WSBK 2017 - MOTUL

Όλοι οι αναβάτες και οι ομάδες
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

23/12/2016

 

Η Dorna δημοσιοποίησε την τελική λίστα συμμετοχών ομάδων και αναβατών για το Π.Π. Superbike του 2017 που ξεκινάει 24 στις Φεβρουαρίου. Λίγες οι αλλαγές στις συνθέσεις των ομάδων φέτος με πιο ενδιαφέρουσες την επανεμφάνιση του Marco Melandri στην αγωνιστική δράση, τη μετακίνηση του PJ Jacobsen στην ομάδα της MV Agusta Motul και του νικητή στον τελευταίο περσυνό αγώνα Kyle Smith να βρίσκει μια θέση στην Team Lorini. Σε επίπεδο ομάδων, τα σημαντικότερα νέα αφορούν την πλήρη εμπλοκή της Kallio Race System στο πρωτάθλημα, η ο ποία πέρσι είχε εμφανιστεί μόνο σε έναν αγώνα. Αναλυτικά ακολουθεί η λίστα με τις συμμετοχές:

 

 

2017 Provisional Permanent Entry List

 

 

N.

Rider

Nat.

Motorcycle

Team

1

1

Jonathan Rea

GBR

Kawasaki ZX-10R

Kawasaki Racing Team WorldSBK

2

66

Tom Sykes

GBR

Kawasaki ZX-10R

Kawasaki Racing Team WorldSBK

3

7

Chaz Davies

GBR

Ducati Panigale R

Aruba.it Racing - Ducati

4

33

Marco Melandri

ITA

Ducati Panigale R

Aruba.it Racing - Ducati

5

6

Stefan Bradl

GER

Honda CBR1000RR

Honda World Superbike Team

6

69

Nicky Hayden

USA

Honda CBR1000RR

Honda World Superbike Team

7

21

Markus Reiterberger

GER

BMW S 1000 RR

Althea BMW Racing Team

8

81

Jordi Torres

ESP

BMW S 1000 RR

Althea BMW Racing Team

9

22

Alex Lowes

GBR

Yamaha YZF R1

Pata Yamaha Official Team SBK with Rizla

10

60

Michael van der Mark

NED

Yamaha YZF R1

Pata Yamaha Official Team SBK with Rizla

11

36

Leandro Mercado

ARG

Aprilia RSV4 RF

IODARacing Project

12

2

Leon Camier

GBR

MV Agusta 1000 F4

MV Agusta Reparto Corse

13

12

Xavi Fores

ESP

Ducati Panigale R

BARNI Racing Team

14

32

Lorenzo Savadori

ITA

Aprilia RSV4 RF

Milwaukee Aprilia

15

50

Eugene Laverty

IRL

Aprilia RSV4 RF

Milwaukee Aprilia

16

15

Alex De Angelis

RSM

Kawasaki ZX-10R

Pedercini Racing

17

40

Román Ramos

ESP

Kawasaki ZX-10R

Team GO ELEVEN

18

37

Ondrej Jezek

CZE

Kawasaki ZX-10R

Grillini Racing Team

19

86

Ayrton Badovini

ITA

Kawasaki ZX-10R

Grillini Racing Team

20

84

Riccardo Russo

ITA

Yamaha YZF R1

Guandalini Racing

21

88

Randy Krummenacher

SUI

Kawasaki ZX-10R

Kawasaki Puccetti Racing

 

MotoGP Βραζιλία: Θρίαμβος Aprilia με νίκη Bezzecchi και Martin Ν2!

Σε πίστα που διαλυόταν!
MotoGP Βραζιλία: Θρίαμβος Aprilia με νίκη Bezzecchi και Martin Ν2!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

22/3/2026

Το δράμα της πίστας στην Βραζιλία συνεχίστηκε και σήμερα, όταν την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να περικοπούν οι γύροι στους 23, οκτώ λιγότεροι από το προγραμματισμένο.

Η ανησυχία ήταν έντονη για το αν η πίστα θα αντέξει και δεν θα ξεφτίσει η άσφαλτος αυτή τη φορά στο χειρότερο σημείο, πάνω στην αγωνιστική γραμμή.

Ταυτόχρονα δεν μπορούσε κανείς να αποκλείσει πως δεν θα ανοίξει κάποια δεύτερη τρύπα, όπως έγινε εχθές, φυτεύοντας μία MotoGP μοτοσυκλέτα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Θα έπρεπε τα MotoGP να επιστρέψουν στην Βραζιλία του χρόνου, ή τουλάχιστον στο τέλος της χρονιάς, όμως αυτό θα μεγάλωνε τα έξοδα μεταφοράς, πολλαπλασιάζοντας τις ώρες πτήσης, ενώ το σπουδαιότερο, οι νέοι ιδιοκτήτες ήθελαν το δυναμικό Λατινοαμερικάνικο κοινό, από τώρα, αντί να περιμένουν το 2027 με καινούρια στρώση ασφάλτου στην πίστα. Αποφάσεις για τους λάθος λόγους λοιπόν, που οριακά δεν γύρισαν μπούμερανγκ, έφτασαν πολύ κοντά όμως!

Ο Bezzecchi έκανε την κίνηση εχθές προς τις κάμερες, ότι θα απαντήσει αύριο, όταν έχασε από δικό του λάθος την θέση του βάθρου σε μάχη με τον Martin.

Είχε σταθερά ταχύτερο ρυθμό αλλά με σκαμπανευάσματα, περνώντας από την Q1, κάτι που όπως είπαμε αποδείχτηκε προτέρημα στην προκειμένη περίπτωση. Εκεί έκανε και το ρεκόρ γύρου ενώ με την λογική πως οι σεζόν είναι συνεχόμενες και η πορεία των MotoGP μία, τότε ο Bezzecchi είναι ο πέμπτος αναβάτης στην σύγχρονη εποχή των αγώνων που κερδίζει τέσσερις αγώνες στη σειρά.

Στην εκκίνηση σήμερα τα κατάφερε καλύτερα, πέρασε κατευθείαν εμπρός και μάλιστα έμεινε εκεί, όχι απλά δίχως μάχη, αλλά κάνοντας κατευθείαν διαφορά ασφαλείας!

Πίσω του είχε τον Di Giannantonio και τον Marquez ο οποίος χρειάστηκε να κρατήσει πίσω του τον Martin που έκανε κίνηση από την πρώτη στροφή.

Ο Quartararo δεν κατάφερε να αναστατώσει τους πρώτους δύο-τρεις γύρους, πριν περάσει όχι απλά πίσω, αλλά εκτός δεκάδας, όπως κατά επανάληψη συμβαίνει όταν ξεκινά από τις πρώτες θέσεις.

Ο Marquez έμεινε πίσω από τον Di Giannantonio μέχρι που εκείνος έκανε νωρίς, το αντίστοιχο λάθος που είχε κάνει και στον Sprint με τον Marquez να περνά εμπρός και να μην μπορεί να φτάσει τον ρυθμό του Bezzecchi, αλλά ούτε και τον πίσω.

Στην πράξη οι δύο Aprilia ήταν οι μόνες στο 1’18 και ο Martin δεδομένο πως μπορούσε να πάει πιο γρήγορα αλλά δεν πίεζε καθόλου για προσπέραση. Αντιθέτως πριν ανέβει στον ρυθμό του Bezzecchi δέχτηκε την επίθεση του Acosta ο οποίος πέρασε για λίγο εμπρός με επιθετική κίνηση η οποία και απαντήθηκε.

Με τον Di Giannantonio κολλημένο πίσω του, ο Marc Marquez βλέπει πως η επίθεση δεν θα αργήσει, αλλά δεν πιέζεται και για το λάθος.

Στον 6ο γύρο ο Martin έχει τελειώσει εδώ και δύο γύρους με τον Acosta, έχει ρυθμό που είναι πιο κοντά στον Bezzecchi και όχι στους δύο μπροστά του και ο Di Giannantonio κάνει μία επιθετική κίνηση μπαίνοντας στην εσωτερική και έπειτα ανοίγει γραμμή για να κρατήσει τον Marc Marquez εκτός. Μία αγωνιστική κίνηση που όμως επιτρέπει στον Martin να μείνει εκεί που πρέπει και να τους περάσει ταυτόχρονα και τους δύο!

Ήταν ένα δώρο στον Martin, μία διπλή προσπέραση που την σκεφτόταν και τελικά δεν χρειάστηκε να παλέψει για αυτή.

Αμέσως άνοιξε την διαφορά με την VR 46 και οι τέσσερις πρώτες θέσεις κλείδωσαν για πολλούς γύρους, οι δύο πρώτες για το σύνολο του αγώνα.

Κανείς δεν θα μπορούσε να πιάσει τον Bezzecchi, ακόμη και αν γινόταν το σύνολο του αγώνα με τους 8 παραπάνω γύρους.

Πίσω ο άρχοντας του DNF, ο Mir θα πέσει αυτή τη φορά μόνος του, όπως επίσης και ο Bagnaia αλλά και ο Miller.

Στον 12ο γύρο είχαμε την πιο ωραία προσπέραση από τους υπόλοιπους εκτός πεντάδας, όταν ο Alex Marquez πέρασε τον Acosta με ελαφριά επαφή σε μία επιθετική αλλά καθαρή κίνηση.

Πέντε γύρους πριν το τέλος ο Marc Marquez απάντησε στον Di Giannantonio με αντίστοιχη κίνηση που είχε δεχτεί και εκείνος νωρίτερα, με επιθετική κίνηση κλειδώνοντας την εσωτερική. Στον επόμενο γύρο όμως έκανε ένα λάθος όπως αυτό της VR 46 νωρίτερα ή εχθές με τον Di Giannantonio να περνά εμπρός και τελικά να μένει εκεί, ανεβαίνοντας στο βάθρο.

Πολύ καλή επίδοση από τον Ai Ogura στην 5η θέση όπως επίσης και του Moreira που τερμάτησε εμπρός από τις εργοστασιακές Yamaha με την μεγαλύτερη εμπειρία. Για ακόμη μία φορά καλύτερη Honda ήταν του Zarco.

Όπως είπαμε, υπάρχει «παντρειά» στις πτήσεις του εξοπλισμού, οπότε τώρα πάμε στην αγαπημένη πίστα του Marc Marquez, στις ΗΠΑ.

 

 

ΘΕΣΗ

ΑΝΑΒΑΤΗΣ

ΜΟΤΟ

Διαφ.

Βαθμοί

1

72M. Bezzecchi

Aprilia Racing

30:19.760

25

2

89J. Martin

Aprilia Racing

+3.231

20

3

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+3.780

16

4

93M. Marquez

Ducati Lenovo Team

+4.089

13

5

79A. Ogura

Trackhouse MotoGP Team

+8.403

11

6

73A. Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

+8.918

10

7

37P. Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

+10.687

9

8

54F. Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

+11.359

8

9

5J. Zarco

Castrol Honda LCR

+12.907

7

10

25R. Fernandez

Trackhouse MotoGP Team

+16.370

6

11

10L. Marini

Honda HRC Castrol

+18.529

5

12

21F. Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+19.980

4

13

11D. Moreira

Pro Honda LCR

+21.322

3

14

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+22.699

2

15

23E. Bastianini

Red Bull KTM Tech3

+23.840

1

16

20F. Quartararo

Monster Energy Yamah MotoGP Team

+26.403

 

17

7T. Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+30.287

 

18

12M. Viñales

Red Bull KTM Tech3

+36.397

 

Πτώσεις

 

63F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

10 Laps

 
 

36J. Mir

Honda HRC Castrol

10 Laps

 
 

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

3 Laps

 
 

43J. Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1 Laps

 

 

 

Ετικέτες