Πρώτη επαφή Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"

Κάποια τεχνικά προβλήματα περιόρισαν τη διάρκεια του τεστ στους μόλις 11 γύρους, με την BMW να μην δημοσιεύει χρόνους
motomag WSBK - Πρώτη επαφή του Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/12/2023

Ο Razgatlioglu ο οποίος απουσίαζε στο διήμερο τεστ της Jerez καθώς η Yamaha δεν του έδωσε την άδεια να δοκιμάσει εκεί τη νέα του μοτοσυκλέτα, πήρε την πρώτη γεύση από την εργοστασιακή BMW M 1000 RR στην πίστα του Portimao, με τον Τούρκο να δηλώνει ενθουσιασμένος από τη δύναμη της γερμανικής μοτοσυκλέτας.

Αν και το προγραμματισμένο τεστ της ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team ήταν να διεξαχθεί στις 4 Δεκεμβρίου, λόγω του απρόβλεπτου καιρού η ομάδα αποφάσισε να το πραγματοποιήσει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου. Ο Toprak ο οποίος βγήκε στην πίστα μετά τις 12 το μεσημέρι είδε την BMW M 1000 RR να αντιμετωπίζει μηχανικό πρόβλημα μετά από μόλις δύο γύρους (σε βίντεο βλέπουμε τη μοτοσυκλέτα του να βγάζει καπνούς με κάποιους να σχολιάζουν πως έσπασε ο κινητήρας, όμως ο Τούρκος ανέφερε πως ήταν πρόβλημα διαρροής λιπαντικού), επιστρέφοντας όμως στο pitbox με ένα πλατύ χαμόγελο -και με το παραδοσιακό για εκείνον endo. O Razgatlioglu o οποίος κατάφερε εν τέλει να πραγματοποιήσει 11 γύρους πάνω στη σέλα της BMW M 1000 RR μετά το τέλος του τεστ δήλωσε: "Πρώτον, λέω, επιτέλους! Περιμέναμε να τελειώσει το συμβόλαιό μου με τη Yamaha, αλλά επιτέλους, οδηγώ μια BMW. Για μένα είναι πολύ θετικό, μου αρέσει το δυνατό φρενάρισμα, αλλά το φρένο του κινητήρα δούλευε πολύ. Μέσα στην ομάδα όλοι είναι πολύ καλοί άνθρωποι, οπότε είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε, το σύνολο ήταν μόνο 11 γύροι, αλλά ήταν σημαντικό να έχουμε μια πρώτη αίσθηση. Και αυτή η πρώτη αίσθηση ήταν πολύ καλή και θετική.”

WSBK - Πρώτη επαφή του Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"

"Προσπαθήσαμε να φέρουμε την μοτοσυκλέτα στα μέτρα μου, αλλά δεν ήταν έτοιμη. Χρησιμοποιήσαμε μισή μέρα από τις 12 το μεσημέρι και μετά. Είχαμε ένα πρόβλημα και όλοι υπέθεσαν ότι ήταν ο κινητήρας, αλλά στην πραγματικότητα υπήρχε πρόβλημα με τα λάδια της μοτοσυκλέτας. Έχασα χρόνο εξαιτίας αυτού, αλλά ο τελευταίος μου γύρος ήταν πολύ καλός. Προσπάθησα να μάθω τη μοτοσυκλέτα, καθώς η BMW σε αντίθεση με την Yamaha είναι διαφορετική. Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς σε κάθε γύρο βελτιωνόμουν και κατανοούσα τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Χρειάζομαι να διαφοροποιήσω το στιλ οδήγησης μου αλλά στις αργές στροφές, αισθάνομαι καλύτερα τώρα."

WSBK - Πρώτη επαφή του Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"

“Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα. Ειδικά στις εξόδους των στροφών. Γνωρίζω πολύ καλά την παλιά μου μοτοσυκλέτα μετά από 4 χρόνια, αλλά με την BMW στην έξοδο της τελευταίας στροφής, ένιωσα απίστευτη δύναμη και πάνω στην ανηφόρα η BMW M 1000 RR συνέχιζε να επιταχύνει. Αυτή η μοτοσυκλέτα γίνεται όλο και πιο γρήγορη. Έπρεπε να προσαρμόσω το φρενάρισμα στην πρώτη στροφή γιατί το δοκίμαζα όπως και πριν αλλά φρέναρα πολύ. Επίσης στη στροφή 1, στην οποία υπήρχε λάδι στην αριστερή πλευρά της πίστας, έπρεπε να χρησιμοποιώ τη μεσαία πλευρά και δεν ήταν εύκολο για μένα να στρίψω. Τέλος πάντων, σε κάθε γύρο γινόμουν καλύτερος, κατανοώντας τη μοτοσυκλέτα και την πρόσφυση. Η απόκριση με το γκάζι είναι πολύ καλύτερη. Είμαι πολύ χαρούμενος και έχουμε πολλά εξαρτήματα να δοκιμάσουμε."

WSBK - Πρώτη επαφή του Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"WSBK - Πρώτη επαφή του Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"WSBK - Πρώτη επαφή του Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"

Ετικέτες

MOTUL WSBK 2026, 2ος γύρος, Portimao: Πρόγραμμα μεταδόσεων - Όλες οι κατηγορίες – Παρών και ο Γιάννης Περιστεράς

Ο αγώνας έχει και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, ενώ επανέρχεται αγωνιστικά και ο πολυπρωταθλητής Jonathan Rea
wsbk
Από τον

Παύλο Καρατζά

26/3/2026

Μετά το GP της Αυστραλίας και την πλήρη επικράτηση του Nicolo Bulega, μεταφερόμαστε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην πίστα του Portimao, που θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike.

Στον γύρο αυτόν θα δούμε να αγωνίζεται ξανά ο πολυπρωταθλητής Jonathan Rea που είναι πλέον αναβάτης εξέλιξης της Honda και θα αντικαταστήσει τον Βρετανό Jake Dixon που είναι τραυματίας. Μάλιστα ο αγώνας θα έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς μαζί με τον δεύτερο γύρο του WSBK, θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος της κατηγορίας World Sportbike (WorldSPB), όπου αγωνίζεται ο “δικός μας” Γιάννης Περιστεράς. Ο Έλληνας αναβάτης θα αγωνιστεί Aprilia RS 660 Factory και την υποστήριξη της ομάδας MMR.

Ακολουθεί το επίσημο πρόγραμμα του GP του Portimao, με την ώρα Ελλάδας για κάθε event.

Παρασκευή 27/3

Ωράριο

Κατηγορία

Event

11:00-11:25

WorldWCR

Free Practice

11:40-12:05

WorldSPB

Free Practice

12:20-13:05

WorldSBK

Free Practice 1

13:20-14:00

WorldSSP

Free Practice

15:30-15:55

WorldWCR

Superpole

16:10-16:35

WorldSPB

Superpole

17:00-17:45

WorldSBK

Free Practice 2

18:00-18:40

WorldSSP

Superpole

Σάββατο 28/3

Ωράριο

Κατηγορία

Event

11:00-11:10

WorldWCR

Warm-Up

11:20-11:30

WorldSPB

Warm-Up

11:40-12:00

WorldSBK

Free Practice 3

12:10-12:20

WorldSSP

Warm-Up

13:15-13:30

WorldSBK

Superpole

12:00

WorldWCR

Race 1

13:00

WorldSPB

Race 1

14:00

WorldSSP

Race 1

15:30

WorldSBK

Race 1

Κυριακή 29/3

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:55-11:05

WorldWCR

Warm-Up

11:15-11:25

WorldSBK

Warm-Up

11:35-11:45

WorldSPB

Warm-Up

11:55-12:05

WorldSSP

Warm-Up

13:10

WorldSBK

Superpole Race

14:00

WorldWCR

Race 2

15:00

WorldSPB

Race 2

16:00

WorldSSP

Race 2

17:30

WorldSBK

Race 2