WSBK: Ο Scott Redding στην ARUBA.IT Racing – Ducati

Με συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

29/8/2019

Η ανακοίνωση ότι η ιταλική ομάδα ARUBA.IT Racing – Ducati έκλεισε συμβόλαιο με τον Scott Redding για μια σεζόν, δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη. Πριν από λίγες εβδομάδες ο Alvaro Bautista, που φέτος έκανε το ντεμπούτο του στο Motul WSBK με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati και σημείωσε ένα εκπληκτικό σερί 11 νικών, είχε ανακοινώσει πως δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τη Ducati αλλά πως από το 2020 θα είναι με την εργοστασιακή ομάδα της Honda. Έτσι, πέραν απ’ την μια μοτοσυκλέτα της ARUBA.IT που έμεινε χωρίς αναβάτη, δημιουργήθηκαν και οι φήμες πως η Honda θα παρουσιάσει μια νέα Superbike για το 2020 αντίστοιχης τεχνολογίας με αυτής της Panigale V4 R, όπως είπαν οι άνθρωποι της Honda στον Bautista.

Πίσω στο paddock της ARUBA.IT, ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Ducati, Paolo Ciabatti είχε ήδη αναφέρει πολλούς πιθανούς αντικαταστάτες του Bautista, όμως τόνισε πως ο Scott Redding ήταν ο νούμερο ένα στη λίστα του. Βέβαια, δεν ήταν τυχαία η προτίμηση του Κ. Ciabatti καθώς όσο εντυπωσίασε ο Bautista στο Motul WSBK με τις επιδόσεις του άλλο τόσο εντυπωσίασε και ο Scott Redding στο BSB με τις επιτυχίες του, αφού μέχρι πρότινος ηγούνταν της βαθμολογίας, ενώ τώρα είναι δεύτερος με μικρή διαφορά. Επίσης, ο Redding χρησιμοποιεί και αυτός την V4 R με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα για να εξοικειωθεί και για αυτούς του λόγους αποτελούσε την κορυφαία επιλογή για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati. Όσον αφορά τον Chaz Davies, θα παραμείνει στην ομάδα καθώς το συμβόλαιο που υπέγραψε πέρσι είχε διετή διάρκεια.

Η καριέρα του Scott Redding ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια το 2006, στο ισπανικό πρωτάθλημα και ο 26 χρόνος αναβάτης γεύτηκε γρήγορα τη γλύκα της επιτυχίας. Μετά από δύο χρόνια, το 2008, έκανε το ντεμπούτο του στη μικρότερη κατηγορία των MotoGP, την 125 και τερμάτισε πρώτος αποτελώντας τον νεαρότερο νικητή όταν ήταν μόλις 15 ετών. Έπειτα, το 2010 ανέβηκε στη Moto2, όπου παρέμεινε για τέσσερις σεζόν, μέχρι να κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία το 2014, απ’ την οποία αποχώρησε το 2018, έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει ντόρο γύρω από το όνομά του με τον εκρηκτικό του χαρακτήρα και τις αστείες του στιγμές, όπως όταν είχε βγάλει άθελά του τον ώμο του Marquez με τον οποίο είναι πολύ καλή φίλοι, ή έχοντας κάνει αρκετές ατασθαλίες έξω απ’ την πίστα… Πέρα από αυτό όμως, η πολυετή εμπειρία του στους αγώνες θα συνδράμει ενεργά στην εξέλιξη της V4 R και αναμένεται να διαδραματήσει αρκετές μάχες για την κορυφαία θέση.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που θα γίνω μέλος της ARUBA.IT Racing – Ducati.” Είπε ο Redding συμπληρώνοντας: “Ήταν κάτι που ήθελα εδώ και πολύ καιρό επειδή θα μπορέσω να συνεργαστώ με μια ομάδα που έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο και αυτό είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για εμένα. Προφανώς τώρα, πρέπει να παραμείνω απόλυτα αφοσιωμένος στο BSB πρωτάθλημα επειδή θέλω να κατακτήσω τον τίτλο με την Be Wiser Ducati πριν επιστρέψω πάλι σε ένα πρωτάθλημα παγκόσμιου βεληνεκούς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με βοηθήσαν να πραγματοποιήσω το όνειρό μου και ανυπομονώ να οδηγήσω την εργοστασιακή Panigale V4 R στο Motul WSBK.”

Ετικέτες

Motul WSBK: Mε Rea και Chantra στο τεστ του Portimao η Honda HRC - Μένει εκτός ο Dixon

Ο Βρετανός αναρρώνει από κάταγμα στον καρπό, με την αποθεραπεία να εξελίσσεται θετικά
Rea & Chantra
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/3/2026

Η Honda HRC θα παραταχθεί με διαφορετική σύνθεση στο διήμερο δοκιμών του Portimao (9-10/3), με τους Jonathan Rea και Somkiat Chantra να αναλαμβάνουν δράση, ενώ ο Jake Dixon συνεχίζει την αποθεραπεία του μετά από τραυματισμό στον καρπό.

Η Honda HRC θα συμμετάσχει στο διήμερο ιδιωτικό τεστ που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Autodromo Internacional do Algarve με μια ελαφρώς διαφοροποιημένη σύνθεση αναβατών. Μετά την απουσία του από τον εναρκτήριο γύρο της σεζόν στην Αυστραλία, ο Somkiat Chantra θα επιστρέψει στη δράση πάνω στην CBR1000RR-R SP, ενώ στο ίδιο γκαράζ θα βρίσκεται και ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jonathan Rea.

Ο Rea, που υπέγραψε τον χειμώνα ως δοκιμαστής της Honda, θα πάρει μέρος στο τεστ στη θέση του Jake Dixon. Ο Βρετανός αναβάτης συνεχίζει να αναρρώνει από κάταγμα στον καρπό που υπέστη κατά τη διάρκεια του επίσημου τεστ στην Αυστραλία.

Ο Chantra τραυματίστηκε σε ιδιωτικές δοκιμές στη Sepang πριν από τα χειμερινά τεστ σε Jerez και Portimao και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και στα δύο χέρια. Παρότι η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία, η αποθεραπεία του δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στον αγώνα της Αυστραλίας.

Έκτοτε ο Ταϊλανδός αναβάτης έχει επιστρέψει στις προπονήσεις, οδηγώντας μια CBR600RR στην Ταϊλάνδη και στο Portimao θα επανενωθεί με την ομάδα Honda HRC, ανεβαίνοντας ξανά σε μοτοσυκλέτα WorldSBK.

Rea & Chantra

Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα ανέφερε πως, "όλοι οι μετεγχειρητικοί ιατρικοί έλεγχοι στα χέρια του Chantra είχαν θετικά αποτελέσματα και ο Ταϊλανδός αναβάτης έχει ήδη επιστρέψει στην πίστα, οδηγώντας μια CBR600RR σε προπονήσεις στη χώρα του. Το τεστ του Portimao θα του δώσει την ευκαιρία να επιστρέψει στην ομάδα του και τη CBR1000RR-R για πρώτη φορά μετά από μια σύντομη δοκιμή που πραγματοποίησε στο τέλος του 2025."

Στην άλλη πλευρά του γκαράζ, ο Jake Dixon δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στο τεστ. Ο αναβάτης με τον αριθμό #96 υπέστη κάταγμα στον καρπό κατά τη διάρκεια του επίσημου τεστ στην Αυστραλία, γεγονός που τον άφησε εκτός δράσης από τον πρώτο γύρο της χρονιάς.

Dixon

Όπως και ο teammate του, ο Dixon υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση που στέφθηκε με επιτυχία και στη συνέχεια πραγματοποίησε νέο ιατρικό έλεγχο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έπειτα επέστρεψε στην Andorra, όπου συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας του.

Ωστόσο, το τεστ στο Portimao έρχεται πολύ νωρίς για την επιστροφή του και έτσι τη θέση του στο γκαράζ της Honda HRC θα πάρει ο Jonathan Rea, ο οποίος θα μοιραστεί τα δεδομένα της ομάδας με τον Chantra, καθώς ο τελευταίος επιστρέφει στη δράση.

Rea & Chantra

Ο Rea έχει ήδη δοκιμάσει τη CBR1000RR-R SP κατά τη διάρκεια των χειμερινών τεστ σε Jerez και Portimao, στο πλαίσιο του νέου του ρόλου ως αναβάτης εξέλιξης της Honda. Η συμμετοχή του στο επερχόμενο τεστ αναμένεται να προσφέρει πολύτιμα δεδομένα στην ομάδα, ενώ ταυτόχρονα θα βοηθήσει τον Chantra να επανέλθει ομαλά στον ρυθμό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike.