MOTUL WSBK: Ο Razgatlioglu λέει πως δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το Ducati Panigale V4 R οδηγώντας Yamaha R6

Σύμφωνα με δική του δήλωση: "Είναι σαν να οδηγώ 600 κυβικά"! Την επαναλαμβάνει για δεύτερη φορά!
motomag MOTUL WSBK: Ο Razgatioglu δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το Ducati Panigale V4 R οδηγώντας ένα Yamaha R6
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

3/10/2023

Μετά το τέλος και του δεύτερου αγώνα στο Portimao ο αναβάτης της Pata Yamaha Prometeon WorldSBK Toprak Razgatlioglu ο οποίος έχασε με πανομοιότυπο τρόπο τη νίκη από τον Alvaro Bautista, θα δήλωνε για δεύτερη φορά φέτος πως “είναι λες και οδηγώ εξακοσάρι”.

Όπως διαβάσατε στο MOTO, ο αναβάτης της Yamaha στον αγώνα του Portimao έκανε ότι μπορούσε για να κρατηθεί μπροστά από την Ducati Panigale V4 R του Bautista αλλά ήταν εύκολος στόχος κάθε φορά που υπήρχε κάποια ευθεία. Ο απογοητευμένος Razgatlioglu δεν είναι πρώτη φορά φέτος που έκανε αναφορά στην έλλειψη ταχύτητας της R1. Ο πρωταθλητής του 2021, ο οποίος το 2024 θα μεταπηδήσει στην BMW, είχε δηλώσει στην Τσεχία “πως ήταν λες και οδηγούσα μοτοσυκλέτα 600 κυβικών”.

Αυτή η δήλωση δεν ειπώθηκε τυχαία από τον Razgatlioglu καθώς ο αναβάτης της Yamaha έχει καταφέρει να κερδίσει μόνο δύο κυρίως αγώνες τη φετινή χρονιά -Ιταλία, Γαλλία- ενώ οι υπόλοιπες πέντε νίκες του έχουν έρθει στους SuperPole Race αγώνες. Ο Razgatlioglu ταυτόχρονα από την αρχή της χρονιάς βρίσκεται στη θέση του κυνηγού καθώς ο Bautista ηγείται της βαθμολογίας από τον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία, ενώ όπως όλα δείχνουν ο Ισπανός αναβάτης της Ducati στη Jerez θα κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο στο WSBK.

WSBK

Τα μηνύματα στην Yamaha, να αναλάβει δράση και να εξελίξει τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες είναι συνεχή και απανωτά σε MotoGP και MOTUL WSBK. Ευχόμαστε να κάνει κάτι για αυτό, ώστε να μην χάσει και τον Quartararo στα MotoGP, όπως χάνει τον Razgatlioglu που είναι ένας εκ των κορυφαίων αναβατών στο MOTUL WSBK. Το χειρότερο σενάριο θα ήταν να ακολουθήσουν την τακτική που δοκίμασαν στο Dakar, όπου αφότου προσπάθησαν ανεπιτυχώς να πάρουν τον τίτλο αποφάσισαν να αποχωρήσουν τελείως εξοικονομώντας και τους πόρους της συμμετοχής τους. Ένα μικρό κομμάτι από το κόστος διατήρησης αγωνιστικής ομάδας στο Dakar, το διέθεσαν στον Tarres για να φτιάχνει video με το Tenere σε ρόλο trial / extreme enduro και έτσι το τμήμα marketing πήρε το κομμάτι της προβολής που ήθελε με νίκη στο Dakar, με διαφορετικό βέβαια τρόπο και απευθείας στοχευμένο στις On-Off μοτοσυκλέτες παραγωγής. Για την συγκεκριμένη κατηγορία βέβαια είναι δύσκολο να βρεθεί μία τέτοια λύση, οπότε ελπίζουμε η Yamaha να εξελίξει την sport σειρά της περισσότερο για να βρεθεί ξανά στους ρυθμούς του ανταγωνισμού.

Ετικέτες

Motul WSBK & MotoGP – Το θρυλικό Assen θα συνεχίσει να γράφει ιστορία

Παραμένει ως γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μέχρι και το 2031 τουλάχιστον
motomagMotul WSBK – Το θρυλικό Assen θα συνεχίσει να γράφει ιστορία
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

2/5/2024

Τα Motul WSBK ανακοίνωσαν την ανανέωση του συμβολαίου με την θρυλική πίστα του Assen, η οποία θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι και το 2031, ενώ αντίστοιχη επέκταση θα ισχύσει και στα MotoGP.

Μετά την ολοκλήρωση του ολλανδικού γύρου για το 2024, η πίστα TT του Assen και τα Motul WSBK, όπου έδωσαν το παρόν 56.734 θεατές κατά την διάρκεια του τριημέρου, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την συνέχιση της συνεργασίας τους. Εξασφαλίζεται έτσι, ότι o “Καθεδρικός Ναός της Ταχύτητας”, ο οποίος μετρά ήδη πάνω από 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK, θα συνεχίσει να γράφει την δική του ιστορία.

Η πίστα του Assen φιλοξενεί τα Motul WSBK από το 1992, με την μόνη χρονιά που δεν έλαβε χώρα αγώνας εκεί να είναι το 2020, που ο COVID είχε επιβάλει τους δικούς του κανόνες. Αποτελεί μάλιστα την έδρα μερικών εκ των αναβατών που αυτή τη στιγμή αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία, όπως των Michael van der Mark και Jeffrey Buis, αλλά και ανερχόμενων ταλέντων όπως οι Loris Veneman και Glenn van Straalen. Ο τελευταίος μάλιστα, σημείωσε φέτος την πρώτη του νίκη στην κατηγορία WSSP.

Η ανανέωση αυτή, αφορά και τα MotoGP, για τα οποία η πίστα TT αποτελεί έναν κομβικό σταθμό στην ιστορία τους, από το 1949 όταν ο θεσμός ξεκίνησε την πορεία του, με μόνη χρονιά που τα εργοστασιακά πρωτότυπα δεν ταξίδεψαν μέχρι εκεί να είναι… καλά το μαντέψατε, το 2020. Αρχικά, οι αναβάτες των GP αγωνίζονταν στους δημόσιους δρόμους της ολλανδικής πόλης, στην ίδια χάραξη που χρησιμοποιούνταν ήδη από το 1926 για το Ολλανδικό TT. Το 1955 ήταν η χρονιά που η πίστα θα έπαιρνε εν μέρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα, κρατώντας ένα τμήμα από τον δημόσιο δρόμο, δίνοντας όμως χώρο για πτώσεις.

Από τότε, πέρασαν τόνοι νερού από το αυλάκι, που το μετέτρεψαν σε ποτάμι. Όσες, όμως, αλλαγές και να έχουν γίνει στην πάροδο των χρόνων, ο “Καθεδρικός της Ταχύτητας” παραμένει ένας ιστορικός σταθμός για το Παγκόσμιο στερέωμα των αγώνων μοτοσυκλέτας, έχοντας γράψει τα δικά του ξεχωριστά κιτάπια, στις χρυσές σελίδες του αθλήματος.

Ετικέτες