Νέο BMW S1000RR

Έρχεται το 2018
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/7/2017

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία (φωτό: Asphalt & Rubber) που δείχνει το νέο superbike της BMW να δοκιμάζεται σε πραγματικές συνθήκες. Καθώς ο δοκιμαστής-αναβάτης είναι κάπως… εύσωμος (!) είναι λίγο δύσκολο να διακρίνουμε τις πραγματικές εξωτερικές διαστάσεις της νέας μοτοσυκλέτας. Δεδομένου του γεγονότος ότι η σημερινή S1000RR είναι από τις πιο ογκώδεις μοτοσυκλέτες στην κατηγορίας της και ότι όλοι οι νεότερης σχεδίασης ανταγωνιστές της δείχνουν στο μάτι πολύ μικρότεροι σε διαστάσεις, πιστεύουμε ότι η BMW θα έχει κάνει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Από την άλλη μεριά, ο όγκος της S1000RR και ο εξοπλισμός άνεσης όπως τα θερμαινόμενα γκριπ, την έκαναν την πιο ευχάριστη superbike για χρήση στο δρόμο. Αν πάντως ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στη φωτογραφία, κι αν υποθέσουμε ότι αυτή είναι η τελική μορφή των φαίρινγκ της, τότε μπορούμε να πούμε ότι οι σχεδιαστές προσπάθησαν να κρατήσουν τις “τουριστικές” δυνατότητες του υπάρχοντος μοντέλου και ταυτόχρονα να αφαιρέσουν οπτικά όσο περισσότερο όγκο μπορούσαν, μειώνοντας τις επιφάνεις των κομματιών που αποτελούν το φαίρινγκ της. Έτσι, το τελικό της εξάτμισης έχει μικρύνει σε μήκος και όγκο, αφού τώρα το μεγαλύτερο μέρος της εξάτμισης βρίσκεται κάτω από τον κινητήρα.  Επίσης ένα μεγάλο μέρος του υποπλαισίου δεν καλύπτεται πλέον από πλαστικά, μειώνοντας οπτικά τον όγκο της ουράς. Ο μεγάλος κεντρικός αεραγωγός σχήματος V εξακολουθεί να κυριαρχεί εμπρός, όμως τώρα οι προβολείς έχουν κατέβει πιο χαμηλά. Δυστυχώς δεν έχουμε φωτογραφία από άλλη μεριά, για να δούμε αν η ασύμμετρη σχεδίαση θα παραμείνει και στο επόμενο μοντέλο. Ήδη η S1000RR είναι η δυνατότερη μοτοσυκλέτα που έχουμε δυναμομετρήσει και μπορεί να βγάλει κανονικά πινακίδα (μετά βέβαια από το... εξωπραγματικό Kawasaki H2R), οπότε δεν αμφιβάλουμε για τις επιδόσεις του επόμενου μοντέλου. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα της φωτογραφίας έχει τις συμβατικές αναρτήσεις της Sachs (προφανώς θα υπάρχει και έκδοση με ημιενεργητικές) και τα εξίσου γνωστά μας φρένα της Brembo.

Honda XL750 Transalp 750 - Οι τιμές του στην Ελλάδα

Επίσημη ανακοίνωση, στα επίπεδα που είχε προβλέψει το ΜΟΤΟ
Honda XL750 Transalp, οι τιμές της στην Ελλάδα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/2/2023

Στο site της επίσημης αντιπροσωπείας της Honda στην Ελλάδα, δημοσιεύτηκαν οι τιμές για το νέο XL750 Transalp, τόσο στη βασική του έκδοση, όσο και για την έκδοση Sp. Color, τιμές που είναι σχεδόν ταυτόσημες με εκείνες που είχαμε προβλέψει πριν λίγες ημέρες.

Έτσι, το Transalp 750 στην Ελλάδα ξεκινά από τα 11.500 ευρώ για τη βασική έκδοση, και από τα 11.750 ευρώ για την έκδοση SP. Color με την τριχρωμία λευκό-κόκκινο-μπλε της Honda. Πρώτη αναμενόμενη άφιξη των μοτοσυκλετών στο δίκτυο dealer της Honda ειναι στα μέσα Απριλίου 2023. 

Η επίσημη ανακοίνωση της Honda στην Ελλάδα ήρθε μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της τιμής του -επίσης νέου για το 2023-, Suzuki V-Strom 800DE που ξεκινά από τα 12.195 ευρώ. 

Η εκτίμηση του ΜΟΤΟ για την τιμή της Transalp 750 στη χώρα μας ήταν απολύτως συγκεκριμένη (11.600-11.750 ευρώ), έχοντας ως αφετηρία την ανακοίνωση της τιμής του πολυαναμενόμενου On-Off στην Αυστρία, όπου ξεκινάμε από τα 11.590 ευρώ. Η επιλογή μας για την Αυστρία δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς η χώρα έχει -όπως και η δική μας- υψηλή φορολογία στις μοτοσυκλέτες.

Λίγη ώρα πριν ανακοινωθούν επίσημα οι τιμές του Transalp στην Ελλάδα σήμερα, ανακοινώθηκε η τιμή της μοτοσυκλέτας και στην Ισπανία, όπου θα ξεκινά από τα 10.500 ευρώ ανεξαρτήτως χρώματος -ίδια τιμή και για το Sp. Color όπως μπορείτε να δείτε στο screenshot από κάτω-, ενώ στην Ιταλία θα ξεκινά από τα 10.690 ευρώ, και πάλι χωρίς διαφοροποίηση για το Sp. color.

Honda Transalp τιμή στην Ισπανία

Κι αν στην Ισπανία, μια χώρα που η κυβέρνηση της δεν φορολογεί τόσο άδικα και βαριά τις μοτοσυκλέτες, οι Ισπανοί μοτοσυκλετιστές ήδη διαμαρτύρονται έντονα για τη μεγάλη άνοδο τιμής μεταξύ Hornet (7.650 ευρώ στην Ισπανία) και Transalp, τι να πούμε και εμείς στην Ελλάδα, όπου με τους γνωστούς φόρους μας το Hornet 750 ξεκινά από τα 8.750 ευρώ, και το Transalp ανεβαίνει στα 11.500 ευρώ. Οι διαφορές τιμών μεταξύ της naked και της On-Off μοτοσυκλέτας είναι πάντως σχεδόν ίδιες στις δύο χώρες, με 2.850 ευρώ υψηλότερη τιμή για το Transalp στην Ισπανία, και 2.750 ευρώ υψηλότερη τιμή για τη βασική έκδοση του Transalp στην Ελλάδα. Η διαφορά Hornet-Transalp στην Ελλάδα πάντως μεγαλώνει αν επιλέξεις το Sp. Color, καθώς φτάνει τα 3.000 ευρώ.