MOTUL WSBK: Σε νέα πίστα με νικητή τον Razgatlioglu!

Δύο πτώσεις για Rea και φοβερό θέαμα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/8/2021

Σχεδόν μηδενική η εμπειρία τους στην πίστα του Most, 300 χιλιόμετρα μακριά από το Brno μπροστά στο μικρό, εξαιτίας των συνθηκών, αλλά πολύ ζωντανό τσέχικο κοινό. Ο Rea έχασε την πρώτη στροφή στην εκκίνηση από τον Toprak Razgatlioglu την ώρα που ο Tom Sykes δεν έστριψε ποτέ και έφυγε ευθεία μπαίνοντας πέμπτος τελικά με τον Redding να κάνει μία πολύ κακή εκκίνηση. Ωστόσο αμέσως μετά κατάφερε να ενωθεί με τους πρώτους και να αρχίσει να ξεφεύγει από τους πιο πίσω, τους Rinaldi, Sykes και Andrea Locatelli.

Ο Rea πήρε μία επιθετική γραμμή για να περάσει τον Razgatlioglu επιτρέποντας στον Redding να κάνει την δική του επίθεση. Ο Redding δεν κρατήθηκε καθόλου μετά από αυτό και πέρασε και τον Razgatlioglu στην πρώτη στροφή. Ο Rea συνέχισε την επίθεσή του στον αναβάτη της Yamaha την ώρα που ο Redding έκανε άλλον ένα ταχύτερο γύρο χωρίς να κινδυνεύει άμεσα από τον Rea. Πιο πίσω ο Rinaldi προηγούνταν των Locatelli και Sykes που πάλευαν για τις θέσεις.

Ο Rea έκανε ταχύτερο χρόνο στον τέταρτο γύρο, την ώρα που ο Lowes και ο Davies έπεφταν στην ίδια στροφή χωρίς όμως να σχετίζονται οι δύο πτώσεις. Είχε ήδη χτιστεί μία απόσταση 2 δευτερολέπτων από την τριάδα Redding, Rea και Razgatlioglu όταν ο Redding ξεκόλλησε από τους άλλους δύο και έχτισε μαζί τους διαφορά ενός δευτερολέπτου. Τότε ο Razgatlioglu άρχισε να κάνει επιθέσεις στον Rea μέχρι που ο Rea έχασε γραμμή στην 14η στροφή και ο αναβάτης της Yamaha πέρασε μπροστά. Η μάχη συνεχίστηκε με τον Rea να παίρνει την θέση πίσω και ο Razgatlioglu να κάνει τότε κάτι για το οποίο είναι πολύ γνωστός, φρέναρε πολύ-πολύ αργά και στην πρώτη στροφή του 8ου γύρου πέρασε ξανά.

Με τον Rea κολλημένο πίσω του κυνήγησαν τον Redding χαρίζοντας εκπληκτικό θέαμα. Πίσω τους ο Locatelli πέρασε τον Rinaldi και ανέβασε ρυθμό ξεκόβοντας αλλά όχι τόσο ώστε να πιάσει τους τρεις πρώτους.

Η συνεχή πίεση έφερε και το λάθος για τον Rea χάνοντας πρόσφυση εμπρός στα φρένα της πρώτης στροφής και σημειώνοντας πτώση. Κατάφερε να συνεχίσει εκείνη την στιγμή από την 11η θέση με τον Razgatlioglu να απελευθερώνεται μόλις έμαθε πως ο Rea έπεσε και χωρίς να χρειάζεται αμυντική οδήγηση επικεντρώθηκε μπροστά, στον Redding.

Η τρίτη θέση του βάθρου ήταν πολύ πίσω και ο αγώνας έδειξε πως είχε κριθεί όταν ο Rea έπεσε και πάλι. Εκείνη την ώρα ο Redding έκανε κι εκείνος το λάθος, ο Razgatlioglu πέρασε πρώτος και άλλαξαν ξανά θέσεις χαρίζοντας ακόμη περισσότερο θέαμα.

Η μάχη μεταξύ τους ήταν εξαιρετικά έντονη με τον Redding να οδηγεί όσο πιο αμυντικά μπορούσε μέχρι που ο Razgatlioglu έκανε μία πολύ επιθετική κίνηση η οποία απέδωσε και μπήκε μπροστά στον τελευταίο γύρο. Η νίκη του είναι πιο σημαντική, τώρα που ο Rea δεν σημείωσε πόντους και έχει κάθε δικαιολογία να είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτό.

Με 13,7 δευτερόλεπτα, τόσο πολύ, ο Locatelli έκλεισε το βάθρο σε έναν εξαιρετικό αγώνα με έντονες μάχες που μας κάνει να ανυπομονούμε για τον αυριανό.

Θέση
N#
Αναβάτης
ΜΟΤΟ
Διαφ.
1
54
T. RAZGATLIOGLU
Yamaha YZF R1
 
2
45
S. REDDING
Ducati Panigale V4 R
0.040
3
55
A. LOCATELLI
Yamaha YZF R1
13.798
4
21
M. RINALDI
Ducati Panigale V4 R
16.650
5
47
A. BASSANI
Ducati Panigale V4 R
16.935
6
31
G. GERLOFF
Yamaha YZF R1
17.099
7
19
A. BAUTISTA
Honda CBR1000 RR-R
22.590
8
91
L. HASLAM
Honda CBR1000 RR-R
24.728
9
66
T. SYKES
BMW M 1000 RR
26.924
10
17
M. FRITZ
Yamaha YZF R1
39.559
11
23
C. PONSSON
Yamaha YZF R1
58.991
12
32
I. VINALES
Kawasaki ZX-10RR
59.105
13
22
A. LOWES
Kawasaki ZX-10RR
1'21.929
14
3
K. NOZANE
Yamaha YZF R1
1 Lap
RET
1
J. REA
Kawasaki ZX-10RR
5 Laps
RET
60
M. VAN DER MARK
BMW M 1000 RR
9 Laps
RET
84
L. CRESSON
Kawasaki ZX-10RR
12 Laps
RET
53
T. RABAT
Ducati Panigale V4 R
13 Laps
RET
94
J. FOLGER
BMW M 1000 RR
16 Laps
RET
7
C. DAVIES
Ducati Panigale V4 R
17 Laps
RET
98
K. HANIKA
Yamaha YZF R1
19 Laps
RET
14
J. URIBE
Kawasaki ZX-10RR
19 Laps
RET
52
A. DELBIANCO
Honda CBR1000 RR-R
20 Laps

 

 

Ετικέτες

MOTUL WSBK 2023, Aragon, Race 2: Νίκη χρυσάφι για τον Bautista

Με τον Razgatioglu να εκμεταλλεύεται την ατυχία του Locatelli τερματίζοντας στη δεύτερη θέση
wsbk aragon race 2
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/9/2023

Ο δεύτερος αγώνας στην πίστα της Αραγονίας είχε ως πρωταγωνιστή τον Alvaro Bautista, με τον Ισπανό να κερδίζει με άνεση, και τον μεγάλο του αντίπαλο Razgatioglu να καταφέρνει με τη βοήθεια της τύχης να βρεθεί στη δεύτερη θέση.

Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati), ξεκίνησε καλύτερα όλων οδηγώντας την κούρσα, ωστόσο ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) είχε αποφασίσει πως είχε φτάσει η ώρα του και με εκπληκτικό τρόπο πέρασε μπροστά από τον Ισπανό αναβάτη της Ducati. Την έκπληξη στην αρχή του αγώνα είχε κάνει ο Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK), ο οποίος είχε περάσει τον teammate του Torpak Razgatioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση.

WSBK Aragon 2023

Στον επόμενο γύρο οι Locatelli, Razgatioglu, Bautista είχαν μια τρομερή μάχη με τον Locatelli να βγαίνει νικητής και στις επόμενες στροφές να φτάνει τον πρωτοπόρο Rea. Από την άλλη οι Bautista Razgatioglu έδιναν τη δική τους μάχη με φόντο τον τίτλο. Λίγο πιο μπροστά ο Locatelli είχε καταφέρει να περάσει τον Rea με τον Ιταλό αναβάτη της Yamaha να οδηγεί τον αγώνα. Μπαίνοντας στον 4 γύρο του αγώνα ο Bautista είχε ξεκινήσει να αυξάνει τον ρυθμό του, με τον Ισπανό να περνά αρχικά τον Rea και στη συνέχεια στην ευθεία εκμεταλλευόμενος την μεγαλύτερη τελική ταχύτητα της Panigale V4 R, πέρασε στην πρώτη θέση.

WSBK Aragon 2023

Με το που έκανε την προσπέραση ο Bautista αύξησε το προβάδισμα του έναντι του δεύτερου Locatelli, με τους Razgatioglu και Rea να ακολουθούν λίγο πιο πίσω. Περνώντας την γραμμή του τερματισμού για έβδομη φορά ο Locatelli “δούλευε” ουσιαστικά για τον Bautista καθώς κρατούσε πίσω του τον teammate του στην Yamaha Razgatioglu. Την μάχη των δύο Yamaha δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί με τη σειρά του ο Rea, με τον Ιρλανδό να έχει μείνει πίσω ενώ και ο Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing - Ducati), είχε καταφέρει να βρεθεί στην ουρά του αναβάτη της Kawasaki.

Με δώδεκα γύρους να απομένουν ο Bautista είχε δημιουργήσει μια διαφορά 2,3 δευτερολέπτων από το δίδυμο της Yamaha, με τους Locatelli – Razgatioglu να μάχονται δίχως αύριο ενώ την δική τους μάχη είχαν και οι Rea – Rinaldi. Στις πιο πίσω θέσεις ο για ακόμη μία ημέρα ιπτάμενος Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) ο οποίος είχε καταφέρει να ανέβει στην ενδέκατη θέση θα έβγαινε εκτός αγώνα καθώς ο κινητήρας της Panigale V4 R παρέδωσε το πνεύμα. Μετρώντας αντίστροφα είδαμε τον Bautista να αυξάνει και άλλο τη διαφορά από τους διώκτες του, ενώ η ενδοοικογενειακή μάχη των Yamaha καλά κρατούσε. Όσον αφορά τη μάχη των Rea – Rinaldi, ο Ιταλός αναβάτης της Aruba είχε καταφέρει να ανέβει στην τέταρτη θέση, αφήνοντας στην πέμπτη θέση τον αναβάτη της Kawasaki.

WSBK Aragon 2023

Με οκτώ γύρους να απομένουν, ο σκηνοθέτης είχε επικεντρωθεί όπως ήταν φυσικό στη μάχη των Yamaha. O Razgatioglu προσπαθούσε απεγνωσμένα να περάσει τον Locatelli, με τον Ιταλό να πραγματοποιεί ίσως την καλύτερη εμφάνιση του τη φετινή χρονιά. Από την άλλη ο Rinaldi είχε καταφέρει να αφήσει πίσω του τον Rea και σιγά σιγά πλησίαζε τους δύο οδηγούς της Yamaha. Ο Bautista ο οποίος ήταν στην πρώτη θέση έκανε έναν μοναχικό αγώνα οδεύοντας προς μια σπουδαία νίκη όσον αφορά την υπεράσπιση του τίτλου του. Με τέσσερις γύρους να απομένουν η μάχη για τη δεύτερη θέση καλά κρατούσε με τους Razgatioglu και Locatelli να τα δίνουν όλα, ωστόσο στις επόμενες στροφές ο αγώνας του Ιταλού της Yamaha θα έληγε άδοξα καθώς ο κινητήρας της R1 θα τον πρόδιδε.

Με τον καλύτερο αγώνα του Locatelli να καταλήγει στα σκουπίδια λόγω μηχανικής βλάβης και τον ίδιο να είναι έξαλλος στο box της Yamaha, ο Razgatioglu είχε καταφέρει να βρεθεί στη δεύτερη θέση ελαχιστοποιώντας τις βαθμολογικές απώλειες στη μάχη που δίνει για τον τίτλο. Την εγκατάλειψη του Locatelli εκμεταλλεύτηκε και ο Rinaldi, με τον Ιταλό να ανεβαίνει στην τρίτη θέση.

WSBK Aragon 2023

Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο του αγώνα ο Bautista πέρασε με χαρακτηριστική άνεση την γραμμή του τερματισμού έχοντας 4 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Razgatioglu, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη διαφορά στην κούρσα του πρωταθλήματος στους 47 βαθμούς. Tο τρίτο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσε ο Rinaldi κάνοντας το 1-3 για την Aruba Ducati στον δεύτερο αγώνα της Αραγονίας. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Rea της Kawasaki, με τον Axel Bassani (Motocorsa Racing) να συμπληρώνει την πεντάδα. Ο Iker Lecuona (Team HRC), ολοκλήρωσε την προσπάθεια του στην έκτη θέση.

Το WSBK θα βρεθεί από τις 29 έως τις 2 Οκτωβρίου στην πίστα Autodromo Internacional do Algarve, όπου θα διεξαχθεί ο ενδέκατος γύρος της χρονιάς.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα του Race 2 στην πίστα της Αραγονίας

WSBK Aragon 2023

 

Ετικέτες