Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Ξανά στο χειρουργείο ο Marc Marquez

"Τρέχει" για να προλάβει τα χειρότερα

Στην πρώτη μέρα των επίσημων δοκιμών της Jerez, ο Marquez είχε μια φαινομενικά αθώα πτώση στην τελευταία στροφή της πίστας. Τα πράγματα δεν έδειχναν σοβαρά όσο ο Ισπανός πολυπρωταθλητής σερνόταν στην άσφαλτο, όμως την ώρα που μπήκε στην αμμοπαγίδα, η λάθος στάση του σώματός του οδήγησε στην μερική  αποκόλληση του ώμου του - για δεύτερη φορά, η πρώτη είχε συμβεί στη Μαλαισία.

Αφότου μεταφέρθηκε στο ιατρείο της πίστας και έγινε η διάγνωση, ο Marquez έδειξε την απαραίτητη αποφασιστικότητα που τον κάνει πρωταθλητή και επέστρεψε στην πίστα για να ολοκληρώσει της δοκιμές του, καθώς είχε να δοκιμάσει δύο τελείως διαφορετικά πλαίσια. Το θέμα είναι πως το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον “καλό” του ώμο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και ο Marquez θα μπει στην χειρουργική αίθουσα για άλλη μια φορά σήμερα, ώστε να ξεκινήσει όσο πιο άμεσα γίνεται την αποκατάσταση και να είναι έτοιμος για τον πρώτο αγώνα της νέας σεζόν. Οι άνθρωποι της ομάδας του ανέφεραν πως η επέμβαση θα είναι παρόμοια με αυτή που είχε κάνει πέρσι, ενώ ο ίδιος είπε ότι -προφανώς- θα προτιμούσε να περάσει όμορφα τις διακοπές του μετά από μια εξαιρετική σεζόν το 2019, αλλά τώρα έρχεται αντιμέτωπος για άλλη μια φορά με την αίθουσα του χειρουργείου.

“Όπως όλοι γνωρίζουν, ο περασμένος χειμώνας ήταν πολύ δύσκολος για μένα, λόγω της επέμβασης του αριστερού μου ώμου που είχε πάθει μεγάλη ζημιά. Θέλω να αποφύγω την ίδια κατάληξη με τον δεξί και για αυτό συμβουλεύτηκα πολλούς γιατρούς ώστε να δω τις επιλογές μου. Πριν το Motegi είχα μερικά θέματα με τον ώμο και μετά την πτώση στη Μαλαισία έγινε η μερική αποκόλλησή του. Στις δοκιμές της Jerez έπαθα πάλι μια μερική αποκόλληση μετά την πτώση και για να αποφύγω μια αντίστοιχη περιπέτεια και με τον δεξί ώμο αποφάσισα με τους γιατρούς πως είναι καλύτερο να κάνω τώρα την επέμβαση. Η αποθεραπεία θα διαρκέσει πάνω κάτω τον ίδιο χρόνο και θα εστιάσουμε στο να επιστρέψω για της δοκιμές της Μαλαισίας σε όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση.”

Tags: