Pedro Acosta – Πρόβλημα arm pump το οποίο μπορεί να φέρει χειρουργείο

Ακόμη ένας αναβάτης του MotoGP που μάλλον δεν θα γλυτώσει το νυστέρι
motomag MotoGP – Πρόβλημα arm pump για τον Acosta το οποίο μπορεί να φέρει χειρουργείο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/3/2024

Ο Pedro Acosta ενδεχομένως να χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μετά τον αγώνα της Πορτογαλίας για να αντιμετωπίσει το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα γνωστό και ως arm pump.

Η χειρουργική επέμβαση για το πρόβλημα του arm pump είναι κάτι συνηθισμένο για το MotoGP. Αρκετοί αναβάτες προσπαθούν να “νικήσουν” το συγκεκριμένο σύνδρομο με φαρμακευτική αγωγή ή κάποιες ειδικές ασκήσεις ωστόσο στο τέλος οι περισσότεροι καταλήγουν στο χειρουργείο.

MotoGP – Πρόβλημα arm pump για τον Acosta το οποίο μπορεί να φέρει χειρουργείο

Ένας ακόμα αναβάτης ο οποίος μπορεί να περάσει σύντομα την πόρτα του χειρουργείου για ανάλογο πρόβλημα είναι ο Pedro Acosta. Ο αναβάτης της GASGAS ο οποίος έχει εντυπωσιάσει με τις οδηγικές του ικανότητες αλλά και με το πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε στα δεδομένα της μεγάλης κατηγορίας, σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει πρόβλημα arm pump.

Αν όντως ο Acosta πάσχει από το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα τότε αυτό εξηγεί σε ένα βαθμό την ξαφνική πτώση σε θέσεις που είχε στον κυρίως αγώνα του Qatar αν και σύμφωνα με την ομάδα τα ελαστικά ήταν η αιτία της υποχώρησης του Ισπανού.

Σε κάθε περίπτωση ο Acosta θα υποβληθεί σε ιατρικό έλεγχο μετά τον αγώνα της Πορτογαλίας ώστε να διαπιστωθεί αν θα χρειαστεί εν τέλει χειρουργείο. Αν τελικά ο Acosta δεν γλυτώσει την επέμβαση αυτή θα γίνει άμεσα καθώς το MotoGP έχει τρεις βδομάδες κενό μέχρι το Grand Prix of the Americas στο Τέξας.

MotoGP – Πρόβλημα arm pump για τον Acosta το οποίο μπορεί να φέρει χειρουργείο
Ετικέτες

Ducati: Έφεραν τον Casey Stoner για να βελτιώσει τη μοτοσυκλέτα του Bagnaia - Και τον Pecco

Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα στο τεστ του Misano από τις οδηγίες του Αυστραλού - Τι είπε ο Bagnaia
Pecco
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/9/2025

O Pecco Bagnaia σημείωσε στο επίσημο τεστ του Misano τον 8ο καλύτερο χρόνο, μαζεύοντας αρκετά δεδομένα, καθώς “έγραψε” 71 γύρους συνολικά. Στο γκαράζ του εθεάθη και ο Casey Stoner που φαίνεται να του έδωσε σημαντική βοήθεια με τον Αυστραλό να προσπαθεί να τον βοηθήσει εδώ και μερικές εβδομάδες.

Η σκιά του εαυτού του είναι φέτος ο Pecco Bagnaia που δεν έχει ανέβει στο βάθρο στους τελευταίους 5 αγώνες και πλέον κινδυνεύει να χάσει και την 3η θέση στην γενική κατάταξη από τον Bezzecchi. Το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στο Misano ήταν καταστροφικό για τον δις Παγκόσμιο Πρωταθλητή, καθώς πήρε την 13η θέση στον αγώνα Sprint και είχε πτώση στον αγώνα της Κυριακής, μια πτώση που... χαροποίησε τους ιθύνοντες της Ducati αφού τα δεδομένα έδειξα ότι ο Ιταλός το πάλεψε πραγματικά για να πάει όσο πιο γρήγορα μπορούσε.

Για το τεστ στο Misano ο Pecco δήλωσε: “Είμαι αρκετά χαρούμενος γιατί μπορέσαμε να επικεντρωθούμε περισσότερο στο πακέτο της φετινής σεζόν. Πρέπει να πω ότι δεν είναι εύκολο να καταλάβεις ποια κατεύθυνση να ακολουθήσεις γιατί, σε αντίθεση με το παρελθόν, πρέπει να ψάξεις αλλού για απόδοση. Με όλο τον χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας σήμερα, δοκιμάσαμε διαφορετικές λύσεις, αλλάξαμε το βάρος [ισορροπία] και πρέπει να πω ότι καταλήξαμε σε κάτι”, ενώ πρόσθεσε ότι τον καλύτερο χρόνο του τον έκανε έπειτα από 21 γύρους με τα ίδια ελαστικά. 

"Δεν ξέρω αν μπορούμε να μεταφέρουμε τα πάντα στην Ιαπωνία, γιατί πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα την κατάσταση. Αλλά είμαι αρκετά σίγουρος ότι κινούμασταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα δούμε. Νομίζω ότι ορισμένες λύσεις θα λειτουργήσουν σίγουρα, ενώ άλλες θα πρέπει να εξεταστούν με περισσότερες λεπτομέρειες στην Ιαπωνία. Η κατεύθυνση που πήραμε σήμερα είναι κάτι που δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να αποδώσει καρπούς”, συμπλήρωσε ο Bagnaia, που ανέφερε επίσης ότι αυτό ήταν ένα από τα καλύτερα τεστ που έχουν κάνει τη φετινή σεζόν και μία από τις φορές (ίσως η πρώτη φέτος) που έδωσε θετικό feedback στους μηχανικούς.

Στο πλευρό του Bagnaia τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται και ο Casey Stoner. Ο Αυστραλός που έδωσε στην Ducati τον πρώτο της τίτλο στο MotoGP 15 χρόνια πριν κάνει το ίδιο ο Bagnaia συμβουλεύει τον Bagnaia, ενώ βοηθά και με την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας αναλύοντας τα δεδομένα και δίνοντας κατευθύνσεις στους μηχανικούς του Borgo Panigale.

Για τον Stoner που έγινε θρύλος και για την ικανότητά του να ξεπερνά τα αντιληπτά όρια μιας μοτοσυκλέτας, ο Bagnaia δήλωσε ότι είναι πολύ τυχερός που οι δυο τους έχουν πολύ καλή σχέση. Δήλωσε επίσης ότι είναι εκπληκτικό πώς ο Stoner καταλαβαίνει την ισορροπία μιας μοτοσυκλέτας "κοιτάζοντας απ' έξω" (από τα δεδομένα), όπως και την ικανότητα στο να αναλύει τα δεδομένα. "Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να τον έχω εδώ σήμερα”, δήλωσε ο Bagnaia και παραδέχτηκε ότι τον βοήθησε πολύ.