Παραμένει με Ducati Panigale V4R ο Michael Ruben Rinaldi – Στην Aruba.it to 2021

Επιστροφή στην Aruba για τον Rinaldi
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/10/2020

Τρίτος χρόνος για τον Rinaldi με την V4R αλλά πρώτος ουσιαστικά στην εργοστασιακή Ducati από το 2021, δίπλα στον Scott Redding, όπως ανακοινώθηκε και σήμερα επίσημα. Αυτό σημαίνει πως ο Chaz Davies αποχαιρετά την εργοστασιακή ομάδα μετά από 7 χρόνια και μία πολύ καλή πορεία με την Panigale, (όλες τις Panigale)! Φεύγει από την εργοστασιακή σέλα, σεμνά κι επάξια, δίνοντας την θέση του σε έναν πολλά υποσχόμενο νεαρό.

Ο Rinaldi ανέβηκε πρώτη φορά στην σέλα της Panigale R το 2018 ως μέρος της Junior Team της Aruba.it και αγωνίστηκε μονάχα στους ευρωπαϊκούς αγώνες. Την επόμενη χρονιά μετακινήθηκε στην Barni Racing Team και φέτος πήγε στην Go Eleven που ήταν – και είναι- η καλύτερη χρονιά του στο MOTUL WSBK.

Με την Go Eleven ανέβηκε βάθρο, κατάφερε να ηγηθεί κάποιες στιγμές και του αγώνα ως ταχύτερος του Redding ενώ πάλεψε και με το ιερό «τέρας» τον Rea. Το αποκορύφωμα όμως ήταν στον πέμπτο γύρο του πρωταθλήματος όπου στον πρώτο αγώνα, του PIRELLI TERUEL πήρε μία εντυπωσιακή νίκη! Αυτό από μόνο του είναι ικανό να ξεκλειδώσει πόρτες και να προσφέρει συμβόλαια και είναι αλήθεια πως η Ducati δεν είχε καλύτερη επιλογή για δεύτερο αναβάτη δίπλα στον Redding.

Η μετακίνηση, ή καλύτερη η επιστροφή του Rinaldi στην Aruba.it ήταν μία σωστή και αναμενόμενη κίνηση.

Ο Rinaldi γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1995 στο Rimini και αγωνίζεται από 7 ετών, ενώ πρωταθλητής Ιταλίας έγινε πρώτη φορά το 2006. Δεύτερη φορά το πήρε το 2011 και το 2014 ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του πορεία. Η πρώτη επαφή του με την Panigale R ήταν το 2016 στο πρωτάθλημα FIM SuperStock 1000 που έφτασε μέχρι την έκτη θέση ενώ το 2017 έγινε και πρωταθλητής Ευρώπης. Από εκεί και πέρα μετακινήθηκε στο WSBK με την πορεία που είπαμε στην αρχή…

Stefano Cecconi (Team Principal Aruba.it Racing - Ducati): «Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδεχόμαστε τον Michael στην ομάδα μας. Πηγή ικανοποίησης αλλά και επιβεβαίωσης για την απόδοση του κόπου μας αυτά τα πέντε χρόνια με την Junior Team. Ο Rinaldi αποτέλεσε έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές με θεαματικά αποτελέσματα: ακριβώς όπως περιμένουμε και από την επόμενη σεζόν. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Chaz Davies για όλα αυτά τα χρόνια που έχουμε αγωνιστεί μαζί στην Aruba.it καλλιεργώντας έναν ισχυρό δεσμό με σεβασμό και εμπιστοσύνη. Αυτό θα μείνει για πάντα το ίδιο και για αυτό θέλουμε να ευχηθούμε στον Chaz το καλύτερο για το μέλλον, τόσο εντός πίστας όσο και εκτός.»

Luigi Dall' Igna (General Manager of Ducati Corse): «Είμαστε ευχαριστημένοι που υποδεχόμαστε τον Rinaldi στην εργοστασιακή ομάδα. Αυτή την χρονιά ο Michael ήταν πολύ ανταγωνιστικός με αποκορύφωμα την νίκη στο Aragon ενώ πάντα βρίσκεται στην διεκδίκηση του βάθρου. Πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα να μετακινηθεί στην εργοστασιακή ομάδα και είμαστε βέβαιοι πως έχει σπουδαίο μέλλον μπροστά του. Θέλω να ευχαριστήσω τον Chaz γιατί ήταν ένας εξαιρετικός πρεσβευτής της μάρκας μας για επτά χρόνια με σπουδαία αποτελέσματα: 27 νίκες και 59 βάθρα, όπως και 3 φορές συνεχόμενα δεύτερος στον παγκόσμιο τίτλο. Θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε τον κύκλο μας με τον καλύτερο τρόπο στον επόμενο αγώνα στο Estoril.»

Michael Ruben Rinaldi: «Μετά από μία σπουδαία πορεία με την Ducati η εργοστασιακή θέση είναι τιμητική για εμένα, καθώς και μία επιβεβαίωση για την ποιότητα της δουλειάς όλα αυτά τα χρόνια. Πρωταρχικός μου στόχος τώρα να εξοφλήσω, μέσα από τα αποτελέσματα, την εμπιστοσύνη που μου δόθηκε. Για έναν Ιταλό αναβάτη, το να αγωνίζεται με την Ducati είναι εκπληκτικό συναίσθημα και είμαι βέβαιος πως το πάθος του κοινού της θα μου δώσει πρόσθετη ενέργεια. Θέλω να ευχαριστήσω τον Stefano Cecconi και την οικογένεια της Aruba που πάντα πίστευαν σε εμένα, όπως και τους Daniele Casolari, Serafino Foti και όλους στην Feel Racing για την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης θέλω επιταμένα να ευχαριστήσω τον Claudio Domenicali, τον Gigi Dall' Igna και τον Paolo Ciabatti για την τιμή αυτή. Τέλος τα θερμά μου ευχαριστήρια και μία θερμή αγκαλιά στην οικογένεια Ramello, τον Denis Sacchetti και όλους στην ομάδα Go Eleven. Με την βοήθειά τους κατάφεραν και έκανα ένα τεράστιο άλμα απόδοσης που με έφερε σήμερα εδώ. Φυσικά κι ευχαριστώ την οικογένειά μου που μαζί με τον Germano Bertuzzi με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Νιώθω πως μπορώ να τους υποσχεθώ πως θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις για να επιτύχουμε σπουδαία αποτελέσματα μαζί».

Ετικέτες

Motul WSBK: Ταχύτερος o Alex Lowes στο Portimao Test

Δεύτερος παρά την πτώση ο Bulega
WSBK Portimao Test
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

9/3/2026

Ξεκίνησε το διήμερο τεστ του WorldSBK στο Portimao, με τον Alex Lowes να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτο μισό της ημέρας.

Οι ομάδες και οι αναβάτες επέστρεψαν στην πίστα του Portimao για την πρώτη τους δοκιμή μετά τον εναρκτήριο γύρο της σεζόν στην Αυστραλία, ξεκινώντας την προετοιμασία για τον ερχόμενο αγώνα της Πορτογαλίας στις 27 με 29 Μαρτίου.

Ο αναβάτης της bimota by Kawasaki Racing Team συνέχισε την εντυπωσιακή φόρμα που έδειξε στο Phillip Island, οδηγώντας την αναβαθμισμένη Bimota KB998 Rimini στην κορυφή των χρόνων με γύρο 1:40.622. Ο Βρετανός επιβεβαίωσε πως η δυνατή εμφάνιση της Bimota στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος δεν ήταν τυχαία, καθώς συνεχίζει να χτίζει ρυθμό και σταθερότητα με τη νέα μοτοσυκλέτα.

Πίσω του βρέθηκε ο Nicolo Bulega με την εργοστασιακή Ducati της Aruba.it Racing, ο οποίος νωρίτερα στη διαδικασία είχε μάλιστα τον ταχύτερο χρόνο με 1:41.154. Ωστόσο, ο Ιταλός είχε πτώση στη στροφή 14, που οδήγησε σε κόκκινη σημαία. Παρότι ο ίδιος σηκώθηκε χωρίς τραυματισμό, η ομάδα του χρειάστηκε χρόνο για να επισκευάσει τη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να επιστρέψει για να βελτιώσει τον χρόνο του και να υποχωρήσει τελικά στη δεύτερη θέση.

Τρίτος στη χρονομέτρηση βρέθηκε ο Sam Lowes με τη Ducati της ELF Marc VDS Racing Team, μόλις 0,001 δευτερόλεπτο πίσω από τον Bulega. Ο Βρετανός επέστρεψε στη δράση με τη μοτοσυκλέτα του για πρώτη φορά μετά την πτώση που είχε στον αγώνα της Αυστραλίας, δείχνοντας άμεσα ανταγωνιστικός.

Θετική εικόνα παρουσίασε και ο Miguel Oliveira, ο οποίος με τη BMW M1000RR της ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team σημείωσε χρόνο 1:41.355 και βρέθηκε τέταρτος. Ο Πορτογάλος, που στην Αυστραλία πέτυχε δύο τερματισμούς μέσα στην πρώτη οκτάδα, δείχνει να κάνει ένα ακόμη βήμα προόδου μπροστά στο κοινό της πατρίδας του.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο Iker Lecuona με την Ducati της Aruba.it Racing. Ο Ισπανός συνεχίζει να προσαρμόζεται στη νέα του μοτοσυκλέτα και σημείωσε 1:41.382, μόλις 0,027 δευτερόλεπτα πίσω από τον Oliveira.

Ακολούθησαν δύο ακόμη BMW στην κατάταξη. Ο Michael van der Mark, που συμμετέχει στο τεστ με την ομάδα δοκιμών της BMW, κατέγραψε χρόνο 1:41.422 για την έκτη θέση, μπροστά από τον Danilo Petrucci, ο οποίος με 1:41.494 βρέθηκε έβδομος.

Στην όγδοη θέση ολοκλήρωσε το πρώτο μισό της ημέρας ο Axel Bassani με τη δεύτερη Bimota της εργοστασιακής ομάδας, σημειώνοντας 1:41.554 και συνεχίζοντας να εξελίσσει τη νέα μοτοσυκλέτα μετά το θετικό ξεκίνημα της χρονιάς.

Ενδιαφέρον είχε και η παρουσία του Jonathan Rea, ο οποίος πλέον έχει ρόλο δοκιμαστή στην Honda HRC. Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε χρόνο 1:41.732, καταλαμβάνοντας την ένατη θέση.

Την πρώτη δεκάδα έκλεισε ο Remy Gardner με την GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team. Ο Αυστραλός προσπαθεί να επανέλθει πλήρως σε αγωνιστικό ρυθμό μετά τον τραυματισμό που υπέστη εκτός σεζόν στον ώμο και στο αντιβράχιο. Ο καλύτερος από τους 21 γύρους του ήταν 1:42.092, χρόνος που τον έφερε μπροστά από τους υπόλοιπους αναβάτες της Yamaha, Andrea Locatelli και Xavi Vierge, που βρέθηκαν στις θέσεις 11 και 12 αντίστοιχα.

Η δράση στο Portimao συνεχίζεται μέσα στην ημέρα, με τις ομάδες να αξιοποιούν κάθε λεπτό δοκιμών ενόψει του αγωνιστικού τριημέρου στην πορτογαλική πίστα αργότερα μέσα στον μήνα. Οι χρόνοι της πρώτης ημέρας δείχνουν ήδη ότι ο ανταγωνισμός στο WorldSBK 2026 θα είναι ιδιαίτερα έντονος, με αρκετούς κατασκευαστές να εμφανίζονται ικανοί να διεκδικήσουν τις πρώτες θέσεις.