MOTUL WSBK: Η δεύτερη είσοδος και έξοδος του Melandri


Δεν τον βόλεψε η Panigale
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/9/2020

Ο ενθουσιασμός του Melandri στην σέλα της Panigale V4R ξοδεύτηκε μετά από τέσσερις αγωνιστικές στην ταραχώδη αυτή σεζόν των MOTUL WSBK. Αποφάσισε να δώσει τέλος στην σύντομη αυτή επάνοδο καθώς βλέπει πως δεν μπορεί να κρατήσει έναν αξιοπρεπές ρυθμό.

Η ομάδα θα τον αντικαταστήσει με τον Samuele Cavalieri και η αγωνιστική καριέρα του Marco Melandri θα βάλει εδώ μία τελεία, οριστική αυτή την φορά, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Melandri ήταν βέβαιος πως θα τα πήγαινε πολύ καλά με την Panigale V4R πριν ακόμη την οδηγήσει, για αυτό και εκφράστηκε κάπως απότομα το 2018 για τον Bautista, θεωρώντας πως η επιλογή αυτή δεν ήταν σωστή και ο ίδιος ταίριαζε περισσότερο. Όπως αποδείχτηκε, και δήλωσε τώρα και ο ίδιος, αυτό δεν ισχύει:
 

«Ήθελα να επιστρέψω και να περάσω καλά κάνοντας όμορφους αγώνες, αλλά παρόλο την εξαιρετική δουλειά της ομάδας, δεν βρήκα ποτέ καλή αίσθηση από την μοτοσυκλέτα. Χωρίς να βλέπω περιθώριο βελτίωσης έκανα μία ειλικρινή κουβέντα με την ομάδα και αποφασίσαμε να δώσουμε μία καλή ευκαιρία σε έναν νέο αναβάτη με όρεξη και πείσμα».

«Ήταν μία δύσκολη απόφαση, όμως έπρεπε να αξιολογήσω την φυσική μου κατάσταση. Επέστρεψα με μεγάλο ενθουσιασμό κι αυτός πέθαινε μέρα με την ημέρα, όσο αντιλαμβανόμουν πως δεν ταίριαζα οδηγικά με την μοτοσυκλέτα».

«Δεν μετανιώνω καθόλου για αυτή την εξέλιξη, το αντίθετο. Σε διαφορετική πορεία θα είχα μείνει με την απορία στην υπόλοιπη ζωή μου, τώρα έχω πάρει την απάντηση. Δυστυχώς βέβαια, δεν ήταν αυτή που θα ήθελα»

«Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για την αφοσίωσή της. Έχει έρθει η στιγμή να κοιτάξω μπροστά στο μέλλον προς την κατεύθυνση που έτσι κι αλλιώς είχα σκοπό να πάρω πριν από αυτό το διάλειμμα της επιστροφής. Εύχομαι στην Barni Racing Team καλή επιτυχία στο μέλλον».

Ο Cavalieri δηλώνει έτοιμος για να συνεχίσει την αγωνιστική δράση της ομάδας και στοχεύει σε αυτή την δύσκολη σεζόν να κερδίσει εμπειρία, ιδιαίτερα με τους πολλούς και κοντινούς αγώνες. Είναι 23 ετών και έχει αγωνιστεί ως wildcart στο Misano το 2019 αλλά ακολουθεί το Ιταλικό πρωτάθλημα με την ίδια ομάδα, στο οποίο πηγαίνει αρκετά καλά έχοντας τερματίσει δύο φορές στο βάθρο στην δεύτερη θέση, και μία pole position. Αυτό σημαίνει πως είναι ήδη εξοικειωμένος με την Panigale V4R και οι αγώνες του MOTUL WSBK θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά, βοηθώντας τον να ανεβάσει ρυθμό.

Αυτό ελπίζει και η ομάδα για τον Cavalieri, και είναι ευχαριστημένοι με την λύση που βρέθηκε, καθώς ο Melandri δεν επέμενε τραβώντας το σχοινί…

Ο Melandri έδωσε στην BMW την πρώτη της νίκη στα Superbike, πίσω το 2012-2013 όταν εκείνη κατέβηκε εργοστασιακά την πρώτη φορά και συνολικά πήρε για εκείνους 9 νίκες σε δύο σεζόν, πριν επιστρέψει για λίγο στα MotoGP, το 2015. Αργότερα γύρισε ξανά στο MOTUL WSBK, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και αποφάσισε να αναθεωρήσει για χάρη του νέου Panigale αντικαθιστώντας τον Camier που είναι τραυματίας.

Το νέο Panigale όμως δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο, όπως κι εμείς είδαμε πρόσφατα στις Σέρρες, και δεν βόλεψε τον Melandri που αποφάσισε η απόσυρσή του να είναι πλέον οριστική…

 

Ετικέτες

WSBK 2025, 6ος γύρος, Misano – Απόλυτος κυρίαρχος ο Toprak Razgatlioglu

Με τρεις νίκες στην Ιταλία - Μείωσε την διαφορά από τον Bulega που είχε και πτώση
Toprak
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/6/2025

Ιδανικό ήταν το Σαββατοκύριακο για τον Toprak Razgatlioglu, αφού κατάφερε να κάνει τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, καταφέρνοντας έτσι το απόλυτο στην πίστα του Misano, μειώνοντας παράλληλα την διαφορά του από τον πρωτοπόρο Nicolo Bulega.

Ο πρώτος αγώνας του Σαββάτου δεν ξεκίνησε τόσο καλά για τον Toprak (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team), καθώς έχασε τα φρένα στην αρχή του αγώνα, υποχωρώντας στην 4η θέση. Βρήκε όμως ρυθμό γρήγορα και “έπιασε” τον Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) που ήταν μπροστά και μάλιστα τον προσπέρασε στον 5ο γύρο. Ο Bulega έμεινε κοντά του, τερματίζοντας στην 2η θέση. Σκληρή μάχη για το βάθρο έδωσαν Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) και Alex Lowes (Bimota by Kawasaki Racing Team), με τον Petrucci να παίρνει την τρίτη θέση.

Misano

Ο σύντομος αγώνας Superpole Race ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον Nicolo Bulega, καθώς ο Axel Bassani (Bimota by Kawasaki Racing Team) έπεσε, παρασύροντας τον Ιταλό εκτός πίστας. Την ευκαιρία αυτή εκμεταλλεύτηκε ο Toprak, ο οποίος πήρε τη νίκη, αφήνοντας δεύτερο τον Alex Lowes και τρίτο τον Andrea Locatelli (Pata Maxus Yamaha). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Jonathan Rea (Pata Maxus Yamaha team) πήρε την 7η θέση που αποτελεί και το καλύτερο αποτέλεσμά του για φέτος.

Στον δεύτερο αγώνα, ο Nicolo Bulega ξεκίνησε τον αγώνα από την δέκατη θέση. Το γεγονός αυτό έδωσε στον Toprak Razgatlioglu την ευκαιρία να φύγει μπροστά και να πάρει μία άνετη νίκη. Ο Nicolo Bulega γρήγορα ανέβηκε θέσεις και τερμάτισε στην 2η θέση, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati).

Torpak

Υπενθυμίζουμε πως ο Toprak Razgatlioglu θα αγωνίζεται του χρόνου στο MotoGP με την Pramac Yamaha, όπως διαβάσατε εδώ. Από ό,τι φαίνεται αυτή η εξέλιξη επηρέασε θετικά την απόδοσή του, πραγματοποιώντας ένα τέλειο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο. Ο ίδιος δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί πίεσα πολύ σκληρά αυτό το Σαββατοκύριακο και πέτυχα τον στόχο μου να κερδίσω και τους τρεις αγώνες. Ειδικά στον τελευταίο αγώνα, η μοτοσυκλέτα ήταν πολύ καλύτερη- βελτιώσαμε τη μοτοσυκλέτα βήμα προς βήμα και αυτό μου επέτρεψε να βρω το ρυθμό μου και να έχω πολύ δυνατό ρυθμό. Είμαι πολύ χαρούμενος, πέρυσι είχα τρεις νίκες εδώ και φέτος τα κατάφερα ξανά, τώρα ανυπομονώ για το Donington. Αυτή είναι η τελευταία μου σεζόν, αλλά αν συνέχιζα σε αυτό το paddock, νομίζω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά ρεκόρ εδώ, ίσως στο μέλλον".

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και την βαθμολογία των οδηγών μετά και τα χτεσινά αποτελέσματα:

Θέση

Αναβάτης

Βαθμοί

1

NICOLO BULEGA

292

2

TOPRAK RAZGATLIOGLU

283

3

DANILO PETRUCCI

179

4

ALVARO BAUTISTA

172

5

ANDREA LOCATELLI

157

6

SAM LOWES

124

7

ALEX LOWES

85

8

IKER LECUONA

84

9

XAVI VIERGE

83

10

ANDREA IANNONE

68