WSBK Phillip Island, FP1 και FP2 - Στον δικό τους ρυθμό Bulega και Ducati

Σε Panigale V4R οι 4 πρώτοι χρόνοι - Πτώσεις για Toprak και Bautista 
Nicolo Bulega - Phillip Island WorldSBK 2025 - Ducati
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

21/2/2025

Από εκεί που τελείωσε τo επίσημο Test ξεκίνησε ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) στα δύο sessions των ελεύθερων δοκιμαστικών για τον πρώτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike.

Αναμφίβολα το Phillip Island είναι μια πίστα που αρέσει στον Bulega και ταιριάζει και στο Panigale V4R, με το δίδυμο να συνεχίζει να κάνει επίδειξη ισχύος στους αντιπάλους του που δεν δείχνουν ικανοί να το απειλήσουν.

Ο Ιταλός βρέθηκε στην κορυφή των ελεύθερων δοκιμαστικών τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο session κινούμενος με αντίστοιχο ρυθμό και σταθερότητα στο γυρολογιό του με αυτά που είχε και στις τελευταίες επίσημες δοκιμές της χρονιάς (ο μόνος που κατέβηκε κάτω από το 1'29), οι οποίες έγιναν επίσης στην Αυστραλία πριν από λίγες ημέρες.

Πίσω του βρέθηκε ένα ακόμη Ducati, εκείνο του Andrea Iannone (Team Pata Go Eleven) που έδειξε επίσης σταθερότητα στους χρόνους του, με τη διαφορά ωστόσο μεταξύ των δύο Ιταλών να βρίσκεται στα 3,5 δέκατα του δευτερολέπτου.

WorldSBK 2025 Phillip Island

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο έτερος αναβάτης της Aruba.it Racing με τον Alvaro Bautista -είχε και μια πτώση- να απέχει σε απόλυτο χρόνο σχεδόν έξι δέκατα από τον Bulega, ήταν ωστόσο επίσης πολύ σταθερός στο γυρολόγιό του, ενώ πίσω του με λιγότερο από ένα εκατοστό του δευτερολέπτου από τον Ισπανό πήρε κατάταξη ο Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team).

Η πρώτη πεντάδα έκλεισε με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) που είχε πτώση στο FP1, ευτυχώς ανώδυνη και έκανε τον καλύτερο χρόνο του στο FP2. 

Πρώτος Ιάπωνας κατασκευαστής η Yamaha στην έκτη θέση με τον Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) να βρίσκεται ωστόσο σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή.

WorldSBK 2025 Phillip Island

Αναφορικά με τους υπόλοιπους κατασκευαστές ο Alex Lowes (bimota by Kawasaki Racing Team) ειχε τον 9ο καλύτερο χρόνο της ημέρας με 1'29.837, ενώ ο Gerloff (Kawasaki WorldSBK Team) "έφερε" το μοναδικό εργοστασιακό Kawasaki στη 15η θέση με 1'30.193. Πρώτο Honda εκείνο του Xavier Vierge (Honda HRC) στην 16η θέση με πάνω από 1,4 δλ. διαφορά από την κορυφή (1'30.205)

1. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) 1’28.790s
2. Andrea Iannone (Team Pata Go Eleven) 1'29.196, +0.406s
3. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) 1'29.515, +0.725s
4. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) 1'29.584, +0.794s
5. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) 1'29.599, +0.809s
6. Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team)1'29.739 +0.949s

MOTUL WSBK 2026: Η Go Eleven Ducati παρουσιάζει τα χρώματά της και τον αντί-Iannone

Ο Ιταλός Lorenzo Baldassarri στη σέλα της κίτρινης Ducati Panigale V4 R
WSBK
Από τον

Παύλο Καρατζά

9/2/2026

Η Go Eleven Ducati αποκάλυψε τα χρώματα της για το WorldSBK 2026 καθώς και τον νέο αναβάτη της, Lorenzo Baldassarri, που αντικαθιστά τον Andrea Iannone.

Ο Baldassarri έχει πρότερη εμπειρία από τον θεσμό του WSBK, καθώς συμμετείχε στην κατηγορία Supersport το 2022 (κατετάγη 2ος) και το 2024, ενώ το 2023 συμμετείχε στην κατηγορία Superbike με την ομάδα της GMT94 Yamaha. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει ακόμη αρκετές σεζόν σε Moto3 και Moto2, ενώ την περσινή χρονιά συμμετείχε στη MotoE, τερματίζοντας στην 6η θέση γενικής.

Ο Ιταλός αναβάτης αντικαθιστά στην ομάδα Go Eleven Ducati τον Andrea Iannone που, αν και ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με δική του ομάδα, όλα δείχνουν ότι τελικά αυτό δεν θα γίνει πραγματικότητα.

WSBK

"Η μοτοσυκλέτα είναι καταπληκτική, ανυπομονώ να τη δοκιμάσω στο στεγνό στο Phillip Island, γιατί εκτός του το ότι είναι όμορφη, πιστεύω ότι είναι και το καλύτερο πακέτο που υπάρχει αυτή τη στιγμή," δήλωσε ο Baldassarri.

"Η προηγούμενη Panigale ήταν ήδη σε εξαιρετικό επίπεδο, νομίζω ότι η τελευταία έκδοση είναι ακόμα πιο δυνατή. Η Ducati προσπαθεί πάντα να βελτιώνεται, νομίζω ότι είμαι στην καλύτερη δυνατή φόρμα, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, και σε μια ομάδα με την κατάλληλη αρμονία μπορούμε να πετύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα.

"Δυστυχώς, οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε βρεγμένο, οπότε δεν έχουμε ένα πραγματικό σημείο εκκίνησης, αλλά στην Αυστραλία έχουμε ακόμα μερικές ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη του Πρωταθλήματος.

"Ο κύριος στόχος είναι να εξελιχθώ κατά τη διάρκεια της σεζόν και να μπορέσω να διεκδικήσω τις πρώτες θέσεις μετά την αρχική περίοδο προσαρμογής. Είμαι έτοιμος και ανυπομονώ να αρχίσω να διασκεδάζω."

WSBK

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Gianni Ramello, πρόσθεσε: “Μια νέα σεζόν είναι προ των πυλών, καθώς πλησιάζουμε την 20ή επέτειό μας στο World Superbike! Η νέα μας Ducati Panigale είναι απίστευτη.

"Το κίτρινο χρώμα, που μου αρέσει ιδιαίτερα, θα ξεχωρίζει στο WorldSBK και είναι μοναδικό. Από τεχνική άποψη, χάρη και στην υποστήριξη και τη βοήθεια των συνεργατών μας, είμαι βέβαιος ότι η μοτοσυκλέτα θα είναι ανταγωνιστική και ικανή να επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα.

"Για τη νέα χρονιά, καλωσορίσαμε τον Lorenzo Baldassarri. Είμαστε σίγουροι για το ταλέντο και την ταχύτητά του και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να μπορέσει να αποδώσει στο μέγιστο. Γνωρίζουμε ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να εξοικειωθεί με τη μοτοσυκλέτα και δυστυχώς, δεν έχουμε οδηγήσει πολύ κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν γρήγορα."