MOTUL WSBK: Σε νέα πίστα με νικητή τον Razgatlioglu!

Δύο πτώσεις για Rea και φοβερό θέαμα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/8/2021

Σχεδόν μηδενική η εμπειρία τους στην πίστα του Most, 300 χιλιόμετρα μακριά από το Brno μπροστά στο μικρό, εξαιτίας των συνθηκών, αλλά πολύ ζωντανό τσέχικο κοινό. Ο Rea έχασε την πρώτη στροφή στην εκκίνηση από τον Toprak Razgatlioglu την ώρα που ο Tom Sykes δεν έστριψε ποτέ και έφυγε ευθεία μπαίνοντας πέμπτος τελικά με τον Redding να κάνει μία πολύ κακή εκκίνηση. Ωστόσο αμέσως μετά κατάφερε να ενωθεί με τους πρώτους και να αρχίσει να ξεφεύγει από τους πιο πίσω, τους Rinaldi, Sykes και Andrea Locatelli.

Ο Rea πήρε μία επιθετική γραμμή για να περάσει τον Razgatlioglu επιτρέποντας στον Redding να κάνει την δική του επίθεση. Ο Redding δεν κρατήθηκε καθόλου μετά από αυτό και πέρασε και τον Razgatlioglu στην πρώτη στροφή. Ο Rea συνέχισε την επίθεσή του στον αναβάτη της Yamaha την ώρα που ο Redding έκανε άλλον ένα ταχύτερο γύρο χωρίς να κινδυνεύει άμεσα από τον Rea. Πιο πίσω ο Rinaldi προηγούνταν των Locatelli και Sykes που πάλευαν για τις θέσεις.

Ο Rea έκανε ταχύτερο χρόνο στον τέταρτο γύρο, την ώρα που ο Lowes και ο Davies έπεφταν στην ίδια στροφή χωρίς όμως να σχετίζονται οι δύο πτώσεις. Είχε ήδη χτιστεί μία απόσταση 2 δευτερολέπτων από την τριάδα Redding, Rea και Razgatlioglu όταν ο Redding ξεκόλλησε από τους άλλους δύο και έχτισε μαζί τους διαφορά ενός δευτερολέπτου. Τότε ο Razgatlioglu άρχισε να κάνει επιθέσεις στον Rea μέχρι που ο Rea έχασε γραμμή στην 14η στροφή και ο αναβάτης της Yamaha πέρασε μπροστά. Η μάχη συνεχίστηκε με τον Rea να παίρνει την θέση πίσω και ο Razgatlioglu να κάνει τότε κάτι για το οποίο είναι πολύ γνωστός, φρέναρε πολύ-πολύ αργά και στην πρώτη στροφή του 8ου γύρου πέρασε ξανά.

Με τον Rea κολλημένο πίσω του κυνήγησαν τον Redding χαρίζοντας εκπληκτικό θέαμα. Πίσω τους ο Locatelli πέρασε τον Rinaldi και ανέβασε ρυθμό ξεκόβοντας αλλά όχι τόσο ώστε να πιάσει τους τρεις πρώτους.

Η συνεχή πίεση έφερε και το λάθος για τον Rea χάνοντας πρόσφυση εμπρός στα φρένα της πρώτης στροφής και σημειώνοντας πτώση. Κατάφερε να συνεχίσει εκείνη την στιγμή από την 11η θέση με τον Razgatlioglu να απελευθερώνεται μόλις έμαθε πως ο Rea έπεσε και χωρίς να χρειάζεται αμυντική οδήγηση επικεντρώθηκε μπροστά, στον Redding.

Η τρίτη θέση του βάθρου ήταν πολύ πίσω και ο αγώνας έδειξε πως είχε κριθεί όταν ο Rea έπεσε και πάλι. Εκείνη την ώρα ο Redding έκανε κι εκείνος το λάθος, ο Razgatlioglu πέρασε πρώτος και άλλαξαν ξανά θέσεις χαρίζοντας ακόμη περισσότερο θέαμα.

Η μάχη μεταξύ τους ήταν εξαιρετικά έντονη με τον Redding να οδηγεί όσο πιο αμυντικά μπορούσε μέχρι που ο Razgatlioglu έκανε μία πολύ επιθετική κίνηση η οποία απέδωσε και μπήκε μπροστά στον τελευταίο γύρο. Η νίκη του είναι πιο σημαντική, τώρα που ο Rea δεν σημείωσε πόντους και έχει κάθε δικαιολογία να είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτό.

Με 13,7 δευτερόλεπτα, τόσο πολύ, ο Locatelli έκλεισε το βάθρο σε έναν εξαιρετικό αγώνα με έντονες μάχες που μας κάνει να ανυπομονούμε για τον αυριανό.

Θέση
N#
Αναβάτης
ΜΟΤΟ
Διαφ.
1
54
T. RAZGATLIOGLU
Yamaha YZF R1
 
2
45
S. REDDING
Ducati Panigale V4 R
0.040
3
55
A. LOCATELLI
Yamaha YZF R1
13.798
4
21
M. RINALDI
Ducati Panigale V4 R
16.650
5
47
A. BASSANI
Ducati Panigale V4 R
16.935
6
31
G. GERLOFF
Yamaha YZF R1
17.099
7
19
A. BAUTISTA
Honda CBR1000 RR-R
22.590
8
91
L. HASLAM
Honda CBR1000 RR-R
24.728
9
66
T. SYKES
BMW M 1000 RR
26.924
10
17
M. FRITZ
Yamaha YZF R1
39.559
11
23
C. PONSSON
Yamaha YZF R1
58.991
12
32
I. VINALES
Kawasaki ZX-10RR
59.105
13
22
A. LOWES
Kawasaki ZX-10RR
1'21.929
14
3
K. NOZANE
Yamaha YZF R1
1 Lap
RET
1
J. REA
Kawasaki ZX-10RR
5 Laps
RET
60
M. VAN DER MARK
BMW M 1000 RR
9 Laps
RET
84
L. CRESSON
Kawasaki ZX-10RR
12 Laps
RET
53
T. RABAT
Ducati Panigale V4 R
13 Laps
RET
94
J. FOLGER
BMW M 1000 RR
16 Laps
RET
7
C. DAVIES
Ducati Panigale V4 R
17 Laps
RET
98
K. HANIKA
Yamaha YZF R1
19 Laps
RET
14
J. URIBE
Kawasaki ZX-10RR
19 Laps
RET
52
A. DELBIANCO
Honda CBR1000 RR-R
20 Laps

 

 

Ετικέτες

Motul WSBK: Ανανέωσε ο Miguel Oliveira με BMW - Ευχαριστημένοι από τον 31χρονο "rookie" οι Βαυαροί

Στην πρώτη του χρονιά στα Superbike βρίσκεται στην 10η θέση γενικής - 4 φορές στο βάθρο μέχρι τώρα
oliveira
Από τον

Παύλο Καρατζά

3/9/2026

Η BMW Motorrad ανακοίνωσε επίσημα ότι ανανέωσε τη συνεργασία της με τον Miguel Oliveira, ο οποίος αγωνίστηκε φέτος για πρώτη φορά πάνω στη σέλα της BMW M 1000 RR.

Ο Πορτογάλος θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδας ROKiT BMW Motorrad το 2027, αλλά και μετά, όπως αφήνει να εννοηθεί η ομάδα του. Την παραμονή του αγώνα στο Magny-Cours, της πρώτης στάσης στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike μετά τη καλοκαιρινή διακοπή, ο Βαυαρός κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι ανανέωσε τη συνεργασία του μακροπρόθεσμα με τον Miguel Oliveira, ο οποίος μεταπήδησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike φέτος, μετά από επτά χρόνια παρουσίας του στο MotoGP.

Η σεζόν δεν είναι εύκολη για τον 31χρονο αναβάτη που βρίσκεται στην 10η θέση της βαθμολογίας με 106 βαθμούς. Τα τεστ δεν βοήθησαν ιδιαίτερα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ αργότερα ο Πορτογάλος τραυματίστηκε στο Balaton Park και έλειψε από δύο αγώνες, κατάφερε όμως να ανέβει 4 φορές συνολικά στο βάθρο των νικητών.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, έμαθα ότι η επιτυχία βασίζεται στο θάρρος να αναλαμβάνεις νέες προκλήσεις και στη δέσμευση να εξελίσσεσαι συνεχώς. Η συνέχιση της πορείας μου με τη BMW Motorrad Motorsport και την ομάδα ROKiT BMW Motorrad WorldSBK αντανακλά την εμπιστοσύνη που έχουμε χτίσει μαζί και την κοινή μας φιλοδοξία για το μέλλον. Κατανοώ την ευθύνη που συνεπάγεται η εκπροσώπηση μιας τόσο εμβληματικής μάρκας και είμαι απόλυτα αποφασισμένος να δώσω τα πάντα, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας, για να μας βοηθήσω να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Έχουμε θέσει τα θεμέλια αυτή τη σεζόν, αλλά πιστεύω ότι το καλύτερο βρίσκεται ακόμα μπροστά μας. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι μαζί και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε κάτι για το οποίο όλοι μπορούμε να είμαστε περήφανοι. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό της BMW Motorrad και όλους τους συναδέλφους της ομάδας για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Ας πιάσουμε δουλειά!”, δήλωσε ο Oliveira.

Αυτές οι φιλοδοξίες μοιράζονται από ολόκληρη την ομάδα, όπως τόνισε και ο Sven Blusch, επικεφαλής της BMW Motorrad Motorsport.

“Βρισκόμαστε στη μέση της σεζόν του 2026, αλλά παράλληλα με τις εντατικές προετοιμασίες μας για τους επερχόμενους αγώνες, είναι σημαντικό για εμάς να σχεδιάζουμε το μέλλον. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τον Miguel τα επόμενα χρόνια. Μετά τη μετάβασή του από το MotoGP, προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στο πρόγραμμά μας στο WorldSBK και έχει γίνει σημαντικό μέλος της ομάδας μας, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

Απολαύσαμε μαζί μια πολύ επιτυχημένη αρχή στη σεζόν του 2026 και, ήδη από το δεύτερο αγωνιστικό του Σαββατοκύριακο με τη BMW M 1000 RR στο Πορτιμάο, ανέβηκε στο βάθρο και στους τρεις αγώνες. Ο τραυματισμός του μετά από ένα αναπόφευκτο ατύχημα αποτέλεσε, φυσικά, ένα εμπόδιο, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα μαζί αυτή τη σεζόν και στα επόμενα χρόνια”.