Motul WSBK – O Bulega χειρουργήθηκε για να αντιμετωπίσει το arm pump στο δεξί του χέρι

Στον επόμενο αγώνα στο Assen θα επιστρέψει στην Ducati Panigale V4 R
motomag Motul WSBK – O Bulega χειρουργήθηκε για να αντιμετωπίσει το arm pump στο δεξί του χέρι
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/3/2024

Ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati), πρωτοπόρος του WSBK, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Oglio Po στην Κρεμόνα της Ιταλίας ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του arm pump στο δεξί του χέρι το οποίο τον ταλαιπωρεί εδώ και αρκετό καιρό.

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα όπως έχετε διαβάσει στο ΜΟΤΟ είναι κάτι συνηθισμένο στους αγώνες μοτοσυκλέτας ενώ τις περισσότερες φορές η συντηρητική θεραπεία -χάπια, αλοιφές, μασάζ- δεν λύνει το πρόβλημα απλά το περιορίζει. Για τον λόγο αυτό οι περισσότεροι αγωνιζόμενοι επιλέγουν την λύση του χειρουργείου ώστε να απαλλαχθούν από αυτό.

Motul WSBK – O Bulega χειρουργήθηκε για να αντιμετωπίσει το arm pump στο δεξί του χέρι

Την λύση του χειρουργείου επέλεξε και ο Bulega με τον αναβάτη της Aruba να περνά το κατώφλι του νοσοκομείου Oglio Po στην Κρεμόνα της Ιταλίας μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου της χρονιάς στη Καταλονία. Ο rookie του φετινού πρωταθλήματος “κουβαλούσε” από τον περασμένο χειμώνα το πρόβλημα του arm pump ωστόσο η κατάσταση στην Καταλονία επιδεινώθηκε.

Η χειρουργική επέμβαση στο δεξί χέρι έγινε από τον γιατρό Alessio Pedrazzini, με τον Nicolo Bulega να έχει αρκετό χρόνο μπροστά του για να αναρρώσει καθώς το Grand Prix του Assen διεξάγεται στις 19 – 21 Απριλίου.

Motul WSBK – O Bulega χειρουργήθηκε για να αντιμετωπίσει το arm pump στο δεξί του χέρι

 

Ετικέτες

Motul WSBK: Ερωτηματικά για την συμμετοχή του Andrea Iannone – Θα πρέπει να νοικιάσει μία Panigale V4!

Ένας αγώνας δρόμου περιμένει τον Ιταλό
Iannone
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/12/2025

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, δημοσιεύτηκε η λίστα συμμετοχών για το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και ένας από τους αναβάτες ήταν και ο Andrea Iannone, με μια εντελώς νέα ομάδα, άγνωστη μέχρι σήμερα στο paddock, με την ονομασία Cainam Racing Team.

Να τονίσουμε εδώ πως η λίστα αυτή είναι προσωρινή και η τελική λίστα θα γίνει γνωστή μόνο τον Ιανουάριο–Φεβρουάριο, κοντά στην έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike — και αφού έχει υπογραφεί το συμβόλαιο μεταξύ του διοργανωτή και των ομάδων που θα συμμετάσχουν.

Ακόμη και σήμερα, δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των συμμετοχών, η κυριολεκτικά παντελώς άγνωστη ομάδα Cainam Racing Team – που ίσως προέρχεται από το Maniac που είναι το παρατσούκλι του Ιταλού αλλά ανάποδα γραμμένο – είχε δημιουργήσει μία νέα σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα που πλέον δεν υπάρχει, ενώ η εταιρεία που διαχειρίζεται τα συμφέροντα του αναβάτη από το Vasto τόνισε ότι προς το παρόν δεν έχουν προγραμματιστεί επίσημες ανακοινώσεις και ότι αυτές θα γίνουν όταν πρέπει!

Όπως ήδη γνωρίζουμε, το 2026 θα είναι η χρονιά που η Ducati θα φέρει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τη νέα Panigale V4. Στο Borgo Panigale εργάζονται εντατικά για να καλύψουν τις απαιτήσεις των ομάδων μέχρι την αρχή της χρονιάς, όσον αφορά τα ανταλλακτικά, κινητήρες και οτιδήποτε αφορά τη νέα μοτοσυκλέτα. Για τον λόγο αυτό, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην παραγωγή, η Ducati είχε θέσει μία συγκεκριμένη προθεσμία στις παραγγελίες για τη νέα μοτοσυκλέτα που ήταν η 31η Ιουλίου.

Ο Iannone όμως δεν είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του μέχρι τότε και η μόνη επιλογή που φαίνεται να έχει ο “The Maniac” είναι να ενοικιάσει μοτοσυκλέτες από την ομάδα δοκιμών για τις χειμερινές δοκιμές και για τον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία στο Phillip Island. Δυστυχώς, η κατασκευή μιας μοτοσυκλέτας από το μηδέν μέχρι τον Ιανουάριο δεν είναι εφικτή στη Ducati, λόγω των πολλών παραγγελιών που ήδη υπάρχουν για τα διάφορα πρωταθλήματα (BSB, MotoAmerica, κ.λπ.).

Αν ο Iannone επιλέξει αυτή την οδό, που είναι και η μόνη πρακτικά διαθέσιμη αυτή τη στιγμή και παράλληλα παραγγείλει μία νέα Panigale V4, αυτή πιθανότατα θα είναι έτοιμη στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, στο Portimao.

Η πρόκληση λοιπόν για τον Andrea Iannone δεν είναι ακόμη η προετοιμασία του και η απόδοσή του στο WSBK του 2026, αλλά να είναι εκεί, πρώτα απ’ όλα!