc Marquez ανέφερε πως ο ώμος του πάει καλύτερα και δεν δίστασε να αστειευτεί, λέγοντας πως αν δεν τα πήγαινε καλά θα έφταιγε η μειωμένη αίσθηση των δακτύλων του, λόγω του χειρουργείου. Επίσης, γνώριζε εξ αρχής πως οι επιδόσεις του δεν θα ήταν αντίστοιχες όπως στην πραγματικότητα και ήταν σίγουρος πως ο αδερφός του θα ήταν ο νικητής του αγώνα.

Από την άλλη ο Alex Marquez, γεμάτος αυτοπεποίθηση, τόνισε πως απ’ το τίποτα η διεξαγωγή του εικονικού αγώνα μπορεί τουλάχιστον να αντισταθμίσει ελαφρώς το χαμένο ενδιαφέρον. Παράλληλα έριξε το γάντι στους Bagnaia, Quartararo, Vinales καθώς γνώριζε ότι και αυτοί έχουν επενδύσει αρκετό χρόνο στο videogame και είναι αρκετά ανταγωνιστικοί.

Ο Bagnaia απ’ την άλλη θεωρείται ο καλύτερος gamer της VR46 Riders Academy, ένας τίτλος που του έδωσε ο ίδιος ο Rossi! Ο Fabio Quartararo κέντρισε το ενδιαφέρον με τον μοχλό του, που είχε πρόσθετα πλήκτρα απ’ τους υπόλοιπους, με τον σχολιαστή μάλιστα να τον ανακρίνει. Ωστόσο, ο Γάλλος αναβάτης αποκάλυψε πως δεν του δίνουν κάποιο πλεονέκτημα στο MotoGP, αλλά στο… Fortnite και στο Call Of Duty, δηλαδή σε shoot-em up videogames.

Μετά τις συνεντεύξεις είχαμε τις κατατακτήριες δοκιμές, στις οποίες ο Quartararo κυριάρχησε με σχετική ευκολία. Στον αγώνα, ο νεαρός Γάλλος άργησε πολύ στα φρένα της Κ1 με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τον ομόσταβλό του από την επόμενη σεζόν, Maverick Vinales. Από εκεί κι έπειτα, οι επιθετικές προσπεράσεις, η επαφή μεταξύ αναβατών, οι πτώσεις και οι συγκρούσεις πήγαν σύννεφο – με τον αγώνα να μην έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Στόχος της διοργάνωσης, ήταν να διασκεδάσει τους θεατές και το κατάφερε με το παραπάνω, μέσα απ’ το χαβαλέ και τα γέλια που μας πρόσφεραν οι αναβάτες σχολιάζοντας τις πτώσεις τους! Όπως ακριβώς συμβαίνει όταν μια παρέα φίλων μαζεύεται σε ένα σπίτι και παίζουν το αγαπημένο τους videogame. Απολαύστε το event παρακάτω:

Η αναμετάδοση ξεκινά στο 5:14, ενώ τα δοκιμαστικά στο 13:10

Ετικέτες

FIM Event Licence: Ασφαλιστική κάλυψη για όλους τους εργαζόμενους σε αγώνες, όχι όμως δωρεάν

Ως τώρα μόνο οι αναβάτες ήταν ασφαλισμένοι στους αγώνες της FIM
fim
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

8/7/2026

Με την Event Licence η FIM απλώνει μια προστατευτική ομπρέλα πάνω από όλον τον κόσμο που εργάζεται με οποιονδήποτε τρόπο σε αγωνιστικούς θεσμούς που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της.

Στην ανακοίνωσή της η FIM αναλύει λεπτομερέστερα τι περιλαμβάνει αυτό το πακέτο ασφάλισης, το οποίο περιγράφει με μια πρόταση ως: “καλύπτει οποιονδήποτε δεν εμπλέκεται στη διοργάνωση ως αναβάτης”. Αυτό σημαίνει όλα τα μέλη των ομάδων, από μηχανικούς ως υποστηρικτικό προσωπικό, τα άτομα συνοδείας των αναβατών, τους αγωνοδίκες και κριτές, μεταφορείς, φύλακες, δημοσιογράφους, φωτογράφους, χειριστές καμερών, εν ολίγοις τους πάντες που εργάζονται για να γίνει ένας αγώνας FIM.

Ο λόγος που οι αναβάτες εξαιρούνται της Event Licence είναι προφανώς διότι αυτοί έχουν ήδη ξεχωριστή ασφάλιση FIM. Όλοι οι υπόλοιποι έμεναν ακάλυπτοι, αλλά όχι πια.

Η ασφάλιση της FIM ωστόσο δεν είναι δωρεάν. Το κόστος προσφέρει δύο επιλογές, μια ετήσια και μια ανά αγώνα. Στην πρώτη περίπτωση το κόστος είναι 120 ευρώ για όλον τον χρόνο, ενώ στη δεύτερη είναι 90 ευρώ ανά διοργάνωση. Αυτά τα κόστη καλύπτουν ιατρική φροντίδα και επαναπατρισμό, ενώ με 58 επιπλέον ευρώ τον χρόνο (ή 50 ευρώ ανά διοργάνωση) καλύπτουν ασφαλιστικά και τα ενδεχόμενα θανάτου ή παράλυσης με ποσό 50.000 ευρώ.

Οι καλύψεις περιλαμβάνουν ιατρικά έξοδα ως 400.000 ευρώ, κόστη έρευνας και διάσωσης ως 50.000 ευρώ, πλήρη κάλυψη για μεταφορά σε νοσοκομείο και επαναπατρισμό, καθώς και αρκετές ακόμη παροχές όπως ιατρικές συμβουλές, ψυχολογική υποστήριξη κ.ά.

Μια εύλογη απορία είναι το πώς μέχρι τώρα δεν είχε προβλεφθεί η ασφαλιστική κάλυψη όλου αυτού του προσωπικού που εργάζεται στους αγωνιστικούς στίβους της μοτοσυκλέτας από την Ομοσπονδία και η απάντηση είναι προφανής: ήταν έξοδα που κάλυπταν οι ομάδες που προσλάμβαναν το προσωπικό αυτό, ενώ τώρα με τη FIM Event Licence δημιουργείται ένα πακέτο κοινό για όλους που μπορούν πάλι να αναλάβουν οι ομάδες-εργοδότες για το προσωπικό τους, ενδεχομένως με καλύτερες τιμές.

Επιπλέον, η δυνατότητα ασφάλισης για μια μοναδική διοργάνωση με προκαθορισμένες τιμές και όρους προσφέρει ένα ακόμη μαξιλαράκι ασφαλείας για όσους δεν δίνουν σταθερά το παρών στις αγωνιστικές διοργανώσεις της FIM, αλλά μόνο σε μεμονωμένες περιστάσεις.

Το ασφαλιστικό αυτό πρόγραμμα της FIM αφορά όλα τα παγκόσμια πρωταθλήματα, κύπελλα και λοιπά έπαθλα, τα επίσημα Training Camps καθώς και τις ανάλογες διοργανώσεις των Ηπειρωτικών Ενώσεων (π.χ. FIM Europe).

Αφορούν δεν κάθε μορφής αγώνα, ασχέτως αν αυτός γίνεται σε κλειστή πίστα ή στο ύπαιθρο, εντός ή εκτός δρόμου, συμπεριλαμβάνει δε όλους τους χώρους που σχετίζονται με τον αγώνα και καλύπτει ακόμη και το ταξίδι από και προς τον αγώνα.