Alvaro Bautista vs Ana Carrasco - “Είσαι ερασιτέχνιδα και αργή” “Εσύ είσαι σεξιστής”

Πόλεμος δηλώσεων με αφορμή την πτώση του Πρωταθλητή WSBK στη Jerez
Bautista vs Carrasco
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/1/2023

Ο Πρωταθλητής WSBK 2022 Alvaro Bautista σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά WSBK στη Jerez (25-26/1) εν όψει της νέας σεζόν, όμως μια πτώση που είχε με το Panigale V4 R στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει διένεξη με την Πρωταθλήτρια WSSP300 του 2018 Ana Carrasco.

Μετά την πτώση του την Τετάρτη, στην πρώτη στροφή της Jerez, ο Bautista έκανε την εξής δήλωση: “Είχα την Ana Carrasco περίπου μισή ευθεία μπροστά μου, αλλά την πλησίασα υπερβολικά γρήγορα στη ζώνη για τα φρένα. Έπρεπε να ισιώσω τη μοτοσυκλέτα (σσ. για να μην πέσει πάνω στην Carrasco), βγήκα στο εξωτερικό της στροφής με τη βρώμικη άσφαλτο, έχασα τον μπροστινό τροχό και έπεσα. Η Ana θα έπρεπε να οδηγεί με τους αρχάριους, αυτή τη στιγμή είναι πολύ αργή για να συμμετέχει στο ίδιο session με τους αναβάτες Superbike και Supersport. Δεν είναι ασφαλές αυτό.”

Κατά τη διάρκεια του session, η Carrasco προπονούνταν με ένα Yamaha R6, καθώς προετοιμάζεται για την δεύτερη σεζόν της στη Moto3, όπου επέστρεψε το 2022 μετά από 5 χρόνια στο WSSP300 όπου στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 2018.

Αφού το Speedweek δημοσίευσε τη δήλωση του Bautista, η Carrasco έσπευσε να απαντήσει: “Μιλάς για ερασιτέχνες επειδή είμαι γυναίκα; Παγκόσμιε Πρωταθλητή, είδα το pit-board σου στη γραμμή τερματισμού, και ήξερα πως ερχόσουν. Μεταξύ Τ1 και Τ2 (σς. στις διαδοχικές πρώτες δύο στροφές μετά την ευθεία τερματισμού) γύρισα να δω πότε θα με πέρναγες, και σε είδα να πέφτεις… οπότε μην επινοείς ιστορίες.”

Μερίδιο του προβλήματος ανήκει σίγουρα στη διοργάνωση που επέτρεψε στους αναβάτες World Supersport να συμμετάσχουν στο ίδιο session με τους αναβάτες World Superbike. Ταχύτερος αναβάτης από τα WSSP ήταν ο Niccolo Bulega με ταχύτερο χρόνο 1:41.685, στην 21η θέση του συνολικού ρόστερ, απέναντι στο 1:38.269 του ταχύτερου αναβάτη του διήμερου τεστ, Toprak Razgatlioglu. Σίγουρα αυτά τα 3+ δευτερόλεπτα διαφοράς μεταξύ Bulega και Razgatlioglu είναι διαφορά που δεν εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, όμως παρακάτω οι χρόνοι των αναβατών WSSP πέφτουν δραματικά, για να φτάσουμε στους Roberto Garcia με 1:44.574, Yuta Okay με 1:46, David Munoz με 1:47, και Ana Carrasco με 1:48.906. Εδώ μιλάμε για 8-10 δευτερόλεπτα πιο αργούς χρόνους, κάτι που σίγουρα δεν είναι ασφαλές, με την Carrasco να είναι η πιο αργή όλων. Με 10 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Toprak -αλλά και χωρίς να συμμετέχει στο WSSP του 2023-, σίγουρα δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην πίστα την ίδια στιγμή με τους αναβάτες WSBK.

Από την άλλη, η άποψη της Carrasco για σεξιστική συμπεριφορά από τον Bautista είναι καταφανώς δική της ερμηνεία, καθώς ο Πρωταθλητής WSBK δεν είπε ποτέ κάτι για το φύλο της -ούτε και έχει κάνει σεξιστικές δηλώσεις στο παρελθόν-, αναφερόμενος μόνο στην ομολογουμένως τεράστια διαφορά χρόνων τους.

Ευτυχώς ο Bautista δεν τραυματίστηκε στην πτώση αυτή, και ελπίζουμε η Dorna να πάρει τα μέτρα της στο μέλλον για να μην συμβούν ξανά παρόμοια περιστατικά

Motul WSBK - Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Αγώνας δρόμου για να προλάβει τον επόμενο αγώνα στο Portimao
motomag Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/7/2024

Ο αναβάτης της Honda, Xavi Vierge o οποίος λίγο έλειψε να μπει στη δεκάδα στον αγώνα της Τσεχίας υποβλήθηκε στη Βαρκελώνη σε εγχείρηση για να αντιμετωπίσει το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα γνωστό και ως arm pump.

O Vierge δεν κατάφερε να αποφύγει τελικά το νυστέρι καθώς ο πόνος στο δεξί του χέρι στους δύο τελευταίου αγώνες -Ηνωμένο Βασίλειο και Τσεχία- ήταν αφόρητος. Ο Ισπανός αναβάτης της Honda χειρουργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus με τον Dr. Xavier Mir να είναι ο υπεύθυνος ιατρός.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Ο Vierge τώρα έχει δύο εβδομάδες μπροστά του ώστε να αναρρώσει και να επιστρέψει στον επόμενο γύρο του WSBK στο Portimao ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 11 Αυγούστου 2024.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Ετικέτες