Pedro Acosta – Πρόβλημα arm pump το οποίο μπορεί να φέρει χειρουργείο
Ακόμη ένας αναβάτης του MotoGP που μάλλον δεν θα γλυτώσει το νυστέρι
Από τον
Γιάννη Τσινάβο
21/3/2024
Ο Pedro Acosta ενδεχομένως να χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μετά τον αγώνα της Πορτογαλίας για να αντιμετωπίσει το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα γνωστό και ως arm pump.
Η χειρουργική επέμβαση για το πρόβλημα του arm pump είναι κάτι συνηθισμένο για το MotoGP. Αρκετοί αναβάτες προσπαθούν να “νικήσουν” το συγκεκριμένο σύνδρομο με φαρμακευτική αγωγή ή κάποιες ειδικές ασκήσεις ωστόσο στο τέλος οι περισσότεροι καταλήγουν στο χειρουργείο.
Ένας ακόμα αναβάτης ο οποίος μπορεί να περάσει σύντομα την πόρτα του χειρουργείου για ανάλογο πρόβλημα είναι ο Pedro Acosta. Ο αναβάτης της GASGAS ο οποίος έχει εντυπωσιάσει με τις οδηγικές του ικανότητες αλλά και με το πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε στα δεδομένα της μεγάλης κατηγορίας, σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει πρόβλημα arm pump.
Αν όντως ο Acosta πάσχει από το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα τότε αυτό εξηγεί σε ένα βαθμό την ξαφνική πτώση σε θέσεις που είχε στον κυρίως αγώνα του Qatar αν και σύμφωνα με την ομάδα τα ελαστικά ήταν η αιτία της υποχώρησης του Ισπανού.
Σε κάθε περίπτωση ο Acosta θα υποβληθεί σε ιατρικό έλεγχο μετά τον αγώνα της Πορτογαλίας ώστε να διαπιστωθεί αν θα χρειαστεί εν τέλει χειρουργείο. Αν τελικά ο Acosta δεν γλυτώσει την επέμβαση αυτή θα γίνει άμεσα καθώς το MotoGP έχει τρεις βδομάδες κενό μέχρι το Grand Prix of the Americas στο Τέξας.
MotoGP, Le Mans Q2: Ducati 1-2 με Bagnaia πρώτο - Οι τέσσερεις πρώτοι στριμώχνονται σε 6,5 εκατοστά!
Τρίτος ο Bezzecchi, με απόλυτο ρεκόρ πίστας πέρασε ο Marc Marquez το Q1
Από τον
Σπύρο Τσαντήλα
9/5/2026
Η Ducati σε κρίση, μας έλεγαν. Αν κάτι μας δίδαξαν οι κατατακτήριες δοκιμές του Le Mans είναι πως, στις στεγνές συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις Ducati GP26 των Marc Marquez, Pecco Bagnaia και Fabio Di Giannantonio ικανές να διεκδικήσουν τη νίκη σήμερα το απόγευμα και αύριο το μεσημέρι.
Ο πρωταθλητής είναι δεδομένα σε μια δύσκολη περίοδο, για την οποία ο ίδιος δηλώνει πως δεν μπορεί να βρει σταθερότητα στην απόδοσή του αλλά, ακόμη κι αν χτες δεν κατάφερε να πλησιάσει καν στην προνομιούχο δεκάδα της Practice, πέταξε από το Q1 γράφοντας ιστορία.
Με τον Fabio Quartararo να έχει καπαρώσει μια άνετη πρώτη θέση από σχετικά νωρίς, ο Marc Marquez κατέγραψε τον ταχύτερο γύρο που έχει ποτέ επιτευχθεί στην ιστορία του Le Mans Bugatti Circuit περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας. Το 1'29.288 ήταν τόσο απίθανο που ουδείς καν το πλησίασε στην τελική αναμέτρηση του Q2.
Το πρώτο μισό του Q2 ήταν σχετικά ήσυχο, χωρίς απρόοπτα και χωρίς κανείς να έχει δείξει τα χαρτιά του ακόμη. Πλησιάζοντας προς τα έξι λεπτά προ της λήξης τα αίματα άρχισαν να ανάβουν, καθώς ο Marco Bezzecchi μόλις έχει ανέβει πρώτος με τον Di Giannantonio δεύτερο και τον Jorge Martin από κοντά τρίτο, οι τρεις τους χωρισμένοι από εκατοστά του δευτερολέπτου. Ο Marc Marquez είναι κολλημένος έκτος και ο Bagnaia τελευταίος ακόμη.
Περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος ο Marc Marquez γράφει έναν πολύ γρήγορο γύρο και περνά πρώτος, ενώ την ίδια στιγμή ο Martin ανεβαίνει δεύτερος. Λίγο αργότερα ο Bagnaia σκαρφαλώνει πέμπτος, την ώρα ο Alex Marquez προσπάθησε να ακολουθήσει αυτόν τον ρυθμό αλλά είχε ένα ανώδυνο lowside.
Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό είναι ο Marc Marquez πρώτος, ο Di Giannantonio δεύτερος και ο Bezzecchi τρίτος, αλλά πλησιάζοντας στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα ο Bagnaia με έναν εκπληκτικό γύρo 1'29.634 παίρνει την πρωτιά.
Θα την κρατήσει ως το τέλος, καθώς το μόνο που άλλαξε ήταν η άνοδος του Marc Marquez στη δεύτερη θέση μπροστά από τον Bezzecchi.
Ή έτσι νομίζαμε καθώς, ενόσω είχε βγει η καρό σημαία και πιστεύαμε πως διαβάζαμε την τελική σειρά εκκίνησης, ο Digia είχε καταφέρει να προλάβει έναν τελευταίο γύρο, στα τρία τέταρτα του οποίου ερχόταν με όλες τις επιμέρους μετρήσεις χρόνου κατακόκκινες! Εν τέλει η κλοπή της pole δεν έμενε να ολοκληρωθεί, καθώς ένα κακό τέταρτο κομμάτι της πίστας τον κράτησε στην ίδια θέση που είχε ως τότε, τέταρτος.
Ο πρώτος αγώνας τουσαββατοκύριακου, SprintRace,θαξεκινήσειστις16:00 ώρα Ελλάδας.