Motul WSBK 2020: Ο Xavi Fores στην Kawasaki Pucceti Racing

Ο αντικαταστάτης του Razgatlioglu
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

30/10/2019

Η μεταγραφή του Toprak Razgatlioglu στην Pata Yamaha για το 2020, άφησε την Turkish Puccetti Racing χωρίς αναβάτης για την ερχόμενη χρονιά. Τώρα, η ομάδα βρήκε ένα νέο αναβάτη για τη σέλα της ZX-10RR και μετονομάζεται σε Kawasaki Puccetti Racing Team, αφού από του χρόνου θα τρέχει με τα χρώματά της ο 34χρονος Ισπανός Xavi Fores.

Η τελευταία φορά που ο Fores έτρεξε στα Superbikes ήταν το 2018 και τότε είχε βρεθεί έξι φορές στο βάθρο. Ξεκίνησε την καριέρα του στο πρωτάθλημα το 2011 μαζί με την BMW, κάνοντας το ντεμπούτο του στο δεύτερο σκέλος της Imola, παίρνοντας μάλιστα και βαθμούς ως wildcard συμμετοχή. Δύο χρόνια αργότερα επέστρεψε στη δράση με τον ίδιο ρόλο πάλι, στον αγώνα της Jerez και ήταν ένατος στο πρώτο σκέλος. Έπρεπε να περιμένει μέχρι το 2015, ώστε να αδράξει την ευκαιρία και να αποδείξει την αξία του, όπου στον αγώνα του Qatar ξεκίνησε από την πρώτη σειρά και τερμάτισε εντός της δεκάδας. Αυτό του έδωσε την ευκαιρία για μια κανονική συμμετοχή στο πρωτάθλημα του 2016. Από τότε μέχρι το 2018 βρέθηκε έξι φορές στο βάθρο και τώρα επιστρέφει δριμύτερος.

Τον χρόνο που έλειψε από το Motul WSBK, τον αξιοποίησε πλήρως στο BSB όπου κατάφερε να πάρει μια pole και να σημειώσει τέσσερις τερματισμούς μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις. “Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στο πρωτάθλημα με την Kawasaki Puccetti Racing Team για την ερχόμενη σεζόν.” Είπε ο Fores και συνέχισε λέγοντας: “Η μοτοσυκλέτα είναι πολύ καλή και πιστεύω πως ταιριάζει πολύ στο οδηγικό μου στυλ, οπότε κυνήγησα ιδιαίτερα τη συμφωνία με τον Manuel (σ.σ. ιδιοκτήτη της ομάδας). Ανυπομονώ να βρεθώ στη σέλα της και να ξεκινήσω να προετοιμάζομαι για την ερχόμενη σεζόν ώστε όταν έρθει η ώρα του πρώτου αγώνα να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα και να είμαι σε καλή φυσική κατάσταση.” Έκλεισε τις δηλώσεις του ευχαριστώντας την Kawasaki Europe για την μεγάλη προσπάθεια και την υποστήριξής, δείχνοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του στον Manuel Puccetti για την εμπιστοσύνη που του έδειξε.

Ο Manuel Puccetti, ιδιοκτήτης της ομάδας ανέφερε: “Ο στόχος μας είναι η νίκη και πάντοτε προσπαθούμε για αυτή. Δεν είναι εύκολο αλλά θα προσπαθήσουμε να το ξανακάνουμε του χρόνου. Πιστεύω πως μπορούμε να έχουμε μια πολύ καλή σεζόν μαζί με τον Xavi, αφού λογικά θα είναι πολύ γρήγορος με την Kawasaki. Τα αποτελέσματα που είχαμε φέτος με τον Toprak δείχνουν το επίπεδο της τεχνογνωσίας μας όσον αφορά το στήσιμο της μοτοσυκλέτας. Ο Xavi είναι πολύ γρήγορος και σταθερός αναβάτης σε όλες τις συνθήκες, έτσι πιστεύω πως είναι η τέλεια επιλογή για εμάς. Θεωρώ πως με την εμπειρία του θα μπορέσει να προσαρμοστεί πολύ γρήγορα και έχουμε ήδη προγραμματίσει πολλές δοκιμές. Είναι πολύ δύσκολο να πω αν θα είναι τόσο γρήγορος όσο ο Toprak αλλά σε δύο ή τρεις αγώνες θα είναι πολύ δυνατός.”

Ετικέτες

KTM: Πρώην αναβάτης MotoGP αναλαμβάνει την εξέλιξη της 990 RC R για το Παγκόσμιο Supersport

Η αγωνιστική εξέλιξη του 990 RC R ξεκίνησε στην Ιταλία και ανεβάζει ταχύτητα με φόντο το παγκόσμιο
KTM 990 RC R WSSP
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/3/2026

Από την πρώτη στιγμή που η ΚΤΜ εμφάνισε την 990 RC R στην έκθεση EICMA του 2024 δεν έκρυβε τις προθέσεις της να μπει με αυτή τη μοτοσυκλέτα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport (WSSP). Το δήλωνε στην έκθεση, το έγραφε στα δελτία Τύπου και λίγο καιρό αργότερα το υπογράμμισε με την έκδοση 990 RC R Track.

Στο μεταξύ ωστόσο, η δουλειά άρχισε να επικεντρώνεται στην πίστα και η πρώτη αγωνιστική ομάδα που θα αναλάβει να εξελίξει σε ανταγωνιστικό επίπεδο τη supersport της ΚΤΜ παρουσιάστηκε στην Ιταλία πριν έναν μήνα.

jarno ioverno KTM 90 RC R
O Jarno Ioverno και η νέα του ομάδα για το Ιταλικό Πρωτάθλημα Supersport

Η Team Very Well Motosport με αναβάτη τον Jarno Ioverno και συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία Krämer – υπεύθυνη για δίτροχα κοσμήματα όπως η GP2 890RR – ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο ιταλικό πρωτάθλημα Dunlop CIV 2026 και δη στην κατηγορία Supersport με την 990 RC R.

Στόχος φυσικά είναι η εξέλιξή της για αγώνες, καθώς και η δημιουργία σχετικών αγωνιστικών κιτ για διάφορα επίπεδα αγώνων, από τον χομπίστα ιδιώτη ως τις ομάδες των παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

Jonas Folger
Jonas Folger

Το δεύτερο βήμα της ΚΤΜ προς το WSSP είναι ακόμη πιο δυναμικό, καθώς οι Αυστριακοί ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Γερμανού αναβάτη Jonas Folger, με βιογραφικό που μετρά κάμποσα χρόνια σε MotoGP, Moto2 και Moto3, καθώς και έναν χρόνο με τη BMW στο WSBK.

Ο Folger θα συνδεθεί με μια ομάδα που έτρεχε με μοτοσυκλέτες ΚΤΜ RC 390 στο WSSP300, τη γερμανική Freudenberg Team, με την οποία θα αναλάβουν να τρέξουν την KTM 990 RC R στο γερμανικό πρωτάθλημα EuroMoto (πρώην IDM) σε μια πλήρη σεζόν στη Supersport κατηγορία.

Και αυτή τη φορά η ΚΤΜ δεν μιλά αορίστως για εξέλιξη με φόντο το WSSP, αλλά για προετοιμασία ενόψει πλήρους συμμετοχής στο Παγκόσμιο από το 2027!

Ετικέτες