MOTUL WSBK: O Axel Bassani στη θέση του Jonathan Rea, στην Kawasaki Racing Team

Ο πιο δυνατός ιδιώτης αναβάτης της σεζόν φεύγει από τις αγκάλες της Ducati, προσχωρώντας στο ιαπωνικό στρατόπεδο
motomag MOTUL WSBK: O Axel Bassani στην Kawasaki
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

3/10/2023

O Axel Bassani μετά την ανακοίνωση πως στο τέλος της χρονιάς αποχωρεί από την ομάδα της Motocorsa Racing, υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ομάδα της Kawasaki στη θέση του Jonathan Rea ο οποίος πηγαίνει στην ομάδα της Yamaha.

O 24χρονος Bassani ο οποίος βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, ενώ είναι πρώτος στη βαθμολογία των ιδιωτών αναβατών, οδηγώντας μοτοσυκλέτα της Ducati, δήλωσε: "Είμαι πραγματικά χαρούμενος για τη σημαντική ευκαιρία που μου προσφέρει η Kawasaki. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου εντός και εκτός πίστας για να πετύχω τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ελπίζοντας να δώσω σε όλους τους οπαδούς της Kawasaki μεγάλη χαρά και ικανοποίηση! Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για τις θυσίες που έκανε και τον Lorenzo Mauri -team manager στην Motocorsa Racing- για την πορεία που ακολουθήσαμε μαζί, η οποία μου επέτρεψε να ξεχωρίσω τα τελευταία χρόνια. Τα λέμε σύντομα στην πίστα".

WSBK
Ετικέτες

Jonathan Rea: Η καριέρα μου στο MOTUL WSBK ήταν "σαν όνειρο"

Έτοιμος για “επιστροφή” λίγο μετά από το “αντίο” του
Rea
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

29/12/2025

Ο Jonathan Rea αποχαιρέτησε το WorldSBK στο τέλος του 2025, κλείνοντας μια καριέρα-ρεκόρ που, όπως ο ίδιος λέει, ήταν "σαν όνειρο" ενώ είναι ήδη έτοιμος για την επιστροφή του στις πίστες μέσα στο ερχόμενο μήνα, σε νέο πλέον ρόλο

Η σπουδαία καριέρα του Jonathan Rea στο WorldSBK μπορεί να ολοκληρώθηκε με δύο δύσκολες χρονιές στη Yamaha, ωστόσο ο ίδιος δεν κρύβει ότι, κοιτάζοντας πίσω, το συνολικό ταξίδι ήταν κάτι παραπάνω από μοναδικό.

Ο Βορειοϊρλανδός ολοκλήρωσε 17 συνεχόμενες σεζόν πλήρους απασχόλησης στο WorldSBK, καταγράφοντας 119 νίκες και έξι παγκόσμιους τίτλους, επιδόσεις που τον τοποθετούν αδιαμφισβήτητα στην κορυφή όλων των εποχών τόσο σε νίκες όσο και σε τίτλους.

Σε ηλικία 38 ετών, ο Rea έβαλε τέλος στην καριέρα του στο WorldSBK στον τελευταίο γύρο της σεζόν 2025, στο Jerez. Εκεί, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει βαθμούς, ύστερα από πτώσεις τόσο στον πρώτο αγώνα όσο και στον αγώνα Superpole. Η δεύτερη πτώση του προκάλεσε τραυματισμό στο γόνατο, που δεν του επέτρεψε να εκκινήσει στον δεύτερο αγώνα, αλλά ούτε και να συμμετάσχει στις δοκιμές του Νοεμβρίου στο Jerez με τη Honda, στο πλαίσιο του νέου του ρόλου ως test rider της HRC, με ήδη προγραμματισμένη την αγωνιστική εμπλοκή του.

Το φινάλε αυτό ήρθε μετά από δύο σεζόν με τη Yamaha, οι οποίες σημαδεύτηκαν από τραυματισμούς και χαμηλή απόδοση. Στο διάστημα αυτό, ο Rea κατέγραψε μόλις ένα βάθρο και μία pole position με τη Yamaha R1, ενώ αναγκάστηκε να απουσιάσει από πέντε αγωνιστικά τριήμερα λόγω τραυματισμών.

Παρά τη δύσκολη κατάληξη, ο Rea μίλησε με θετικά λόγια για την πορεία του, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Ισπανία, που σήμανε και το τέλος της σεζόν 2025.

Rea

"Σαν όνειρο", απάντησε όταν ρωτήθηκε να συνοψίσει την καριέρα του.

"Ναι, σαν όνειρο. Οι γονείς μου με ανάγκασαν να πηγαίνω σχολείο, έπρεπε να πηγαίνω σχολείο.”

"Νομίζω όμως, ότι αυτό το σπορ, μου έμαθε περισσότερα για τη ζωή, τις φιλίες, τις σχέσεις, τις επιχειρήσεις, τη νίκη, την ήττα, απ’ όσα θα μπορούσε να μου διδάξει οποιαδήποτε ακαδημαϊκή εκπαίδευση. Είμαι απλώς ευγνώμων. Ήταν ένα όνειρο".

Εμείς περιμένουμε να τον δούμε σύντομα και πάλι στην πίστα, καθώς θα συμμετέχει με την Honda στο τεστ που θα γίνει στις 21 και 22 Ιανουαρίου στην Jerez και μία εβδομάδα αργότερα στο τεστ στο Portimao.

 Rea