Alvaro Bautista vs Ana Carrasco - “Είσαι ερασιτέχνιδα και αργή” “Εσύ είσαι σεξιστής”

Πόλεμος δηλώσεων με αφορμή την πτώση του Πρωταθλητή WSBK στη Jerez
Bautista vs Carrasco
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/1/2023

Ο Πρωταθλητής WSBK 2022 Alvaro Bautista σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά WSBK στη Jerez (25-26/1) εν όψει της νέας σεζόν, όμως μια πτώση που είχε με το Panigale V4 R στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει διένεξη με την Πρωταθλήτρια WSSP300 του 2018 Ana Carrasco.

Μετά την πτώση του την Τετάρτη, στην πρώτη στροφή της Jerez, ο Bautista έκανε την εξής δήλωση: “Είχα την Ana Carrasco περίπου μισή ευθεία μπροστά μου, αλλά την πλησίασα υπερβολικά γρήγορα στη ζώνη για τα φρένα. Έπρεπε να ισιώσω τη μοτοσυκλέτα (σσ. για να μην πέσει πάνω στην Carrasco), βγήκα στο εξωτερικό της στροφής με τη βρώμικη άσφαλτο, έχασα τον μπροστινό τροχό και έπεσα. Η Ana θα έπρεπε να οδηγεί με τους αρχάριους, αυτή τη στιγμή είναι πολύ αργή για να συμμετέχει στο ίδιο session με τους αναβάτες Superbike και Supersport. Δεν είναι ασφαλές αυτό.”

Κατά τη διάρκεια του session, η Carrasco προπονούνταν με ένα Yamaha R6, καθώς προετοιμάζεται για την δεύτερη σεζόν της στη Moto3, όπου επέστρεψε το 2022 μετά από 5 χρόνια στο WSSP300 όπου στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 2018.

Αφού το Speedweek δημοσίευσε τη δήλωση του Bautista, η Carrasco έσπευσε να απαντήσει: “Μιλάς για ερασιτέχνες επειδή είμαι γυναίκα; Παγκόσμιε Πρωταθλητή, είδα το pit-board σου στη γραμμή τερματισμού, και ήξερα πως ερχόσουν. Μεταξύ Τ1 και Τ2 (σς. στις διαδοχικές πρώτες δύο στροφές μετά την ευθεία τερματισμού) γύρισα να δω πότε θα με πέρναγες, και σε είδα να πέφτεις… οπότε μην επινοείς ιστορίες.”

Μερίδιο του προβλήματος ανήκει σίγουρα στη διοργάνωση που επέτρεψε στους αναβάτες World Supersport να συμμετάσχουν στο ίδιο session με τους αναβάτες World Superbike. Ταχύτερος αναβάτης από τα WSSP ήταν ο Niccolo Bulega με ταχύτερο χρόνο 1:41.685, στην 21η θέση του συνολικού ρόστερ, απέναντι στο 1:38.269 του ταχύτερου αναβάτη του διήμερου τεστ, Toprak Razgatlioglu. Σίγουρα αυτά τα 3+ δευτερόλεπτα διαφοράς μεταξύ Bulega και Razgatlioglu είναι διαφορά που δεν εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, όμως παρακάτω οι χρόνοι των αναβατών WSSP πέφτουν δραματικά, για να φτάσουμε στους Roberto Garcia με 1:44.574, Yuta Okay με 1:46, David Munoz με 1:47, και Ana Carrasco με 1:48.906. Εδώ μιλάμε για 8-10 δευτερόλεπτα πιο αργούς χρόνους, κάτι που σίγουρα δεν είναι ασφαλές, με την Carrasco να είναι η πιο αργή όλων. Με 10 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Toprak -αλλά και χωρίς να συμμετέχει στο WSSP του 2023-, σίγουρα δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην πίστα την ίδια στιγμή με τους αναβάτες WSBK.

Από την άλλη, η άποψη της Carrasco για σεξιστική συμπεριφορά από τον Bautista είναι καταφανώς δική της ερμηνεία, καθώς ο Πρωταθλητής WSBK δεν είπε ποτέ κάτι για το φύλο της -ούτε και έχει κάνει σεξιστικές δηλώσεις στο παρελθόν-, αναφερόμενος μόνο στην ομολογουμένως τεράστια διαφορά χρόνων τους.

Ευτυχώς ο Bautista δεν τραυματίστηκε στην πτώση αυτή, και ελπίζουμε η Dorna να πάρει τα μέτρα της στο μέλλον για να μην συμβούν ξανά παρόμοια περιστατικά

Motul WSBK & MotoGP – Το θρυλικό Assen θα συνεχίσει να γράφει ιστορία

Παραμένει ως γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μέχρι και το 2031 τουλάχιστον
motomagMotul WSBK – Το θρυλικό Assen θα συνεχίσει να γράφει ιστορία
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

2/5/2024

Τα Motul WSBK ανακοίνωσαν την ανανέωση του συμβολαίου με την θρυλική πίστα του Assen, η οποία θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι και το 2031, ενώ αντίστοιχη επέκταση θα ισχύσει και στα MotoGP.

Μετά την ολοκλήρωση του ολλανδικού γύρου για το 2024, η πίστα TT του Assen και τα Motul WSBK, όπου έδωσαν το παρόν 56.734 θεατές κατά την διάρκεια του τριημέρου, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την συνέχιση της συνεργασίας τους. Εξασφαλίζεται έτσι, ότι o “Καθεδρικός Ναός της Ταχύτητας”, ο οποίος μετρά ήδη πάνω από 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK, θα συνεχίσει να γράφει την δική του ιστορία.

Η πίστα του Assen φιλοξενεί τα Motul WSBK από το 1992, με την μόνη χρονιά που δεν έλαβε χώρα αγώνας εκεί να είναι το 2020, που ο COVID είχε επιβάλει τους δικούς του κανόνες. Αποτελεί μάλιστα την έδρα μερικών εκ των αναβατών που αυτή τη στιγμή αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία, όπως των Michael van der Mark και Jeffrey Buis, αλλά και ανερχόμενων ταλέντων όπως οι Loris Veneman και Glenn van Straalen. Ο τελευταίος μάλιστα, σημείωσε φέτος την πρώτη του νίκη στην κατηγορία WSSP.

Η ανανέωση αυτή, αφορά και τα MotoGP, για τα οποία η πίστα TT αποτελεί έναν κομβικό σταθμό στην ιστορία τους, από το 1949 όταν ο θεσμός ξεκίνησε την πορεία του, με μόνη χρονιά που τα εργοστασιακά πρωτότυπα δεν ταξίδεψαν μέχρι εκεί να είναι… καλά το μαντέψατε, το 2020. Αρχικά, οι αναβάτες των GP αγωνίζονταν στους δημόσιους δρόμους της ολλανδικής πόλης, στην ίδια χάραξη που χρησιμοποιούνταν ήδη από το 1926 για το Ολλανδικό TT. Το 1955 ήταν η χρονιά που η πίστα θα έπαιρνε εν μέρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα, κρατώντας ένα τμήμα από τον δημόσιο δρόμο, δίνοντας όμως χώρο για πτώσεις.

Από τότε, πέρασαν τόνοι νερού από το αυλάκι, που το μετέτρεψαν σε ποτάμι. Όσες, όμως, αλλαγές και να έχουν γίνει στην πάροδο των χρόνων, ο “Καθεδρικός της Ταχύτητας” παραμένει ένας ιστορικός σταθμός για το Παγκόσμιο στερέωμα των αγώνων μοτοσυκλέτας, έχοντας γράψει τα δικά του ξεχωριστά κιτάπια, στις χρυσές σελίδες του αθλήματος.

Ετικέτες