Pedro Acosta – Πρόβλημα arm pump το οποίο μπορεί να φέρει χειρουργείο

Ακόμη ένας αναβάτης του MotoGP που μάλλον δεν θα γλυτώσει το νυστέρι
motomag MotoGP – Πρόβλημα arm pump για τον Acosta το οποίο μπορεί να φέρει χειρουργείο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/3/2024

Ο Pedro Acosta ενδεχομένως να χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μετά τον αγώνα της Πορτογαλίας για να αντιμετωπίσει το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα γνωστό και ως arm pump.

Η χειρουργική επέμβαση για το πρόβλημα του arm pump είναι κάτι συνηθισμένο για το MotoGP. Αρκετοί αναβάτες προσπαθούν να “νικήσουν” το συγκεκριμένο σύνδρομο με φαρμακευτική αγωγή ή κάποιες ειδικές ασκήσεις ωστόσο στο τέλος οι περισσότεροι καταλήγουν στο χειρουργείο.

MotoGP – Πρόβλημα arm pump για τον Acosta το οποίο μπορεί να φέρει χειρουργείο

Ένας ακόμα αναβάτης ο οποίος μπορεί να περάσει σύντομα την πόρτα του χειρουργείου για ανάλογο πρόβλημα είναι ο Pedro Acosta. Ο αναβάτης της GASGAS ο οποίος έχει εντυπωσιάσει με τις οδηγικές του ικανότητες αλλά και με το πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε στα δεδομένα της μεγάλης κατηγορίας, σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει πρόβλημα arm pump.

Αν όντως ο Acosta πάσχει από το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα τότε αυτό εξηγεί σε ένα βαθμό την ξαφνική πτώση σε θέσεις που είχε στον κυρίως αγώνα του Qatar αν και σύμφωνα με την ομάδα τα ελαστικά ήταν η αιτία της υποχώρησης του Ισπανού.

Σε κάθε περίπτωση ο Acosta θα υποβληθεί σε ιατρικό έλεγχο μετά τον αγώνα της Πορτογαλίας ώστε να διαπιστωθεί αν θα χρειαστεί εν τέλει χειρουργείο. Αν τελικά ο Acosta δεν γλυτώσει την επέμβαση αυτή θα γίνει άμεσα καθώς το MotoGP έχει τρεις βδομάδες κενό μέχρι το Grand Prix of the Americas στο Τέξας.

MotoGP – Πρόβλημα arm pump για τον Acosta το οποίο μπορεί να φέρει χειρουργείο
Ετικέτες

Alex Marquez: Χάνει τα GP σε Mugello και Balaton Park

Εστιάζει στην αποκατάστασή του ο Ισπανός
alex
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/5/2026

Ο Ισπανός αναβάτης βρίσκεται σε φάση αποκατάστασης μετά το σοβαρό ατύχημα που υπέστη στη Βαρκελώνη και ελπίζει να επιστρέψει στα μέσα Ιουνίου.

Όσοι είδαν το GP της Καταλονίας είναι σίγουρο πως ανέβασαν παλμούς όταν είδαν τον Alex Marquez να ίπταται και να πέφτει άτσαλα στο έδαφος, μετά τη σύγκρουση που είχε με τον Pedro Acosta.

Μετά το ατύχημα ο Marquez πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, αφού υπέστη μερικό κάταγμα στον σπόνδυλο C7 καθώς και κάταγμα κλείδας, που απαιτούσε χειρουργική επέμβαση.

Η επέμβαση ήταν πετυχημένη και ο Alex στοχεύει πλέον στην επιστροφή του. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας Gresini, ο Ισπανός θα χάσει τον αγώνα στο Mugello, που είναι προγραμματισμένος για την επόμενη εβδομάδα, καθώς και τον αγώνα στο Balaton Park, που θα γίνει αρχές Ιουνίου. Στη συνέχεια θα εξεταστεί ο βαθμός ετοιμότητάς του και θα κριθεί ο χρόνος επιστροφής του στη δράση.