WorldWCR: CFMOTO 675SR-R, η νέα μοτοσυκλέτα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Γυναικών! - Από το 2027

1η φορά Κινέζος κατασκευαστής προμηθεύει μοτοσυκλέτα σε ενιαίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIM
WorldWCR - CFMOTO official supplier 2027
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

9/10/2026

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Γυναικών (WorldWCR) ανακοίνωσε τη CFMOTO και την 675SR-R ως τη μοτοσυκλέτα που θα καλύπτει από του χρόνου τις ανάγκες του ενιαίου πρωταθλήματος με την κινέζικη εταιρεία να γίνεται η πρώτη από τη χώρα της που φτάνει σε αυτό το ιστορικό ορόσημο.

Χθες το WorldWCR ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τη Yamaha, η οποία έδινε για τα τρία πρώτα χρόνια του ενιαίου παγκόσμιου πρωταθλήματος τη δικύλινδρη R7, με τη συνεργασία των δύο πλευρών να ολοκληρώνεται στο τέλος της φετινής σεζόν και τους Ιάπωνες να "μετακομίζουν" στο Moto3 με τον κινητήρα που θα χρησιμοποιείται στις μοτοσυκλέτες από το 2028 έως το 2033 να βασίζεται στον γνωστό CP2 της εταιρείας των τριών διαπασών (περισσότερα εδώ).

Σήμερα οι διοργανωτές (FIM και Dorna WSBK) ανακοίνωσαν τη CFMOTO ως τον προμηθευτή του ενιαίου παγκόσμιου πρωταθλήματος και την τρικύλινδρη 675SR-R ως τη μοτοσυκλέτα που θα πάρει τη θέση της Yamaha- τη δοκιμή της μπορείτε να τη διαβάσετε στο τεύχος #ΧΧΧ).

Να μία ακόμη κίνηση από την κινέζικη εταιρεία που ενισχύει ακόμη περισσότερο την εμπλοκή της στους αγώνες, σε επίπεδο μάλιστα παγκοσμίου, επωφελούμενη τόσο από την αναγνωρισιμότητα που προσφέρει αυτή η κίνηση, όσο και από την τεχνογνωσία που θα αποκτήσει και θα την μεταφέρει στις sport μοτοσυκλέτες παραγωγής της. Θα συλλέξει επίσης πολύτιμα δεδομένα για αναβάτριες, οι οποίες γίνονται όλο και περισσότερες, και αναφορικά με τις sport μοτοσυκλέτες και τη χρήση τους, ακόμη και σε περιβάλλον πίστας.

WorldWCR - CFMOTO official supplier 2027

 

Η εμπλοκή της CFMOTO ως προμηθευτή σε ενιαία παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι και μια ιστορική στιγμή για την Κίνα αφού αυτή είναι η πρώτη εταιρεία της που πετυχαίνει κάτι τέτοιο και αυτή που το δικαιούται και περισσότερο έχοντας κατακτήσει και το Triple Crown στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3 το 2024, ως κατασκευαστής, ομάδα (με την Aspar) αλλά και σε επίπεδο αναβάτη με τον David Alonso -πρώτος Κινέζος στην ιστορία που το πετυχαίνει.

Το WorldWCR είναι το πρώτο πρωτάθλημα ταχύτητας σε αυτό το επίπεδο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για γυναίκες και το γεγονός ότι είναι ενιαίο του δίνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία αφού έτσι ξεχωρίζουν ευκολότερα και το ταλέντο της κάθε αθλήτριας. Είναι επίσης ένα από τα τρία πρωταθλήματα υποστήριξης του WSBK, μαζί με τα SPB (Sportbike) και SSP (Supersport).

Εκτός από τις μοτοσυκλέτες για τις ανάγκες του πρωταθλήματος η CFMOTO θα προσφέρει και εκτενή τεχνική υποστήριξη στις ομάδες του WorldWCR, τα εξαρτήματα και τα ανταλλακτικά που χρειάζονται, ενώ σε κάθε αγώνα θα υπάρχει και ομάδα τεχνικών και μηχανικών που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις ομάδες.

Motul WSBK: Honda HRC και Somkiat Chantra συνεχίζουν μαζί και το 2027

Ο Ταϊλανδός παραμένει στη σέλα της εργοστασιακής Fireblade για δεύτερη σεζόν στo WSBK
Chantra
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

7/10/2026

Ο Somkiat Chantra θα συνεχίσει με τη Honda HRC στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και το 2027, με την ομάδα να ανανεώνει τη συνεργασία μαζί του, μετά την πρώτη του σεζόν στη διοργάνωση.

Η Honda HRC ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Somkiat Chantra για το 2027, κλείνοντας ακόμη μία εκκρεμότητα στην αγορά αναβατών του WSBK. Ο Ταϊλανδός αναβάτης θα παραμείνει στην ομάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έχοντας περάσει μια δύσκολη πρώτη σεζόν στη διοργάνωση, η οποία επηρεάστηκε και από τραυματισμούς.

Ο Chantra βρίσκεται στην πρώτη του πλήρη σεζόν στo WSBK, έχοντας αφήσει τo MotoGP για να αγωνιστεί με τη Honda CBR1000RR-R SP. Παρά το περιορισμένο πρόγραμμα προετοιμασίας πριν από τη σεζόν, λόγω των καιρικών συνθηκών, σταδιακά έχει αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία τόσο με τη μοτοσυκλέτα όσο και με τις πίστες του πρωταθλήματος Superbike.

Στον τελευταίο γύρο στην Cremona ο Chantra ισοφάρισε το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα, τερματίζοντας 13ος και στους τρεις αγώνες του τριημέρου. Παράλληλα, βελτίωση παρουσίασε και ο teammate του, Jake Dixon, με τη Honda HRC να δείχνει καλύτερο ρυθμό στους τελευταίους γύρους της σεζόν.

Η ανανέωση έρχεται λίγες ημέρες μετά την έκτακτη επιστροφή του Chantra στo MotoGP, όπου αγωνίστηκε ως wildcard και κατάφερε να ισοφαρίσει το καλύτερο αποτέλεσμά του στη μεγάλη κατηγορία. Πλέον, η Honda HRC επιθυμεί να συνεχίσει την εξέλιξη του project στo WSBK με το ίδιο δίδυμο και το 2027.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω με τη Honda HRC στo WSBK για ακόμη μία σεζόν. Αυτή η χρονιά ήταν μια νέα πρόκληση για εμένα, με ένα νέο Πρωτάθλημα, μια νέα μοτοσυκλέτα και πολλές νέες πίστες που έπρεπε να μάθω, αλλά βήμα-βήμα απέκτησα εμπειρία και καλύτερη κατανόηση της CBR1000RR-R SP", δήλωσε ο Chantra.

"Εκτιμώ πραγματικά την εμπιστοσύνη που συνεχίζει να μου δείχνει η Honda HRC και θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για όλη τη δουλειά και την υποστήριξή της. Πιστεύω ότι έχουμε ακόμη μεγάλο περιθώριο βελτίωσης μαζί και είμαι ανυπόμονος να συνεχίσω να δουλεύω, να κάνω ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο και να πετύχω καλύτερα αποτελέσματα το 2027."

Ο Γενικός Διευθυντής της Honda HRC, Taichi Honda, επιβεβαίωσε ότι η ομάδα βλέπει περιθώριο εξέλιξης στη συνεργασία με τον Chantra: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεχίσουμε με τον Somkiat για τη σεζόν του 2027. Φέτος αντιμετώπισε την πρώτη του σεζόν στo WSBK με μεγάλη προσήλωση και πολύ θετική στάση, δουλεύοντας στενά με την ομάδα και τους μηχανικούς μας καθώς προσαρμοζόταν σε ένα νέο Πρωτάθλημα.

"Πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμη σημαντικό περιθώριο να εξελιχθούμε μαζί και η συνέχεια του ίδιου δίδυμου αναβατών θα είναι σημαντική καθώς η Honda HRC συνεχίζει να δουλεύει για την ενίσχυση του project της στo WSBK. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε αυτή τη διαδρομή με τον Somkiat και να τον δούμε να κάνει ακόμη περισσότερα βήματα μπροστά το 2027."