Νέο BMW S1000RR

Έρχεται το 2018
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/7/2017

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία (φωτό: Asphalt & Rubber) που δείχνει το νέο superbike της BMW να δοκιμάζεται σε πραγματικές συνθήκες. Καθώς ο δοκιμαστής-αναβάτης είναι κάπως… εύσωμος (!) είναι λίγο δύσκολο να διακρίνουμε τις πραγματικές εξωτερικές διαστάσεις της νέας μοτοσυκλέτας. Δεδομένου του γεγονότος ότι η σημερινή S1000RR είναι από τις πιο ογκώδεις μοτοσυκλέτες στην κατηγορίας της και ότι όλοι οι νεότερης σχεδίασης ανταγωνιστές της δείχνουν στο μάτι πολύ μικρότεροι σε διαστάσεις, πιστεύουμε ότι η BMW θα έχει κάνει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Από την άλλη μεριά, ο όγκος της S1000RR και ο εξοπλισμός άνεσης όπως τα θερμαινόμενα γκριπ, την έκαναν την πιο ευχάριστη superbike για χρήση στο δρόμο. Αν πάντως ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στη φωτογραφία, κι αν υποθέσουμε ότι αυτή είναι η τελική μορφή των φαίρινγκ της, τότε μπορούμε να πούμε ότι οι σχεδιαστές προσπάθησαν να κρατήσουν τις “τουριστικές” δυνατότητες του υπάρχοντος μοντέλου και ταυτόχρονα να αφαιρέσουν οπτικά όσο περισσότερο όγκο μπορούσαν, μειώνοντας τις επιφάνεις των κομματιών που αποτελούν το φαίρινγκ της. Έτσι, το τελικό της εξάτμισης έχει μικρύνει σε μήκος και όγκο, αφού τώρα το μεγαλύτερο μέρος της εξάτμισης βρίσκεται κάτω από τον κινητήρα.  Επίσης ένα μεγάλο μέρος του υποπλαισίου δεν καλύπτεται πλέον από πλαστικά, μειώνοντας οπτικά τον όγκο της ουράς. Ο μεγάλος κεντρικός αεραγωγός σχήματος V εξακολουθεί να κυριαρχεί εμπρός, όμως τώρα οι προβολείς έχουν κατέβει πιο χαμηλά. Δυστυχώς δεν έχουμε φωτογραφία από άλλη μεριά, για να δούμε αν η ασύμμετρη σχεδίαση θα παραμείνει και στο επόμενο μοντέλο. Ήδη η S1000RR είναι η δυνατότερη μοτοσυκλέτα που έχουμε δυναμομετρήσει και μπορεί να βγάλει κανονικά πινακίδα (μετά βέβαια από το... εξωπραγματικό Kawasaki H2R), οπότε δεν αμφιβάλουμε για τις επιδόσεις του επόμενου μοντέλου. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα της φωτογραφίας έχει τις συμβατικές αναρτήσεις της Sachs (προφανώς θα υπάρχει και έκδοση με ημιενεργητικές) και τα εξίσου γνωστά μας φρένα της Brembo.

Νέα γενιά KTM 390 Adventure - Δοκιμές εξέλιξης και για δεύτερη έκδοση

Αυτή τη φορά με τροχό 19 ιντσών, αντί για τον 21 της πιο χωμάτινης μοτοσυκλέτας
KTM 390 Adventure 2025
Από το

motomag

18/6/2024

Όλο και πιο κοντά προς την επίσημη παρουσίασή της βαδίζει η νέα γενιά του KTM 390 Adventure που εντοπίστηκε ξανά να δοκιμάζεται σε δημόσιο δρόμο και δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί σε δύο εκδόσεις το 2025.

Το επόμενο 390 Adventure υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση των Αυστριακών έχοντας παράλληλα μία σαφώς πιο rally-raid εμφάνιση που αναμένεται να προσφέρει καλύτερη προστασία στον αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης.

Αναμφίβολα σε αυτό θα συμβάλλει η μεγαλύτερη σε ύψος ζελατίνα που εκτείνεται χαμηλά και πλάγια περνώντας πάνω από τα εμπρός φλας με τον διπλό LED προβολέα να περιβάλλεται από LED φώτα ημέρας.

KTM 390 Adventure 2025

Ο κινητήρας που θα χρησιμοποιεί η μοτοσυκλέτα είναι ο μονοκύλινδρος που βλέπουμε στο νέο 390 Duke, ενώ από τότε που είδαμε για πρώτη φορά το πρωτότυπο να κυκλοφορεί έξω από το εργοστάσιο των Αυστριακών, στις αρχές του 2022, πολλά έχουν αλλάξει αναφορικά με το ατσάλινο πλαίσιο αλλά και το αλουμινένιο ψαλίδι.

Σε αυτή την τελευταία μέχρι στιγμής εμφάνιση της μοτοσυκλέτας της ΚΤΜ σε δημόσιο δρόμο, έξι μήνες έπειτα από την προηγούμενη, η σχεδίασή της παραμένει ως είχε. Αυτά είναι μάλλον καλά νέα για τους φίλους των Αυστριακών και όχι μόνο αφού το συγκεκριμένο look είναι κάτι που το ζητούν πλέον οι αναβάτες των adventure σε όλο τον κόσμο.

Τα μεγάλα νέα που προκύπτουν από τις νέες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν να κάνουν με τον εμπρός τροχό του 390 Adventure, αφού στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι η διάμετρος βρίσκεται στις 19 ίντσες.

KTM 390 Adventure 2025

Προφανώς οι Αυστριακοί εξελίσσουν και μία έκδοση με λιγότερο ακραία χαρακτηριστικά αναφορικά με την απόδοσή της στο χώμα, μία έκδοση που θα διαχωρίζει σαφώς τη θέση της από εκείνη με τον εμπρός τροχό των 21 ιντσών και θα είναι ακόμη πιο εύχρηστη στην καθημερινότητα.

Λογικά, εκτός από τον μικρότερης διαμέτρου εμπρός τροχό, διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων θα υπάρχουν και στις διαδρομές των αναρτήσεων που θα είναι μικρότερες στο 390 Adventure με την 19άρα εμπρός ζάντα να έχει παράλληλα σέλα πιο κοντά στο έδαφος.

Έτσι και εκτός απροόπτου, το νέο 390 Adventure θα έχει δύο εκδόσεις με την καθεμιά να έχει το δικό της μεγάλο ενδιαφέρον και η παρουσίασή του δεν αποκλείεται να γίνει στην ερχόμενη EICMA.

Ετικέτες