Virtual MotoGP: 3 Μαΐου ο τρίτος αγώνας!

Με φιλανθρωπικό χαρακτήρα!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

27/4/2020

Η πανδημία του κορωνοϊού μας έχει αναγκάσει να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα, τόσο σε ατομικό όσο και συλλογικό επίπεδο. Το ίδιο ισχύει και για τα ΜotoGP, που πλέον προσφέρουν κυρίως χαβαλέ μέσα απ’ τη σειρά των εικονικών αγώνων που έχουν ξεκινήσει. Οι δυο πρώτοι είχαν τεράστια απήχηση, ενώ όπως αναφέραμε και στο παρελθόν ο επικείμενος αγώνας που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου στην ψηφιακή “αρένα” της Jerez, έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Η μετάδοση θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδος, ενώ όσοι θέλουν μπορούν να πραγματοποιήσουν μια δωρεά για την καταπολέμηση του COVID-19 μέσα απ’ την ιστοσελίδα του Two Wheels for Life, που αποτελεί την επίσημη φιλανθρωπική δράση των MotoGP.

Θα είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί αγώνας για όλες τις κατηγορίες, με έναν αναβάτη από κάθε ομάδα να παίρνει μέρος. Εξαίρεση σε αυτό αποτελεί η Repsol Honda των MotoGP καθώς είναι η μοναδική ομάδα που έχει το δικαίωμα να λάβει μέρος με δυο αναβάτες αφού πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα κι έτσι θα έχουμε 11 αναβάτες να παλεύουν για τη νίκη. Η διάρκεια του αγώνα των MotoGP, αυξήθηκε για άλλη μια φορά και έφτασε τους 13 γύρους. Από την άλλη, οι αγώνες των Moto2 και Moto3 θα διαρκούν οκτώ γύρους, ενώ θα είναι επίσης η πρώτη φορά που οι αναβάτες θα παίξουν την έκδοση του 2020 του videogame των MotoGP. Ακολουθεί η λίστα με τους αναβάτες από κάθε κατηγορία:

MotoGP:

Repsol Honda: Marc Marquez, Alex Marquez
Ducati: Danilo Petrucci
Monster Energy Yamaha MotoGP: Maverick Viñales
Suzuki Ecstar: Alex Rins
Petronas Yamaha SRT: Fabio Quartararo
Pramac Racing: Francesco Bagnaia
Reale Avintia Racing: Tito Rabat
Red Bull KTM Tech 3*: Miguel Oliveira, Iker Lecuona
Aprilia Racing Team Gresini: Lorenzo Savadori

*Η Red Bull KTM Factory Racing έχει παραχωρήσει τη θέση της στη Red Bull KTM Tech 3. Ο Takaaki Nakagami της LCR Honda Idemitsu δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος στον αγώνα, καθώς η έκδοση του MotoGP 2020 δεν είναι διαθέσιμη ακόμη στη περιοχή του, ενώ ούτε ο Cal Crutchlow μπορεί να πάρει μέρος.

Moto2:

Red Bull KTM Ajo: Jorge Martin
Flexbox HP 40: Lorenzo Baldassarri
Italtrans Racing Team: Enea Bastianini
American Racing: Marcos Ramirez
Beta Tools Speed Up: Jorge Navarro
Liqui Moly Intact GP: Marcel Schrötter
Aspar Team: Aron Canet
Petronas Sprinta Racing: Jake Dixon
NTS RW Racing GP: Bo Bendsneyder
Sky Racing Team VR46: Luca Marini

Moto3:

Aspar Team Gaviota: Albert Arenas
Leopard Racing: Dennis Foggia
SIC58 Squadra Corse: Niccolo Antonelli
Kömmerling Gresini Moto3: Gabriel Rodrigo
Rivacold Snipers Team: Tony Arbolino
Red Bull KTM Ajo: Raul Fernandez
Estrella Galicia 0,0: Sergio Garcia
Red Bull KTM Tech 3: Deniz Öncü
Sterilgarda Max Racing Team: Alonso Lopez
BOE Skull Rider Facile Energy: Ricardo Rossi

 

Ετικέτες

MotoGP-Honda HRC: Ο Aleix Espargaro στη θέση του Luca Marini στο GP του Assen

Πιάνει τον 2ο Andrea Dovizioso στη λίστα με τις περισσότερες συμμετοχές στο MotoGP!
Aleix Espargaro Honda HRC Castrol Assen
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/6/2025

Όπως είχατε διαβάσει εδώ, ο Luca Marini τραυματίστηκε σοβαρά κατά την διάρκεια των δοκιμών για τον γνωστό αγώνα αντοχής Suzuka 8 hours. Έτσι, ο Aleix Espargaro θα αντικαταστήσει τον Ιταλό στην εργοστασιακή ομάδα της Honda στο ολλανδικό ΤΤ του Assen το προσεχές Σαββατοκύριακο. Αυτή θα είναι η τρίτη συμμετοχή του Ισπανού αναβάτη για τη σεζόν του 2025.

Ο Espargaro που είναι πλέον αναβάτης δοκιμών της Honda HRC Castrol, μετά την Jerez και το Silverstone, θα αγωνιστεί για τρίτη φορά φέτος, και στο Assen, στον αγώνα που θα διεξαχθεί στις 27-29 Ιουνίου, αντικαθιστώντας τον Luca Marini που αναρρώνει ακόμη από τους τραυματισμούς που αποκόμισε κατά τη διάρκεια των δοκιμών για τον 8ωρο αγώνα αντοχής στη Suzuka (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Με αυτή τη συμμετοχή του ο Καταλανός “πιάνει” τον Andrea Dovizioso στην 2η θέση της λίστας των αναβατών με τις περισσότερες εμφανίσεις στο MotoGP. Ο Dovizioso έχει 348 εμφανίσεις συνολικά και ο Espargaro 347 και με με τη συμμετοχή του στον γύρο του Assen θα ισοφαρίσει τον Ιταλό στην δεύτερη θέση με τους δυο τους να είναι πίσω μόνο από τον Valentino Rossi που έχει 435!

Παρακάτω οι αναβάτες με τις περισσότερες εμφανίσεις στο MotoGP

Θέση

Αναβάτης

Συμμετοχές

1

Valentino Rossi

435

2

Andrea Dovizioso

348

3

Aleix Espargaró

347

4

Loris Capirossi

332

5

Simone Corsi

327

6

Thomas Lüthi

323

7

Dani Pedrosa

307

8

Jorge Lorenzo

306

9

Pol Espargaró

300

10

Johann Zarco

292

Ο Espargaro δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να υποστηρίξω τη Honda και να συνεργαστώ με την εργοστασιακή ομάδα αυτό το Σαββατοκύριακο στο Assen. Πολλοί αναβάτες ονειρεύονται να οδηγήσουν για την εργοστασιακή ομάδα της Honda. Είναι πραγματική έκπληξη και μεγάλη χαρά να έχω αυτή την ευκαιρία - έστω και αν είναι προσωρινή. Τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα φέτος κατάφερα να βελτιώνομαι όλο και περισσότερο, οπότε ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε λίγο περισσότερο την κορυφή αυτό το Σαββατοκύριακο. Έχω καλές αναμνήσεις από το Assen και θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τη Honda εκεί, επειδή η πίστα είναι αρκετά διαφορετική από τις πίστες στις οποίες συνήθως κάνω δοκιμές. Ελπίζω ο Luca να αναρρώσει καλά και να μπορέσει να επιστρέψει σύντομα εδώ".