Kawasaki WorldSBK Team 2025 - Garrett Gerloff και ZX-10RR

Και ο Jeremy Alcoba στο WorldSSP με το ZX-6R
Kawasaki WorldSBK Team 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/2/2025

Η Kawasaki παρουσίασε την ομάδα της για το WorldSBK, υπό την επίβλεψη του Manuel Puccetti, κάνοντας τη μετάβαση στην πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη για το 2025, δίπλα και στην bimota by Kawasaki Team με τους Basani και Lowes. Σε ένα δεύτερο πλάνο ανάγνωσης, η Kawasaki θέλησε να "γλυκάνει" τον Puccetti με τη μετατροπή της ομάδας από ιδιωτική με εργοστασιακή υποστήριξη σε πλήρως εργοστασιακή για φέτος, αφού πρώτα του... πήρε τους "καλούς" αναβάτες στη bimota, και τον άφησε με τον Gerloff, που δεν έχει δείξει ιδιαίτερες ελπίδες για διάκριση.

Στην παρουσίαση που έγινε στην Ιταλία, στην πόλη Reggio Emilia, όπου η Kawasaki Puccetti έχει τη βάση της, παραβρέθηκαν άνθρωποι τόσο της Kawasaki Europe όσο και της Kawasaki Japan, δείχνοντας έμπρακτα τη σημαντικότητα του εγχειρήματος από το Akashi.

Η ομάδα θα αγωνιστεί με δύο αναβάτες το 2025, τον Αμερικανό Garrett Gerloff με το Ninja ZX-10RR στο WorldSBK (τερμάτισε 9ος τελικής κατάταξης το 2024 με την Bonovo Action BMW) και με τον Ισπανό Jeremy Alcoba (15ος στο Παγκόσμιο Moto2 2024 με την Yamaha VR46 Master Camp Team ) που κάνει ντεμπούτο στα Supersport με το Ninja ZX-6R.

Τα τεστ σε Jerez και Portimao ήταν θετικά για τους δυο εργοστασιακούς της Kawasaki WorldSBK Team, και τώρα σειρά έχει πρώτα το τεστ του Phillip Island στις 17-18/2 και μετά ο πρώτος γύρος στην ίδια πίστα, στις 21-23/2.

Ετικέτες

Jonathan Rea The Greatest: Ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων για τον κορυφαίο αναβάτη του WSBK

Ένας αναβάτης με έξι πρωταθλήματα, ένα ντοκιμαντέρ με έξι επεισόδια
wsbk rea the greatest
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

1/7/2026

Πολλοί έχουν γράψει τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία του WSBK καταφέρνοντας σημαντικά ρεκόρ και επιτυχίες, ουδείς όμως φτάνει αυτό που κατόρθωσε ο Jonathan Rea σε μια καριέρα 17 σεζόν στο MOTUL FIM Superbike World Championship.

Το ντοκιμαντέρ που παρουσιάζουν οι διοργανωτές του πρωταθλήματος WSBK μας αφηγείται την ιστορία του σπουδαίου αυτού πρωταθλητή, απλωμένη σε έξι επεισόδια με διάρκεια από 10 ως 15 λεπτά έκαστο. Σε αυτά περιλαμβάνονται 18 συνεντεύξεις από φίλους, συγγενείς, αντιπάλους και εχθρούς και, φυσικά, τον ίδιο τον πρωταγωνιστή.

Η ιστορία μας ξεκινά στα τέλη του 2007, όταν ο 20χρονος Rea προερχόμενος από το αγγλικό πρωτάθλημα BSB φτάνει στο γραφείο του Ronald Ten Kate, ιδιοκτήτη της ομώνυμης ομάδας, για να του ζητήσει μια θέση στο WSBK.

Στο πρώτο επεισόδιο διατρέχουμε την επταετή περίοδο που πέρασε ο Rea με τις μοτοσυκλέτες της Honda, ως το 2014 και την απόφαση να μετακινηθεί στην Kawasaki

Στο δεύτερο επεισόδιο ανακαλύπτουμε τις άγνωστες πτυχές της αντιπαλότητας του Rea με τον Chaz Davies, Βορειοϊρλανδός εναντίον Ουαλού, Kawasaki εναντίον Ducati.

Στο τρίτο μέρος του ντοκιμαντέρ θυμόμαστε την άφιξη του Alvaro Bautista με τη Ducati Panigale V4, αλλά και έναν τίτλο που κατακτήθηκε κόντρα στις πιθανότητες, ενώ στο τέταρτο επεισόδιο ο ήδη εξάκις πρωταθλητής συναντά για πρώτη φορά τον Toprak Razgatlioglu. Ο Τούρκος καβαλά τη μοτοσυκλέτα της Kawasaki υπό τις οδηγίες του Rea και λίγα χρόνια αργότερα, το 2021 φτάνει η στιγμή που καταφέρνει να τον νικήσει.

Το πέμπτο και προτελευταίο επεισόδιο μας βγάζει από την πίστα και μας βάζει στην προσωπική ζωή του Rea, δίνοντας μικρόφωνο στους ανθρώπους που τον στήριξαν σε όλη αυτή την πορεία, την οικογένεια, τους φίλους, τους συνεργάτες.

Το τελευταίο μέρος του ντοκιμαντέρ μας θυμίζει το τελευταίο αγωνιστικό κεφάλαιο του Rea, τη μετακίνηση στη Yamaha και μια σειρά τραυματισμών και ατυχιών που τον συνόδευσαν στο τέλος της αγωνιστικής του καριέρας.

Η σειρά των ντοκιμαντέρ ‘The Greatest’ είναι ήδη διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του WSBK και την ενότητα WorldSBK VideoPass, δηλαδή είναι προσβάσιμη μόνο από τους συνδρομητές της υπηρεσίας.