Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Motul WSBK: Εκτός κινδύνου ο Thitipong Warokorn

Με σπασμένο καρπό ο Camier

Στον δεύτερο γύρου του παγκόσμιου πρωταθλήματος Superbike, είχαμε την διακοπή του Tissot Superpole Race. Ο λόγος, όπως είχαμε αναφέρει, ήταν η πτώση που είχαν ο Leon Camier (Moriwaki Althea Honda Team) και ο Thitipong Warokorn (Kawasaki Thailand Racing Team) ο οποίος συμμετείχε για άλλη μια φορά ως wildcard. Αντίστοιχα ως wildcard έλαβε μέρος μια αναβάτης από την Ταϊλάνδη, η Ratchada Nakcharoensri που συμμετείχε στην μικρότερη κατηγορία των WorldSSP, με σκοπό να αναδειχτεί το ταλέντο που έχουν οι Ταϊλανδοί στους αγώνες. Σχετικά με τον Warokorn δεν ήταν η πρώτη φορά που εμφανιζόταν στον παγκόσμιο παρασκήνιο, καθώς είχε λάβει μέρος στην WorldSSP κατηγορία το 2016, όταν η Chang International Circuit συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος, τερματίζοντας 16ος. Έκτοτε συμμετείχε κάθε χρόνο στην WorldSSP, τερματίζοντας το 2017 και το 2018 τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα.

Φέτος, κάνοντας το ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος στην 16η θέση, ενώ πριν το συμβάν στην Tissot Superpole Race όπου οδήγησε στον πρόωρο τερματισμό του, βρισκόταν τρεις θέσεις πιο πάνω. Απ’ την σύγκρουση κανένας απ’ τους δύο αναβάτες δεν βγήκε αλώβητος, καθώς ο Camier έσπασε τον καρπό του, ενώ η κατάσταση του Warokorn ήταν πιο σοβαρή. Ο Ταϊλανδός αναβάτης αρχικά μεταφέρθηκε στις ιατρικές εγκαταστάσεις της πίστας όπου του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Buriram, αφού τα τραύματα που είχε τόσο στον κορμό όσο και στο κεφάλι, ήταν κρίσιμα. Πιο συγκεκριμένα, εκτός των τραυμάτων που είχε στο κεφάλι, όπου δεν διευκρινίστηκε πώς προκλήθηκαν, είχε πάθει και διάσειση. Στην θωρακική χώρα υπέστη δύο κατάγματα στο τέταρτο και πέμπτο πλευρό αντίστοιχα, χωρίς όμως να προκληθεί βλάβη στην σπονδυλική στήλη.

Αφού πέρασε τη νύκτα στο Buriram, χρειάστηκε να διακομισθεί με ελικόπτερο το πρωί της Δευτέρας στο νοσοκομείο της Bangkok, για να μπει στο χειρουργείο το ίδιο απόγευμα. Η επίσημη ομάδα της Kawasaki στην Ταϊλάνδη (Kawasaki Thailand Racing Team) ανάρτησε στην σελίδα της στο Facebook πως το χειρουργείο στέφθηκε με επιτυχία και πως το σώμα και το νευρικό σύστημα του αναβάτη ανταποκρίνονται θετικά. Επίσης, ανέφερε πως ο Thitipong τις επόμενες μέρες θα μπορεί να κινηθεί, πράγμα που συμβάλει ενεργά στην διαδικασία της αποκατάστασής του. Προς το παρόν δεν έχει πάρει εξιτήριο και βρίσκεται υπό την επίβλεψη του ορθοπεδικού Tayard Buranakari. Εμείς απ’ την πλευρά μας ευχόμαστε στον αναβάτη μια γρήγορη και χωρίς επιπλοκές αποθεραπεία και αναμένουμε την επιστροφή του στην ενεργό δράση.

Tags: