WSBK Phillip Island, FP1 και FP2 - Στον δικό τους ρυθμό Bulega και Ducati

Σε Panigale V4R οι 4 πρώτοι χρόνοι - Πτώσεις για Toprak και Bautista 
Nicolo Bulega - Phillip Island WorldSBK 2025 - Ducati
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

21/2/2025

Από εκεί που τελείωσε τo επίσημο Test ξεκίνησε ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) στα δύο sessions των ελεύθερων δοκιμαστικών για τον πρώτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike.

Αναμφίβολα το Phillip Island είναι μια πίστα που αρέσει στον Bulega και ταιριάζει και στο Panigale V4R, με το δίδυμο να συνεχίζει να κάνει επίδειξη ισχύος στους αντιπάλους του που δεν δείχνουν ικανοί να το απειλήσουν.

Ο Ιταλός βρέθηκε στην κορυφή των ελεύθερων δοκιμαστικών τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο session κινούμενος με αντίστοιχο ρυθμό και σταθερότητα στο γυρολογιό του με αυτά που είχε και στις τελευταίες επίσημες δοκιμές της χρονιάς (ο μόνος που κατέβηκε κάτω από το 1'29), οι οποίες έγιναν επίσης στην Αυστραλία πριν από λίγες ημέρες.

Πίσω του βρέθηκε ένα ακόμη Ducati, εκείνο του Andrea Iannone (Team Pata Go Eleven) που έδειξε επίσης σταθερότητα στους χρόνους του, με τη διαφορά ωστόσο μεταξύ των δύο Ιταλών να βρίσκεται στα 3,5 δέκατα του δευτερολέπτου.

WorldSBK 2025 Phillip Island

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο έτερος αναβάτης της Aruba.it Racing με τον Alvaro Bautista -είχε και μια πτώση- να απέχει σε απόλυτο χρόνο σχεδόν έξι δέκατα από τον Bulega, ήταν ωστόσο επίσης πολύ σταθερός στο γυρολόγιό του, ενώ πίσω του με λιγότερο από ένα εκατοστό του δευτερολέπτου από τον Ισπανό πήρε κατάταξη ο Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team).

Η πρώτη πεντάδα έκλεισε με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) που είχε πτώση στο FP1, ευτυχώς ανώδυνη και έκανε τον καλύτερο χρόνο του στο FP2. 

Πρώτος Ιάπωνας κατασκευαστής η Yamaha στην έκτη θέση με τον Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) να βρίσκεται ωστόσο σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή.

WorldSBK 2025 Phillip Island

Αναφορικά με τους υπόλοιπους κατασκευαστές ο Alex Lowes (bimota by Kawasaki Racing Team) ειχε τον 9ο καλύτερο χρόνο της ημέρας με 1'29.837, ενώ ο Gerloff (Kawasaki WorldSBK Team) "έφερε" το μοναδικό εργοστασιακό Kawasaki στη 15η θέση με 1'30.193. Πρώτο Honda εκείνο του Xavier Vierge (Honda HRC) στην 16η θέση με πάνω από 1,4 δλ. διαφορά από την κορυφή (1'30.205)

1. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) 1’28.790s
2. Andrea Iannone (Team Pata Go Eleven) 1'29.196, +0.406s
3. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) 1'29.515, +0.725s
4. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) 1'29.584, +0.794s
5. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) 1'29.599, +0.809s
6. Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team)1'29.739 +0.949s

Motul WSBK, Jerez: O Bulega έκανε χατ-τρικ και ισοφάρισε τον Troy Bayliss στην αυλαία της σεζόν

Ιδανικά έκλεισε την χρονιά ο Ιταλός, πριν φύγει για το MotoGP
bulega
Από τον

Παύλο Καρατζά

19/10/2026

Με ακόμη ένα χατ-τρικ έκλεισε την χρονιά ο Nicolo Bulega που έφτασε τις 52 νίκες και έπιασε στη λίστα τον Troy Bayliss, με λιγότερους αγώνες όμως. Ο Ιταλός είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής για το 2026, πριν αποχωρήσει για το MotoGP.

1ος αγώνας

Ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) κατέκτησε την 50ή του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, τερματίζοντας μπροστά από τον Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) και τον teammate του Iker Lecuona στην πίστα της Jerez.

Αυτή ήταν η 50ή νίκη του Bulega στο WorldSBK, που τον έφερε μόλις δύο νίκες πίσω από τον Troy Bayliss. Στην αντίστοιχη λίστα, προηγείται φυσικά ο Jonathan Rea και ακολουθούν Toprak Razgatlıoglu, Álvaro Bautista, Carl Fogarty και Troy Bayliss, τον οποίο κυνηγούσε ο Bulega.

bulega

Ο Sam Lowes εξασφάλισε το 15ο  βάθρο του στο WorldSBK, ενώ η 3η θέση ήταν το 32ο βάθρο του Lecuona. Ο Alvaro Bautista (Barni Spark Racing Team)  έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα αφού ξεκίνησε 9ος και τερμάτισε 4ος αν και ο 42χρονος παραμένει ακόμη χωρίς συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν. Ο Xavi Vierge (Pata Maxus Yamaha) αγωνιζόταν για μια θέση στην πρώτη δεκάδα, όταν η μοτοσυκλέτα του τυλίχτηκε στις φλόγες, με τον αναβάτη να βγαίνει εκτός πίστας, ενώ από τον αγώνα αποχώρησε και ο Miguel Oliveira (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team).

Superpole

Ο Bulega ξεκίνησε την τελευταία του ημέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM με νίκη στον σύντομο αγώνα. Ο Ιταλός  κατέκτησε τη 51η νίκη του στο Πρωτάθλημα, τερματίζοντας μπροστά από τον teammate του Lecuona και τον Sam Lowes.

2ος αγώνας

Ο Bulega ολοκλήρωσε την σεζόν του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με την 52η νίκη του στην κατηγορία, ισοφαρίζοντας τον Troy Bayliss. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο teammate του Lecuona, με τρίτο τον Sam Lowes και τέταρτο τον Alvaro Bautista. Για τον Lecuona, ήταν το 34ο βάθρο του στο WorldSBK, ενώ ο Sam Lowes κατέκτησε το 17ο βάθρο του.

Παρακάτω και η τελική βαθμολογία με τους δέκα πρώτους αναβάτες:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Βαθμοί

1

Nicolo Bulega

Aruba.it Racing - Ducati

726

2

Iker Lecuona

Aruba.it Racing - Ducati

563

3

Yari Montella

Barni Spark Racing Team

318

4

Sam Lowes

ELF Marc VDS Racing Team

268

5

Alex Lowes

bimota by Kawasaki Racing Team

259

6

Lorenzo Baldassarri

Team Goeleven

236

7

Axel Bassani

bimota by Kawasaki Racing Team

222

8

Alberto Surra

Motocorsa Racing

198

9

Alvaro Bautista

Barni Spark Racing Team

167

10

Garrett Gerloff

Kawasaki WorldSBK Team

165