WSBK: Ducati - Dοκιμές στην Αραγονία και εντυπωσιακοί χρόνοι και με τη νέα Panigale V4 R 2026

Οι εργοστασιακοί αναβάτες της Ducati πραγματοποίησαν δυνατό τεστ μετά τη θερινή διακοπή
WSBK Aragon Test Ducati
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

28/8/2025

Η νέα Ducati Panigale V4 R 2026 εντυπωσίασε, ενώ οι Bautista και Bulega ολοκλήρωσαν δύο ημέρες γεμάτες δεδομένα και ταχύτητα.

Η Aruba.it Racing – Ducati συμμετείχε στις δοκιμές της Αραγονίας με τους εργοστασιακούς της αναβάτες, οι οποίοι όχι μόνο συνέχισαν την εξέλιξη της τρέχουσας Panigale V4 R 2025 αλλά δοκίμασαν και το πρωτότυπο μοντέλο του 2026. Παρά τις βροχοπτώσεις που περιόρισαν το χρόνο πίστας, η ενάμιση ημέρα στεγνής δράσης επέτρεψε στους αναβάτες να δουλέψουν πάνω στις ρυθμίσεις ενόψει του Γύρου Γαλλίας στις 5-7 Σεπτεμβρίου.WSBK Aragon Test Ducati

Bautista: “Ένιωσα αμέσως καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα, από την πρώτη στιγμή”

Ο Alvaro Bautista, που ολοκληρώνει την καριέρα του στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati στο τέλος της σεζόν 2025 πριν μεταβεί στην Barni Spark Racing Team, έδειξε ότι παραμένει ταχύτατος. Στην πρώτη μέρα των δοκιμών σημείωσε 1:49.661s με την Panigale 2025, ενώ τη δεύτερη μέρα βελτίωσε το χρόνο του πάνω από δύο δέκατα οδηγώντας αποκλειστικά τη νέα Panigale V4 R 2026, παραμένοντας στην τέταρτη θέση της κατάταξης.

Ο ίδιος σχολίασε: “Ήταν μια θετική δοκιμή· ήταν ωραίο να επιστρέψω στη μοτοσυκλέτα μετά τη μακρά καλοκαιρινή διακοπή. Ένιωσα καλά πάνω της από την πρώτη στιγμή. Τη Δευτέρα δούλεψα αποκλειστικά με τη μοτοσυκλέτα του 2025, ενώ την Τρίτη εστιάσαμε στην εξέλιξη της νέας Panigale 2026, δοκιμάζοντας πολλές ρυθμίσεις για να δώσουμε στους μηχανικούς πληροφόρηση”.

WSBK Aragon Test Ducati

Bulega: “Η αίσθησή μου δεν είναι στο 100%, οπότε πρέπει να καταλάβουμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τα σημεία που δεν μου αρέσουν στη μοτοσυκλέτα”

Ο Nicolo Bulega, διεκδικητής του τίτλου, ξεκίνησε δυναμικά την πρώτη ημέρα στην κορυφή της κατάταξης, όμως τη δεύτερη μέρα είδε τον χρόνο του να ξεπερνιέται από τον Toprak Razgatlioglu. Ο Ιταλός τερμάτισε τρίτος συνολικά και δήλωσε: “Η αίσθησή μου δεν είναι στο 100%, οπότε πρέπει να καταλάβουμε πώς θα βελτιώσουμε τα σημεία που δεν μου αρέσουν στη μοτοσυκλέτα. Ήταν σημαντική δοκιμή γιατί μάθαμε τι λειτουργεί και τι όχι”.

WSBK Aragon Test Ducati

Επόμενα ερωτήματα

Μπορεί ο Bulega να καλύψει τη διαφορά από τον Razgatlioglu και να διεκδικήσει τον τίτλο; Και πώς θα ολοκληρωθεί η τελευταία σεζόν του Bautista με την εργοστασιακή Ducati; Όλα θα φανούν στους εναπομείναντες γύρους του 2025 μετά την θερινή ανάπαυλα.

 

MOTUL WSBK, Aragon: Πρόγραμμα μεταδόσεων - Όλες οι κατηγορίες – Πότε αγωνίζεται ο Γιάννης Περιστεράς

Μετά τις κυριαρχίες των Bulega και Debise
WSBK
Από τον

Παύλο Καρατζά

26/5/2026

Μετά το GP της Τσεχίας, όπου ο Bulega πέτυχε ακόμη ένα "τρία στα τρία", μεταφερόμαστε στην Αραγονία για τον 6ο γύρο του WSBK 2026.

Ο Nicolo Bulega έκανε και στον προηγούμενο γύρο το απόλυτο, πετυχαίνοντας ακόμη ένα "τρία στα τρία" και φτάνοντας τις 19 σερί νίκες στον θεσμό, συντρίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Toprak Razgatlioglu και ποιος ξέρει πού θα σταματήσει. Ο Ιταλός έχει ήδη ξεφύγει με 95 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο στη γενική κατάταξη και teammate του στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati, Iker Lecuona.

Το απόλυτο στον προηγούμενο γύρο έκανε και ο Valentin Debise με τη δεύτερη διπλή νίκη της ZXMOTO, που με τις επιτυχίες της έχει αφήσει άφωνο το κοινό παγκοσμίως. Αυτή τη στιγμή ο Γάλλος έχει κερδίσει 5 από τους 10 αγώνες και είναι δεύτερος στη γενική κατάταξη, 19 βαθμούς πίσω από τον Albert Arenas, με Yamaha R9.

Παράλληλα με τον 6ο γύρο του WSBK θα διεξαχθεί και ο 4ος γύρος της κατηγορίας Sportbike (WorldSPB), εκεί που έχουμε ελληνικό ενδιαφέρον καθώς αγωνίζεται ο Γιάννης Περιστεράς με Aprilia RS 660 Factory.

Ακολουθεί το επίσημο πρόγραμμα του GP του Aragon, με την ώρα Ελλάδας για κάθε event.

Παρασκευή 29/5

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:00 - 10:25

R3 BLU CRU Champ

Free Practice

10:40 - 11:20

WorldSSP

Free Practice

11:35 - 12:20

WorldSBK

Free Practice 1

12:35 - 13:00

WorldSPB

Free Practice

14:15 - 14:40

R3 BLU CRU Champ

Superpole

14:55 - 15:35

WorldSSP

Superpole

16:00 - 16:45

WorldSBK

Free Practice 2

17:00 - 17:25

WorldSPB

Superpole

Σάββατο 30/5

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:00 - 10:10

WorldSSP

Warm Up 1

10:20 - 10:30

WorldSPB

Warm Up 1

10:40 - 11:00

WorldSBK

Free Practice 3

11:20

R3 BLU CRU Champ

Race 1

12:15 - 12:30

WorldSBK

Superpole

13:30

WorldSSP

Race 1

15:00

WorldSBK

Race 1

16:15

WorldSPB

Race 1

Κυριακή 31/5

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:00 - 10:10

WorldSPB

Warm Up 2

10:20 - 10:30

WorldSBK

Warm Up

10:40 - 10:50

WorldSSP

Warm Up 2

11:10

R3 BLU CRU Champ

Race 2

12:10

WorldSBK

Superpole Race

14:00

WorldSPB

Race 2

15:00

WorldSSP

Race 2

16:30

WorldSBK

Race 2