Η BMW δυναμικά στο WSBK το 2019 με Sykes & Reiterberger, στον αέρα ο Laverty

Με την νέα ριζικά ανανεωμένη τους superbike!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

22/10/2018

Το κορυφαίο superbike –τουλάχιστον μέχρι να απειληθεί από τον ανταγωνισμό- ετοιμάζεται από την επόμενη χρονιά να ανανεωθεί με στόχο να τους αφήσει και πάλι πίσω. Αυτό είναι δεδομένο, εκείνο που έμενε να δούμε είναι αν θα εμπλακούν περισσότερο στο WSBK πέρα από την συμμετοχή τους στην Althea BMW. Και μέσα από την SMR (Shaun Muir Racing) αυτό καθίσταται πλέον μία πραγματικότητα καθώς η ομάδα θα αφήσει τις μοτοσυκλέτες της Aprilia. Το γεγονός πως θα υποστηριχθεί σθεναρά από το εργοστάσιο, φαίνεται ίσως από το συμβόλαιο που υπέγραψε σήμερα με τον Tom Sykes, παγκόσμιο πρωταθλητή πριν από πέντε χρόνια, και στον αέρα για το 2019, από την στιγμή που η Kawasaki υπέγραψε με τον Haslam στα μέσα του καλοκαιριού.

Ο Sykes θα συναντήσει στην ομάδα τον Markus Reiterberger που έχει την στάμπα του εργοστασίου στο σβέρκο του, κι έτσι αυτό πρακτικά αφήνει εκτός θέσης τον Eugene Laverty. Ο άτυχος Laverty με θητεία στα MotoGP, είχε μία άσχημη πτώση στην αρχή της φετινής σεζόν στην νέα πίστα της Ταϊλάνδης από την οποία δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στην λεκάνη, μέχρι και τον Μάιο χάνοντας όλη σχεδόν την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Η κίνηση αυτή φαίνεται πως γίνεται, ώστε η BMW να επιστρέψει στο WSBK, χωρίς όμως να το κάνει ανοικτά, τραυματίζοντας την εικόνα της στην δύσκολη αρχή. Διότι είναι βέβαιο πως στην αρχή, απέναντι σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο όπως είναι η Kawasaki με τον απίθανο Rea, ή από το Ducati V4 που αναμένεται, η ομάδα θα πρέπει να παλέψει χωρίς ακόμα να έχει βρει τις ισορροπίες της. Η κίνηση αυτή της BMW έχει περισσότερο την λογική της προετοιμασίας, τόσο για την μοτοσυκλέτα την ίδια, όσο και για το αγωνιστικό της τμήμα που μέχρι τώρα είχε δεχτεί σφοδρές περικοπές.

Το 2019 θα πρέπει τόσο η BMW, όσο και η Ducati που είναι βέβαια σε διαφορετικό επίπεδο στησίματος ως ομάδα, να έχουν τελειοποιήσει τις αγωνιστικές τους μοτοσυκλέτες, πριν έρθει η Honda από το 2020 και μετά. Έτσι ώστε όλοι μαζί, να δουν να θα μπορέσουν να τα βάλουν με την κυρίαρχη Kawasaki που έως τότε αναμένεται να συνεχίσει δίχως αντίπαλο…

BMW S1000RR στην EICMA: Τα "χρωστούμενα" της BMW

Ετικέτες

Motul WSBK: Ανανέωσε ο Miguel Oliveira με BMW - Ευχαριστημένοι από τον 31χρονο "rookie" οι Βαυαροί

Στην πρώτη του χρονιά στα Superbike βρίσκεται στην 10η θέση γενικής - 4 φορές στο βάθρο μέχρι τώρα
oliveira
Από τον

Παύλο Καρατζά

3/9/2026

Η BMW Motorrad ανακοίνωσε επίσημα ότι ανανέωσε τη συνεργασία της με τον Miguel Oliveira, ο οποίος αγωνίστηκε φέτος για πρώτη φορά πάνω στη σέλα της BMW M 1000 RR.

Ο Πορτογάλος θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδας ROKiT BMW Motorrad το 2027, αλλά και μετά, όπως αφήνει να εννοηθεί η ομάδα του. Την παραμονή του αγώνα στο Magny-Cours, της πρώτης στάσης στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike μετά τη καλοκαιρινή διακοπή, ο Βαυαρός κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι ανανέωσε τη συνεργασία του μακροπρόθεσμα με τον Miguel Oliveira, ο οποίος μεταπήδησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike φέτος, μετά από επτά χρόνια παρουσίας του στο MotoGP.

Η σεζόν δεν είναι εύκολη για τον 31χρονο αναβάτη που βρίσκεται στην 10η θέση της βαθμολογίας με 106 βαθμούς. Τα τεστ δεν βοήθησαν ιδιαίτερα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ αργότερα ο Πορτογάλος τραυματίστηκε στο Balaton Park και έλειψε από δύο αγώνες, κατάφερε όμως να ανέβει 4 φορές συνολικά στο βάθρο των νικητών.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, έμαθα ότι η επιτυχία βασίζεται στο θάρρος να αναλαμβάνεις νέες προκλήσεις και στη δέσμευση να εξελίσσεσαι συνεχώς. Η συνέχιση της πορείας μου με τη BMW Motorrad Motorsport και την ομάδα ROKiT BMW Motorrad WorldSBK αντανακλά την εμπιστοσύνη που έχουμε χτίσει μαζί και την κοινή μας φιλοδοξία για το μέλλον. Κατανοώ την ευθύνη που συνεπάγεται η εκπροσώπηση μιας τόσο εμβληματικής μάρκας και είμαι απόλυτα αποφασισμένος να δώσω τα πάντα, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας, για να μας βοηθήσω να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Έχουμε θέσει τα θεμέλια αυτή τη σεζόν, αλλά πιστεύω ότι το καλύτερο βρίσκεται ακόμα μπροστά μας. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι μαζί και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε κάτι για το οποίο όλοι μπορούμε να είμαστε περήφανοι. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό της BMW Motorrad και όλους τους συναδέλφους της ομάδας για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Ας πιάσουμε δουλειά!”, δήλωσε ο Oliveira.

Αυτές οι φιλοδοξίες μοιράζονται από ολόκληρη την ομάδα, όπως τόνισε και ο Sven Blusch, επικεφαλής της BMW Motorrad Motorsport.

“Βρισκόμαστε στη μέση της σεζόν του 2026, αλλά παράλληλα με τις εντατικές προετοιμασίες μας για τους επερχόμενους αγώνες, είναι σημαντικό για εμάς να σχεδιάζουμε το μέλλον. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τον Miguel τα επόμενα χρόνια. Μετά τη μετάβασή του από το MotoGP, προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στο πρόγραμμά μας στο WorldSBK και έχει γίνει σημαντικό μέλος της ομάδας μας, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

Απολαύσαμε μαζί μια πολύ επιτυχημένη αρχή στη σεζόν του 2026 και, ήδη από το δεύτερο αγωνιστικό του Σαββατοκύριακο με τη BMW M 1000 RR στο Πορτιμάο, ανέβηκε στο βάθρο και στους τρεις αγώνες. Ο τραυματισμός του μετά από ένα αναπόφευκτο ατύχημα αποτέλεσε, φυσικά, ένα εμπόδιο, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα μαζί αυτή τη σεζόν και στα επόμενα χρόνια”.