Kawasaki WorldSBK Team 2025 - Garrett Gerloff και ZX-10RR

Και ο Jeremy Alcoba στο WorldSSP με το ZX-6R
Kawasaki WorldSBK Team 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/2/2025

Η Kawasaki παρουσίασε την ομάδα της για το WorldSBK, υπό την επίβλεψη του Manuel Puccetti, κάνοντας τη μετάβαση στην πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη για το 2025, δίπλα και στην bimota by Kawasaki Team με τους Basani και Lowes. Σε ένα δεύτερο πλάνο ανάγνωσης, η Kawasaki θέλησε να "γλυκάνει" τον Puccetti με τη μετατροπή της ομάδας από ιδιωτική με εργοστασιακή υποστήριξη σε πλήρως εργοστασιακή για φέτος, αφού πρώτα του... πήρε τους "καλούς" αναβάτες στη bimota, και τον άφησε με τον Gerloff, που δεν έχει δείξει ιδιαίτερες ελπίδες για διάκριση.

Στην παρουσίαση που έγινε στην Ιταλία, στην πόλη Reggio Emilia, όπου η Kawasaki Puccetti έχει τη βάση της, παραβρέθηκαν άνθρωποι τόσο της Kawasaki Europe όσο και της Kawasaki Japan, δείχνοντας έμπρακτα τη σημαντικότητα του εγχειρήματος από το Akashi.

Η ομάδα θα αγωνιστεί με δύο αναβάτες το 2025, τον Αμερικανό Garrett Gerloff με το Ninja ZX-10RR στο WorldSBK (τερμάτισε 9ος τελικής κατάταξης το 2024 με την Bonovo Action BMW) και με τον Ισπανό Jeremy Alcoba (15ος στο Παγκόσμιο Moto2 2024 με την Yamaha VR46 Master Camp Team ) που κάνει ντεμπούτο στα Supersport με το Ninja ZX-6R.

Τα τεστ σε Jerez και Portimao ήταν θετικά για τους δυο εργοστασιακούς της Kawasaki WorldSBK Team, και τώρα σειρά έχει πρώτα το τεστ του Phillip Island στις 17-18/2 και μετά ο πρώτος γύρος στην ίδια πίστα, στις 21-23/2.

Ετικέτες

Kawasaki - WSBK Motul: Θα συμμετέχει με δύο αναβάτες στη νέα κατηγορία World Sportbike

Οι Xavi Artigas και Loris Veneman θα συναγωνίζονται τον Γιάννη Περιστερά
Kawasaki
Από τον

Παύλο Καρατζά

13/11/2025

Η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του World Supersport 300, η MTM Kawasaki θα συμμετέχει στη νέα κατηγορία Sportbike του WSBK 2026, με την υποστήριξη της Kawasaki Motors Europe και της νέας Kawasaki Ninja ZX-6R 636.

Η MTM Kawasaki που αναβάτες της έχουν κατακτήσει 3 τίτλους από τις συνολικά 9 σεζόν του θεσμού, ανακοίνωσε πως την επόμενη σεζόν θα συμμετέχει με τους Xavi Artigas και Loris Veneman στη νέα κατηγορία World Sportbike.

Veneman

Αυτή θα είναι η τρίτη σεζόν του Loris Veneman με τη βέλγικη ομάδα. Ο Loris, ο οποίος έγινε 19 ετών πριν από λίγους μήνες, τερμάτισε φέτος στην 11η θέση και πέρυσι στην 2η θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος WorldSSP300 και θα ηγηθεί της προσπάθειας της MTM Kawasaki στη νέα αυτή κατηγορία.

Artigas

Δίπλα στον Loris Veneman θα βρίσκεται ο 22χρονος Ισπανός Xavi Artigas, που έχει αγωνιστεί για τρεις σεζόν στην Moto3 όπου σημείωσε μία νίκη και τρία βάθρα, και για μία σεζόν στην Moto2. Ο Artigas ήταν φέτος και προπονητής αναβατών στην ομάδα της MTM, ενώ συμμετείχε και με Kawasaki ZX-6R 636 στο Ιταλικό Πρωτάθλημα στην κατηγορία Supersport, όπου τερμάτισε 2ος.