Motul WSBK, Jerez Test - O Remy Gardner ταχύτερος όλων, με τη βροχή να δυσκολεύει τις δοκιμές

Με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στους Bautista, Rea και Iannone, απόντος του Razgatlioglu που τυπικά είναι ακόμη αναβάτης της Yamaha
motomag Motul WSBK, Jerez Test – O Remy Gardner με Yamaha ταχύτερος και τις δύο ημέρες με την βροχή να περιορίζει τους αναβάτες
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/11/2023

Το διήμερο τεστ στην πίστα της Jerez ολοκληρώθηκε με τον Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team), να είναι ο ταχύτερος και τις δύο ημέρες, με τον νεοεισερχόμενο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati), να σημειώνει τον δεύτερο χρόνο και τον Jonathan Rea (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK), ο οποίος μετακόμισε στη Yamaha να ολοκληρώνει το τεστ στην τρίτη θέση.

Μετά τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος στη Jerez, ομάδες και αναβάτες παρέμειναν στην ισπανική πίστα ώστε να πραγματοποιήσουν το προγραμματισμένο διήμερο τεστ. Αρκετοί αναβάτες θα δοκίμαζαν για πρώτη φορά τις μοτοσυκλέτες τους, καθώς υπήρχαν αλλαγές αγωνιστικών στρατοπέδων ενόψει της νέας χρονιάς, ενώ είχαμε και νέες εισόδους στο WSBK με σημαντικότερες αυτές των Andrea Iannone που επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από την υπόθεση ντόπινγκ του 2019 και του Nicolo Bulega, με τον Πρωταθλητή του WSSP να ανεβαίνει κατηγορία και να βρίσκεται πλάι στον Bautista στην ομάδα της Aruba.it Racing - Ducati από το 2024.

WSBK

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημέρα του τεστ αλλά η βροχή είχε άλλα σχέδια για αναβάτες και ομάδες. Με τις καιρικές συνθήκες να περιορίζουν τη δράση, οι περισσότεροι αναβάτες επέλεξαν να μείνουν στα box τους καθώς δεν υπήρχε λόγος να ρισκάρουν στις βρόχινες συνθήκες. Τον ταχύτερο χρόνο της πρώτης ημέρας με 1:39.837 σημείωσε ο Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team), με τον Αυστραλό να ολοκληρώνει μόλις 25 γύρους. Πίσω από τον αναβάτη της Yamaha, βρέθηκε ο Michael Ruben Rinaldi ο οποίος μετακόμισε στην Motocorsa Ducati. Ο Ιταλός κατάφερε να ολοκληρώσει 36 γύρους στη σέλα της Panigale V4R, έχοντας διαφορά μόλις 2 δέκατα από τον Gardner. Στην τρίτη θέση συναντάμε ακόμη μία Yamaha R1, αυτή του Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team), με τον Ελβετό να συνεχίζει τις καλές του εμφανίσεις μετά τα δύο βάθρα που πέτυχε στον τελευταίο γύρο της χρονιάς στην πίστα της Jerez.

WSBK

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Jonathan Rea (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK), με τον αναβάτη από την Βόρεια Ιρλανδία να σημειώνει μόλις 12 γύρους με τη νέα του μοτοσυκλέτα, ενώ δεν κατάφερε να αποφύγει και μία πτώση στη στροφή 13, χωρίς ωστόσο συνέπειες. Μια θέση πιο πίσω ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα ο πρωταθλητής Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati), με τον Ισπανό να γράφει μόλις 24 γύρους και να έχει και αυτός μία πτώση στη στροφή 13. Στην έκτη θέση θα βρούμε την πρώτη BMW και είναι αυτή του Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW). Ο Αμερικανός δεν κατάφερε να μείνει αλώβητος καθόλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς είχε και αυτός πτώση στη στροφή 13. Έβδομος τερμάτισε ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK), με τον Βρετανό να καλείται να σηκώσει στους ώμους του την ιαπωνική ομάδα από την επόμενη χρονιά, με νέο ομόσταυλο τον Axel Basani. Στην όγδοη θέση συναντάμε τον νεοεισερχόμενο στο WSBK, Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati).

WSBK

Ο Ιταλός πρωταθλητής του WSSP, ο οποίος θα είναι teammate του Bautista κατάφερε να γράψει μόλις 24 γύρους με την Panigale V4R ελέω της βροχής παρολαυτά δήλωσε πως έκανε βήματα προς τα εμπρός. Μια θέση πιο πίσω στην ένατη βρέθηκε ο Scott Redding (Bonovo Action BMW) με το γυρολόγιο του Βρετανού στη νέα του ομάδα να μην είναι πολλά υποσχόμενο για να λέμε την αλήθεια. Την δεκάδα συμπλήρωσε ο νέος αναβάτης της KRT, Axel Bassani με τον Ιταλό να προσπαθεί να συνηθίσει τη μετάβαση από την Ducati Panigale V4R στη Kawasaki ZX-10 RR. Όσον αφορά τον Andrea Iannone, στην επιστροφή του στην ενεργό δράση ο Ιταλός την πρώτη ημέρα κατάφερε να τερματίσει στην ενδέκατη θέση με την Team GoEleven. Ο “The Maniac”, ολοκλήρωσε 26 γύρους στη σέλα της Panigale V4R ενώ ήταν μόλις δύο δευτερόλεπτα πιο αργός από τον χρόνο του Remy Gardner.

WSBK

Ακολουθούν οι χρόνοι της πρώτης ημέρας στο τεστ της Jerez

1. Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) - 1:39.837s (25 γύροι)
2. Michael Ruben Rinaldi (Motocorsa Ducati) +0.197s (25 γύροι)
3. Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) +0.269s (25 γύροι)
4. Jonathan Rea (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) +0.465s (12 γύροι)
5. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) +0.727s (24 γύροι)
6. Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) +1.356s (12 (25 γύροι)
7. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +1.392s (14 γύροι)
8. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) +1.407s (24 γύροι)
9. Scott Redding (Bonovo Action BMW) +1.496s (20 γύροι)
10. Axel Bassani (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +1.964s (27 γύροι)
11. Andrea Iannone (Team GoEleven) +2.085s (26 γύροι)
12. Bradley Ray (GMT94 Yamaha) +2.458s (27 γύροι)
13. Tarran Mackenzie (PETRONAS MIE Racing Honda Team) +4.429s (7 γύροι)

WSBK

Τη δεύτερη ημέρα του τεστ, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, αναβάτες και ομάδες ήλπιζαν να βελτιωθούν οι συνθήκες στην πίστα της Jerez ώστε να καταφέρουν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα. Η απογευματινή βροχή της Τρίτης έφερε για μία ακόμη φορά προβληματισμό στα box των ομάδων καθώς άπαντες θα έχαναν πολύτιμο χρόνο δοκιμών. Στις πρώτες ώρες της δεύτερης ημέρας του τεστ, κάποιοι αναβάτες επέλεξαν να κάνουν προσεκτικούς δοκιμαστικούς γύρους ώστε να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση βρισκόταν η πίστα, ωστόσο υπήρχε νερό σε αρκετά σημεία με αποτέλεσμα απλά να επιστρέψουν εκ νέου στα pits. Με τις καιρικές συνθήκες να βελτιώνονται προς τις μεσημεριανές ώρες, οι αναβάτες έκαναν δειλά-δειλά την εμφάνιση τους ώστε να πιάσουν επιτέλους δουλειά. Με το καλημέρα ταχύτερος όλων ήταν και πάλι ο Gardner, με τον Αυστραλό να δοκιμάζει κάποια νέα εξαρτήματα που είχε φέρει η Yamaha. Ο Gardner ο οποίος κατάφερε να σημειώσει 61 γύρους, στα τελευταία στάδια του τεστ αποφάσισε να δοκιμάσει το ελαστικό SCQ της Pirelli το οποίο χρησιμοποιούν οι αναβάτες στην διαδικασία της Superpole. Ο Αυστραλός σημείωσε χρόνο 1:38.448 (!), ο οποίος ήταν δύο δέκατα ταχύτερος από τον χρόνο που σημείωσε ο Bautista στην Supepole διαδικασία το Σάββατο (1:38.635), ενώ απείχε μόλις δύο δέκατα από τον ταχύτερο χρόνο που είχε σημειώσει ο Jonathan Rea το 2019 (1:38.247), ολοκληρώνοντας το διήμερο τεστ στην κορυφή των χρόνων. Ο αναβάτης της GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team, μετά το τέλος του τεστ δήλωσε ευχαριστημένος από την ομάδα του καθώς ότι εξάρτημα έφεραν δούλεψε προς τη σωστή κατεύθυνση. Την έκπληξη έκανε ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati), με τον Ιταλό να καταφέρνει χρησιμοποιώντας το ελαστικό SCQ της Pirelli να γράψει τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο της ημέρας.

WSBK

Ο Bulega οδήγησε επί της ουσίας τέσσερις ώρες μόνο την Τετάρτη, με τον Ιταλό να γράφει 52 γύρους στη σέλα της Panigale V4R, με τον ίδιο να δηλώνει πως μπορεί να μην έκανε όσα χιλιόμετρα θα ήθελε, ωστόσο το σημαντικό για αυτόν ήταν πως είναι ταχύτατος από την πρώτη στιγμή, ενώ μαθαίνει και πως θα επικοινωνεί με την ομάδα του. Τον τρίτο ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Jonathan Rea με την Yamaha R1, με τον νέο αναβάτη της Yamaha να έχει πολύ δουλειά μπροστά του καθώς οι 80 γύροι που έγραψε συνολικά τις δύο ημέρες δεν ήταν αρκετοί ώστε να μάθει τα “μυστικά” της μοτοσυκλέτας του. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε το τεστ o Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK), με τον Βρετανό ως πρώτο βιολί της Kawasaki για το 2024 να γράφει με την ZX-10 RR, 68 γύρους. Στην πέμπτη θέση συναντάμε την έκπληξη του διήμερου τεστ της Jerez. Ο λόγος για τον Andrea Iannone, με τον Ιταλό να είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος στην ισπανική πίστα καθώς επάνω στη σέλα της Panigale V4R έγραψε 69 γύρους σημειώνοντας χρόνο 1:39.335 με το SCQ ελαστικό, απέχοντας μόλις 1 δευτερόλεπτο (λάβετε υπόψη σας πόσο... σκουριασμένος είναι ο Ιταλός) από τον χρόνο του Gardner. Ο Iannone μετά το τέλος του τεστ ήταν χαρούμενος αν και εξουθενωμένος με τον ίδιο να δηλώνει πως σε κάθε έξοδο του στην πίστα προσπαθούσε να πάει όλο και πιο γρήγορα, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει πως ήταν έκπληκτος από τον χρόνο που σημείωσε. Η επιστροφή του Iannone στην ενεργό δράση έφερε χαμόγελα επίσης στην ομάδα του Team GoEleven καθώς αρκετοί πίστευαν πως ο Ιταλός δεν θα ήταν ανταγωνιστικός μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας.

WSBK

Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Michael Ruben Rinaldi, με τον Ιταλό να γράφει και αυτός 69 γύρους στην σέλα της Panigale V4R της Motocorsa Racing. Μια θέση πιο πίσω στην έβδομη βρέθηκε ο Bautista, με τον Ισπανό πρωταθλητή να κάνει αρκετούς γύρους με το ελαστικό SCQ (48 γύρους), ενώ ταυτόχρονα προσπάθησε να κάνει προσομοίωση κάποιων εκ των κανονισμών του 2024 κυρίως αυτού που σχετίζεται με το βάρος. Στην όγδοη θέση βρέθηκε ο Brad Ray (GMT94 Yamaha), με τον Dominique Aegerter GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) και τον Scott Redding (Bonovo Action BMW) να ολοκληρώνουν το τεστ στην ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα.

WSBK

Ακολουθούν οι χρόνοι της δεύτερης ημέρας στο τεστ της Jerez

1.Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) 1’38.448 (61 γύροι)

2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) +0.278s (52 γύροι)

3. Jonathan Rea (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) +0.731s (68 γύροι)

4. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0.763s (68 γύροι)

5. Andrea Iannone (Team GoEleven) +0.887s (69 γύροι)

6. Michael Ruben Rinaldi (Motocorsa Racing) +1.359s (69 γύροι)

7. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) +1.514s (58 γύροι)

8. Brad Ray (GMT94 Yamaha) 1:40.007 1.559s (59 γύροι)

9. Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) 1.655s (67 γύροι

10. Scott Redding (Bonovo Action BMW) 1.843s (47 γύροι)

11. Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) 1.886s (66 γύροι)

12. Axel Bassani (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 2.898s (54 γύροι)

13. Tarran Mackenzie (PETRONAS MIE Racing Honda Team) 3.662s (38 γύροι)

WSBK
Ετικέτες

Jonathan Rea - “Είμαι σώος και αβλαβής, έπεσα την ώρα που έβρισκα την αυτοπεποίθηση μου πάνω στην R1”

Από την αρχή πρέπει να χτίσει ο Ιρλανδός την εμπιστοσύνη του στην R1...
motomag Motul WSBK – “Είμαι σώος και αβλαβής, έπεσα την ώρα που έβρισκα την αυτοπεποίθηση μου πάνω στην R1”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/2/2024

Ο Jonathan Rea είχε μία τρομακτική πτώση στη στροφή 11 στον δεύτερο αγώνα του Philip Island με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο κοντινότερο νοσοκομείο ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο Rea θα θέλει να ξεχάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Ο νέος αναβάτης της Yamaha καθόλη τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός με τη νέα του μοτοσυκλέτα ενώ σαν να μην έφτανε αυτό, στον δεύτερο αγώνα είχε και μια τρομακτική πτώση στη στροφή 11.

Motul WSBK – “Είμαι σώος και αβλαβής, έπεσα την ώρα που έβρισκα την αυτοπεποίθηση μου πάνω στην R1”

Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WSBΚ, κατέληξε μετά από αυτή την πτώση στο κοντινότερο νοσοκομείο ενώ το ότι δεν είχαμε ενημέρωση για την κατάσταση του -παρά μόνο ότι έχει τις αισθήσεις του- ήταν άκρως ανησυχητικό. Ωστόσο ο Rea με ανακοίνωση του καθησύχασε τους φαν του για την κατάσταση της υγείας του.

Rea

"Πρώτα απ' όλα, σωματικά είμαι εντάξει, εκτός από το ότι χτύπησα αρκετά δυνατά το ισχίο μου από την πτώση, ωστόσο δεν υπάρχουν περαιτέρω τραυματισμοί. Είχα δύο μεγάλες πτώσεις (σσ. εκτός από τον αγώνα έπεσε και στα δοκιμαστικά) στο Philip Island αλλά είμαι σώος και αβλαβής. Είμαι πραγματικά απογοητευμένος, επειδή η πτώση ήρθε χωρίς να το περιμένω.

Αυτή συνέβη όταν αποκτούσα αυτοπεποίθηση πάνω στην μοτοσυκλέτα και εκείνες τις στιγμές ένιωθα αρκετά καλά πάνω στην R1. Είχα κερδίσει και κάποιες θέσεις μετά το πρόβλημα του σπασμένου κινητήρα του Toprak, αλλά μόλις ένιωσα αυτοπεποίθηση, έπεσα. Τώρα θα επιστρέψω σπίτι μου και θα προετοιμαστούμε ώστε να επιστρέψουμε πιο δυνατοί στην Βαρκελώνη.”

Motul WSBK – “Είμαι σώος και αβλαβής, έπεσα την ώρα που έβρισκα την αυτοπεποίθηση μου πάνω στην R1”