BMW S1000RR στην EICMA

Τα "χρωστούμενα" της BMW
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

8/10/2018

Στην φετινή Intermot η παρουσία της BMW δεν ήταν τόσο κραυγαλέα, καθώς είχε παρουσιάσει από πριν στο κοινό το νέο R1250GS, στου οποίου μάλιστα την παρουσίαση το ΜΟΤΟ είχε την αποκλειστικότητα για την Ελλάδα. Όπως είχαμε αναφέρει, η πιο βαρύγδουπη ανανέωση του μοντέλου ήταν ο νέος κινητήρας με τις νέες τεχνολογίες για  τον μεταβλητό χρονισμό και βύθισμα των βαλβίδων που εφαρμόστηκαν ώστε να αυξηθεί η ιπποδύναμή του αλλά και να εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές Euro5 (αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε εδώ), ενώ ο σχεδιασμός δέχτηκε και αυτός με τη σειρά του ένα ρετουσάρισμα. Έχοντας παρουσιάσει από νωρίτερα το διάσημο on-off της, η BMW δεν είχε πολλά να δείξει στην Intermot… ή κρατούσε τους άσσους στο μανίκι της για την EICMA. Πράγμα που έχει επιβεβαιωθεί από παλιότερα, καθώς η εταιρεία εκτός ότι άφησε ανοικτούς λογαριασμούς με τη σειρά R, αφού δεν παρουσίασε τα υπόλοιπα μοντέλα, δεν παρουσίασε και το νέο S1000RR που εξελίσσει από πέρυσι!

Δείτε το video εδώ: https://www.instagram.com/p/Bobx9FkAzlH/?taken-by=bmwmotorrad

Συγκεκριμένα ανέβασε στο διαδίκτυο ένα teaser video –όπως αρέσκονται πλέον οι περισσότεροι κατασκευαστές να κάνουν- άκρως απειλητικό και πολλά υποσχόμενο, χωρίς να δείχνει τίποτα παρά μόνο ένα μέρος της πίστας, αφού παλιότερα είχε δώσει στη δημοσιότητα ψηφιακές εικόνες με τη μορφή του μοντέλου (που μπορείτε να δείτε εδώ). Με τις φράσεις "heads up, adrenaline coming", προμηνύει τη παρουσίαση του νέου superbike της στην EICMA, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και τη γυμνή έκδοση της μοτοσυκλέτας. Οι φήμες θέλουν τον κινητήρα να υιοθετεί την αντίθετη φορά περιστροφής του στροφάλου που συμβάλλει στην ευκολότερη αλλαγή κατεύθυνσης και τη διατήρηση του μπροστινού τροχού αποτελεσματικότερα στο έδαφος, παραδίδοντας έτσι αγωνιστική τεχνολογία στο κοινό της. Ο καιρός περνάει και η μέρα που θα ανοίξουν οι πόρτες της EICMA πλησιάζει, μείνετε συντονισμένοι για τις πρώτες πληροφορίες εκ των έσω για όλα τα νέα μοντέλα…

 

Ετικέτες

Honda: Προσθέτει κι άλλη γραμμή παραγωγής δικύκλων στην Ινδία – Δυνατότητα επιπλέον 670.000 μονάδων ετησίως

Στοχεύουν στην παραγωγή 8 εκατομμύριων μονάδων ετησίως το 2028
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/3/2026

Η Honda Motorcycle and Scooter India Private Limited (HMSI) ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και τρίτη γραμμή παραγωγής στο δεύτερο εργοστάσιο της στην Ινδία, που θα παράγει 670.000 δίκυκλα ετησίως.

Σας είχαμε ενημερώσει πέρυσι, πως η ιαπωνική εταιρεία ετοιμαζόταν για την προσθήκη τέταρτης γραμμής παραγωγής στο πρώτο εργοστάσιο της στο Vithalapur και σήμερα η θυγατρική εταιρεία της Honda στην Ινδία ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και τρίτη γραμμή παραγωγής στο δεύτερο της εργοστάσιο στην Tapukara.

Η νέα γραμμή παραγωγής υπολογίζεται πως θα αρχίσει να λειτουργεί το 2028, με ετήσια παραγωγική δυνατότητα 670,000 μονάδων, κάτι που θα αυξήσει την συνολική ετήσια παραγωγή του εργοστασίου στα 2,01 εκατομμύρια μονάδες. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο άρχισε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2011 με ετήσια παραγωγική ικανότητα 600.000 μονάδων, η οποία αυξήθηκε σε 1,2 εκατομμύρια μονάδες τον Μάρτιο του 2012.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση για δίκυκλα στην Ινδία, η οποία αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, η HMSI θα επενδύσει 140 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει ένα οικόπεδο έκτασης 74.000 στρεμμάτων δίπλα στο εργοστάσιο, ώστε να μπορέσει να επεκταθεί. Η νέα γραμμή παραγωγής θα είναι ικανή να παράξει 670.000 σκούτερ και μοτοσυκλέτες 125-160 κυβικών ετησίως, κάτι που θα δημιουργήσει παράλληλα 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η HMSI σχεδιάζει την γενικότερη ανάπτυξή της παραγωγικής της ικανότητας και σκοπεύει να την αυξήσει από τα 6,25 εκατομμύρια μονάδες που είναι σήμερα σε περίπου 8 εκατομμύρια μονάδες ετησίως έως το 2028.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Tsutsumu Otani, δήλωσε: “Η αγορά δικύκλων στην Ινδία συνεχίζει να επεκτείνεται σταθερά παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη. Η Honda θα συνεχίσει να ενισχύει συνεχώς το σύστημα εφοδιασμού της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη των πελατών της, τόσο στην Ινδία όσο και σε όλο τον κόσμο. Μέσω της πρόσθετης επένδυσης στο δεύτερο εργοστάσιο, θα προσφέρουμε ελκυστικά προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο την περαιτέρω αύξηση της ικανοποίησης των πελατών μας.”