Ξανά στο χειρουργείο ο Marc Marquez

"Τρέχει" για να προλάβει τα χειρότερα
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

27/11/2019

Στην πρώτη μέρα των επίσημων δοκιμών της Jerez, ο Marquez είχε μια φαινομενικά αθώα πτώση στην τελευταία στροφή της πίστας. Τα πράγματα δεν έδειχναν σοβαρά όσο ο Ισπανός πολυπρωταθλητής σερνόταν στην άσφαλτο, όμως την ώρα που μπήκε στην αμμοπαγίδα, η λάθος στάση του σώματός του οδήγησε στην μερική  αποκόλληση του ώμου του - για δεύτερη φορά, η πρώτη είχε συμβεί στη Μαλαισία.

Αφότου μεταφέρθηκε στο ιατρείο της πίστας και έγινε η διάγνωση, ο Marquez έδειξε την απαραίτητη αποφασιστικότητα που τον κάνει πρωταθλητή και επέστρεψε στην πίστα για να ολοκληρώσει της δοκιμές του, καθώς είχε να δοκιμάσει δύο τελείως διαφορετικά πλαίσια. Το θέμα είναι πως το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον “καλό” του ώμο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και ο Marquez θα μπει στην χειρουργική αίθουσα για άλλη μια φορά σήμερα, ώστε να ξεκινήσει όσο πιο άμεσα γίνεται την αποκατάσταση και να είναι έτοιμος για τον πρώτο αγώνα της νέας σεζόν. Οι άνθρωποι της ομάδας του ανέφεραν πως η επέμβαση θα είναι παρόμοια με αυτή που είχε κάνει πέρσι, ενώ ο ίδιος είπε ότι -προφανώς- θα προτιμούσε να περάσει όμορφα τις διακοπές του μετά από μια εξαιρετική σεζόν το 2019, αλλά τώρα έρχεται αντιμέτωπος για άλλη μια φορά με την αίθουσα του χειρουργείου.

“Όπως όλοι γνωρίζουν, ο περασμένος χειμώνας ήταν πολύ δύσκολος για μένα, λόγω της επέμβασης του αριστερού μου ώμου που είχε πάθει μεγάλη ζημιά. Θέλω να αποφύγω την ίδια κατάληξη με τον δεξί και για αυτό συμβουλεύτηκα πολλούς γιατρούς ώστε να δω τις επιλογές μου. Πριν το Motegi είχα μερικά θέματα με τον ώμο και μετά την πτώση στη Μαλαισία έγινε η μερική αποκόλλησή του. Στις δοκιμές της Jerez έπαθα πάλι μια μερική αποκόλληση μετά την πτώση και για να αποφύγω μια αντίστοιχη περιπέτεια και με τον δεξί ώμο αποφάσισα με τους γιατρούς πως είναι καλύτερο να κάνω τώρα την επέμβαση. Η αποθεραπεία θα διαρκέσει πάνω κάτω τον ίδιο χρόνο και θα εστιάσουμε στο να επιστρέψω για της δοκιμές της Μαλαισίας σε όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση.”

Ετικέτες

MotoGP ΗΠΑ: Ποινή μακρύτερου γύρου στον Marc Marquez

Αναμενόμενο ακόμη και από τον ίδιο
MotoGP ΗΠΑ: Ποινή μακρύτερου γύρου στον Marc Marquez
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

29/3/2026

Ποινή μακρύτερου γύρου επιβλήθηκε στον Marc Marquez για την χθεσινή του επιθετική κίνηση να προσπεράσει τον Di Giannantonio που κατέληξε σε πτώση συμπαρασύροντάς και τον αναβάτη της VR46, χαλώντας τον αγώνα και των δύο.

Ο Marc Marquez αναζήτησε τον Di Giannantonio για να ζητήσει συγνώμη, ενώ αμέσως μετά τον αγώνα δήλωσε πως θα πρέπει να τιμωρηθεί για την κίνησή του αυτή και θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί στον αγώνα, εκτελώντας την όποια ποινή του επιβληθεί.

Από την πλευρά του ωστόσο, τόνισε τόσο προς την διοργάνωση, όσο και απευθείας στον Di Giannantonio πως εκείνη την στιγμή είχε χάσει τον έλεγχο στα φρένα από το slipstreaming περισσότερης από μίας μοτοσυκλέτας και πήγαινε ολοταχώς εκτός πίστας, ελπίζοντας πως δεν θα πέσει πάνω στον Di Giannantonio.

Φαίνεται πως δεν ήθελε να δικαιολογήσει το λάθος του, αλλά να μην δεχθεί την πρόθεση της κίνησης αυτής.

Ο Di Giannantonio τον άκουσε προσεκτικά και απάντησε μόνο με μία φράση:
«έχε το νου σου αύριο», που θα μπορούσε να είναι και προειδοποίηση.

Για να δούμε αν θα προσπαθήσει ο Marc Marquez να κάνει μία πολύ καλή εκκίνηση για να αντισταθμίσει όσο τον δυνατόν περισσότερο, την ποινή που θα πρέπει να εκτελέσει αμέσως μετά.

Ετικέτες