WSBK Phillip Island, FP1 και FP2 - Στον δικό τους ρυθμό Bulega και Ducati

Σε Panigale V4R οι 4 πρώτοι χρόνοι - Πτώσεις για Toprak και Bautista 
Nicolo Bulega - Phillip Island WorldSBK 2025 - Ducati
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

21/2/2025

Από εκεί που τελείωσε τo επίσημο Test ξεκίνησε ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) στα δύο sessions των ελεύθερων δοκιμαστικών για τον πρώτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike.

Αναμφίβολα το Phillip Island είναι μια πίστα που αρέσει στον Bulega και ταιριάζει και στο Panigale V4R, με το δίδυμο να συνεχίζει να κάνει επίδειξη ισχύος στους αντιπάλους του που δεν δείχνουν ικανοί να το απειλήσουν.

Ο Ιταλός βρέθηκε στην κορυφή των ελεύθερων δοκιμαστικών τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο session κινούμενος με αντίστοιχο ρυθμό και σταθερότητα στο γυρολογιό του με αυτά που είχε και στις τελευταίες επίσημες δοκιμές της χρονιάς (ο μόνος που κατέβηκε κάτω από το 1'29), οι οποίες έγιναν επίσης στην Αυστραλία πριν από λίγες ημέρες.

Πίσω του βρέθηκε ένα ακόμη Ducati, εκείνο του Andrea Iannone (Team Pata Go Eleven) που έδειξε επίσης σταθερότητα στους χρόνους του, με τη διαφορά ωστόσο μεταξύ των δύο Ιταλών να βρίσκεται στα 3,5 δέκατα του δευτερολέπτου.

WorldSBK 2025 Phillip Island

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο έτερος αναβάτης της Aruba.it Racing με τον Alvaro Bautista -είχε και μια πτώση- να απέχει σε απόλυτο χρόνο σχεδόν έξι δέκατα από τον Bulega, ήταν ωστόσο επίσης πολύ σταθερός στο γυρολόγιό του, ενώ πίσω του με λιγότερο από ένα εκατοστό του δευτερολέπτου από τον Ισπανό πήρε κατάταξη ο Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team).

Η πρώτη πεντάδα έκλεισε με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) που είχε πτώση στο FP1, ευτυχώς ανώδυνη και έκανε τον καλύτερο χρόνο του στο FP2. 

Πρώτος Ιάπωνας κατασκευαστής η Yamaha στην έκτη θέση με τον Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) να βρίσκεται ωστόσο σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή.

WorldSBK 2025 Phillip Island

Αναφορικά με τους υπόλοιπους κατασκευαστές ο Alex Lowes (bimota by Kawasaki Racing Team) ειχε τον 9ο καλύτερο χρόνο της ημέρας με 1'29.837, ενώ ο Gerloff (Kawasaki WorldSBK Team) "έφερε" το μοναδικό εργοστασιακό Kawasaki στη 15η θέση με 1'30.193. Πρώτο Honda εκείνο του Xavier Vierge (Honda HRC) στην 16η θέση με πάνω από 1,4 δλ. διαφορά από την κορυφή (1'30.205)

1. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) 1’28.790s
2. Andrea Iannone (Team Pata Go Eleven) 1'29.196, +0.406s
3. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) 1'29.515, +0.725s
4. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) 1'29.584, +0.794s
5. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) 1'29.599, +0.809s
6. Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team)1'29.739 +0.949s

WSBK - Garret Gerloff και Kawasaki WorldSBK μαζί έως το 2026

Για ένα ακόμη χρόνο ανανέωσε ο Αμερικάνος με την εργοστασιακή ιαπωνική ομάδα
WSBK Kawasaki renews Garret Gerloff 2026
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/6/2025

Η Kawasaki και ο Garrett Gerloff ανανέωσαν τη συνεργασία τους για ακόμα μία χρονιά, με τον 29χρονο να παραμένει στην ομάδα της Kawasaki WorldSBK Team μέχρι το τέλος του 2026.

Μετά τη μεταγραφή του από τη BMW στις αρχές του 2024, ο Gerloff εξακολουθεί να προσαρμόζεται στο ZX-10RR, όμως δείχνει συνεχή πρόοδο και με την ιαπωνική ομάδα να μένει ικανοποιημένη από την απόδοσή του δόθηκε επέκταση στο συμβόλαιό του για μία ακόμη χρονιά.

Ο 29χρονος έχει στο ενεργητικό του δύο συνεχόμενους τίτλους MotoAmerica Supersport το 2016 και 2017 που του εξασφάλισαν την μετακίνηση στο grid του WSBK το 2020, όπου και έχει καταφέρει να ανέβει οκτώ φορές στο βάθρο, έχοντας περάσει από τις ομάδες της Yamaha και της BMW, ενώ στοχεύει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία με τη στήριξη της Kawasaki. Ο ίδιος δήλωσε ενθουσιασμένος που συνεχίζει με την ίδια ομάδα και μοτοσυκλέτα, κάτι που του προσφέρει σταθερότητα και πίστη στο project, όπως και το γεγονός ότι δεν νιώθει κάποιου είδους ψυχολογική πίεση από τους Ιάπωνες.

Ο Team Manager της ομάδας, Manuel Puccetti, επαίνεσε τον Gerloff χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν κορυφαίο αναβάτη και εξέφρασε την αισιοδοξία του για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα την επόμενη σεζόν.